Korrëzimi i Madh

 

DERISA duke u lutur para Sakramentit të Bekuar dymbëdhjetë vjet më parë, pata një përshtypje të papritur, të fortë dhe të qartë të një engjëlli që rri pezull mbi botë dhe duke bërtitur,

“Kontrolloni! Kontrolloni! ”

Që nga ajo kohë, ne kemi parë njerëzimin duke u korrigjuar fjalë për fjalë si bagëtia në një matricë dixhitale. Telefonatat tona, letrat, blerjet, bankat, fotografitë, programet kompjuterike, muzika, filmat, libra, informacione shëndetësore, mesazhe private, të dhëna personale dhe të biznesit, dhe së shpejti, vetura që drejtojnë vetveten ... e gjitha futet në "re", e arritshme përmes internetit. Convenientshtë i përshtatshëm, i sigurt. Por gjithnjë e më shumë, Rrjeti Botëror është duke u bërë është vetëm vend për të hyrë në këto gjëra ndërsa njerëzit e pranojnë atë si mjetin e tyre të vetëm të komunikimit dhe ndërsa kompanitë lëvizin produktet dhe shërbimet e tyre plotësisht në internet. Në ndërkohë, gjithnjë e më shumë shitës me pakicë tradicionale po palosin çadrat e tyre. Vetëm në SH.B.A., mbi 4000 pika të shitjes me pakicë kanë njoftuar mbylljen vetëm në 2019 deri tani - gati dyfishuar në krahasim me këtë kohë të vitit të kaluar.[1]theeconomiccollapseblog.com Ata thjesht nuk mund të konkurrojnë me shitësit në internet si Amazon, Alibaba, etj. Ndonjëherë duke lënë qendra të tëra bosh dhe blloqe me pakicë që duken si qytete fantazmë.

Dhe e gjitha është e lidhur globalisht. Kur isha kohët e fundit në Romë, më duhej të tërhiqja ca para në një makinë ATM. M'u kujtua sesa të menjëhershme janë lidhjet tona - nga bankat, tek tekstet, postat elektronike, mesazhet me video, etj. It'sshtë një mrekulli teknologjike - dhe një hap i frikshëm drejt kontrollit universal të popullatës. Padyshim që deri më tani nuk kemi pasur të gjitha kushtet e nevojshme për llojin e kontrolluar përshkruar nga Shën Gjoni 2000 vjet më parë - dhe një botë praktikisht po lëshohet për të:

I magjepsur, e gjithë bota ndoqi pas bishës… Ai detyroi të gjithë njerëzit, të vegjël dhe të mëdhenj, të pasur dhe të varfër, të lirë dhe skllavë, të jepnin një imazh të vulosur në duart e tyre të djathta ose në ballë, në mënyrë që askush të mos blinte ose shiste përveç njërit që kishte figurën e vulosur të emrit të bishës ose numrin që qëndronte për emrin e saj. (Zbul. 13: 16-17)

Sigurisht, çdo bisedë për "kafshë" ose "antikrishta" është e mjaftueshme për të nxitur lëvizjen e syve dhe tronditjet e kokës midis disa. Pra, le të bëjmë një bisedë inteligjente në lidhje me të përqendruar në fakte në vend që të lëmë frikën dhe teorinë e komplotit irracional të dominojnë ditën.

Pakënaqësia e përhapur nga ana e shumë mendimtarëve katolikë për të hyrë në një ekzaminim të thellë të elementeve apokaliptikë të jetës bashkëkohore është, besoj, pjesë e vetë problemit që ata kërkojnë të shmangin. Nëse mendimi apokaliptik u lihet kryesisht atyre që janë subjektivizuar ose që kanë rënë pre e vertigos së terrorit kozmik, atëherë komuniteti i krishterë, në të vërtetë i gjithë bashkësia njerëzore, është varfëruar rrënjësisht. Dhe kjo mund të matet për sa i përket shpirtrave të humbur njerëzor. –Autori, Michael O'Brien, A po jetojmë në kohët apokaliptike?

