Korrja e Madhe

 

… Vër re Satani ka kërkuar që të shoshë të gjithë si grurë… (Luka 22:31)

 

KUDO Shkoj, e shoh; Po e lexoj në letrat tuaja; dhe po e jetoj në përvojat e mia: ekziston një fryma e ndarjes në këmbë në botë që po largon familjet dhe marrëdhëniet si kurrë më parë. Në shkallë kombëtare, hendeku midis të ashtuquajturve "të majtë" dhe "të djathtë" është zgjeruar dhe armiqësitë midis tyre kanë arritur një katran armiqësor, gati revolucionar. Pavarësisht nëse janë ndryshime në dukje të pakalueshme midis anëtarëve të familjes, apo ndarje ideologjike që rriten brenda kombeve, diçka ka ndryshuar në fushën shpirtërore sikur po ndodh një shoshitje e madhe. Shërbëtori i Zotit Peshkopi Fulton Sheen dukej se mendonte kështu, tashmë, në shekullin e kaluar:

Bota po ndahet me shpejtësi në dy kampe, shoqërinë e anti-Krishtit dhe vëllazërinë e Krishtit. Vijat midis këtyre dyve po tërhiqen. Sa do të zgjasë beteja, ne nuk e dimë; nëse shpatat do të duhet të zhvishen nuk e dimë; nëse do të duhet të derdhet gjak, ne nuk e dimë; nëse do të jetë një konflikt i armatosur ne nuk e dimë. Por në një konflikt midis së vërtetës dhe errësirës, ​​e vërteta nuk mund të humbasë. - Peshkopi Fulton John Sheen, DD (1895-1979); burimi i panjohur (ndoshta "Ora katolike")

 

DIVISIONI I PAFUNDUR

Unë besoj se kjo sitje ka të bëjë me një "fjalë" që kam marrë shumë vite më parë kur isha duke udhëtuar nëpër malet e British Columbia. Nga blu, papritmas dëgjova në zemrën time fjalët:

Unë e kam ngritur kufizuesin.

Ndjeva diçka në shpirtin tim që është e vështirë të shpjegohet. Ishte sikur një valë goditëse përshkonte tokën - sikur diçka në fushën shpirtërore ishte lëshuar.

Një peshkop Kanadez më kërkoi të shkruaj për atë përvojë, të cilën mund ta lexoni këtu: Heqja e Frenuesit. «Kufizuesi» lidhet me 2 Selanikasve 2, i vetmi vend në Bibël ku përdoret kjo fjalë. Flet për Zotin që heq një "kufizues" që frenon paligjshmëri, e cila është fryma kuintesenciale e Antikrishti.

Ai do të flasë kundër Shumë të Lartit dhe do të shkatërrojë shenjtorët e Shumë të Lartit, me qëllim që të ndryshojë ditët e festës dhe ligjin. (Daniel 7:25)

Zoti do të lejojë një "mashtrim të fortë" që vepron si një sitë për të ndarë grurin nga byku para "ditës së Zotit", (e cila nuk është një ditë 24 orë, por një periudha e paqes dhe drejtësia para fundit të botës. Shiko Konteksti i Madh).

Prandaj, Perëndia po u dërgon atyre një fuqi mashtruese në mënyrë që ata të besojnë në gënjeshtër, që të gjithë ata që nuk i kanë besuar të vërtetës por kanë miratuar keqbërje të dënohen. (2 Sel. 2: 11-12)

Kur dikush merr parasysh të gjitha gjërat - mësimet e Etërve të Hershëm të Kishës, papët e shekullit të kaluar dhe mesazhet e Zojës për botën përmes shfaqjeve dhe shikuesve të ndryshëm[1]shih A po vjen vërtet Jezusi?- do të duket se ne po jetojmë në vigjilje orë para "mesnatës" së Ditës së Zotit, një periudhë e errësirës së madhe shpirtërore në të cilën gjithçka do të duket përmbys. Në të vërtetë, sot ajo që është e gabuar është tani e drejtë, dhe ajo që është e drejtë tani konsiderohet "jotolerante". Dhe kështu, njerëzit janë të detyruar të zgjedhin anët.

