Helmimi i Madh

 


PAK
shkrimet më kanë çuar ndonjëherë deri në lot, siç ka bërë kjo. Tre vjet më parë, Zoti ma vuri në zemër për të shkruar Helmimi i Madh. Që atëherë, helmimi i botës sonë është rritur vetëm eksponenciale. Përfundimi është se shumica e asaj që konsumojmë, pimë, marrim frymë, lahemi dhe pastrojmë me të toksike. Shëndeti dhe mirëqenia e njerëzve në të gjithë botën po rrezikohen ndërsa nivelet e kancerit, sëmundjet e zemrës, Alzheimerit, alergjitë, kushtet auto-imune dhe sëmundjet rezistente ndaj ilaçeve vazhdojnë të bëhen me raketa me ritme alarmante. Dhe shkaku i një pjese të madhe të kësaj është në një gjatësi prej krahut të shumicës së njerëzve.

Ndërsa leximet masive këtë javë reflektojnë mbi Zanafillën dhe krijimin "e mirë" të Zotit, duket se kjo është një kohë e përshtatshme për të shkruar për këto gjëra, për atë që njeriu ka bërë me tokën që i është dhuruar. Ky është një shkrim shumë i matur. Pozitivi që mund të merrni prej tij është mundësia e bërjes së ndryshimeve që mund të kthejnë shëndetin tuaj. (Po, mua më interesojnë më shumë sesa thjesht shpirti yt! Për të "Trupi juaj është një tempull i Frymës së Shenjtë brenda jush.") [1]1 6 Korintasve: 19

Kjo është një përmbledhje gjithëpërfshirëse për t'ju dhënë "tablonë e madhe". Për të qenë i sigurt, ka shumë gjëra që kam lënë jashtë në mënyrë që ta mbaj këtë në një gjatësi të arsyeshme. Përfundimi do ta vendosë gjithçka në një dritë eskatologjike sepse, në fund të fundit në rrënjët e saj, ky është një helmim shpirtëror ndryshe nga çdo gjë që bota ka njohur ndonjëherë ever.

 

KONTEKSTI: HELMESUESI I MADH

Konteksti i këtij shkrimi është po aq i rëndësishëm sa edhe shqetësimet brenda, sepse është pothuajse e pabesueshme ajo që unë jam gati të trajtoj këtu. Në fakt, kur të mbërrini në fund të këtij artikulli, mund të jeni edhe të çmendur - kjo është arsyeja pse unë i jam referuar shumë dhe i kam lidhur çdo temë me burime të besueshme shkencore.

Nëse e kuptojmë që njerëzimi ka ardhur në fund të një epoke (jo fundi i botës), atëherë ekstremet që po shohim të shfaqen në të gjithë botën në politikë, shoqëri dhe natyrë do të kenë më shumë kuptim. Domethënë, ky artikull vërtet po ekspozon akoma një dimension më shumë të planit djallëzor shekullor.

Jezusi e përshkroi Satanin si

… Një vrasës që nga fillimi [i cili] nuk qëndron në të vërtetën, sepse nuk ka të vërtetë në të. Kur thotë një gënjeshtër, ai flet me karakter, sepse është gënjeshtar dhe baba i gënjeshtrës. (Gjoni 8:44)

Me vetëm disa fjalë, Zoti ynë dha një kokë lart për sa i përket modus operandi që Satani do të punësonte gjatë njëzet shekujve të ardhshëm. Domethënë, ai engjëll i rënë do të gënjejë njerëzimin në mënyrë që ta zë në grackë ngadalë dhe përfundimisht të shkatërrojë njerëzimin përmes mashtrimit. Padyshim, shumica e këtij plani është realizuar pasi gjenerata jonë ka përqafuar abortin, eutanazinë, kontracepsionin dhe vetëvrasjen ligjore si zgjidhja "kapëse e të gjitha" për shtatzëninë, sëmundjen, pleqërinë dhe depresionin.

Ju i përkisni babait tuaj djallit dhe vullnetarisht i realizoni dëshirat e babait tuaj. (Gjoni 8:44)

Por është më shumë se kaq - shumë më tepër - sepse jo të gjithë duan të vdesin ose të marrin jetën e tjetrit. Vetë ushqimi që hamë, toka që punojmë, uji që pimë, ajri që thithim, instrumentet që përdorim ... edhe ata janë komprometuar si fryt i një përqafimi të përgjithshëm të filozofive anti-njerëzore si materializmi, ateizmi, darvinizmi , etj. që e kanë zhvendosur njeriun në një grimcë të thjeshtë të materies pa ndonjë qëllim themelor përveç gjetjes së kënaqësisë në moment - ose eliminimin e vuajtjeve në të gjithë kostot Dhe kjo do të thotë që ndonjëherë të eliminosh vetë njeriun.

Përkeqësimi i natyrës është në fakt i lidhur ngushtë me kulturën që formon bashkëjetesën njerëzore: kur "ekologjia njerëzore" respektohet brenda shoqërisë, ekologjia mjedisore gjithashtu përfiton. Ashtu si virtytet njerëzore janë të ndërlidhura, të tilla që dobësimi i njërit i vë të tjerët në rrezik, ashtu edhe sistemi ekologjik bazohet në respektimin e një plani që ndikon si në shëndetin e shoqërisë ashtu edhe në marrëdhëniet e tij të mira me natyrën… Nëse ka mungesë respekti për të drejtën për jetë dhe për një vdekje natyrore, nëse konceptimi, shtatzënia dhe lindja njerëzore bëhen artificiale, nëse embrionet njerëzore flijohen për kërkime, ndërgjegjja e shoqërisë përfundon duke humbur konceptin e ekologjisë njerëzore dhe, së bashku me të, atë të ekologji mjedisore… Këtu qëndron një kontradiktë e rëndë në mentalitetin dhe praktikën tonë sot: një që poshtëron personin, prish mjedisin dhe dëmton shoqërinë. —POPE BENEDIKTI XVI, Caritas në Veritate "Bamirësia në të Vërtetë", n 51

 

Ushqimi që hamë

Vetëm në disa breza, shumica e botës perëndimore është zhvendosur nga rritja e ushqimit të saj në fermat familjare, në varësi të një numri të madh të mega-korporatave për t'i ushqyer ato. Problemi është se shumica e korporatave kanë zemër fitime dhe aksionerë, dhe kjo do të thotë të prodhosh më tërheqësen produkt me koston më të vogël të mundshme. Kështu, natyra konkurruese e industrisë ushqimore shpesh e ka bërë "shijen" dhe "pamjen" faktorin nxitës të asaj që bie në raftet - jo gjithmonë ajo që është më e mira për trupin. Pak e konsiderojnë këtë dhe vetëm supozojnë se, nëse mund ta blejnë, mirë, duhet të jetë "i sigurt". Në shumë raste, është krejt e kundërta.

Shumica e asaj që bleni në rreshtat e jashtëm të një dyqani ushqimesh janë fruta, perime, qumështore, mish dhe drithëra. Por të gjitha ato rreshta të tjera në mes janë kryesisht i përpunuar ushqime ku shtohen kimikate, konservantë, sheqer dhe ngjyra dhe aromatizues artificial për t'i bërë produktet më të bezdisshme dhe për të pasur një jetë më të gjatë në raft. Problemi është se shumë prej këtyre aditivëve janë shumë të dëmshëm.

 

Sheqer

Mbaj mend që isha ulur pranë një mjeku në një fluturim për në shtëpi. Ai tha, "Dy substancat më të varura janë nikotina dhe sheqeri". Ai krahasoi sheqerin me kokainën, duke treguar dëshirat, ndryshimin e humorit dhe efektet e tjera anësore të padëshiruara të sheqerit. Në të vërtetë, një studim zbuloi se sheqeri ishte më shumë varës se kokaina. [2]shih revistave.plos.org

Sheqeri i bardhë i rafinuar ose glukoza dhe fruktoza e lartë (shurup misri) shpesh janë ndër tre përbërësit kryesorë në shumicën e ushqimeve të përpunuara, madje edhe ata që nuk i prisnit. Por tani sheqeri po "tejkalohet" nga kërkimet si një shkak kryesor në mbipesha, [3]shih ajcn.ushqyerja.org diabeti, dëmtimi i zemrës ose dështimi, shterimi i fuqia e trurit dhe jetëgjatësia më e shkurtër. [4]shih Huffington Post Deri në 40 përqind të shpenzimeve të kujdesit shëndetësor amerikan janë për çështje që lidhen drejtpërdrejt me konsumin e tepërt të sheqerit. [5]krh. Instituti i Kërkimeve Credit Suisse, studimi 2013: botimet.credit-suisse.com Për më tepër, sheqeri tani është shënuar në disa studime si një nga shkaqet kryesore të kancerit. [6]shih mercola.com Në fakt, qelizat kancerogjene ushqim mbi sheqerin - një nga gjërat e para që dikush me kancer duhet të heqë dietën e tij. [7]shih kancerozët.aacrjournals.org; beatcancer.org;

Lajmi i keq është se gati çdo gjë e përpunuar ka shtuar sheqer, duke përfshirë shumë lëngje frutash ose ujëra "të shëndetshëm". A e dini se kur një produkt thotë "aromë natyrore", ai përsëri mund të përmbajë kimikate sintetike dhe të dëmshme? [8]shih vjedhja e ushqimit

Mënyra e vetme për të shmangur ushqimet e ngarkuara me sheqer është të filloni të lexoni përbërës dhe të hani më shumë ushqime të papërpunuara, ose ato të bëra pa shtuar sheqerna të rafinuar. Nëse etiketa thotë, "Sheqer" ose "Fruktozë / Glukozë", ju po blini një dozë tjetër të shëndetit potencialisht të keq ndërsa mbani dëshirat e sheqerit të vazhdueshme. Por refuzimi i këtyre sheqernave do të thotë gjithashtu se do të kaloni pranë a shumicë të ushqimeve në dyqan ushqimesh dyqanesh, dhe gati gjithçka në dyqanin lokal të këndeve. Kështu jemi bërë të varur nga sheqeri. 