 

BORNI DIGJITAL

I vërtetë kontrolli i sistemit monetar është e mundur vetëm nëse shoqëria kalon në një sistem pa para. Dhe kjo tashmë ka filluar në shumë vende. [2]p.sh. "Danimarka shpreson të forcojë ekonominë e saj duke eliminuar paratë e gatshme", qz.com Faturat falsifikohen shumë lehtë. Paratë dhe monedhat janë të shtrenjta për tu shtypur dhe për të shtypur. Ata janë të ndotur me baktere, ilaçe dhe të gjitha llojet e ndyrësisë. Dhe mbi të gjitha, paraja është i pagjurmueshëm - perfekt për veprimtari kriminale dhe evazion fiskal.[3]Shiko "Pse vrasja e parave të gatshme merr kuptim", money.com Po atëherë çfarë? Nëse mbaj një dollar në dorë, po mbaj një dollar. Por kur llogaria ime dixhitale e bankës thotë se unë kam një dollar ... banka po e “mban” atë - diku atje në hapësirën kibernetike.

Sa herë që blej benzinë ​​me një kartë bankare, duke qëndruar atje, duke pritur që të shfaqet fjala "Miratuar", më kujtohet se transaksioni nuk varet vetëm nga fakti nëse kam apo jo mjete. Varet nëse funksionon apo jo lidhja dhe if më lejon të blej. Shumë mund të mos e kuptojnë këtë bankat kanë të drejtë të mbyllin llogarinë tuaj- për çfarëdo arsye. Në SH.B.A., disa me pikëpamje "konservatore" tashmë janë ankuar se kompanitë e kartave të kreditit dhe bankat po i synojnë ato. [4]shih pjmedia.com, usbacklash.com, nytimes.com Nëse keni votuar për personin "e gabuar" ose merrni pozicionin "e gabuar"… kini kujdes. Nëse keni mbushur para nën shtratin tuaj, nuk ka problem. Por nëse llogaria juaj është e mbyllur sepse konsideroheni "intolerantë", "fanatik" ose "terrorist" për pikëpamjet tuaja? Asshtë aq e lehtë sa kthimi i një çelësi.

Shtytja pa para ka përparuar me shpejtësi. Në një kohë të shkurtër, ne kemi kaluar nga kartat bankare, në patate të skuqura brenda tyre, tani në një celular ose orë inteligjente që përfundon transaksionin me një "trokitje të lehtë" të thjeshtë. Ç'pritet më tej? Nuk është më një "teori konspiracioni" për të sugjeruar se një lloj ndërfaqja brenda ose në trup është hapi tjetër "i sigurt", "i sigurt" dhe "i përshtatshëm"  

 

NDIKIMI NJERZOR

… Një imazh i stampuar në duart e tyre të djathta ose në ballin e tyre

Njerëzit kanë filluar fjalë për fjalë duke u rreshtuar të injektohet një çip kompjuteri në lëkurën e tyre. [5]p.sh. Shiko këtu   këtu këtu Jo, nuk është e detyrueshme për popullatën e gjerë - akoma. Por ne po lëvizin me shpejtësi drejt një pushtimi të tillë në trupin e dikujt. Tashmë, marrja e mostrave të detyrueshme të ADN-së, skanimet e irisit, Dhe madje edhe skanime të trupit të zhveshur në aeroporte janë zbatuar praktikisht brenda natës "për arsye sigurie". Dhe pak duket se e kanë mendjen.

Ata të gjithë u rreshtuan si bagëtitë për të skanuar trupat e tyre me rrezatim jonizues. - Mike Adams, Lajme Natyrore, 19 tetor 2010

Në të njëjtën kohë, "tatuazhi" vullnetarisht i vetvetes është bërë a industri shumëmiliardëshe. Nuk është një hap i madh, pra, të injektohet një çip që mund të hapë dyer, të blejë mallra, të gjejë fëmijë të humbur, të ruajë të dhëna shëndetësore, të ndezë dritat dhe një mori "lehtësish" të tjera.

