Dhurata e Madhe

 

 

IMAGINE një fëmijë i vogël, i cili sapo ka mësuar të ecë, duke u dërguar në një qendër tregtare të zënë. Ai është atje me nënën e tij, por nuk dëshiron t’i marrë dorën. Sa herë që ai fillon të endet, ajo butësisht zgjat dorën e tij. Po aq shpejt, ai e tërheq atë dhe vazhdon të shigjetojë në çdo drejtim që dëshiron. Por ai është i pavëmendshëm për rreziqet: turmat e blerësve të nxituar që mezi e vërejnë; daljet që çojnë në trafik; burimet e bukura, por të thella të ujit, dhe të gjitha rreziqet e tjera të panjohura që i mbajnë prindërit zgjuar natën. Ndonjëherë, nëna - e cila është gjithmonë një hap pas - arrin poshtë dhe kap pak dorë për ta mbajtur atë të mos hyjë në këtë dyqan apo në atë dyqan, të mos vrapojë në këtë person ose në atë derë. Kur ai dëshiron të shkojë në drejtim tjetër, ajo e kthen atë, por përsëri, ai dëshiron të ecë vetë.

Tani, imagjinoni një fëmijë tjetër i cili, kur hyn në qendër tregtare, ndjen rreziqet e së panjohurës. Ajo e lë nënën me dëshirë ta marrë atë për ta udhëhequr. Nëna di se kur duhet të drejtohet, ku të ndalet, ku të presë, sepse ajo mund të shohë rreziqet dhe pengesat përpara dhe merr rrugën më të sigurt për të voglin e saj. Dhe kur fëmija është i gatshëm të merret, nëna ecën drejt përpara, duke marrë rrugën më të shpejtë dhe më të lehtë për në destinacionin e saj.

Tani, imagjinoni që ju jeni një fëmijë, dhe Mary është nëna juaj. Pavarësisht nëse jeni protestante apo katolike, besimtare apo jobesimtare, ajo është gjithmonë duke ecur me ju… por a po ecni me të?

 

A I DUHET AJO?

In Pse Mary? Unë ndava pak nga udhëtimi im se si luftova shumë vite më parë me rolin e shquar që Mary ka në Kishën Katolike. Në të vërtetë, unë thjesht doja të ecja vetë, pa pasur nevojë të mbaja dorën e saj, ose siç do ta thoshin ata katolikë "marianë", "të shenjtërohem" tek ajo. Thjesht doja të mbaja dorën e Jezusit dhe kjo ishte e mjaftueshme.

Gjëja është, pak prej nesh e dinë në të vërtetë si për të mbajtur dorën e Jezusit. Ai Vetë tha:

Kush dëshiron të vijë pas meje duhet të mohojë vetveten, të marrë kryqin e tij dhe të më ndjekë. Kushdo që dëshiron të shpëtojë jetën e tij do ta humbasë, por kushdo që humbet jetën e tij për hirin tim dhe të ungjillit do ta shpëtojë atë. (Marku 8: 34-35)

Shumë prej nesh shpejt po flasin për Jezusin si "Zot dhe Shpëtimtar personal", por kur bëhet fjalë për të mohuar veten? Për të përqafuar vuajtjet me gëzim dhe dorëheqje? Për të ndjekur urdhërimet e Tij pa kompromis? Epo, e vërteta është, ne jemi aq të zënë duke kërcyer me djallin apo duke luftuar me mish, saqë mezi kemi filluar të marrim dorën e Tij të plagosur në gozhdë. Ne jemi si ai djalë i vogël që dëshiron të eksplorojë… por përzierja e kuriozitetit, rebelimit dhe injorancës sonë për rreziqet e vërteta shpirtërore i vë shpirtrat tanë në një rrezik të madh. Sa shpesh jemi kthyer vetëm për të zbuluar se kemi humbur! (… Por një Nënë dhe Atë gjithmonë na kërkojnë! Krh. Luka 2: 48)

Me një fjalë, ne kemi nevojë për një Nënë.

 

DHURATA E MADHE

Kjo nuk është ideja ime. Nuk është as ide e Kishës. Ishte e Krishtit. Ishte Dhurata e Tij e Madhe për njerëzimin e dhënë në momentet e fundit të jetës së Tij. 

Grua, ja, djali yt ... Ja, nëna jote. Dhe që nga ajo orë dishepulli e çoi në shtëpinë e tij. (Gjoni 19: 26-27)

Kjo është, nga ai moment, ai e kapi për dore. e gjithë Kisha mori dorën e saj, në të cilën Gjoni është simbolizuar dhe nuk e ka lëshuar kurrë - megjithëse anëtarët individualë shpesh nuk e njohin Nënën e tyre. [1]Shiko Pse Mary?