Qumështi dhe frutat përmbajnë laktozë, e cila është një sheqer natyral që trupi juaj mund të metabolizojë. Sa më i lartë niveli i sheqerit në gjak aq më i lartë rreziku i kancerit, prandaj ushtrimet (që përmirësojnë ndjeshmërinë ndaj insulinës dhe leptinës, dhe kështu nivelet e sheqerit në gjak) është treguar e lidhur me nivele më të ulëta të kancerit.

 

Nersmbëlsirat artificiale

Shumë mendojnë se pijet, erëzat ose ushqimet me kalori të ulëta ose "zero" janë një alternativë më e sigurt për ushqimet e ngarkuara me sheqer. Në fakt, ato janë po aq ose më të rrezikshme.

Nersmbëltuesit artificialë si sukraloza (Splenda) dhe aspartami (i cili gjithashtu quhet me emrat Nutrasweet dhe Equal) janë jo aq "e ëmbël" sa mendojnë shumë. Studiuesi dhe aktivisti i shëndetit, Dr. Joseph Mercola, detajon sesi procesi i miratimit për aspartame ishte i mbushur me skandal, ryshfete dhe marrëdhënie të tjera me hije brenda industrisë farmaceutike, korporatave të mëdha amerikane dhe FDA. [9]articles.mercola.com

Përfundimi është se këta ëmbëlsues jo vetëm që mund të ngatërrojnë metabolizmin tuaj, duke gjeneruar dëshira për sheqer dhe varësi nga sheqeri që në të vërtetë çojnë në shtim të peshës, [10]shih Gazeta e Biologjisë dhe Mjekësisë, 2010; krh. articles.mercola.com por janë të lidhura me një mori problemesh shëndetësore përfshirë leukeminë. [11]krh. cspinet.org Qendra për Shkencë në Interesin Publik ka ulur vlerësimin e tyre të sigurisë së sukralozës (Splenda) nga "kujdes" në "shmangie". [12]cspinet.org Sidoqoftë, sukraloza, e cila promovohet në shumë produkte sot për të marrë etiketën "0% Sugar", është zbuluar se rrit glukozën në gjak dhe nivelet e insulinës, dëmton shëndetin e zorrëve dhe bakteret e dobishme dhe lëshon kimikate të dëmshme kur përdoren në gatim. [13]shih poshtëtokës.org Sa i përket aspartamit, Mercola shkruan se ajo "është bërë një nga aditivët ushqimorë potencialisht më të rrezikshëm dhe të diskutueshëm në historinë njerëzore", pasi është treguar në studime që lidhen me tumore të trurit, kancer, Parkinson, Alzheimer, depresion, probleme të syve, pagjumësi , dhe një mori ndërlikimesh të tjera. [14]shih articles.mercola.com Por ende shitet në sode, [15]krh. Shiko kjo video për të parë efektet e sodës në kockat tuaja: Eksperimenti i koksit dhe qumështit, Dr Gundry çamçakëz, dhe shumë produkte të tjera.

 

Mishi dhe produktet e qumështit

Produktet e qumështit si djathi dhe qumështi mund të jenë një burim i shëndetshëm ushqimi. Por jo gjithmonë. Sot, mënyra e përpunimit të qumështit dhe djathit, domethënë përmes pasterizimi, po shkakton çështje shqetësuese shëndetësore për një numër njerëzish. Në familjen tonë, ne i referohemi qumështit të blerë në dyqane si "sende të bardha të ngordhura" pasi shumë prej përfitimeve të shëndetshme në qumështin e papërpunuar, të tilla si enzimat dhe bakteret e mira, shkatërrohen përmes pasterizimit. Një studim i 8000 fëmijëve zbuloi se fëmijët që pinin qumësht të papërpunuar kishin 41 për qind më pak të ngjarë të zhvillonin astmë dhe rreth 50 për qind më pak të ngjarë të zhvillonin ethe sanë sesa fëmijët që pinin qumësht të blerë në dyqan (të pasterizuar). [16]shih jbs.elsevierhealth.com Disa njerëz kanë një reaksion si alergjik ndaj baktereve të ngordhura që mbeten në produktet e pasterizuara, jo vetë qumështit. 

Për më tepër, shumë prodhues të qumështit i rrisin bagëtitë e tyre në ushqim të kufizuar të kafshëve operacionet (CAFO), dhe si rezultat, këtyre kafshëve u jepen sasi të mëdha të antibiotikëve, vaksinave dhe ilaçeve të tjera potencialisht toksike për të parandaluar sëmundjet që normalisht do t'i kapnin ata si rezultat i jetesës në kushte të mbipopulluara. Fatkeqësisht, ato kimikate dhe toksina mund të kalojnë te konsumatori. Shkencëtarët kanë zbuluar deri në 20 qetësues të dhimbjeve, antibiotikëve dhe hormoneve të rritjes në mostrat e qumështit të lopës. [17]thehealthsite.com Megjithatë, prodhuesit kanadezë të qumështit nuk lejohen të shtojnë hormone sintetike të rritjes ose antibiotikë në bagëtinë e tyre qumështore, megjithëse natyrisht, qumështi është akoma i pasterizuar, duke humbur shumë përfitime kryesore.[18]shih albertamilk.com 

Shumë njerëz kanë lënë pas probleme shëndetësore, përfshirë reagimet alergjike ndaj qumështit, duke e pirë atë të gjallë. Por kini kujdes - ka më shumë të ngjarë të ndiqeni penalisht për blerjen e qumështit të papërpunuar [19]shih theateratlantic.com sesa blerja e cigareve që përmbajnë mbi një mijë kimikate dhe 600 përbërës. [20]shih ecigresearch.com Ironikisht, Qendrat e SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve tregojnë se ka rreth 412 raste të konfirmuara të njerëzve që sëmuren nga qumështi i pasterizuar çdo vit, ndërsa vetëm rreth 116 sëmundje në vit janë të lidhura me qumështin e papërpunuar. [21]shih cdc.gov

 

Fruta dhe Perime.

Frutat dhe perimet janë thelbësore për trupin… por jo aq të dobishme kur spërkaten me pesticide, herbicide dhe fungicide të cilat janë të lidhura me infertilitetit, defekte te lindjes, dështime dhe lindje të vdekur, çrregullimet e të mësuarit dhe agresion, dëme nervoredhe kancer. Për shembull, "Luleshtrydhet e testuara nga shkencëtarët në Departamentin e Bujqësisë të SHBA në 2009 dhe 2014 mbanin mesatarisht 5.75 pesticide të ndryshme për mostër, krahasuar me 1.74 pesticide për mostër për të gjitha prodhimet e tjera." [22]shih ewg.org Për një listë të udhëzuesit për blerjen e pesticideve në Grupin e Punës së Mjedisit, shih ewg.org (dhe "e tyre"duzinë e ndyrë" listë). Çelësi është të blini organik fruta dhe perime për të shmangur këto kimikate dhe ndërhyrje gjenetike.

 

Vajrat dhe margarina

Yndyrnat trans ose vajrat e hidrogjenizuar (vajrat e ngurtësuar) janë të lidhura me disa probleme shëndetësore, duke përfshirë diabetin, sëmundjen e zemrës, ngritjen e kolesterolit "të keq" në trupi ndërsa ul "të mirën", madje edhe humbjen e kujtesës. [23]shih naturalnews.com Ushqim junk, të tilla si patate të skuqura patate dhe ëmbëlsira, ushqime të skuqura, krisur, majonezë, margarinë, shumë salcë sallatash, biskota të para-bëra, vakte me mikrovalë, etj do të thotë që ju me siguri po konsumoni këto yndyrna të rrezikshme.

Vajrat konvencionalë të gatimit si misri, soja, luleshqerra dhe kanola duhet të shmangen gjithashtu sepse, kur nxehen, këto vajra të pasura me omega-6 janë shumë të ndjeshëm ndaj dëmtimeve të nxehtësisë. Ato bëhen shumë të paqëndrueshme duke bërë që të oksidohen dhe të krijojnë toksina të tilla si aldehidet, të cilat janë të lidhura me Alzheimer dhe problemet e stomakut. [24]shih mercola.com

Gjalpi është shumë më i sigurt se margarina. Rreth 90% e margarinës vjen nga kanola e modifikuar gjenetikisht dhe thuhet se është "një molekulë larg të qenit plastikë". "Yndyra e saj e pangopur është shumë burim kryesor i radikaleve të lira që prishin ADN-në, acideve yndyrore omega-6 shkatërruese të tiroides dhe inflamacionit që shkatërron metabolizmin ... Acidi erucik, acidi yndyror në canola, shkakton dëmtime të zemrës te minjtë". [25]naturalnews.com Nga ana tjetër, vaji i kokosit është i sigurt kur nxehet dhe po del si një ushqim me përfitime të jashtëzakonshme shëndetësore.