Le t'i hedhim telefonat inteligjentë larg dhe të mendojmë se si njerëzit ndërveprojnë me infrastrukturën. —Ari Pouttu, profesor i shkencës në Universitetin e Oulu, Finlandë; CNN.com, 28 Shkurt, 2019

Në të vërtetë, gjithçka që u mbetet qeverive "të mbyllin portën e korrallave" është të bashkojnë mbledhjen e të dhënave biometrike me të drejtën për të "blerë dhe shitur". Në fakt, ajo portë tashmë ka filluar të lëkundet ... 

 

BAZAT E TESTIMIT?

India kohët e fundit nisi iniciativën Aadhaar për të gjithë vendin, ndoshta koleksionin më invaziv të imponuar nga shteti të biometrikave personale.

Information informacioni i çdo qytetari indian, të tilla si gjurmët e gishtave dhe skanimet e syve, [u mblodhën në] një bazë të dhënash të lidhur me çdo pjesë të gjurmës dixhitale të atij personi - numrat e llogarisë bankare, detajet e telefonit celular, regjistrimet e tatimit mbi të ardhurat, letërnjoftimet e votuesve… -Washington PostMarch 25th, 2018  

Radio Publike Kombëtare raportoi se "Përhapja u shoqërua nga një fushatë e madhe patriotike PR, me Reklama televizive duke treguar njerëz të moshuar të qeshur duke përdorur Aadhaar për të mbledhur pensionet e shtetit dhe fshatarët që e përdorin atë për të mbledhur racione ushqimore. "[6]shih npr.org Qeveritë e shtetit prezantuan makineri në dyqanet e racioneve, zyrat postare ose qendrat e regjistrimit për të korrur shenjat e gishtave të njerëzve, skanimet e syve ose numrat e celularëve. Pothuajse e gjithë 1.3 miliardë popullsia ka marrë pjesë në dorëzimin e informacionit të tyre biologjik për tu ruajtur në serverat qeveritarë. Por ekspertë dhe aktivistë të privatësisë, duke përfshirë Edward Snowden, ish-kontraktori dhe sinjalizuesi i Agjencisë së Sigurisë Kombëtare të SH.B.A.-së, kanë frikë se informacioni mund të përdoret për të përgjuar qytetarët ose për t'u zbuluar, hackuar ose përdorur lehtësisht nga ndërmarrjet private. 

Ky është një mjet i pabesueshëm për mbikëqyrje. Ka pak përfitime dhe është shkatërruese për sistemin e mirëqenies. —Reetika Khera, një ekonomiste dhe shkencëtare sociale, Instituti Indian i Teknologjisë Delhi; Washington PostMarch 25th, 2018  

Në të njëjtën kohë, qeveria zhvlerësoi papritmas 86 përqind të parave të gatshme në qarkullim, gjë që çoi në panik të përhapur dhe një krizë të monedhës.[7]shih Washington PostMarch 25th, 2018 Indianët po korralloheshin në një sistem dixhital, e dëshironin apo jo. Disa "çrregullime kompjuterike" u treguan fatale pasi disa njerëz pa letërnjoftime të duhura u privuan nga racionet ose shërbimet, dhe në disa raste, vdiqën nga uria. Ironikisht, Nandan Nilekaniis, miliarderi i teknologjisë që është arkitekti i Aadhaar, tha:

I gjithë qëllimi ynë është t'u japim njerëzve kontroll. -NPR.org, 1st tetor, 2019

Në Kinë, është e kundërta: kontroll i qëllimshëm. Qeveria e kontrolluar nga komunistët nisi një "sistem të ri të kredisë" që është "Orwellian" për të thënë të paktën. Një raport i fundit [8]South China Post MorningShkurt 19th, 2019 zbulon se autoritetet kanë mbledhur mbi 14.21 milion pjesë informacioni mbi "sjelljen e pasigurt" të individëve dhe bizneseve. Gjithçka, nga pagesa të vonuara, te argumentet në publik, ose zënia e ndokujt në një tren, ose gjurmimi i llojit të aktiviteteve të kohës së lirë që ata bëjnë ... të gjitha këto të dhëna përdoren për të krijuar një "rezultat krediti" të "besueshmërisë" së biznesit ose personit. Hardshtë e vështirë të besohet, por mbi 3.59 milion ndërmarrje kineze u shtuan në listën e zezë të aftësive të kreditit zyrtare vitin e kaluar dhe kështu ndaluar nga përfshirja në lloje të shumta të transaksioneve të biznesit. Për më tepër, 17.46 milion njerëz "të diskredituar" u kufizuan të blinin bileta avioni dhe 5.47 milion ishin të kufizuar nga blerja e pasazheve të trenave me shpejtësi të lartë. [9]South China Post MorningShkurt 19th, 2019 

