Ndarja e Madhe

 

Unë kam ardhur për t'i vënë zjarrin tokës,
dhe sa do të doja të ishte tashmë i ndezur!…

A mendoni se unë kam ardhur për të vendosur paqen në tokë?
Jo, po ju them, por më tepër ndarje.
Tani e tutje një familje me pesë persona do të ndahet,
tre kundër dy dhe dy kundër tre…

(Lluka 12: 49-53)

Kështu ndodhi një përçarje në turmë për shkak të tij.
(John 7: 43)

 

UNË DUA ajo fjalë nga Jezusi: "Kam ardhur për t'i vënë zjarrin tokës dhe sa do të doja që ajo tashmë të digjej!" Zoti ynë dëshiron një popull që është në zjarr me dashuri. Një popull, jeta dhe prania e të cilit i ndez të tjerët të pendohen dhe të kërkojnë Shpëtimtarin e tyre, duke zgjeruar kështu Trupin mistik të Krishtit.

E megjithatë, Jezusi e ndjek këtë fjalë me një paralajmërim se ky Zjarr Hyjnor do të jetë në të vërtetë ndahet. Nuk duhet një teolog për të kuptuar pse. Jezusi tha, "Unë jam e vërteta" dhe ne shohim çdo ditë sesi na ndan e vërteta e Tij. Edhe të krishterët që e duan të vërtetën mund të tërhiqen kur shpata e së vërtetës i shpon ata vet zemra. Ne mund të bëhemi krenarë, mbrojtës dhe argumentues kur përballemi me të vërtetën neve. Dhe a nuk është e vërtetë që sot ne shohim Trupin e Krishtit të thyhet dhe të ndahet përsëri në një mënyrë shumë skandaloze, ndërsa peshkopi kundërshton peshkopin, kardinali qëndron kundër kardinalit - ashtu siç parashikoi Zoja në Akita?

 

Pastrimi i Madh

Dy muajt e fundit, ndërsa vozisja shumë herë përpara dhe mbrapa midis provincave kanadeze për të zhvendosur familjen time, kam pasur shumë orë për të reflektuar mbi shërbimin tim, çfarë po ndodh në botë, çfarë po ndodh në zemrën time. Si përmbledhje, ne po kalojmë një nga pastrimet më të mëdha të njerëzimit që nga Përmbytja. Kjo do të thotë që edhe ne jemi i shoshitur si gruri - të gjithë, nga i varfëri te Papa.

Simon, Simon, vini re Satani ka kërkuar të shoshit të gjithë prej jush si gruri… (Luka 22:31)

Arsyeja është se Jezusi po përgatit për vete një Popull që do t'i vërë flakën tokës - një nuse pa njolla apo të meta; një nuse që do të rifitojë trashëgiminë e saj dhe dhuratat e humbura të Adamit dhe Evës, domethënë, të jetojë përsëri në Vullnetin Hyjnor me të gjitha të drejtat e tij të birësisë hyjnore.[1]shih Birësia e vërtetë Dhe çfarë zjarri do të jetë kur Mbretëria të zbresë mbi këtë popull, në mënyrë që të bëhet vullneti i Tij “Në tokë ashtu siç është në qiell”!

Dhe nuk është vetëm për hir të fëmijëve të Tij; është edhe për kënaqësinë e Zotit.

Vullneti, intelekti, kujtesa - sa harmoni dhe lumturi nuk përmbajnë? Mjafton të thuhet se janë pjesë e lumturisë dhe harmonisë së të Përjetshmit. Perëndia krijoi Edenin e Tij personal në shpirtin dhe trupin e njeriut - një Eden gjithë qiellor; dhe më pas Ai i dha atij si vendbanim Edenin tokësor. —Jezusi për shërbëtorin e Perëndisë Luisa Piccarreta, Vëllimi 15, 29 maj 1923

Kështu, është një moment i bukur dhe i tmerrshëm - njësoj si dhimbjet e rënda të lindjes që sjellin një lindje të re.[2]shih Tranzicioni i Madh Dhimbjet e punës janë reale Ka vuajtje të mëdha këtu dhe ardhje për shkak të braktisjes së shfrenuar, e megjithatë, do të vijë një gëzim i madh. Dhe ashtu si një foshnjë e “ndan” nënën kur kalon përmes kanalit të lindjes, po ashtu ne jemi dëshmitarë të ndarjes së dhimbshme të njerëzimit, një shoshitje të përmasave kozmike.