 

OMGJ dhe Glyphosate

Një nga tendencat më të rrezikshme në kohët moderne është futja e ushqimeve të modifikuara gjenetikisht (GM). Në vitin 2009, Akademia Amerikane e Mjekësisë Mjedisore bëri thirrje për një moratorium të menjëhershëm mbi gjenetikisht ushqime të modifikuara duke cituar se "ka më shumë se një lidhje rastësore midis ushqimeve GM dhe efekteve të pafavorshme shëndetësore" dhe se "ushqimet GM përbëjnë një rrezik serioz shëndetësor në fushat e toksikologjisë, alergjisë dhe funksionit imunitar, shëndetit riprodhues dhe metabolizmit, fiziologjik dhe gjenetik shëndetin ”. [26]Njoftim për shtyp i AAEM, 19 maj 2009 Me një provë në rritje, Instituti për Teknologji Përgjegjëse thotë se është e pakundërshtueshme që ushqimet e modifikuara gjenetikisht po shkaktojnë dëme serioze për kafshët dhe njerëzit. [27]shih teknologji përgjegjëse.org

Unë mund të them me besim absolut se ka prova të pakundërshtueshme dhe dërrmuese se ushqimet e krijuara gjenetikisht janë të dëmshme dhe se ato nuk vlerësohen si duhet nga qeveritë e Indisë, Shteteve të Bashkuara, Bashkimit Evropian ose kudo në botë. Kjo është një nga teknologjitë më të rrezikshme të prezantuara ndonjëherë në Tokë dhe është duke u vendosur në furnizimin tonë të ushqimit. Madshtë çmenduri! - Jeffrey Smith, ekspert i OMGJ dhe themelues i Institutit për Teknologji Përgjegjëse dhe autor i Farat e Mashtrimit Ruletë gjenetike; Shiko Helm mbi një Platter

Një rrezik alarmues për OMGJ-të është se ato shpesh prodhohen me përdorimin e Glyphosate (p.sh. Përmbledhje), një prej herbicideve më të përdorura në botë si në fermë ashtu edhe në shtëpi për të kontrolluar barërat e këqija. Mbetjet e glifosatit nga Roundup tani ndotin më shumë se 80% të furnizimit me ushqim në SHBA [28]"Gjurmët e Herbicideit të diskutueshëm gjenden në akulloren e Ben & Jerry", nytimes.com dhe është lidhur me mbi 32 sëmundje moderne dhe kushte shëndetësore.[29]shih Healthimpactnews.com (Vini re se shurupi i misrit me fruktozë të lartë i përdorur në mijëra produkte vjen nga misri i modifikuar gjenetikisht që është spërkatur më shpesh, natyrisht, me Glyphosate). Reklamohet si "i sigurt" nga krijuesi i tij, Monsanto (një nga prodhuesit më të diskutueshëm të kimikateve në planet [30]shih "Franca gjen Monsanto fajin për gënjeshtrën", mercola.com ), Mbetjet e glifosatit të gjetura në ushqime kanë qenë të lidhura me funksionin gastrointestinal të dëmtuar, i cili çon në "mbipesha, diabeti, sëmundjet e zemrës, depresioni, autizmi, infertiliteti, kanceri dhe sëmundja Alzheimer". [31]shih www.mdpi.com  "Glyphosate: E pasigurt në çdo pjatë" Fotografia më poshtë është e minjve të cilët zhvilluan tumore pasi u ushqyen me misër të modifikuar gjenetikisht tolerant ndaj Roundup në një provë të kontrolluar. [32]krh. Elsevier, Ushqimi dhe Toksikologjia Kimike 50 (2012) 4221–4231; botuar më 19 shtator 2012; gmoseralini.org

Studime të tjera kanë treguar që ky herbicid të induktojë qelizat e kancerit të gjirit, [33]shih greenmedinfo.com krijoni baktere rezistente anti-biotike, [34]shih Healthimpactnews.com dhe ndoshta të jetë "faktori më i rëndësishëm në zhvillimin e sëmundjeve dhe gjendjeve të shumta kronike" të tilla si autizmi, alergjitë, skleroza e shumëfishtë, Parkinsoni, depresioni, etj. [35]shih mercola.com Studimi i ri zbulon se glifosati dëmton bakteret e dobishme në zorrë KRIJESA dhe i bën ata më të prirur ndaj infeksioneve vdekjeprurëse.[36]theguardian.com Rënia shqetësuese globale e bletëve - një insekt që është thelbësor në pllenimin e kulturave ushqimore - po i atribuohet pjesërisht këtij helmimi.

Studime të reja në vitin 2018 zbulojnë se "formulimi" i herbicideve si Përmbledhja mund të paraqesë dëmin më të madh, më shumë sesa vetëm agjenti primar. [37]Guardian, Maj 8th, 2018 Sipas nje emaili i brendshëm i ekzekutivit të Monsanto nga 2002:

Glifosati është në rregull, por produkti i formuluar… bën dëmin. -baumhedlundlaw.com

Fondacioni Bill dhe Melinda Gates investoi me kuriozitet miliona në Monsanto. Edhe njehere, fara   bar - kontrolli dhe manipulimi i produkteve ushqimore dhe shëndetësore - janë një objektiv i përbashkët midis filantropëve globalistë.[38]shih Pandemia e Kontrollit A është thjesht rastësi, pra, që Përmbledhja e Monsanto, e cila tani po shfaqet kudo dhe në gjithçka nga ujra nëntokësore në shumica e ushqimeve në Ushqim kafshesh mbi 70% e trupave amerikanë- është gjithashtu e lidhur drejtpërdrejt me vaksina, cili është tani fokusi kryesor i Gates?

Glyphosate është një gjumë për shkak se toksiciteti i tij është tinëzare dhe akumuluese dhe kështu ngadalë dëmton shëndetin tuaj me kalimin e kohës, por ajo punon në mënyrë sinergjike me vaksinat ... Në veçanti sepse glifosati hap barrierat. Hap barrierën e zorrës dhe hap barrierën e trurit… si pasojë, ato gjëra që ndodhen në vaksina futen në tru, ndërsa nuk do të ndodhnin nëse nuk do të kishit të gjithë glifosatin. ekspozimi nga ushqimi. - Dr. Stephanie Seneff, Shkencëtare e Lartë Kërkimore në Laboratorin e Shkencave Kompjuterike dhe Inteligjencës Artificiale MIT; E vërteta rreth vaksinëss, dokumentar; transkriptimi, f. 45, Episodi 2

Sulfati i kolesterolit luan një rol thelbësor në fekondim dhe zinku është thelbësor për sistemin riprodhues mashkullor, me një përqendrim të lartë që gjendet në spermë. Kështu, zvogëlimi i mundshëm i bio-disponueshmërisë së këtyre dy lëndëve ushqyese për shkak të efekteve të glifosatit mund të jetë kontribues për të varfëri probleme. - "Supresioni i Glyphosate i Enzimave të Citokromit P450 dhe Biosinteza e Amino Acidit nga Mikrobioma e Gutit: Rrugët drejt Sëmundjeve Moderne", nga Dr. Anthony Samsel dhe Dr. Stephanie Seneff; njerezit.csail.mit.edu

"Shkencëtarët paralajmërojnë për krizën e numrit të spermës" - titulli i lajmeve, Pavarur, 12 Dhjetor 2012

Kriza e infertilitetit është pa dyshim. Tani shkencëtarët duhet të gjejnë shkakun count numri i spermatozoideve në meshkujt perëndimorë është përgjysmuar. - 30 korrik 2017, Guardian

Lista e tmerreve të mundshëm që modifikimi gjenetik dhe toksinat e tij shoqëruese mund të prodhojnë dhe tashmë po prodhojnë, është "apokaliptike" në të drejtën e vet, dhe është ndoshta eksperimenti më i rrezikshëm njerëzor i ndërmarrë ndonjëherë.

… Një vështrim i matur në botën tonë tregon se shkalla e ndërhyrjes njerëzore, shpesh në shërbim të interesave të biznesit dhe konsumizmit, po e bën tokën tonë më pak të pasur dhe të bukur, gjithnjë e më të kufizuar dhe gri, edhe kur përparimet teknologjike dhe mallrat e konsumit vazhdojnë të bollëk pafund. Duket se mendojmë se mund të zëvendësojmë një bukuri të pazëvendësueshme dhe të pakthyeshme me diçka që e kemi krijuar vetë. OPPOPE FRANCIS, Laudato si "Lavdërimi qoftë për ty",  n 34

 

Ujë

Një nga tendencat më shqetësuese që shfaqet është ndotja e furnizimit të pijshëm në botë. Siç raportohet në New York Times, “Radoni, arseni dhe nitratet janë ndotës të zakonshëm në ujin e pijshëm, dhe gjurmojnë sasitë e droga përfshirë edhe antibiotikë dhe hormone janë gjetur gjithashtu ... ” [39]shih well.blogs.nytimes.com Shkumë kundër zjarrit, [40]shih intercept.com rrjedhja e plehrave në fermë, [41]shih npr.org toksinat nga tubat e plakur të qytetit, [42]shih theateratlantic.com merkuri, fluori, kloramina, ilaçet farmaceutike, madje edhe hormonet kontraceptive po ndotin ujin deri në pikën ku rrjedhja në liqene dhe përrenj po ndikon në jetën aktike, në mënyrë që peshqit meshkuj të “feminizohen”. [43]shih health.harvard.edu; vaildaily.com

Thingshtë gjëja e parë që kam parë si shkencëtar që më trembi vërtet. Oneshtë një gjë të vrasësh një lumë. Anothershtë tjetër gjë të vrasësh natyrën. Nëse jeni duke ngatërruar ekuilibrin hormonal në komunitetin tuaj ujor, ju do të shkoni thellë. Ju jeni duke u lodhur me mënyrën sesi vazhdon jeta. - Biologu John Woodling,Katolike Online , Gusht 29, 2007

Siç thekson aktivisti dhe shkrimtari brazilian Julio Severo, kontracepsioni rezulton gjithashtu në "mikro-aborte":

...rregullat janë bërë depozita të jetës së asgjësuar. Qindra miliona gra përdorin pilula dhe pajisje të tjera të kontrollit të lindjes që provokojnë mikro-aborte që përfundojnë të skuqura në tualete dhe më pas në lumenj. —Julio Severo, artikulli “Lumenjtë e Gjakut”, 17 Dhjetor 2008, LifeSiteNews.com

Uji me të cilin gatuajmë, lahemi, pimë është i ndotur me "gjakun" e këtyre individëve të vrarë.