 

MBIKQYRJA GLOBALE

Fakti është që ne jemi të gjithë duke u mbikëqyrur nga një "kompleks industrial i të dhënave". Aktivitetet tona në kompjuterë, telefona inteligjentë, orë inteligjente, media sociale, uebfaqe, etj janë duke u korrur nga organizata si Cambridge Analytica, Facebook, Google, Amazon, etj. Tim Cook, CEO i Apple, është çuditërisht i hapur për të gjitha:

Informacioni ynë vetanak - nga çdo ditë te ai personal - është duke u armatosur kundër nesh me efikasitet ushtarak. Këto mbetje të të dhënave, secila prej tyre mjaft e padëmshme në vetvete, mblidhen, sintetizohen, tregtohen dhe shiten me kujdes. I çuar deri në ekstrem, ky proces krijon një profil dixhital të qëndrueshëm dhe lejon kompanitë t'ju njohin më mirë sesa mund ta njihni vetë ... Ne nuk duhet të veshim sheqer pasojat. Ky është mbikëqyrje. - Fjalimi i Keynote në Konferencën e 40-të Ndërkombëtare të Komisionerëve të Mbrojtjes së të Dhënave dhe Privatësisë, 24 tetor 2018, techcrunch.com

Almostshtë pothuajse e çuditshme se si njerëzit janë të ngazëllyer që Alexa, Siri dhe "shërbimet" e tjera mund të dëgjojnë vazhdimisht për udhëzimin tuaj të ardhshëm. Pajisjet inteligjente, llambat inteligjente dhe të tilla tani mund t'u përgjigjen komandave tuaja. Shumë kanë vërejtur, duke përfshirë edhe mua, që fjalët e thëna rreth pajisjeve të tyre gjenerojnë papritur email spam ose reklama në faqet e internetit për gjënë specifike që diskutonin. Teknologjia e njohjes së fytyrës po miratohet me shpejtësi në dyqane, tabela dhe në çdo cep të rrugës (pa lejen tonë, mund të shtoj). "Interneti i gjërave" ka mbërritur ku gjithnjë e më shumë gjithçka që përdorim, veshim, shikojmë ose vozisim do të monitorojë se ku jemi dhe çfarë bëjmë. 

Artikujt me interes do të lokalizohen, identifikohen, monitorohen dhe kontrollohen në distancë përmes teknologjive të tilla si identifikimi i radio-frekuencës, rrjetet sensorë, serverat e vegjël të ngulitur dhe korrësit e energjisë - të gjitha të lidhura me internetin e gjeneratës tjetër duke përdorur bollëk, me kosto të ulët dhe informatikë me fuqi të lartë, kjo e fundit tani shkon në informatikë cloud, në shumë fusha superkompjuter më i madh dhe më i madh, dhe, në fund të fundit, shkon në informatikë kuantike. —Formatori i Drejtorit të CIA-s David Petraeus, 12 Mars 2015; wired.com

Kjo është fjalë teknike për të thënë që ne jemi afër momentit kur çdo person do të gjurmohet kohe reale. Kjo do të jetë veçanërisht e mundur me zbatimin e rrjeteve celulare 5G (gjenerata e pestë) dhe mijëra satelitëve të rinj të planifikuar të lëshohen në dekadën e ardhshme që jo vetëm që do të bëjnë transferimin e të dhënave pothuajse të menjëhershme, por do të ndryshojë në mënyrë dramatike mënyrën e bashkëveprimit me secilin tjetër dhe "bota virtuale" (dhe këtu, unë nuk do ta trajtoj rreziqe serioze shëndetësore të 5G që përfshijnë mundësinë e kontrolli masiv i mendjes përmes frekuencave që do të përdorë.) Pavarësisht nëse e dimë apo jo, ne po dorëzojmë sovranitetet tona personale dhe kombëtare në një pjatë. 