'Sshtë vullneti i Krishtit që edhe ne të marrim dorën e kësaj Nëne. Pse Sepse Ai e di sa e vështirë është për ne të ecim vetë ... sa të stuhishme dhe të pabesë valët mund të jenë në përpjekjet tona për të lundruar në Safe Harbour të dashurisë së Tij.

 

Duke marrë dorën e saj

Çfarë do të ndodhë nëse ju merrni dorën e saj? Si një Nënë e mirë, ajo do t'ju drejtojë në shtigjet më të sigurta, rreziqet e së kaluarës dhe në sigurinë e Zemrës së Birit të saj. Nga e di unë këtë?

Së pari, sepse historia e pranisë providenciale të Marisë në Kishë nuk është sekret. Ky rol, i profetizuar në Zanafilla 3:15, i lindur në Ungjij dhe i theksuar te Zbulesa 12: 1, është përjetuar fuqishëm gjatë gjithë historisë së Kishës, veçanërisht në kohën tonë përmes shfaqjeve të saj në të gjithë botën.

Në kohërat kur vetë krishterimi dukej i kërcënuar, çlirimi i tij i atribuohej fuqisë së [Rruzarës] dhe Zoja e Rruzares u vlerësua si ajo ndërmjetësimi i së cilës solli shpëtimin. - JOHN PAUL II, Rosarium Virginis Mariae, 40 vjeç

Por unë personalisht e di se Dhurata e Madhe është kjo Grua sepse, ashtu si Gjoni, unë e kam "marrë atë në shtëpinë time".

Unë kam qenë një njeri me vullnet të fortë. Unë isha ai fëmija i parë përshkruar më lart, një njeri ashpër i pavarur, kurioz, rebel dhe kokëfortë. Ndjeva se po bëja shumë mirë "duke u kapur nga dora e Jezuit". Në ndërkohë, unë u përpoqa me një oreks për ushqim dhe alkool dhe tundime të tjera në "qendrën tregtare" të jetës që vazhdimisht më devijonte. Ndërsa dukej se po bëja ca përparime në jetën time shpirtërore, ishte e paqëndrueshme, dhe pasionet e mia dukej se merrnin më të mirën për mua sipas dëshirës.

Pastaj, një vit, ndjeva një nxitje për t'u "shenjtëruar" për Marinë. Unë do të lexoja që pasi ajo është Nëna e Jezusit, ajo ka vetëm një qëllim, dhe kjo është të më sjellë në mënyrë të sigurt tek Biri i saj. Ajo e bën këtë kur unë e lë atë të marrë dorën time. Kjo është me të vërtetë ajo që është "shenjtërimi". Dhe kështu e lashë atë (lexo se çfarë ndodhi atë ditë në Përralla të Vërteta të Zojës) Kam vërejtur në javët dhe muajt përpara diçka të mrekullueshme që fillon të ndodhë. Disa nga fushat në jetën time ku po mundohesha, papritmas kishte një hir dhe forcë të re për të pushtuar. Të gjitha vitet e mia të endjes vet, duke menduar se po ecja përpara në jetën shpirtërore, më morën vetëm deri tani. Por kur mora dorën e kësaj Gruaje, jeta ime shpirtërore filloi të merrte pjesë

 

N THE ARMT E MARIES

Në kohët më të fundit, unë u ndjeva e detyruar të rinovoja shenjtërimin tim për Marinë. Këtë herë, ndodhi diçka që nuk e prisja. Zoti papritmas po më kërkonte më shumë, për t’i dhënë vetes tërësisht plotësisht tek Ai (mendova se isha!). Dhe mënyra për ta bërë këtë ishte t'i jepja vetes tërësisht plotësisht nënës sime. Ajo donte të më mbante tani në krahët e saj. Kur i thashë "po" kësaj, diçka filloi të ndodhte dhe të ndodhte shpejt. Ajo nuk do të më lejonte më ta tërhiqja drejt kompromiseve të së kaluarës; ajo nuk do të më linte të pushoja në ndalesat, komoditetet dhe vetë-kënaqësitë e panevojshme të mëparshme. Ajo tani po më sillte shpejt dhe në mënyrë të përshtatshme në zemrën e Trinisë së Shenjtë. Asshtë sikur ajo dekret, secila Ju shkëlqyeshëms për Zotin, tani po bëhesha e imja. Po, ajo është një Nënë e dashur, por edhe e patundur. Ajo po më ndihmonte të bëja diçka që kurrë më parë nuk isha në gjendje ta bëja shumë mirë: mohoj veten time, marr kryqin tim dhe ndiq Birin e saj.

Me sa duket po filloj, e megjithatë, duhet të jem i sinqertë: gjërat e kësaj bote po veniten shpejt për mua. Kënaqësitë që mendoja se nuk do të mund të jetoja, janë muaj mbrapa meje. Dhe një dëshirë e brendshme dhe dashuri për Zotin tim po rritet çdo ditë - të paktën, çdo ditë që e lë këtë Grua të vazhdojë të më çojë më thellë në misterin e Zotit, një mister që ajo jetoi dhe vazhdon të jetojë në mënyrë të përsosur. Preciselyshtë pikërisht përmes kësaj Gruaje që është "plot hir" që po gjej hirin të them me gjithë zemrën time, "Jezus, kam besim te Ti!”Në një shkrim tjetër, unë dua të shpjegoj si pikërisht Maria e arrin këtë hir në shpirtra.