 

SHTETRIT

Çfarë Papa Francis, Donald Trump, Marine Le Pen dhe udhëheqës të tjerë populistë janë duke u bërë, në fund të fundit, janë instrumente të shoshitjes. Barërat e këqija janë duke u ndarë nga gruri, delet nga dhitë.

Lër [barërat e këqija dhe gruri] të rriten së bashku deri në korrje; atëherë në kohën e korrjes do t'u them korrësve: "Më parë mblidhni barërat e këqija dhe i lidhni në tufa për t'u djegur; por grumbullo grurin në hambarin tim ". (Mat 13:30)

Bota në afrimin e një mijëvjecari të ri, për të cilin po përgatitet e gjithë Kisha, është si një fushë e gatshme për të korrat. -ST. POPE JOHN PAUL II, Dita Botërore e Rinisë, në mënyrë familjare, 15 gusht 1993

Jezusi shpjegoi se kjo shëmbëlltyrë i referohej «fundit të epokës», jo domosdoshmërisht fundit të botës. Ai shpjegon:

Biri i Njeriut do të dërgojë engjëjt e tij dhe ata do të mbledhin nga mbretëria e tij të gjithë ata që bëjnë të tjerët të mëkatojnë dhe të gjithë keqbërësit. Ata do t'i hedhin në furrën e zjarrtë, ku do të ketë vajtime dhe kërcëllime dhëmbësh. Atëherë të drejtët do të shkëlqejnë si dielli në mbretërinë e Atit të tyre. Kush ka veshë, duhet të dëgjojë. (Mat 13: 41-43)

Kjo është shpresa jonë e madhe dhe thirrja jonë, 'Mbretëria jote erdhi!' - një Mbretëri e paqes, drejtësisë dhe qetësisë, e cila do të rivendosë harmoninë origjinale të krijimit. —ST. Papa JOHN PAUL II, audiencë e përgjithshme, 6 nëntor 2002, Zenit

Apostulli Gjon gjithashtu flet për një Shoshim të Madh në fund të kësaj epoke, i cili sjell përsëri, jo fundin e botës, por një periudha e paqes. [2]shih Zb 19: 11-20: 6 dhe 14: 14-20; krh. Çlirimi i Madh Aktgjykimet e fundit

… Shpirti i Rrëshajëve do të përmbyt tokën me fuqinë e tij… Njerëzit do të besojnë dhe do të krijojnë një botë të re… Fytyra e tokës do të ripërtërihet sepse diçka e tillë nuk ka ndodhur që kur Fjala u bë mish. —Jezusi për Elizabeth Kindelmann, Flaka e Dashurisë, f. 61

Po, një mrekulli u premtua në Fatima, mrekullia më e madhe në historinë e botës, e dyta pas Ringjalljes. Dhe kjo mrekulli do të jetë një epokë e paqes e cila kurrë më parë nuk i është dhënë botës. - Kardinali Mario Luigi Ciappi, teolog papal për Pius XII, Gjon XXIII, Paul VI, Gjon Pali I dhe Gjon Pali II, 9 Tetor 1994; Katekizmi familjar, (9 shtator 1993); faqe 35

 

PASTRIMI I MADH

Duke lënë mënjanë të gjitha pyetjet e tjera në lidhje me Papa Françeskun dhe paqartësinë në disa raste që lidhet me papatin e tij, mund të themi me siguri se ky Papa po nxjerr në dritë ata kardinalë, peshkopë, priftërinj dhe laikë të cilët kanë një axhendë që është jo në përputhje me Ungjillin. Në të vërtetë, një element përparimtar brenda Kishës është inkurajuar dhe ka filluar të propozojë praktika "baritore" dhe ndryshime që janë në kundërshtim me Traditën e Shenjtë.[3]shih Anti-Mëshira Por kjo papunësh po zbulon edhe ata që, në emër të ortodoksisë, janë pengesa për Ungjillin përmes klerikalizmit, ngurtësisë dhe shtypjes së laikëve. Në të vërtetë, unë e kam provuar këtë vetë kur nuk janë peshkopët përparimtarë, por më "konservatorë" disa herë, të cilët kundërshtojnë lëvizjet autentike të Shpirtit të Shenjtë.[4]shih Pesë korrigjimet