Mos harroni "syrin e Sauron" nga filmi Zoti i unazave? E vetmja mënyrë që mund të të shohë është nëse mban një glob mistik dhe ia ngul sytë. "Syri" nga ana tjetër mund të ngul sytë në shpirtin tënd. Çfarë paralele për kohën tonë ndërsa miliarda transferohen çdo ditë në telefonët e tyre inteligjentë, pa kuptim që "syri" po "i shikon" ata. Ironike, gjithashtu, që kulla e Sauronit duket shumë e tmerrshme si një kullë e telefonit celular (shih futjen). 

Papritmas, fjalët profetike të të Bekuarit John Henry Newman marrin një rëndësi drithëruese:

Kur ta hedhim veten mbi botën dhe të varemi për mbrojtje nga ajo dhe të heqim dorë nga pavarësia dhe forca jonë, atëherë [Antikrishti] mund të na shpërthejë me tërbim për aq sa e lejon Zoti. Atëherë… Antikrishti [mund] të shfaqet si përndjekës dhe kombet barbare përreth shpërthejnë. - I bekuar John Henry Newman, Predikimi IV: Përndjekja e Antikrishtit

Kush janë "kombet barbare"?

 

DRAGONI I KUQ

Islami vazhdimisht po paraqitet si një kërcënim për krishterimin, jo vetëm në Lindjen e Mesme por në Evropë (shih Kriza e krizës së refugjatëve) Por ekziston një kërcënim tjetër, mbase më ogurzi.

Kina po ngrihet shpejt për t'u bërë superfuqia e ardhshme ekonomike dhe ushtarake në botë. Në të njëjtën kohë, ata po shkatërrojnë gjithnjë e më shumë të drejtat e njeriut dhe lirinë fetare, dhe me një hakmarrje. Stephen Mosher i Institutit të Kërkimit të Popullsisë e përmblodhi më së miri:

Realiteti është se ndërsa regjimi i Pekinit bëhet më i pasur, ai po bëhet gjithnjë e më despotik në vend dhe më agresiv jashtë vendit. Disidentët që dikur do të ishin liruar pas thirrjeve perëndimore për mëshirë, mbeten në burg. Demokracitë e brishta në Afrikë, Azi dhe Amerikën Latine janë gjithnjë e më të korruptuara nga politika e jashtme e qeseve të parave të Kinës. Udhëheqësit e Kinës hedhin poshtë ato që ata tani tallin publikisht si vlera "perëndimore". Në vend të kësaj, ata vazhdojnë të promovojnë konceptimin e tyre për njeriun si të nënshtruar ndaj shtetit dhe që nuk kanë të drejta të patjetërsueshme. Ata janë padyshim të bindur se Kina mund të jetë e pasur dhe e fuqishme, ndërsa mbetet një diktaturë një-partiake… Kina mbetet e lidhur me një pamje unike totalitare të shtetit. Hu dhe kolegët e tij qëndrojnë të vendosur jo vetëm që të qëndrojnë në pushtet për një kohë të pacaktuar, por që Republika Popullore e Kinës të zëvendësojë SHBA si hegjemoni në fuqi. E gjithë ajo që duhet të bëjnë, siç vërejti Deng Xiaoping dikur, është "të fshehin aftësitë e tyre dhe të japin kohën e tyre." -Stephen Mosher, Instituti i Kërkimit të Popullsisë, "Po Humbim Luftën e Ftohtë me Kinën - duke pretenduar se nuk ekziston", Përmbledhje javore, 19th janar, 2011