Ndotja e furnizimit me ujë, për të mos përmendur mbeturinat e saj, po çon gjithashtu në një mungesë më të madhe të ujit. Papa Françesku paralajmëroi se "është gjithashtu e mundshme që kontrolli i ujit nga bizneset e mëdha shumëkombëshe të bëhet një burim kryesor i konfliktit në këtë shekull". [44]shih Laudato po, n 31

Ka edhe më shumë që mund të them këtu në lidhje me atë që konsumojmë. Por unë kam thënë mjaftueshëm që përfundimi të jetë i qartë: ajo që Zoti ka krijuar për ne "natyrshëm" për të ngrënë dhe pirë është akoma më e mira dhe më e sigurta për trupat tanë. Duke folur për Organizatën e Ushqimit dhe Bujqësisë të Kombeve të Bashkuara, Papa i Bekuar Paul VI theksoi "nevojën urgjente të një ndryshimi rrënjësor në sjelljen e njerëzimit nëse dëshiron të sigurojë mbijetesën e tij", duke shtuar se:

Progresi më i jashtëzakonshëm shkencor, bëmat më mahnitëse teknike dhe rritja më e mahnitshme ekonomike, nëse nuk shoqërohet me përparim të mirëfilltë moral dhe shoqëror, në afat të gjatë do të shkojë kundër njeriut. - Adresa në FAO në 25 vjetorin e institucionit të saj, nëntor 16, 1970, n. 4

 

HELMIMI I MJEDISIT

Duhet të merret parasysh edhe ndotja e prodhuar nga mbetjet, përfshirë mbetjet e rrezikshme të pranishme në zona të ndryshme. Çdo vit gjenerohen qindra miliona ton mbeturina, shumica e tyre jo biodegraduese, tepër toksike dhe radioaktive, nga shtëpitë dhe bizneset, nga vendet e ndërtimit dhe shkatërrimit, nga burimet klinike, elektronike dhe industriale. Toka, shtëpia jonë, ka filluar të duket gjithnjë e më shumë si një grumbull i madh ndyrësish. OPPOPE FRANCIS, Laudato si "Lavdërimi qoftë për ty", n 21

 

Ajër

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, "Rreth 12.6 milion njerëz vdiqën si rezultat i jetesës ose punës në një mjedis jo të shëndetshëm në 2012 - gati 1 në 4 të vdekjeve totale globale" me "ndotjen e ajrit" si një nga faktorët kryesorë. [45]shih kush.int Ekspozimi ndaj niveleve më të larta të ndotjes së ajrit, të tilla si trafiku dhe ndotja industriale për më pak se një deri në dy muaj, është zbuluar se rrit rrezikun e diabetit, [46]shih kujdesi.diabetesjournals.org inflamacion, dhe kolesterol më i lartë. [47]shih reuters.com

 

Oceans

As oqeanet nuk janë kursyer. Peshkimi i tepërt, rrjedhjet industriale dhe hedhja kanë filluar të ndryshojnë kiminë e oqeanit. Shkencëtarët po raportojnë se po formohet një "zhul toksik" që po fillon të shkatërrojë jetën e detit, duke përfshirë shkëmbinj nënujorë koralesh, të cilat mbajnë 25% të të gjithë jetës në oqean. [48]naturalnews.com

Sipas një studimi, ka mbi 5 trilion copë plastikë me peshë mbi 250,000 tonë në det në det. [49]shih revistave.plos.org Edhe organizmat detarë me thellësi 10 km janë zbuluar se kanë gëlltitur fragmente plastike. [50]theguardian.com Një Kombet e Bashkuara raporti thotë se ka 46,000 copë plastikë për çdo milje katrore të oqeanit. [51]shih unep.org Këto ndahen në copa më të vogla, të cilat më pas futen në zinxhirin ushqimor. [52]shih cbc.ca Përkeqësimi i problemit është se grimcat plastike veprojnë si sfungjer për ndotës të transmetuar nga uji siç janë PCB, pesticide, herbicide dhe ndotës të tjerë. Pra, këto plastikë jo vetëm që mbajnë toksina rreth planetit, por po gllabërohen nga fauna detare dhe zogjtë. Se çfarë efekti do të ketë kjo në përgjithësi në oqean dhe më lart në zinxhirin ushqimor (mbi ju dhe unë), është kryesisht e panjohur. Por tashmë ka filluar të vrasë oqeanin.

 

tokë

Sigurisht, oqeanet nuk janë vendi i vetëm i hedhjes. Toka është e ndotur gjithashtu nga kultura jonë e "hedhjes", ku plastikat dhe toksinat po rriten.

A nuk është e njëjta logjikë relativiste që justifikon blerjen e organeve të të varfërve për rishitje ose përdorim në eksperimente, ose eliminimin e fëmijëve sepse nuk janë ato që donin prindërit e tyre? Kjo logjikë e njëjtë "përdor dhe flak" gjeneron kaq shumë mbeturina, për shkak të dëshirës së çrregullt për të konsumuar më shumë sesa është e nevojshme. —POPA FRANCIS, Laudato Si, n 123

Por këtu, unë do të kufizohem përsëri në aspektin bujqësor të tokës. Miliona tonë toksina të spërkatura jo vetëm në të korra, por edhe në tokë, kanë filluar të kenë një efekt shkatërrues, qoftë në kolonitë e bletëve, zogjtë ose balenat beluga që tretin spërkatjen ose mbarimin e këtyre herbicideve, pesticideve dhe fungicideve . Zhdukjet masive të insekteve, zogjve dhe peshqve vazhdojnë të bezdisin shkencëtarët në të gjithë globin. Profeti Hosea dukej se kishte një vizion të këtyre kohërave vërtet të paligjshme [53]shih Ora e paligjshmërisë kur etika është lënë mënjanë për fitim:

Dëgjoni fjalën e Zotit, o bij të Izraelit, sepse Zoti ka një ankesë kundër banorëve të vendit: nuk ka asnjë besnikëri, asnjë mëshirë dhe asnjë njohuri për Perëndinë në vend. Betime të rreme, gënjeshtra, vrasje, vjedhje dhe tradhti bashkëshortore! Në paligjshmërinë e tyre, gjakderdhja pason gjakderdhjen. Prandaj toka vajton dhe gjithçka që banon në të lëngon: kafshët e fushës, zogjtë e qiellit dhe madje peshqit e detit zhduken. (Hozea 4: 1-3)

Përsëri, merrni Glyphosate si një shembull. Ai jo vetëm që bllokon mikroelementët në tokë por vret mikroorganizmat që ndihmojnë në mbajtjen e ekuilibruar dhe "të gjallë" të tokës. Një numër në rritje i provave shkencore ka treguar se përdorimi i tepërt i Roundup dhe Glyphosate po nxit një epidemi të sëmundjeve në misër, sojë, dhe kultura të tjera, po krijon "super barëra të këqija", [54]shih orë ushqimore dhe ujë.org dhe është përgjegjës për "një rritje të mprehtë të infertilitetit të kafshëve duke përfshirë një dështim prej 20% për të konceptuar normë midis bagëtive dhe derrave dhe deri në një normë prej 45% të aborteve spontane brenda operacioneve të bagëtive dhe qumështit". [55]Dr. Don Huber, veprim.fooddemocracynow.org Kohët e fundit po flisja me një ekolog të tokës i cili po u mëson fermerëve mbi shkatërrimin që po shkaktojnë këto kimikate dhe bimë. Ajo tha se shumë nga këta prodhues i lënë seminaret e saj "me xham" dhe në të vërtetë "të pikëlluar" ndërsa zgjojnë me realitetin e asaj që po i bën bujqësia kimike tokës - dhe të ardhmen tonë.

Njeriu papritmas po bëhet i vetëdijshëm se nga një shfrytëzim i pamenduar i natyrës rrezikon ta shkatërrojë atë dhe të bëhet nga ana e tij viktimë e këtij degradimi. Jo vetëm që mjedisi material po bëhet një kërcënim i përhershëm - ndotja dhe refuzimi, sëmundja e re dhe kapaciteti absolut shkatërrues - por kuadri njerëzor nuk është më nën kontrollin e njeriut, duke krijuar kështu një mjedis për nesër që mund të jetë i patolerueshëm. —POPULLI PAUL VI, Oktogesima adveniens, Letër Apostlike, 14 maj, 1971; vatikan.va

 

Helmimi i vjedhjes

Nuk mund të flitet Helmimi i Madh të botës sonë pa nxjerrë në pah këto toksina të tjera që prekin pothuajse të gjithë në planet.

 

Pastrues shtëpiak

“Si rezultat i pastrues dhe produkte të tjera toksike shtëpiake, Agjencia e Mbrojtjes së Mjedisit raporton se ajri brenda shtëpisë tipike është 2-5 herë më i ndotur se ajri menjëherë jashtë - dhe në raste ekstreme, 100 herë më i ndotur. " [56]shih worldwatch.org

Katër vjet më parë, Organizata Botërore e Shëndetësisë paralajmëroi se kimikatet e zakonshme shtëpiake mund të shkaktojnë kancer, astmë, defekte të lindjes dhe pjellori të zvogëluar për shkak të "përçarësve endokrin" në shumë pastrime produktet dhe zgjidhjet. Për më tepër, “Që nga viti 1950, aftësitë e kufizuara të të mësuarit dhe hiper aktiviteti te fëmijët janë rritur 500%. Meqenëse funksionet e trurit janë të paktën pjesërisht një proces neuro-kimik, problemet fiziologjike mund të jenë rezultat i drejtpërdrejtë i një çekuilibri kimik në tru i sjellë nga ekspozimi i vazhdueshëm ndaj toksinave dhe helmeve që janë të zakonshme në shtëpinë, shkollën dhe mjediset e punës nga më shumë se 70,000 kimikate në përdorim. "[57]Dr. Steven Edelson, Atlanta Center for Environment Environment; krh. Healthhomesplus.com

Një studim i fundit dhe shumë alarmant ka zbuluar se nivelet e spermës tek burrat perëndimorë kanë rënë me më shumë se 50% në dyzet vitet e kaluara. Ndërsa shkaqet e sakta nuk janë përcaktuar, "shkencëtarët besojnë se sasia e kimikateve të përdorura në produktet e përditshme, industria dhe bujqësia mund të jenë prapa krizës". [58]shih pasqyre.co.uk

 