Po, gjithçka po del në dritë ngadalë, por me siguri. Unë nuk e di nëse kjo është ajo që Papa Françesku synonte, por besoj se është pikërisht ajo që synon Jezu Krishti.

A mendoni se unë kam ardhur për të vendosur paqen në tokë? Jo, unë ju them, por më tepër ndarje. Tani e tutje një familje prej pesë vetësh do të ndahet, tre kundër dy dhe dy kundër tre; një baba do të ndahet kundër djalit të tij dhe një djalë kundër babait të tij, një nënë kundër vajzës së saj dhe një vajzë kundër nënës së saj, një vjehrër kundër nuses së saj dhe një nuse kundër nënës së saj -in-ligji. (Luka 12: 51-53)

Konsideroni përsëri atë që Zoti dhe Zoja jonë thuhet se po thonë përmes shpirtrave të zgjedhur, në këto, kohët tona. Përsëri, unë u paraqes të pjekurve shpirtërisht të mëposhtmit, të cilët janë të aftë të dallojnë profecinë me kisha - jo ata që e përçmojnë atë: “Mos e shuaj Shpirtin. Mos i përçmoni thëniet profetike. Testoni gjithçka; ruaj atë që është e mirë " (1 Sel. 5: 19-21).

Ky do të jetë pastrimi më i madh që nga fillimi i krijimit ... Fëmija im, kjo periudhë e pastrimit ka filluar. Ju jeni dëshmitarë të ndarjes së familjes dhe miqve dhe do të dukeni të hutuar, por vazhdoni të përqendroheni te mbretëria dhe unë premtoj që besnikët e Mi do të shpërblehen ... Populli im, kur të shihni rritjen e tërmeteve dhe stuhive duhet të filloni të kuptoni se kjo është koha juaj e përgatitjes. Mos ki frikë kur këto ngjarje fillojnë të ndodhin sepse ky është fillimi i pastrimit Tim. Ju do të shihni shumë ndarje midis familjes dhe miqve sepse kjo ndarje është lufta midis parajsës dhe ferrit. Ju nuk keni nga çfarë të keni frikë nëse jeni duke jetuar me të vërtetë Urdhërimet dhe po merrni kryqin tuaj dhe më Ndiqni Mua. - pasazhe të ndryshme të Jezusit duke folur me një shikuese amerikane, Jennifer, gjatë dekadës së kaluar; fjalëfromjesus.com

Fëmijë shumë të dashur, bota ka nevojë për lutje, secili prej jush thirret në namaz. Fëmijë të vegjël, çfarë duhet të ndodhë do të jetë i rëndësishëm, toka do të dridhet akoma, dridhet shumë. Shumë nga fëmijët e mi do të largohen nga besimi dhe shumë të tjerë do të mohojnë magjisterin e vërtetë të Kishës, duke besuar se ata mund të bëjnë pa Perëndinë. Shumë profetë të rremë do të copëtojnë dhe shpërndajnë kopenë e Zotit. Fëmijë të vegjël, mos shkoni të kërkoni gjëra të jashtëzakonshme, gjëja më e jashtëzakonshme par excellence është djali im Jezusi në Sakramentin e Bekuar, mos e kërkoni në shtigje të gabuara. —Zoja jonë e Zaros, Itali, 26 Prill 2017