 

Divizioni i Madh

Ndarjet mes nesh janë një nga kyç shenjat e kohërave - shumë më tepër se tërmetet, ngjarjet e motit, murtajat e shkaktuara nga njeriu apo edhe "uria" e prodhuar që po vjen tani (e shkaktuar, në një pjesë të madhe, nga pakujdesia dhe bllokime imorale). Ajo që ka qenë më tronditëse për shumë laikë, shkencëtarë dhe punonjës të kujdesit shëndetësor është se sa shpejt masat ia dorëzuan trupat e tyre qeverisë për t'u eksperimentuar në emër të "sigurisë" dhe "të mirës së përbashkët" në atë që është përshkruar si nje "psikoza e formimit masiv"Ose"mashtrim i fortë".[3]“Ka një psikozë masive. Është e ngjashme me atë që ndodhi në shoqërinë gjermane para dhe gjatë Luftës së Dytë Botërore, ku njerëzit normalë, të denjë u shndërruan në ndihmës dhe në llojin e mentalitetit "vetëm duke ndjekur urdhrat" që çoi në gjenocid. E shoh tani që po ndodh e njëjta paradigmë.” (Dr. Vladimir Zelenko, MD, 14 gusht 2021; 35:53, Shfaqja e Stew Peters).

“Është një shqetësim. Ndoshta është një neurozë grupore. Është diçka që u ka shkuar në mendje njerëzve në mbarë botën. Çfarëdo që po ndodh po ndodh në ishullin më të vogël në Filipine dhe Indonezi, fshati më i vogël i vogël në Afrikë dhe Amerikën e Jugut. Është e njëjta gjë - ka ardhur në të gjithë botën.” (Dr. Peter McCullough, MD, MPH, 14 gusht 2021; 40:44, Perspektiva mbi Pandeminë, Episodi 19).

“Ajo që viti i kaluar më ka tronditur në thelb është se përballë një kërcënimi të padukshëm, në dukje serioz, diskutimi racional doli nga dritarja… Kur të kthehemi pas në epokën e COVID, mendoj se do të shihet si reagime të tjera njerëzore ndaj kërcënimeve të padukshme në të kaluarën janë parë si një kohë histerie masive.” (Dr. John Lee, Patolog; Video e zhbllokuar; 41:00).

“Psikoza e formimit masiv… kjo është si hipnozë… Kjo është ajo që ndodhi me popullin gjerman.” (Dr. Robert Malone, MD, shpikësi i teknologjisë së vaksinës mRNA TV Kristi Leigh; 4:54). 

"Unë zakonisht nuk përdor fraza të tilla, por mendoj se ne po qëndrojmë në dyert e Ferrit." (Dr. Mike Yeadon, ish-zëvendëspresident dhe shkencëtar kryesor i frymëmarrjes dhe alergjive në Pfizer; 1:01:54, Ndjek Shkencen?)
Por kjo ishte një gënjeshtër që në fillim pasi e mira e përbashkët nuk shërbehet kurrë nga padrejtësia; e mira e përbashkët nuk përparohet kurrë me kontroll dhe detyrim. Rezultati mund të ishte vetëm një këputje masive në strukturën shoqërore dhe në fakt dëm i madh për të mirën e përbashkët. E them këtë jo për të përçmuar lexuesit e mi të “vaksinuar”, por për të na paralajmëruar të gjithëve për greminën në të cilën jemi tani. 

Fusha e betejës është ende e ngrohtë, pas luftës së Kanadasë kundër të pavaksinuarve. Mandatet kanë pushuar dhe të dyja palët ngecin përsëri në diçka që duket si normalja e vjetër – përveç se ka një lëndim të freskët dhe aktual që u është bërë njerëzve që ne u përpoqëm t'i thyenim. Dhe askush nuk dëshiron të flasë për të.