Produkte për Kujdes, Enë gatimi dhe Detergjentë

Sapunët dhe shampot e përdorura zakonisht mund të pastrojnë flokët dhe trupin tuaj, por ato gjithashtu mund të lënë pas toksina. Sa herë që bëni dush ose laheni, uji i nxehtë hap poret e lëkurës tuaj. 20 enët e gjakut, 650 gjëndra djerse dhe 1,000 mbaresa nervore zhyten në toksinat që janë të pranishme në shampot dhe kondicionerët, si dhe klorin, fluorin dhe çfarëdo kimikati tjetër që mund të gjendet në ujin e qytetit. Ndryshe nga ushqimi, i cili përpunohet përmes mëlçisë dhe veshkave, kur toksinat thithen përmes lëkurës tuaj, ato anashkalojnë mëlçinë tuaj dhe hyjnë drejtpërdrejt në qarkullimin e gjakut dhe indet tuaja. Po kështu, detergjentët e rrobave përmbajnë një listë të keqe të përbërësve toksikë që mund të hyjnë në trup përmes hundës ose lëkurës, duke përfshirë ato aromë artificiale që janë lidhur me efekte të ndryshme toksike mbi peshqit dhe kafshët, si dhe reaksione alergjike tek njerëzit. [59]shih articles.mercola.com

Përsëri, studimet tregojnë se përbërësit e zakonshëm në shampo, sapunë dhe deodorantë si dioksani, diethanolamina, glikoli propilen, EDTA dhe alumini mund të shkaktojnë kancer, anomali të mëlçisë, dëmtime të veshkave, Alzheimer dhe irritime të lëkurës. Parabenet që gjenden në shumë produkte dihet se shkaktojnë çrregullime metabolike, hormonale dhe neurologjike.[60]articles.mercola.com

Pothuajse të gjitha produktet kozmetike tregtare janë zbuluar se përmbajnë metale të rënda dhe toksina të tilla si plumb, arsenik, kadmium si dhe oksid titaniumi dhe metale të tjerë, sipas një studimi nga Environment Defense Canada. [61]krh. mbrojtja e mjedisit.ca Grumbullimi i metaleve të rënda në trup mund të çojë përfundimisht në kancer, çrregullime riprodhuese dhe zhvillimore, dëmtime të mushkërive dhe veshkave, probleme neurologjike dhe më shumë. 

Pasta e dhëmbëve nuk është pa toksina. Triclosan, tani i ndaluar nga sapunët e duarve në SH.B.A., ndikon negativisht në tiroide [62]MacIsaac JK, Gerona RR, Blanc PD etj. "Ekspozimet e punonjësve të kujdesit shëndetësor ndaj agjentit antibakterial triclosan". J Occup Environ Med. Gusht 2014; 56 (8): 834-9 dhe lidhet me rritjen e rezistencës ndaj antibiotikëve. Sidoqoftë, ende lejohet të futet pastë dhëmbësh. Kjo dhe: 

Sulfat natriumi Lauryl (SLS) (ky përbërës shkumëzues është një insekticid i regjistruar që lidhet me kancerin.) [63]Dr. Al Sears, buletini 21 Shkurt 2017 
aspartame (shndërrohet në formaldehid në trupin tuaj dhe shkakton dëmtime të indeve.) [64]Kujtoj Aspartame si një ilaç neurotoksik: Dosja # 1. Ditor i përditshëm. FDA 12 janar 2002.
Fluorur (jo vetëm që bën fluori në pastën tuaj të dhëmbëve nuk mbrojnë nga prishja e dhëmbëve, ul IQ, rrit rrezikun e kancerit të gojës dhe fytit dhe shkakton njollë të dhëmbëve.) [65]krh. Dr. Al Sears, buletini 21 Shkurt 2017; Perry R. "Çfarë i shkakton dhëmbët e zbardhur dhe a ka ndonjë mënyrë për të kuruar ose parandaluar njollosjen?" Tufa Tani. 18 Mars 2016; Choi, AL, Sun, G, Zhang, Y, and Grandjean, P. "Neurotoksiciteti i fluorit të zhvillimit: një përmbledhje sistematike dhe meta-analizë". Perspekti i shëndetit mjedisor. 2012; 120: 1362–1368  
Mikrobe (rruaza plastike që bllokohen nën mishrat e dhëmbëve dhe mund të çojnë në sëmundje të mishit të dhëmbëve.) [66]Lusk J. "Fluori i lidhur me dëmtimin e trurit" Ndërlidhës. 18 shtator 2014

Enë gatimi që përdor veshje "jo ngjitëse" gjithashtu paraqet një rrezik serioz kur nxehet përtej 400 gradë Fahrenheit ose kur gërvishtet. [67]shih udhëzim shëndetësor.org Politetrafluoroetileni (PTFE) dhe acidi perfluorooktanoik (PFOA), të përdorura në disa enë gatimi jo-ngjitëse, dihet se rrisin rrezikun e disa tumoreve të mëlçisë, testikujve, gjëndrave të qumështit (gjinjve) dhe pankreasit në testet e kafshëve. [68]kancer.org Po kështu, studiuesit në Universitetin e Harvardit zbuluan se substancat perfluoroalkil (PFAS) të përdorura në paketim, qilima dhe tiganë jo-ngjitës po kontribuojnë në mbipesha, kancerin, kolesterolin e lartë dhe problemet imune. [69]shih Guardian, 13 Shkurt 2018

Rekomandohet të përdorni enë gatimi prej qeramike ose cilësore.

Duke folur për PFAS-të, nuk ka rëndësi se ku drejtohemi këto ditë, njerëzimi po helmohet në çdo hap. Shumë biznese kanë braktisur kashtë plastike dhe vende si Kanadaja kanë braktisur i nxorri jashtë ligjit. Megjithatë, një studim i ri tregon se kashtët prej letre dhe bambu përmbajnë kimikate PFAS më shpesh sesa kashtët plastike.[70]Gusht 24, 2023; nbcnews.com

 

Droga Farmaceutike

Hasshtë shpikur "Pharmageddon" nga disa për shkak të numrit të vdekjeve dhe efekteve anësore mbi popullatën e përgjithshme për shkak të përdorimit të gjerë të barnave farmaceutike. Industryshtë një industri miliardë dollarëshe që trajton simptomat, jo ato shkak të sëmundjes. Por përdorimi i barnave, shpesh në kombinime të paprovuara, rezulton në dhjetëra mijëra vdekje çdo vit.

Një studim në Gazeta e Mjekësisë së Përgjithshme të Përgjithshme gjeti se, nga 62 milion certifikata vdekjeje midis 1976 dhe 2006, gati një çerek milion vdekje ishin të koduara si të ndodhura në një mjedis spitali për shkak të mjekim Gabimet. Në vitin 2009, të shtyrë nga mbidozat e narkotikëve me recetë, më shumë njerëz në SH.B.A. vdiqën nga çështjet e lidhura me drogën sesa aksidentet me makinë. Karburantit rritja e vdekjeve është ilaçe me recetë për dhimbje dhe ankth, të cilat po shkaktojnë më shumë fatalitete sesa heroina dhe kokaina së bashku. [71]shih Los Angeles Times Edhe ilaçet për presionin e gjakut janë zbuluar se përmbajnë kimikate kancerogjene.[72]shih cbsnews.com 

Rreth 450,000 ngjarje anësore të parandalueshme të lidhura me ilaçet ndodhin në SH.B.A çdo vit. [73]shih mercola.com Kjo, ndërsa numri i fëmijëve që marrin ilaçe të fuqishme antipsikotike është gati trefishuar gjatë 10-15 viteve të fundit "sepse mjekët gjithnjë e më shumë po përshkruajnë ilaçe për të trajtuar problemet e sjelljes, një përdorim i pa aprovuar nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave". [74]shih raportet e konsumatorit.org Për më tepër, sipas Zyrës së Shtëpisë së Bardhë për Politikën Kombëtare të Kontrollit të Barnave, ilaçet me recetë janë të dytat pas marihuanës si ilaçi i zgjedhur për adoleshentët e sotëm. [75]shih artikuj.baltimoresun.com Dhe tani, ilaçet e përshkruara zakonisht po i atribuohen një rritje prej 50% të rrezikut të demencës.[76]CNN.com

Papa Benedikti lidh këtë epidemi të ilaçeve me pasazhe biblike nga Apokalipsi i Shën Gjonit:

Libri i Zbulesës përfshin midis mëkateve të mëdha të Babilonisë - simbolin e qyteteve të mëdha jofetare të botës - faktin që tregton me trupa dhe shpirtra dhe i trajton ato si mallra (krh. Zbul. 18:13). Në këtë kontekst, problemi i drogës gjithashtu rrit kokën e tij, dhe me forcën në rritje shtrihet tentakulat e oktapodit në të gjithë botën - një shprehje elokuente e tiranisë së mamonit që çorodit njerëzimin. Asnjë kënaqësi nuk është kurrë e mjaftueshme, dhe teprimi i mashtrimit të dehjes bëhet një dhunë që copëton rajone të tëra - dhe e gjithë kjo në emër të një keqkuptimi fatal të lirisë që në të vërtetë minon lirinë e njeriut dhe në fund të fundit e shkatërron atë. —POPA BENEDICT XVI, Me rastin e Përshëndetjeve të Krishtlindjeve, 20 dhjetor 2010; vatikan.va

Ndër dëmtuesit më të dëmshëm të farmaceutikëve nga pikëpamja shpirtërore janë kontraceptivët. [77]shih Një dëshmi intime  Seksualiteti dhe Liria Njerëzore - Pjesa IV Por ato janë gjithashtu të rrezikshme për shëndetin e burrave dhe grave. Disa pilula kontraceptive janë të lidhura me gjirin [78]shih cbsnews.comnytimes.com dhe kanceri i qafës së mitrës [79]shih lifesitenews ndërsa të tjerët tek kanceri i prostatës tek burrat. [80]shih lifesitenews.com Për më tepër, disa pilula të kontrollit të lindjes veprojnë si një abortues. [81]shih Nationalreview.com Kjo do të thotë, ata gjithashtu mund të shkatërrojnë një fëmijë të saponceptuar. [82]shih shtatzënëpauzë.org  projekti i dëlirësisë.com

 

vaksinat

Shën Pali shkroi se, "Atje ku është Fryma e Zotit, atje është liria." [83]2 3 Korintasve: 17 Kështu që sa herë që dëgjoni njerëz të quhen "urrejtës" ose "mohues" për të marrë në pyetje konkluzione shkencore "të vendosura" (që është ajo që shkenca duhet të bëjë gjithmonë), ju mund të vini bast se Fryma e Zotit është pothuajse gjithmonë nuk në të (lexo Reframuesit). 