Të dashur fëmijë, unë jam Nëna juaj e pikëlluar dhe vuaj për atë që ju vjen. Ju po shkoni drejt një të ardhme të betejave të mëdha shpirtërore. Kisha e Vërtetë e Jezuit Tim do të përballet me një betejë të madhe kundër gjigandit të doktrinave të rreme. Ju që jeni nga Zoti, mbrojeni Atë. —Mesazhi i Zojës Mbretëreshë e Paqes për Pedro Regis, 6 maj 2017

Ju po shkoni drejt një të ardhme të betejave të mëdha shpirtërore. Lufta midis kishës së Vërtetë dhe False do të jetë e dhimbshme Kjo është koha e Betejës së Madhe Shpirtërore dhe nuk mund të ikni. Jezusi im ka nevojë për ju. Ata që japin jetën e tyre në mbrojtje të së vërtetës do të marrin një shpërblim të madh nga Zoti… Pas gjithë dhembjes, një Koha e Re e Paqes do të vijë për burrat dhe gratë me besim. -Mesazhi i Zojës Mbretëreshë e Paqes për Pedro Regis Planaltina, 22 Prill; 25, 2017

 
 

VINI HARVESTI I MADH

Dhe kështu vjen, "pastrimi i madh" i Kishës dhe i botës, "korrja e madhe" në fund të epokës. Nëse duhen vite apo dekada, ne nuk e dimë. Ajo që është e sigurt është se kjo errësirë ​​e tanishme do t'i japë vendin një agimi të ri; kjo ndarje në një unitet të ri; dhe kjo kulturë e vdekjes në një kulturë të vërtetë të jetës. Do të jetë

Një epokë e re në të cilën dashuria nuk është lakmitare ose vetkërkuese, por e pastër, besnike dhe vërtet e lirë, e hapur për të tjerët, duke respektuar dinjitetin e tyre, duke kërkuar të mirën e tyre, duke rrezatuar gëzim dhe bukuri. Një epokë e re në të cilën shpresa na çliron nga cekëtia, apatia dhe vetë-përthithja që vdesin shpirtrat tanë dhe helmojnë marrëdhëniet tona. Të dashur miq të rinj, Zoti po ju kërkon të jeni profetë të kësaj epoke të re —POP BENEDIKTI XVI, Familjare, Dita Botërore e Rinisë, Sidnei, Australi, 20 korrik 2008

Me të vërtetë…

… Kur prova e këtij shoshitja të ketë kaluar, një fuqi e madhe do të rrjedhë nga një Kishë më e shpirtëruar dhe e thjeshtuar. Burrat në një botë krejtësisht të planifikuar do ta gjejnë veten të vetmuar në mënyrë të pashprehur ... [Kisha] do të shijojë një lulëzim të freskët dhe do të shihet si shtëpia e njeriut, ku ai do të gjejë jetën dhe shpresën përtej vdekjes. - Kardinali Joseph Ratzinger (POPE BENEDICT XVI), Besimi dhe e Ardhmja, Ignatius Press, 2009

Kjo është një shpresë e madhe, dhe një që i bën jehonë Zojës së Fatimesë e cila premtoi se Zemra e saj e Papërlyer do të triumfonte dhe se bota do të jepet një "periudha e paqes" Por do të gabonim të mendonim se kjo Triumf është thjesht një ngjarje e ardhshme.

Njerëzit presin që gjërat të ndodhin menjëherë brenda kornizës së tyre kohore. Por Fatima Tri Triumfi është një vazhdim proces. —Sr. Lucia në një intervistë me Kardinalin Vidal, 11 tetor 1993; Përpjekja Përfundimtare e Zotit, John Haffert, 101 Foundation, 1999, f. 2; cituar në Zbulesa Private: Të Diturit për Kishën, Dr. Mark Miravalle, f.65

Edhe tani, ne jemi thirrur të jemi bartës të kësaj paqeje për të gjithë ata që i njohim dhe i hasim. Fjalët e Jezusit janë për të gjithë herë dhe të gjithë brezat:

Lum ata që bëjnë paqen, sepse ata do të quhen bij të Perëndisë. (Mateu 5: 9)