Vetëm javë më parë, ishte qëllimi i pranuar i drejtuesve tanë që ta bënin jetën të pajetueshme për të pavaksinuarit. Dhe si një kolektiv i deputetëve, ne e shumëfishuam me forcë atë dhimbje, duke e çuar luftën në familjet, miqësitë dhe vendet tona të punës. Sot, ne përballemi me të vërtetën e vështirë se asnjë prej tyre nuk ishte i justifikuar - dhe, duke e bërë këtë, zbulojmë një mësim të çmuar.

Ishte një rrëshqitje e shpejtë nga drejtësia në mizori, dhe sado që të fajësojmë udhëheqësit tanë për shtytjen, ne jemi përgjegjës për futjen në grackë pavarësisht gjykimit më të mirë.

Ne e dinim se imuniteti i dobësuar i bënte një numër të madh të të vaksinuarve plotësisht në të njëjtin nivel me pakicën në tkurrje të të pavaksinuarve, megjithatë ne i shënuam ata për persekutim të veçantë. Thamë se ata nuk kishin “bërë gjënë e duhur” duke i dorëzuar trupat e tyre nën kujdesin shtetëror – edhe pse e dinim se kundërshtimi parimor ndaj një gjëje të tillë është i paçmuar në çdo rrethanë. Dhe ne vërtet e lëmë veten të besojmë se hyrja në një bllokim tjetër joefektiv do të ishte faji i tyre, jo faji i politikës toksike.

Dhe kështu ishte nga injoranca e qëllimshme e shkencës, qytetarisë dhe politikës që ne shtrydhëm të pavaksinuarit në masën që bëmë.

Ne shpikëm një rubrikë të re për qytetarin e mirë dhe – duke mos qenë vetë i tillë – u kënaqëm duke goditur këdo që nuk ia vlente. Pas muajsh bllokimesh të projektuara, të kesh dikë për të fajësuar dhe për të djegur thjesht u ndjeva mirë.

Pra, ne nuk mund ta mbajmë kokën lart, sikur të besojmë se kishim logjikën, dashurinë ose të vërtetën në anën tonë, ndërkohë që uruam me egërsi vdekjen për të pavaksinuarit. Më e mira që mund të bëjmë është të ulemi në vetëdijen e çnjerëzimit tonë të tërbuar që kemi lënë mënjanë kaq shumë. - Susan Dunham, Çfarë mësuam nga urrejtja e të pavaksinuarve

Shumë kapitulluan ndaj "narrativës" nga frika për reputacionin e tyre, nga frika e humbjes së stilit të jetesës, nga frika se do të "anuloheshin" ose nga frika se mos u talleshin dhe nuk i përkisnin. Ky ka qenë një fenomen global dhe ai që ka zbuluar dobësitë dhe varësinë e tij miliarda vetëm mbi një grusht miliarderësh dhe mega-korporatash të fuqishme. Shën Gjoni paralajmëroi se, një ditë, burra të fuqishëm me pasuri masive do të përdornin "magji" ose farmakia ("perdorimi i mjekësi, droga ose magji”) për të mashtruar dhe kontrolluar kombet.

Mer tregtarët e tu ishin burrat e mëdhenj të tokës, të gjitha kombet u mashtruan nga ana jote magji. (Zbulesa 18:23; versioni NAB thotë "ilaç magjik"; krh. Çelësi i Kaducusit)

Këtu përsëri, fjalët e St.

Satani mund të përdorë armët më alarmante të mashtrimit - ai mund të fshihet - ai mund të përpiqet të na joshë në gjëra të vogla, dhe kështu të largojë Kishën, jo të gjitha menjëherë, por pak e nga pak nga pozicioni i saj i vërtetë. Unë bëj besoni se ai ka bërë shumë në këtë mënyrë gjatë shekujve të fundit ... policyshtë politika e tij të na ndajë dhe të na ndajë, të na largojë gradualisht nga shkëmbi ynë i forcës. Dhe nëse do të ketë një përndjekje, mbase do të ndodhë atëherë; atëherë, mbase, kur të gjithë jemi në të gjitha pjesët e të ashtuquajturit krishterim kaq të përçarë, dhe kaq të reduktuar, kaq plot përçarje, aq afër herezisë. Kur ta hedhim veten mbi botën dhe të mbështetemi tek ajo dhe të heqim dorë nga pavarësia dhe forca jonë, atëherë [Antikrishti] do të shpërthejë mbi ne me tërbim për aq sa Zoti e lejon atë. Atëherë papritmas Perandoria Romake mund të shpërthejë, dhe Antikrishti paraqitet si një përndjekës dhe kombet barbare përreth shpërthen. - Shën. John Henry Newman, Predikimi IV: Përndjekja e Antikrishtit