Ajo që ata po u imponojnë njerëzve të kombit të tyre mund t'u imponohet lehtësisht kombeve që janë në borxh ose nën fuqinë e tyre ushtarake. Gjeneralë amerikanë analistë të inteligjencës gjithnjë e më shumë po paralajmërojnë se Kina po bëhet me shpejtësi kërcënimi më i madh për demokracinë. Por Ati i Kishës së hershme Lactantius (rreth 250 - 325) e parashikoi këtë shekuj më parë:

Atëherë shpata do të përshkojë botën, duke kositur gjithçka dhe duke hedhur poshtë të gjitha gjërat si një kulturë. Dhe - mendja ime ka frikë ta tregojë atë, por unë do ta tregoj, sepse do të ndodhë - shkaku i këtij shkretimi dhe konfuzioni do të jetë ky; sepse emri romak, me të cilin tani qeveriset bota, do të hiqet nga toka dhe qeveria do të kthehet përsëri Azi; dhe Lindja do të sundojë përsëri, dhe Perëndimi do të ulet në skllavëri. —Laktanti, Etërit e Kishës: Institutet Hyjnore, Libri VII, Kapitulli 15, Enciklopedia Katolike; www.newadvent.org

Disa vjet më parë, kalova pranë një biznesmeni kinez duke ecur nëpër trotuar. Shikova në sytë e tij, në një boshllëk në dukje të errët dhe të zbrazët dhe kishte një agresion për të që më shqetësoi. Në atë moment (dhe është e vështirë të shpjegohet), më dukej sikur u dha një "mirëkuptim" se Kina do të "pushtonte" Perëndimin. Ky njeri duket se përfaqësonte të ideologji ose shpirt prapa partisë qeverisëse të Kinës (jo domosdoshmërisht vetë populli kinez, shumë që janë të krishterë besnikë në Kishën nëntokësore atje).

Kohët e fundit, dikush e përcolli këtë mesazh që mbart Magjisteri Imprimatur:

Unë jam duke soditur sot me sytë e mëshirës për këtë komb të madh të Kinës, ku po mbretëron Armiku im, Dragoi i Kuq që ka vendosur mbretërinë e tij këtu, duke urdhëruar të gjithë, me forcë, për të përsëritur veprën satanike të mohimit dhe të rebelimit kundër Zotit.—Zoja jonë gjoja te Fr. Stefano Gobbi, nga "Blue Book", n. 365a

Sipas Zbulesës 12, ky "dragoi i kuq" (ideologjitë marksiste, komuniste, etj.) Shfaqet veçanërisht në një kohë Kur Yjet bien. Ajo i përhap gabimet e saj në të gjithë botën si një pararendëse e ngritja e bishës të cilit dragoi i jep përfundimisht fuqinë e tij. [10]shih Kur komunizmi kthehetRev 13: 2

Ne e shohim këtë fuqi, forcën e dragoit të kuq… në mënyra të reja dhe të ndryshme. Ekziston në formën e ideologjive materialiste që na tregojnë se është absurde të mendosh për Zotin; është absurde të respektohen urdhërimet e Zotit: ato janë një e mbetur nga një kohë e kaluar. Jeta ia vlen të jetohet vetëm për hir të saj. Merrni gjithçka që mund të marrim në këtë moment të shkurtër të jetës. Konsumerizmi, egoizmi dhe argëtimi vetëm janë të vlefshëm. —POPE BENEDIKTI XVI, predikim, 15 gusht 2007, Solemniteti i Fjetjes së Zojës së Bekuar Mari

Në vitet pas këtij kuptimi të "mbushur" përmes njeriut në atë trotuar, lexova disa profeci për Kinën.