Edhe tani, ne duhet t'i kushtojmë të gjitha energjitë tona mbjelljes dhe korrjes së dashurisë kudo që të mundemi. Mos lejoni që ndarja në rrethanat tuaja personale, për sa ju përket, të jetë fjala e fundit! Ndërsa disa nga thëniet e mësipërme nga papët dhe Zoja janë dramatike, ky mesazh i dhënë menjëherë pas Pashkëve një shikuesi anonim në Jaén, Spanjë është mbase më i rëndësishmi nga të gjithë:

Shikoni që vdekja nuk ka më sundim mbi Mua, dhe po kështu, nuk do ta ketë atë mbi ju nëse vdisni në Mua - dhe me shpirtin të pastër nga mëkatet dhe inatet e vdekshme. Mos mbani inat ndaj askujt pasi ky është një helm i pamasë për shpirtin tuaj dhe mund t'ju bëjë të humbni përjetësinë e lumtur. Kushdo që ka diçka kundër vëllait ose motrës së tij, kundër fqinjit të tij, pa marrë parasysh sa i kanë bërë atyre, le t'i falë ata nga zemra dhe të mos mbajnë ndonjë inat ndaj tyre. Dhe a ishte rasti që ata të takoheshin me ta, [atëherë] t'u flisja atyre, sepse unë i fali armiqtë e Mi dhe ata që ishin mizorë ndaj Meje nga Kryqi… dhe Nëna ime më imitoi mua në gjithçka. Unë, Jezusi, po të flas.
Fëmijë, mos luani me shpëtimin tuaj të përjetshëm për disa grindje që kanë kaluar tashmë që janë pasojat e tua dobësia njerëzore, sepse shumë vdesin me këtë helm në shpirt dhe nuk mund të hyjnë në Parajsë. Dhe nëse ata qëndrojnë në Purgator, kohëzgjatja e tij është e pamasë, sepse ju duhet të falni dhe ta bëni atë nga zemra. Mos harroni Urdhërimin Tim të ri që ju duani njëri-tjetrin ashtu siç ju kam dashur juve (Gjn 13:34), jo në mënyrën tuaj të dashurisë, por Timin. Fëmijë, kjo është shumë e rëndësishme, dhe megjithëse e kam thënë shumë herë, gjithmonë do të duhet t'ju kujtoj sepse ka shumë, shumë shpirtra që nuk falin dhe që mbyten me krenarinë e tyre, e cila është lidhja më e keqe që ata mund të kanë Unë, Jezusi, po të flas.
Të gjithë ata që falin të keqen që u është bërë, Mua më kanë gati t’i harroj mëkatet e tyre dhe t’i fal, sepse ai që di të falë dhe harrojë është një shpirt që e ka kuptuar doktrinën time dhe që më imiton Mua dhe më kënaq shumë. Prandaj, fëmijë, vendoseni këtë në kokën tuaj siç sugjeroj: fal, fal, fal, dhe nëse ju kushton, shkoni tek Nëna ime e Shenjtë në mënyrë që ajo të ju ndihmojë, ose ejani tek Unë, në mënyrë që unë t'ju ndihmoj të merrni atë falje, pasi mosdhënia e saj ju dëmton më shumë se kushdo tjetër. —Nga Jezusi, 19 Prill 2017

 

Kontakti: Brigid
306.652.0033, ekst. 223

[email mbrojtur]

 

PRMES KUJDESIT ME KRISHTIN
17 maj, 2017

Një mbrëmje e veçantë shërbese me Markun
për ata që kanë humbur bashkëshortët.

7 pasdite e ndjekur nga darka.

Kisha Katolike e Shën Pjetrit
Uniteti, SK, Kanada
201-5 Ave. West

Kontaktoni Yvonne në 306.228.7435

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih A po vjen vërtet Jezusi?
2 shih Zb 19: 11-20: 6 dhe 14: 14-20; krh. Çlirimi i Madh Aktgjykimet e fundit
3 shih Anti-Mëshira
4 shih Pesë korrigjimet
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE, ALL.