Kam emocione të përziera ndërsa eci nëpër qytetin e ri ku jetojmë. Nga njëra anë, unë shoh përsëri buzëqeshje të bukura - por ato janë buzëqeshje paraprake. Shumë njerëz ende kanë frikë të shtrëngojnë duart, të shkëmbejnë "shenjën e paqes", madje të jenë pranë njëri-tjetrit. Ne jemi shpuar për dy vjet për ta parë tjetrin si një kërcënim ekzistencial (edhe pse shkalla e mbijetesës është e barabartë dhe madje më e lartë se gripi sezonal[4]Këtu janë statistikat e shtresuara sipas moshës të shkallës së vdekshmërisë së infeksionit (IFR) për sëmundjen COVID-19, të përpiluara së fundmi nga John IA Ioannides, një nga biostatisticienët më prestigjioz në botë.

0-19: .0027% (ose një shkallë mbijetese prej 99.9973%)
20-29 .014% (ose një shkallë mbijetese prej 99,986%)
30-39 .031% (ose një shkallë mbijetese prej 99,969%)
40-49 .082% (ose një shkallë mbijetese prej 99,918%)
50-59 .27% (ose një shkallë mbijetese prej 99.73%)
60-69 .59% (ose një shkallë mbijetese prej 99.41%)

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.07.08.21260210v1
). Dhe ne e dimë se kjo periudhë e tanishme do të zhduket së shpejti pasi është vërtetuar tani që miliarda mund të grumbullohen dhe kontrollohen thjesht me një lëvizje të dorës presidenciale. Është bërë Stuhia e përsosur për të çmontuar këtë rend të tanishëm në mënyrë që të "ndërtohet më mirë" - kështu thonë globalistët me një zë harmonik e të ashpër. Në të vërtetë, kanadeze[5]27 shtator, 2021, ottawacitizen.com dhe MB[6]3 janar 2022, summitnews.com Të dyja autoritetet pranuan se i shtynë kufijtë për të parë se deri ku mund të manipulohen njerëzit. Përgjigja është shumë larg. Dhe kjo ka vendosur skenën për Ndarjen e Madhe… 

 

Ndarësit e mëdhenj

Jezusi nuk erdhi për të sjellë paqen, por ndarje. Me fjalë të tjera, e vërteta e Ungjillit do të ndante familjet, komunitetet dhe kombet - edhe pse do t'i lironte.

Por ka një tjetër që ndan dhe ai është Antikrishti. Paradoksalisht, ai do të pretendojë të sjellë paqe jo ndarje. Por pikërisht për shkak se mbretërimi i tij bazohet në gënjeshtra dhe jo në të vërtetën, do të jetë një paqe e rreme. Gjithsesi do të ndahet. Sepse Jezusi kërkon që ne të heqim dorë nga prirjet e natyrës sonë të rënë - e tepruar lidhjen me pronën, familjen, madje edhe jetën e dikujt – për të qenë dishepull i Tij. Në këmbim, Ai ofron një pjesë në Mbretërinë e Tij të përjetshme në bashkësi me shenjtorët. Antikrishti, nga ana tjetër, kërkon që ju dorëzojë pronën tuaj, të drejtat familjare dhe lirinë në mënyrë që të marr pjesë në mbretërinë e tij - në një "barazi" të ftohtë, sterile me të gjithë të tjerët.[7]shih Profecia e Isaisë për Komunizmin Global Ne e kemi përjetuar tashmë një shije paraprake të kësaj, se sa joshëse është thjesht të "vazhdosh" me programin. Kjo është arsyeja pse unë besoj se kohët e Antikrishtit nuk janë larg: një pjesë e madhe e njerëzimit ka provuar tashmë se janë të gatshëm të shkëmbejnë autonominë e tyre për një paqe dhe siguri të rreme. Dhe infrastrukturë sepse një sistem i tillë është pothuajse plotësisht i vendosur ndërsa kalojmë në një monedhë dixhitale.[8]shih Korrëzimi i Madh