Para se njerëzimi të jetë në gjendje të ndryshojë kalendarin e kësaj kohe, ju do të keni qenë dëshmitar i rënies financiare. Vetëm ata që u kushtojnë vëmendje paralajmërimeve të Mia do të përgatiten. Veriu do të sulmojë Jugun ndërsa dy Koretë bëhen në luftë me njëri-tjetrin. Jeruzalemi do të dridhet, Amerika do të bjerë dhe Rusia do të bashkohet me Kinën për t'u bërë Diktatorë të botës së re. Unë lutem në paralajmërimet e dashurisë dhe mëshirës sepse unë jam Jezusi dhe dora e drejtësisë së shpejti do të mbizotërojë. —Jezusi dyshohet se i është drejtuar Jennifer, 22 maj 2012; fjalëfromjesus.com ; mesazhet e saj u miratuan nga Imzot Pawel Ptasznik pasi ai ia paraqiti ato Papës Gjon Pali II

Ju do të vazhdoni të bini. Ju do të vazhdoni me koalicionet tuaja të së keqes, duke i hapur rrugën 'Mbretërve të Lindjes', me fjalë të tjera ndihmësit e Birit të së Keqes. —Jezusi te Maria Valtorta, Fundi i Kohëve, f. 50, Pauldition Paulines, 1994 (Shënim: Kisha nuk i ka vlerësuar shkrimet e saj mbi "kohët e fundit", vetëm Poezi e Zotit Njeri)

"Unë do të vendos këmbën time në mes të botës dhe do t'ju tregoj: kjo është Amerika", dhe pastaj, [Zoja] menjëherë tregon një pjesë tjetër, duke thënë, "Mançuria - do të ketë kryengritje të jashtëzakonshme." Shoh marshimin kinez dhe një linjë të cilën po kalojnë. —Tjetri i Pestë Aparati, 10 Dhjetor 1950; Mesazhet e Zonjës së të gjitha kombeve, fq. 35. (Përkushtimi ndaj Zojës sonë të të gjitha Kombeve është aprovuar në mënyrë kishtare.)

 

FLETSIA E MADHE

I gjithë progresi i këtyre ngjarjeve duhet të jetë përhumbës për Papën e Emerituar Benediktin i cili jetoi në Gjermani si një djalë kur nazistët u ngritën në pushtet. Kur ai u bë një Kardinal, ai me sa duket profetizoi gjithçka që ne po shohim tani të shpaloset: 

Apokalipsi flet për antagonistin e Zotit, bishën. Kjo kafshë nuk ka një emër, por një numër. Në [tmerrin e kampeve të përqendrimit], ata anulojnë fytyrat dhe historinë, duke e shndërruar njeriun në një numër, duke e zvogëluar atë në një cog në një makinë të madhe. Njeriu nuk është më shumë se një funksion. Në ditët tona, nuk duhet ta harrojmë atë ata parafytyruan fatin e një bote që rrezikon të miratojë të njëjtën strukturë të kampeve të përqendrimit, nëse pranohet ligji universal i makinës. Makineritë që janë ndërtuar imponojnë të njëjtin ligj. Sipas kësaj logjike, njeriu duhet të interpretohet nga a kompjuter dhe kjo është e mundur vetëm nëse përkthehet në numra. Bisha është një numër dhe shndërrohet në numra. Sidoqoftë, Zoti ka një emër dhe thërret me emër. Ai është një person dhe kërkon personin.  - Kardinal Ratzinger, (POPE BENEDICT XVI) Palermo, 15 Mars 2000 (theksimi im)

Populli im, koha juaj është tani për t'u përgatitur sepse ardhja e antikrishtit është afër… Ju do të kullosni dhe do të numëroheni si dele nga autoritetet që punojnë për këtë mesia të rremë. Mos lejoni që të llogariteni midis tyre, sepse po lejoni që të bini në këtë kurth të lig. Unë jam Jezusi që jam Mesia juaj i vërtetë dhe nuk i numëroj delet e Mia sepse Bariu juaj ju njeh secili me emër. —Jezusi dyshohet se i është drejtuar Jennifer, 10 gusht 2003, 18 mars 2004; fjalëfromjesus.com

Qëllimi i këtij shkrimi nuk është të trembë askënd ose të jetë i bujshëm: Mos kini frikë! As nuk kam ndonjë ide për afatet kohore. Përkundrazi, është për të filluar një reflektim serioz midis besimtarëve në lidhje me "shenjat e kohërave" - ​​dhe për t'ju inkurajuar që të përgatitni dhe të përgatisni zemrën tuaj për të qenë besnik te Krishti, pa marrë parasysh se çfarë sjell e nesërmja. Siç mund ta keni lexuar ditën tjetër, Kisha ka hyrë në një provë shumë serioze tashmë që do të "lëkundë besimin e shumë besimtarëve" (shih Ringjallja, Jo Reforma). 