Debati i vaksinave është i ashpër, me prindërit të cilët vënë në dyshim sigurinë e injektimit të kimikateve direkt në rrjedhën e gjakut të fëmijëve të tyre shpesh të trajtuar sikur po i abuzojnë ato ose po rrezikojnë jetën e të tjerëve. Ka i madh presion për të vaksinuar fëmijën tuaj. Realiteti është se, sipas të dhënave të përpiluara nga SH.B.A. Sistemi i Raportimit të Vaksinave të Pamundshme nga Qeveria (VAERS), mbi 145,000 fëmijë kanë vdekur që nga viti 1990 si rezultat i qasjes së "dozës së shumëfishtë të vaksinës". [84]shih gaia-health.com Për më tepër, është e vështirë të imagjinohet një vaksinë "e sigurt" sot pasi Qendra për Kontrollin e Sëmundjeve pranon se ato janë të ngarkuara në mënyrë rutinore me "ndihmës ose përforcues" jashtëzakonisht toksikë. [85]shih cdc.gov Lista përfshin:

• Alumini (shtuar për të stimuluar vaksinën, është një metal i lehtë i lidhur me çmendurinë, Alzheimerin dhe tani autizmin.)
• Thimerosal (shtuar si ruajtës, është një zhivë metil e cila është shumë toksike për trurin, edhe në doza të lehta.)
• Antibiotikë (shtuar për të parandaluar rritjen e mikrobeve në vaksina, por që po i bëjnë njerëzit të ndjeshëm ndaj "superbugs" pasi ne bëhemi rezistent ndaj antibiotikëve.)
• Formaldehidi (përdoret për të vrarë bakteret në një vaksinë, është kancerogjene [86]shih ntp.niehs.nih.gov dhe dëmton sistemin nervor.)
• Glutamat monosodium (MSG, shtuar për të stabilizuar vaksinat, njihet si "vrasësi i heshtur". Ai tashmë është i përhapur rrezikshëm në ushqime dhe "erëza", shpesh me emra të tjerë, dhe mund të shkaktojë dëmtime të trurit në shkallë të ndryshme dhe potencialisht të shkaktojë ose përkeqësojë paaftësitë e të mësuarit, Alzheimer sëmundja, sëmundja e Parkinsonit, sëmundja e Lou Gehrig dhe më shumë. [87]shih Shija që Vret, Dr Russell Blaylock )

Me këto kimikate të injektuara drejtpërdrejt në qarkullimin e gjakut, problemet shëndetësore mund të mos zhvillohen për vite apo madje dekada. Deri atëherë, lidhja midis vaksinës si shkaktare dhe sëmundjes është zhdukur prej kohësh. Vaksinat e tjera janë treguar se lehtësojnë në të vërtetë përhapjen e sëmundjeve, të tilla si kolla e mirë, në popullatat e vaksinuara. [88]shih akademik.oup.com Beenshtë treguar gjithashtu se individët me imunitet më të dobët mbajnë viruse, siç është poliomieliti, për dekada, madje duke gjetur ato dhe viruse të mutuara në jashtëqitjen e tyre. [89]artikuj. mercola.com Dhe mbi njëzet mijë reaksione anësore janë raportuar me vaksinat HPV Gardasil dhe Cervarix, një tradhti absolute. [90]shih ageofautism.com 

Kjo është, efektiviteti i vaksinave dhe siguria e tyre është një çështje larg zgjidhjes [91]krh. Studimi i Rand Corp. naturalnews.com - veçanërisht kur organizata të tilla si OBSH, UNICEF dhe të tjerët janë kapur duke përdorur vaksina si mbulesë për të sterilizuar gratë në vendet e botës së tretë. [92]shih vaksina e polites-juneze-polio; lifesitenews.com/news/a-mass-sterilizimi theComMonsenseShow.com

Për të lexuar rreth historisë shqetësuese të korrupsionit në industrinë e vaksinave, lexoni Pandemia e Kontrollit

 

Rrezatimi pa tel

Studiuesit evropianë po udhëheqin rrugën për të dhënë alarmin në lidhjen midis telefonit celular / Bluetooth / Wifi rrezatimi dhe kanceri. [93]powerwatch.org.uk Programi Kombëtar i Toksikologjisë nën Institutet Kombëtare të Shëndetit në Suedi ka përfunduar studimin më të madh të kafshëve ndonjëherë mbi rrezatimin e telefonit celular dhe kancerin, i cili konfirmon se nivelet e ekspozimit të rrezatimit të telefonit celular brenda kufijve të tanishëm të lejueshëm të sigurisë janë "shkaku i mundshëm" i trurit dhe kanceret e zemrës në këto kafshë. [94]Dr. John Bucher, Drejtor i Asociuar i NTP; krh. bioiniciativë.org Gjetjet e NTP kanë çuar kohët e fundit Akademinë Amerikane të Pediatrisë për të rekomanduar që prindërit "të kufizojnë përdorimin e telefonave celularë nga fëmijët dhe adoleshentët". [95]shih aappublications.org

Një pjesë e problemit në studimin e çështjes është se kanceri i trurit mund të marrë shumë kohë për tu zhvilluar. Agjencia Evropiane e Mjedisit ka bërë përpjekje për më shumë studime, duke thënë se telefonat celularë mund të jenë një rrezik i madh për shëndetin publik si pirja e duhanit, azbesti dhe benzina me plumb, ndërsa Organizata Botërore e Shëndetësisë tani rendit përdorimin e telefonit celular në të njëjtën kategori "rrezik kancerogjen" si plumb, shkarkimi i motorit dhe kloroformi. [96]cnn.com Kjo do të thotë që bota, veçanërisht rinia jonë, mund të jetë në prag të një epidemie të kancerit të trurit. Lloyd Morgan, një anëtar i Shoqatës Bioelektromagnetike që studion efektet e rrezatimit elektromagnetik (EMF), tha, “Ekspozimi ndaj rrezatimit të telefonit celular është eksperimenti më i madh i shëndetit njerëzor i ndërmarrë ndonjëherë, pa pëlqimin e informuar, dhe ka rreth 4 miliard pjesëmarrës të regjistruar. Shkenca ka treguar rritje të rrezikut të tumoreve të trurit nga përdorimi i telefonave celularë, si dhe rritje të rrezikut të kancerit të syrit, tumoreve të gjëndrës së pështymës, kancerit të testikujve, limfomës jo-Hodgkin dhe leucemisë. ”[97]shih businesswire.com

Sigurisht, natyra e varur e telefonave inteligjentë, etj është një çështje krejtësisht tjetër për atë që po i bën shëndetit mendor të miliona njerëzve në botë. [98]shih huffingtonpost.com Dhe tani, teknologjia 5G është gati të dalë në botë, një nga teknologjitë më të paprovuara dhe të diskutueshme në planet që po rrit alarmet në komunitetin shkencor.[99]shihendoftheamericandream.com

Në mënyrë shqetësuese, a Studimi i ri në 5G të kryer nga Dr. Beverly Rubik, Ph.D. në vitin 2021 gjeti: "Dëshmi për një lidhje midis sëmundjes së koronavirusit-19 dhe ekspozimit ndaj rrezatimit të radiofrekuencës nga komunikimet me valë duke përfshirë 5G".[100]pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

 

Dritë LED

Duke folur për celularët lighting ndriçimi LED prapa ekraneve të tyre dhe ai i kompjuterëve, tabletëve, televizioneve dhe pajisjeve të tjera që një pjesë e madhe e planetit vështron çdo ditë, mund të çojë në probleme shqetësuese shëndetësore. Dr. Alexander Wunsch, një ekspert i klasit botëror për fotobiologji, i quan dritat LED "kuajt e Trojës ... sepse ato na duken kaq praktike. Duket se kanë kështu shumë përparësi. Ata kursejnë energji; janë gjendje solide dhe shumë të fuqishme ,. Kështu që i ftuam në shtëpitë tona. Por ne nuk jemi të vetëdijshëm se ato kanë shumë veti vjedhje të shëndetit vjedhurazi, të cilat janë të dëmshme për biologjinë tuaj, të dëmshme për shëndetin tuaj mendor, të dëmshme për shëndetin tuaj të retinës dhe gjithashtu të dëmshme për shëndetin tuaj hormonal ose endokrin. " [101]articles.mercola.com

Shkencëtarët spanjollë në Universitetin Complutense të Madridit gjithashtu zbuluan se ekspozimi ndaj niveleve të larta të rrezatimit në 'brezin blu' të dritës LED mund të shkaktojë dëmtime serioze të retinës duke çuar në verbëri të hershme (degjenerimi makular). Sapo qelizat të shkatërrohen nga ekspozimi i zgjatur dhe i vazhdueshëm ndaj rrezeve LED, ato nuk mund të zëvendësohen dhe nuk do të rriten më - një problem serioz që vetëm do të përkeqësohet pasi njerëzit varen gjithnjë e më shumë nga këto pajisje. [102]krh. Dr Celia Sánchez Ramo, thinkpain.com

Studimet kanë zbuluar gjithashtu se drita blu e rrezatuar nga LED mund të shtypë ndjeshëm prodhimin e melatoninës dhe ndjenjat tona të përgjumjes, duke çuar kështu në pagjumësi. Këtu është një produkt falas i krijuar për të filtruar dritën blu LED në ekranin e kompjuterit tuaj. Funksionon shumë mirë: Iris-mini.

Po aq shqetësues është edhe helmimi i mendja. Një i ri studim me një madhësi të madhe kampioni gjeti një lidhje midis vonesave zhvillimore dhe rritjes së kohës para ekranit për fëmijët për aq pak sa një deri në katër orë.[103]shih blaze.com; cnn.com Kjo i bën jehonë një studimi të veçantë nga marsi 2022 që gjeti një lidhje midis rritjes së kohës para ekranit dhe sjelljes problemet tek fëmijët.