 

BORDI I ARKIT: SHENGJIM

Ekziston edhe diçka tjetër që dua të të tregoj për këtë Grua, dhe është kjo: ajo është an "Arka" që na lundron në mënyrë të sigurt dhe të shpejtë drejt Strehim i Madh dhe Port i Sigurt, kush është Jezusi. Nuk mund t'ju them se sa urgjente e kam ndier këtë "fjalë" të jetë. Nuk ka kohë për të humbur. Aty eshte nje Stuhi e Madhe që është lëshuar në tokë. Ujërat e përmbytjes së frikës, pasigurisë dhe konfuzionit kanë filluar të ngrihen. A cunami shpirtëror me përmasa apokaliptike është dhe do të përfshijë të gjithë botën, dhe shumë e shumë shpirtra janë thjesht të papërgatitur. Por ekziston një mënyrë për t'u përgatitur, dhe ajo është të hysh shpejt në strehën e sigurt të Zemrës së Papërlyer të Marisë - Arka e Madhe e kohëve tona.

Zemra ime e papërlyer do të jetë streha juaj dhe mënyra që do t'ju çojë te Zoti. - shfaqja e dytë për fëmijët e Fatima, 13 qershor 1917, www.ewtn.com

Ju mund ta bëni këtë duke bërë atë që kanë bërë një mori shenjtorësh të bukur dhe kjo është që t'ia besoni jetën tuaj shpirtërore plotësisht kësaj Nënë. Ju nuk keni nevojë ta kuptoni plotësisht atë. Në fakt, është by duke u kushtuar Marisë që do të filloni të kuptoni pse Jezusi ju la këtë Nënë.

Një faqe e re e mrekullueshme është lansuar për t'ju ndihmuar të bëni këtë hap për të arritur drejt Nënës suaj: www.myconsecration.org Ata do t'ju dërgojnë informacion falas duke shpjeguar më tej se çfarë do të thotë të shenjtërosh veten te Maria dhe si ta bësh atë. Ato do të përfshijnë një kopje falas të librit udhëzues klasik, Përgatitja për shenjtërimin total sipas St. Louis Marie de Montfort. Ky është i njëjti shenjtërim që bëri Gjon Pali II dhe mbi të cilin motoja e tij Papnore: “Totus tuus”Ishte bazuar. [2]totus tuus: Latinisht për "krejtësisht e juaja" Një libër tjetër që paraqet një mënyrë të fuqishme dhe freskuese për të miratuar këtë shenjtërim është 33 ditë në lavdi në mëngjes.

Unë ju inkurajoj fort që t'ia dërgoni këtë shkrim sa më shumë miqve dhe familjeve që të jetë e mundur dhe të lejoni që Shpirti i Shenjtë t'ua bëjë të tjerëve këtë ftesë kushtrimi.

Timeshtë koha që ne, në më shumë mënyra se një, të hipim në Arkë. 

Ashtu siç vetë Immaculata i përket Jezusit dhe Trinisë, ashtu edhe çdo shpirt përmes saj dhe në të do t'i përkasë Jezusit dhe Trinisë në një mënyrë shumë më perfekte sesa do të ishte e mundur pa të. Shpirtra të tillë do të duan ta duan Zemrën e Shenjtë të Jezusit shumë më mirë sesa do të kishin bërë ndonjëherë deri më tani. Përmes saj, dashuria Hyjnore do t'i vërë flakën botës dhe do ta konsumojë atë; atëherë do të ndodhë "supozimi i shpirtrave" në dashuri. - Shën. Maximillian Kolbe, Konceptim i Papërlyer dhe Shpirti i Shenjtë, HM Manteau-Bonamy, f. 117

 

Botuar për herë të parë më 7 Prill 2011.

 
 

Mark tani është në Facebook!
Na pëlqe neve në facebook

Mark tani është në Twitter!
Cicëroj

 

A jeni lutur akoma me CD-në e fuqishme Rosary të Markut që përfshin këngë origjinale për Marinë? Ajo ka prekur si Protestantët ashtu edhe Katolikët. Revista prindërore katolike e quajti atë: " pasqyra më e mirë, më e shenjtë soditëse e jetës së Jezusit e paraqitur ndonjëherë në një regjistrim"

Klikoni në kopertinën e CD për të porositur ose dëgjuar shembuj.

 

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste.

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Shiko Pse Mary?
2 totus tuus: Latinisht për "krejtësisht e juaja"
Postuar ne BALLINA, MARY dhe tagged , , , , , , , , , , , , .