Mos e vono kthimin tënd tek Zoti, mos e shty nga dita në ditë. (Leximi i parë masiv i sotëm)

Fëmijët e mi, mos e lini veten të mashtrohen nga bukuritë e rreme të kësaj bote, mos u largoni nga Zemra ime e Papërlyer. Fëmijë, nuk ka më kohë për të vonuar, nuk ka më kohë për të pritur, tani është momenti për të vendosur: ose ju jeni me Krishtin ose kundër tij; nuk ka më kohë, fëmijët e mi. - Zoja jonë e Zaros, Itali në Simona, 26 shkurt 2019; përkthim nga Peter Bannister

Mos harroni se ata që marrin "damkën e bishës" - cilado qoftë ajo dhe çfarëdo forme që të ketë - humbin shpëtimin e tyre, së bashku me "kafshën" që e imponon atë: 

Bisha u kap dhe bashkë me të profeti i rremë që kishte bërë në sytë e saj shenjat me të cilat i mashtroi ata që kishin pranuar shenjën e bishës dhe ata që kishin adhuruar figurën e saj. Të dy u hodhën të gjallë në pishinën e zjarrtë duke djegur me squfur. Pjesa tjetër u vra nga shpata që doli nga goja e atij që kalëronte kalin ... nuk do të ketë lehtësim ditë e natë për ata që adhurojnë bishën ose figurën e saj ose pranojnë shenjën e emrit të saj. " (Zbulesa 19: 20-21; Zbul. 14:11)

Ekziston një lloj kompromisi, një shkëmbim shpirtëror vdekjeprurës që do të kërkohet nga të gjithë. Me fjalët e Katekizmit:

Përndjekja që shoqëron [Kisha] Pelegrinazhi në tokë do të zbulojë “misterin e paudhësisë” në formën e një mashtrimi fetar që u ofron burrave një zgjidhje të dukshme të problemeve të tyre me çmimin e braktisjes nga e vërteta. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 675

Bisha që ngrihet është mishërimi i së keqes dhe gënjeshtrës, në mënyrë që forca e plotë e apostazisë që ajo mishëron të hidhet në furrën e zjarrtë.  -St. Irenaeus of Lyons, Ati i Kishës (140-202 pas Krishtit); Adversus Haereses, 5, 29

Ndërsa kombet gjithnjë e më shumë korigjohen dhe kontrollohen, kjo është arsyeja pse, më shumë se kurrë, na duhet "Shiko dhe lutu". [11]Ground 14: 38 

Unë e di që të gjitha kohërat janë të rrezikshme, dhe se në çdo kohë mendjet serioze dhe të shqetësuara, të gjalla për nder të Zotit dhe nevojave të njeriut, janë të prirura të konsiderojnë asnjë herë kaq të rrezikshme sa të tyret ... ende mendoj se ... e jona ka një errësirë i ndryshëm në natyrë nga çdo që ka qenë para tij. Rreziku i veçantë i kohës para nesh është përhapja e asaj plage të pabesisë, që Apostujt dhe Vetë Zoti ynë kanë parashikuar si fatkeqësinë më të keqe të kohëve të fundit të Kishës. Dhe të paktën një hije, një imazh tipik i kohëve të fundit po vjen në të gjithë botën.
- Shën. John Henry Cardinal Newman (1801-1890 Pas Krishtit),
predikim në hapjen e Seminarit të Shën Bernardit,
2 tetor 1873, Pabesia e së Ardhmes

 

LIDHJE ME LIDHJE

Antikrishti në Kohët Tona

Të Kinës

Kur komunizmi kthehet

Bisha Përtej Krahasoni

Imazhi i bishës

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.