Ka një sinjal atje. Ne po shohim një lidhje midis kohës para ekranit dhe problemeve të sjelljes. Nuk është veçanërisht e fortë, por është aty. — Dr. Sheri Madigan, autore e vjetër e studimit, blaze.com

 

Fukushima

Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet katastrofës katastrofike në Fukushima, Japoni, ku një tërmet dhe tsunami në 2011 shkatërruan vijën bregdetare dhe reaktorët bërthamorë atje. Ndërsa bota ka lëvizur përpara, realiteti jo. Rrezatimi ka rënë nga reaktorët në ajër dhe oqean këto gjashtë vitet e fundit në nivele të rrezikshme. Tani, rrezatimi ka arritur nivelet e tij më të larta ende në 2017. Fatkeqësia po quhet "Çernobili mbi steroid", [104]Arnie Gundersen, inxhinier bërthamor dhe themelues i Edukimit të Energjisë Bërthamore Fairewinds, Burlington, Vermont veçanërisht pasi "bërthamat e karburantit" janë shkrirë në ujërat nëntokësore, domethënë uji radioaktiv po derdhet në oqean nga miliona ton çdo vit.

Michael Snyder, autori kryesor për Industrinë Bërthamore Botërore, ka bërë së bashku një listë alarmante të “36 Shenja që Mediat po ju Gënjejnë Rreth Rrezatimit nga Fukushima Ndikon në Bregun Perëndimor." [105]shih thedaysheeple.com Jo vetëm që 30 milion njerëz brenda zonës metropolit të reaktorëve të dëmtuar janë në rrezik të lartë të helmimit nga rrezatimi, por gjithë hemisferën veriore. Ndër shenjat që liston Snyder janë nivelet më të larta të rrezatimit të zbuluara në bregdetin amerikan dhe kanadez, dhe vdekjet e papritura, tumoret dhe sëmundje të tjera të çuditshme që shfaqen në jetën detare të Paqësorit.

Ekspertët paralajmërojnë që, nëse ka një tërmet tjetër - dhe tani, Rima e Paqësorit po digjet nga aktiviteti sizmik - shembja e reaktorëve bërthamorë në Fukushima mund të kthehet, e cila tashmë është një katastrofë potencialisht për ndryshimin e jetës për Japoninë dhe Amerikën e Veriut në një "apokalips" të paimagjinueshëm.

 

Kim-Shtigje

Ashtu si shumë prej çështjeve të diskutuara më sipër - megjithë bollëkun e studimeve të vlerësuara nga kolegët dhe hulumtimet e besueshme të cituara - "modifikimi i motit" ose gjeoinxhinieria është nuk ose një "teori konspiracioni".

Që në vitin 1978, në një raport të dokumentuar qartë të Kongresit Amerikan, pranohet se disa qeveri, agjenci dhe universitete kombëtare janë angazhuar në mënyrë aktive në përpjekjen për të modifikuar klimën pasi të dyja armë dhe mjetet e ndryshimit të modeleve të motit. [106]krh. PDF i raportit: ora gjeo-inxhinierike.org Në vitin 2020, CNN raportoi se Kina po zgjeron modifikimin e saj të motit për të mbuluar një sipërfaqe prej mbi 5.5 milion kilometra katrorë (2.1 milion milje katrore) - më shumë se 1.5 herë madhësia totale e Indisë.[107]cnn.com Një nga mjetet për ta bërë këtë ka qenë spërkatja e aerosoleve në atmosferë, [108]shih "Modifikimi i motit" i Kinës funksionon si magji ", theguardian.com ato që njihen si shtigje kimike ose "shtigje kimike". Këto janë për të diferencohen nga shtigjet që normalisht shkarkohen nga motorët reaktivë. Përkundrazi, shtigjet e kimisë mund të qëndrojnë në qiell për orë të tëra, duke bllokuar rrezet e diellit, duke shpërndarë ose gjeneruar mbulesë resh, [109]krh. Qielli i pastër rus për V-Day, shih pllaka.com dhe më keq, duke rënë toksina dhe metale të rënda mbi një publik që nuk dyshon. Metalet e rënda, natyrisht, janë të lidhura me një mori komplikimesh shëndetësore dhe sëmundjesh kur ato grumbullohen në trup. Fushatat e ndërgjegjësimit publik në të gjithë globin kanë filluar të nxjerrin në dritë këtë eksperiment të rrezikshëm njerëzor. [110]p.sh. chemtrailsprojectuk.com chemtrails911.com

Përsëri, ata që e heqin këtë nga teoria e konspiracionit thjesht nuk po i dëgjojnë faktet - siç është ky pranim mahnitës deri atëherë, Sekretari i Mbrojtjes i SHBA William S. Cohen. Deklarata e mëposhtme është marrë drejtpërdrejt nga faqja e internetit e Departamentit të Mbrojtjes së SHBA:

Ka disa raporte, për shembull, që disa vende janë përpjekur të ndërtojnë diçka si një Virus Ebola, dhe kjo do të ishte një fenomen shumë i rrezikshëm, për të thënë të paktën. Alvin Toeffler ka shkruar për këtë në lidhje me disa shkencëtarë në laboratorët e tyre që përpiqen të krijojnë lloje të caktuara të patogjenëve që do të ishin specifikë etnikë në mënyrë që ata të mund të eleminonin vetëm grupe dhe raca të caktuara; dhe të tjerët po projektojnë një lloj inxhinierie, një lloj insektesh që mund të shkatërrojnë të korra të veçanta. Të tjerët po përfshihen edhe në një eko-lloj terrorizmi përmes të cilit mund të bëjnë ndryshojnë klimën, vendosin tërmete, vullkane nga distanca përmes përdorimit të valëve elektromagnetike. Pra, ka shumë mendje të zgjuara atje që janë duke punuar duke gjetur mënyra në të cilat ata mund të shkaktojnë terror mbi kombet e tjera. Eshte reale, dhe kjo është arsyeja pse duhet të intensifikojmë përpjekjet tona, dhe kjo është arsyeja pse kjo është kaq e rëndësishme. - 28 Prill 1997, konferencë për lajmet e DoD; arkivi.mbrojtja.gov

 

PCRFUNDIM: KASTISEMENT I bërë nga njeriu

Kjo motër [tokë] tani na bërtet për shkak të dëmit që i kemi shkaktuar asaj nga përdorimi ynë i papërgjegjshëm dhe abuzimi i mallrave me të cilat Zoti e ka dhuruar. Ne kemi parë ta shohim veten si zotër dhe zotër të saj, me të drejtë ta plaçkisin sipas dëshirës. Dhuna e pranishme në zemrat tona, e plagosur nga mëkati, reflektohet gjithashtu në simptomat e sëmundjes të dukshme në tokë, në ujë, në ajër dhe në të gjitha format e jetës. Kjo është arsyeja pse vetë toka, e ngarkuar dhe e shkatërruar, është ndër më të braktisurat dhe të keqtrajtuarat e të varfërve tanë; ajo "rënkon në vështirësi" (Rom 8:22). —POPA FRANCIS, Laudato po, n 2

Si Si erdhëm në këtë vend ku pothuajse gjithçka në mjedisin tonë është ose toksike ose e ndotur? Duke u kthyer te fjalët e mia hapëse, ai është një plan djallëzor që në fund të fundit të shkatërrojë njerëzimin. E vërteta e tmerrshme që qëndron pas shumë prej asaj që keni lexuar është ajo që Gjon Pali II i referohej si një "komplot kundër jetës".

Kjo [kulturë e vdekjes] nxitet në mënyrë aktive nga rryma të fuqishme kulturore, ekonomike dhe politike të cilat inkurajojnë një ide të shoqërisë që merret tepër me efikasitetin. Duke parë situatën nga ky këndvështrim, është e mundur të flasësh në një kuptim të caktuar të një lufte të të fuqishmëve kundër të dobëtve: një jetë e cila do të kërkonte pranim më të madh, dashuri dhe kujdes konsiderohet e padobishme, ose konsiderohet e patolerueshme barrë, dhe për këtë arsye refuzohet në një mënyrë ose në një tjetër ... Në këtë mënyrë lëshohet një lloj "komploti kundër jetës". OPPOPE JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n. 12

Isshtë e njohur mirë midis atyre në Kishë që kanë punuar në Kombet e Bashkuara, që një plan për të veteran popullsia e tokës në nivele "të qëndrueshme" është zhvilluar kundër njerëzimit për vite me rradhë.

Shpopopullimi duhet të jetë përparësia më e lartë e politikës së jashtme të SHBA ndaj Botës së Tretë. —Sekretari i mëparshëm i Shtetit i SHBA, Henry Kissinger, Memo e Sigurimit Kombëtar 200, 24 Prill 1974, "Implikimet e rritjes së popullsisë në të gjithë botën për sigurinë e SH.B.A. dhe interesat e huaja"; Grupi Ad Hoc i Këshillit të Sigurimit Kombëtar për Politikën e Popullsisë

Gjon Pali II i krahasoi këta arkitektë të "kulturës së vdekjes" me Pharoah i cili ndiqte nga popullsia izraelite në rritje.

Sot jo pak nga të fuqishmit e tokës veprojnë në të njëjtën mënyrë. Ata gjithashtu janë të përhumbur nga rritja aktuale demografike… Si pasojë, në vend që të dëshirojnë të përballen dhe zgjidhin këto probleme serioze në respekt të dinjitetit të individëve dhe familjeve dhe për të drejtën e pacenueshme të jetës së çdo personi, ata preferojnë të promovojnë dhe të imponojnë me çfarëdo mjeti një program masiv i kontrollit të lindjeve. OPPOPE JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n. 16

Pavarësisht nëse individët, korporatat ose agjencitë qeveritare e kuptojnë deri në çfarë mase ata po marrin pjesë në këtë "program masiv" është e sigurt se do të ndryshojë nga "aspak" në bashkëfajtorë. Çfarë besoj is e sigurt është që toka duket se ka arritur në një pikë pa kthim - prandaj unë u habita krejtësisht kur një teolog më dërgoi këtë zbulesë profetike nga Valeria Copponi, një shikues në Romë, pikërisht kur isha duke përfunduar këtë artikull. Mesazhet e saj janë autorizuar për t'u lëshuar nga shefi ekzorcist i Romës, Fr Gabriele Amorth. Kjo i ishte dhënë asaj në të njëjtën ditë Unë fillova këtë shkrim:

Mjaft tani, ju keni shkatërruar atë që Zoti Atë kishte krijuar për gëzimin tuaj dhe nuk do të keni më sukses të riparoni atë që keni shkatërruar. Ju nxis të pendoheni, të kërkoni falje para vëllezërve dhe motrave tuaja dhe pastaj Zotit; natyra nuk është më në gjendje të përmbajë helmet që, pa respektin më të vogël për atë që ju jep, ju vazhdoni të injektoheni në të. —Jezusi në Veronica, 8 shkurt 2017

Një tjetër zë profetik, autor dhe folës Michael D. O'Brien, në komentin e tij mbi globalizimin dheduke dalë në rendin e ri botëror, [111]shih Studiobrien.com pikturoi një fotografi e cila i bën jehonë kapitullit të 24-të të Mateut dhe kapitullit të 6-të të Zbulesës (shih Shtatë Vulat e Revolucionit) ...