Kur njerëzit thonë: "Paqe dhe siguri", atëherë fatkeqësia e papritur i godet, si dhimbjet e lindjes mbi një grua shtatzënë dhe ata nuk do të shpëtojnë. (1 Selanikasve 5: 3)

Megjithatë, në fund të fundit, nuk do të jetë vetëm liria jonë, por Kisha dhe mësimet e saj që do të anulohen. Në fakt, kur Zoti foli në zemrën time vite më parë se një Stuhi e Madhe do të kalonte mbi tokë, Ai tregoi Kapitullin e Gjashtë të Zbulesës - shtatë "vulat" - si ajo Stuhi.[9]shih Brace për ndikimZoti im, si po e shohim këtë fjalë për fjalë të shpaloset tani me luftën, inflacionin, mungesën e ushqimit, plagët e reja dhe së shpejti, një persekutim të vogël të Kishës që do të shpërthejë (mbani një sy në Amerikë, veçanërisht nëse Gjykata e Lartë në Shtetet e Bashkuara Shtetet përmbys Roe kundër Wade) përpara vulës së gjashtë - the paralajmërim. Dhuna, djegiet e kishave dhe urrejtja që kemi parë deri në këtë pikë do të zbehet në krahasim. Për më tepër, ne tashmë po fillojmë të dëshmojmë thyerjen e Trupit të Krishtit ndërsa peshkopët dhe priftërinjtë e pabindur nxisin hapur dhe me guxim një Ungjill të rremë dhe Kundër mëshirës. Megjithatë, kjo ka të ndodhë; Ndarja e Madhe duhet të vijë si faza përfundimtare në pastrimin e kokëfortëve dhe rebelëve nga faqja e dheut. 

Ardhja e një të paligjshmi nga veprimtaria e Satanit do të jetë me gjithë fuqinë, me shenja dhe mrekulli të shfaqura dhe me gjithë mashtrimin e lig për ata që do të vdesin, sepse ata nuk pranuan ta duan të vërtetën dhe kështu të shpëtohen. Prandaj Perëndia dërgon mbi ta një mashtrim të fortë, për t'i bërë ata të besojnë atë që është e rreme, në mënyrë që të dënohen të gjithë ata që nuk i besuan të vërtetës, por kishin kënaqësi në padrejtësi. (2 Sel. 9: 5-12)

Pra, i dashur i krishterë, ju duhet të përgatiteni - jo duke grumbulluar armë - por duke hedhur frikën dhe ankthin tuaj plotësisht mbi Zotin.[10]krh. 1 kafshë shtëpiake 5: 7 Duke u rritur në dashuri, duke mos e mbajtur atë. Por duke u përpjekur për unitet dhe shoqëri me njëri-tjetrin, jo duke e tërhequr atë.

Nëse ka ndonjë inkurajim në Krishtin, ndonjë ngushëllim në dashuri, ndonjë pjesëmarrje në Frymë, ndonjë dhembshuri dhe mëshirë, plotësoni gëzimin tim duke qenë me të njëjtën mendje, me të njëjtën dashuri, të bashkuar në zemër, duke menduar një gjë. Mos bëni asgjë nga egoizmi ose nga kotësia; përkundrazi, me përulësi i konsideroni të tjerët si më të rëndësishëm se veten tuaj, secili duke kërkuar jo për interesat e tij, por [gjithashtu] secilin për interesat e të tjerëve. (Filipianëve 2:1-4)

Me fjalë të tjera, ndezni zjarrin e dashurisë tani. Për ata që qëndrojnë besnikë,[11]shih Për Fitimtarët do të lindë një epokë e re paqeje - paqja e vërtetë.[12]shih Përgatitja për epokën e paqes Dhe një zjarr hyjnor do të shpërthejë nga bregu në breg…

Për fituesin, i cili ruan rrugët e mia deri në fund, Unë do të jap autoritet mbi kombet. (Zbul. 2:26)

Kështu, fituesi do të vishet me të bardha dhe unë kurrë nuk do ta fshij emrin e tij nga libri i jetës, por do ta njoh emrin e tij në prani të Atit tim dhe të engjëjve të tij. (Zbul. 3: 5)