Mesianistët e rinj, duke kërkuar të shndërrojnë njerëzimin në një kolektiv duke u shkëputur nga Krijuesi i tij, do të sjellin pa dijeni shkatërrimin e pjesës më të madhe të njerëzimit. Ata do të lëshojnë tmerre të papara: uri, murtaja, luftëra dhe në fund të fundit Drejtësi Hyjnore. Në fillim ata do të përdorin detyrimin për të zvogëluar më tej popullsinë, dhe pastaj nëse dështon ata do të përdorin forcën. - Michael D. O'Brien, Globalizimi dhe Rendi i Ri Botëror, 17 Mars 2009; Studiobrien.com

Por që të mos dëshpërohemi nga graviteti i situatës, duhet të kujtojmë historinë

Më e rëndësishmja për profecitë që kanë të bëjnë me "kohët e fundit" duket se kanë një fund të përbashkët, për të shpallur fatkeqësi të mëdha që i afrohen njerëzimit, triumfin e Kishës dhe rinovimin e botës. -Enciklopedia katolike, Profecia, www.newadvent.org

Sipas Etërve të hershëm të Kishës, ata e parashikuan këtë këtë mijëvjeçar do të fillonte një fillim të një epoke të re të paqes në tokë, para fundit të botës dhe pas një Pastrimi i Madh. [112]krh. Zbul. 19: 20-21; 20: 1-10 Do të ishte një lloj "pushimi i së shtunës" për Kishën dhe gjithë krijimin nga Helmuesi dhe helmi i tij shkatërrues. [113]krh. Zb 20: 2-3; lexoj Si epoka ishte e humbur

Në fund të vitit të gjashtë mijë, e gjithë ligësia duhet të hiqet nga toka dhe drejtësia të mbretërojë për një mijë vjet; dhe duhet të ketë qetësi dhe pushim nga mundimet që bota tani ka kohë që ka duruar ... Gjatë gjithë kësaj kohe, kafshët nuk do të ushqehen nga gjaku, as zogjtë nga pre; por të gjitha gjërat do të jenë paqësore dhe të qeta. —Kisha Atë Caecilius Firmianus Lactantius, Institutet Hyjnore

Zot, shpejtoje ditën

Ejani Shpirt i Shenjtë, mbushni zemrat e besnikëve tuaj dhe ndizni në to zjarrin e dashurisë suaj.
V. Dërgoni Shpirtin tuaj dhe ata do të krijohen.
R. Dhe Ju do të ripërtërini faqen e tokës.

- një lutje liturgjike

 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Kthehu në Eden?

Bora në Kajro?

Tërheqja e Madhe

Profecia e Judës

Fjalët dhe paralajmërimet

Krijimi i Rilindur

Drejt Xhenetit

Drejt Parajsës - Pjesa II

I dashur Atë i Shenjtë… Ai Vjen?

A po vjen vërtet Jezusi?

 

  
Ju bekoj dhe faleminderit që mbështesni
kjo shërbesë me kohë të plotë.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 1 6 Korintasve: 19
2 shih revistave.plos.org
3 shih ajcn.ushqyerja.org
4 shih Huffington Post
5 krh. Instituti i Kërkimeve Credit Suisse, studimi 2013: botimet.credit-suisse.com
6 shih mercola.com
7 shih kancerozët.aacrjournals.org; beatcancer.org;
8 shih vjedhja e ushqimit
9 articles.mercola.com
10 shih Gazeta e Biologjisë dhe Mjekësisë, 2010; krh. articles.mercola.com
11 krh. cspinet.org
12 cspinet.org
13 shih poshtëtokës.org
14 shih articles.mercola.com
15 krh. Shiko kjo video për të parë efektet e sodës në kockat tuaja: Eksperimenti i koksit dhe qumështit, Dr Gundry
16 shih jbs.elsevierhealth.com
17 thehealthsite.com
18 shih albertamilk.com
19 shih theateratlantic.com
20 shih ecigresearch.com
21 shih cdc.gov
22 shih ewg.org
23 shih naturalnews.com
24 shih mercola.com
25 naturalnews.com
26 Njoftim për shtyp i AAEM, 19 maj 2009
27 shih teknologji përgjegjëse.org
28 "Gjurmët e Herbicideit të diskutueshëm gjenden në akulloren e Ben & Jerry", nytimes.com
29 shih Healthimpactnews.com
30 shih "Franca gjen Monsanto fajin për gënjeshtrën", mercola.com
31 shih www.mdpi.com  "Glyphosate: E pasigurt në çdo pjatë"
32 krh. Elsevier, Ushqimi dhe Toksikologjia Kimike 50 (2012) 4221–4231; botuar më 19 shtator 2012; gmoseralini.org
33 shih greenmedinfo.com
34 shih Healthimpactnews.com
35 shih mercola.com
36 theguardian.com
37 Guardian, Maj 8th, 2018
38 shih Pandemia e Kontrollit
39 shih well.blogs.nytimes.com
40 shih intercept.com
41 shih npr.org
42 shih theateratlantic.com
43 shih health.harvard.edu; vaildaily.com
44 shih Laudato po, n 31
45 shih kush.int
46 shih kujdesi.diabetesjournals.org
47 shih reuters.com
48 naturalnews.com
49 shih revistave.plos.org
50 theguardian.com
51 shih unep.org
52 shih cbc.ca
53 shih Ora e paligjshmërisë
54 shih orë ushqimore dhe ujë.org
55 Dr. Don Huber, veprim.fooddemocracynow.org
56 shih worldwatch.org
57 Dr. Steven Edelson, Atlanta Center for Environment Environment; krh. Healthhomesplus.com
58 shih pasqyre.co.uk
59 shih articles.mercola.com
60 articles.mercola.com
61 krh. mbrojtja e mjedisit.ca
62 MacIsaac JK, Gerona RR, Blanc PD etj. "Ekspozimet e punonjësve të kujdesit shëndetësor ndaj agjentit antibakterial triclosan". J Occup Environ Med. Gusht 2014; 56 (8): 834-9
63 Dr. Al Sears, buletini 21 Shkurt 2017
64 Kujtoj Aspartame si një ilaç neurotoksik: Dosja # 1. Ditor i përditshëm. FDA 12 janar 2002.
65 krh. Dr. Al Sears, buletini 21 Shkurt 2017; Perry R. "Çfarë i shkakton dhëmbët e zbardhur dhe a ka ndonjë mënyrë për të kuruar ose parandaluar njollosjen?" Tufa Tani. 18 Mars 2016; Choi, AL, Sun, G, Zhang, Y, and Grandjean, P. "Neurotoksiciteti i fluorit të zhvillimit: një përmbledhje sistematike dhe meta-analizë". Perspekti i shëndetit mjedisor. 2012; 120: 1362–1368
66 Lusk J. "Fluori i lidhur me dëmtimin e trurit" Ndërlidhës. 18 shtator 2014
67 shih udhëzim shëndetësor.org
68 kancer.org
69 shih Guardian, 13 Shkurt 2018
70 Gusht 24, 2023; nbcnews.com
71 shih Los Angeles Times
72 shih cbsnews.com
73 shih mercola.com
74 shih raportet e konsumatorit.org
75 shih artikuj.baltimoresun.com
76 CNN.com
77 shih Një dëshmi intime  Seksualiteti dhe Liria Njerëzore - Pjesa IV
78 shih cbsnews.comnytimes.com
79 shih lifesitenews
80 shih lifesitenews.com
81 shih Nationalreview.com
82 shih shtatzënëpauzë.org  projekti i dëlirësisë.com
83 2 3 Korintasve: 17
84 shih gaia-health.com
85 shih cdc.gov
86 shih ntp.niehs.nih.gov
87 shih Shija që Vret, Dr Russell Blaylock
88 shih akademik.oup.com
89 artikuj. mercola.com
90 shih ageofautism.com
91 krh. Studimi i Rand Corp. naturalnews.com
92 shih vaksina e polites-juneze-polio; lifesitenews.com/news/a-mass-sterilizimi theComMonsenseShow.com
93 powerwatch.org.uk
94 Dr. John Bucher, Drejtor i Asociuar i NTP; krh. bioiniciativë.org
95 shih aappublications.org
96 cnn.com
97 shih businesswire.com
98 shih huffingtonpost.com
99 shihendoftheamericandream.com
100 pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
101 articles.mercola.com
102 krh. Dr Celia Sánchez Ramo, thinkpain.com
103 shih blaze.com; cnn.com
104 Arnie Gundersen, inxhinier bërthamor dhe themelues i Edukimit të Energjisë Bërthamore Fairewinds, Burlington, Vermont
105 shih thedaysheeple.com
106 krh. PDF i raportit: ora gjeo-inxhinierike.org
107 cnn.com
108 shih "Modifikimi i motit" i Kinës funksionon si magji ", theguardian.com
109 krh. Qielli i pastër rus për V-Day, shih pllaka.com
110 p.sh. chemtrailsprojectuk.com chemtrails911.com
111 shih Studiobrien.com
112 krh. Zbul. 19: 20-21; 20: 1-10
113 krh. Zb 20: 2-3; lexoj Si epoka ishte e humbur
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.