Fituesin që unë do ta bëj një kolonë në tempullin e Perëndisë tim, dhe ai nuk do ta braktisë kurrë më. Mbi të unë do të shkruaj emrin e Perëndisë tim dhe emrin e qytetit të Perëndisë tim Rev (Zbul. 3:12)

Unë do t'i jap fituesit të drejtën të ulet me mua në fronin tim ... (Zbul. 3:20)

 

 

 

Kemi humbur gati një të katërtën e muajit tonë
mbështetës vetëm në dy muajt e fundit. 
Këto janë kohë të vështira. Nëse keni mundësi të ndihmoni
jo vetëm me lutjet tuaja, por edhe me mbështetjen financiare,
Unë jam shumë mirënjohës. Zoti ju bekoftë!

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 

Print Friendly dhe PDF

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Birësia e vërtetë
2 shih Tranzicioni i Madh Dhimbjet e punës janë reale
3 “Ka një psikozë masive. Është e ngjashme me atë që ndodhi në shoqërinë gjermane para dhe gjatë Luftës së Dytë Botërore, ku njerëzit normalë, të denjë u shndërruan në ndihmës dhe në llojin e mentalitetit "vetëm duke ndjekur urdhrat" që çoi në gjenocid. E shoh tani që po ndodh e njëjta paradigmë.” (Dr. Vladimir Zelenko, MD, 14 gusht 2021; 35:53, Shfaqja e Stew Peters).

“Është një shqetësim. Ndoshta është një neurozë grupore. Është diçka që u ka shkuar në mendje njerëzve në mbarë botën. Çfarëdo që po ndodh po ndodh në ishullin më të vogël në Filipine dhe Indonezi, fshati më i vogël i vogël në Afrikë dhe Amerikën e Jugut. Është e njëjta gjë - ka ardhur në të gjithë botën.” (Dr. Peter McCullough, MD, MPH, 14 gusht 2021; 40:44, Perspektiva mbi Pandeminë, Episodi 19).

“Ajo që viti i kaluar më ka tronditur në thelb është se përballë një kërcënimi të padukshëm, në dukje serioz, diskutimi racional doli nga dritarja… Kur të kthehemi pas në epokën e COVID, mendoj se do të shihet si reagime të tjera njerëzore ndaj kërcënimeve të padukshme në të kaluarën janë parë si një kohë histerie masive.” (Dr. John Lee, Patolog; Video e zhbllokuar; 41:00).

“Psikoza e formimit masiv… kjo është si hipnozë… Kjo është ajo që ndodhi me popullin gjerman.” (Dr. Robert Malone, MD, shpikësi i teknologjisë së vaksinës mRNA TV Kristi Leigh; 4:54). 

"Unë zakonisht nuk përdor fraza të tilla, por mendoj se ne po qëndrojmë në dyert e Ferrit." (Dr. Mike Yeadon, ish-zëvendëspresident dhe shkencëtar kryesor i frymëmarrjes dhe alergjive në Pfizer; 1:01:54, Ndjek Shkencen?)

4 Këtu janë statistikat e shtresuara sipas moshës të shkallës së vdekshmërisë së infeksionit (IFR) për sëmundjen COVID-19, të përpiluara së fundmi nga John IA Ioannides, një nga biostatisticienët më prestigjioz në botë.

0-19: .0027% (ose një shkallë mbijetese prej 99.9973%)
20-29 .014% (ose një shkallë mbijetese prej 99,986%)
30-39 .031% (ose një shkallë mbijetese prej 99,969%)
40-49 .082% (ose një shkallë mbijetese prej 99,918%)
50-59 .27% (ose një shkallë mbijetese prej 99.73%)
60-69 .59% (ose një shkallë mbijetese prej 99.41%)

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.07.08.21260210v1

5 27 shtator, 2021, ottawacitizen.com
6 3 janar 2022, summitnews.com
7 shih Profecia e Isaisë për Komunizmin Global
8 shih Korrëzimi i Madh
9 shih Brace për ndikim
10 krh. 1 kafshë shtëpiake 5: 7
11 shih Për Fitimtarët
12 shih Përgatitja për epokën e paqes
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , , , .