Refugjat i Madh dhe Port i Sigurt

 

Botuar për herë të parë më 20 mars 2011.

 

Kurdoherë Unë shkruaj për “ndëshkimet"Ose"drejtësia hyjnore, "Unë gjithmonë ankohem, sepse kaq shpesh këto terma keqkuptohen. Për shkak të vetë plagës sonë, dhe kështu pikëpamjeve të shtrembëruara të "drejtësisë", ne projektojmë idetë e gabuara për Zotin. Ne e shohim drejtësinë si "goditje prapa" ose të tjerët që marrin "atë që meritojnë". Por ajo që shpesh nuk e kuptojmë është se "ndëshkimet" e Zotit, "ndëshkimet" e Atit, rrënjosen gjithmonë, gjithmonë, gjithmonë, ne dashuri.

Ai që kursen shkopin e tij e urren birin e tij, por ai që e do atë kujdeset për ta ndëshkuar atë ... Për kë do Zoti, ai disiplinon; fshikullon çdo bir që pranon. (Fjalët e urta 13:24, Hebrenjve 12: 6) 

Po, mbase i meritojmë "shkretëtirat tona" të drejta siç thonë ata. Por kjo është pikërisht arsyeja pse Jezusi ka ardhur: fjalë për fjalë, për të marrë mbi vete dënimin që i takon njerëzimit, diçka që vetëm Zoti mund ta bënte.

Ai vetë i mbajti mëkatet tona në trupin e tij mbi kryq, në mënyrë që, pa mëkat, të jetonim për drejtësi. Nga plagët e tij ju jeni shëruar. Sepse keni humbur si dele, por tani jeni kthyer te Bariu dhe Ruajtësi i shpirtrave tuaj. (1 Pjetrit 2: 24-25)

O, dashuria e Jezusit për ty është historia më e madhe e dashurisë e treguar ndonjëherë. Nëse e keni ngatërruar seriozisht jetën tuaj, Ai pret t'ju shërojë, të jetë Bariu juaj dhe Ruajtësi i shpirtit tuaj. Kjo është arsyeja pse ne i quajmë ungjijtë «lajme të mira».

Shkrimet nuk thonë që Zoti është i dashur, por se Ai is dashuri. Ai është vetë "substanca" e asaj për të cilën dëshiron çdo zemër njerëzore. Dhe dashuria ndonjëherë duhet veprojmë në një mënyrë për të na shpëtuar nga vetja. Pra, kur flasim për ndëshkime që po godasin tokën, me të vërtetë, ne po flasim për të Tij i mëshirshëm drejtësia.

Nuk dua ta ndëshkoj dhimbjen e njerëzimit, por dëshiroj ta shëroj, duke e shtypur atë në Zemrën time të Mëshirshme. Unë e përdor dënimin kur ata vetë më detyrojnë të veproj kështu; Dora ime nuk ka dëshirë të kapë shpatën e drejtësisë. Para ditës së drejtësisë po dërgoj Ditën e Mëshirës.  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1588

Për disa, ajo shtysë për t'u penduar mund të vijë vetëm në mes të ndëshkimeve të ardhshme, madje edhe çaste para se të marrin frymën e fundit (shih Mëshira në Kaos) Por, çfarë rreziqesh të tmerrshme marrin shpirtrat për të qëndruar larg deti i mëkatit si kjo Uragani i Madh në kohën tonë afrohet! Timeshtë koha për të gjetur i vërtetë strehë në këtë Stuhi që vjen. Unë po flas më së shumti për ju që ndiheni sikur jeni të mallkuar dhe përtej shpresës.

Ju nuk jeni, përveç nëse dëshironi të jeni. 

Zoti nuk dëshiron të shtyp abortistët, pornografët, kurorëshkelësit, pijanecët, gënjeshtarët, shpifësit dhe shpirtrat e konsumuar nga dashuria për veten, pasuritë dhe lakmia. Ai dëshiron t'i kthejë përsëri në Zemrën e Tij. Ai dëshiron që të gjithë ne të pranojmë se Ai është poli ynë i vërtetë. Ai, "Substanca" e quajtur Dashuri, është dëshira e vërtetë e zemrave tona; Ai është Streha e Vërtetë dhe Strehim i Sigurt në Stuhinë e tanishme dhe të ardhshme që fillon të trondisë botën… dhe Ai mirëpret çdo mëkatar të vetëm mbi faqen e dheut për të gjetur strehim atje. Kjo do të thotë, e Tij mëshirë është streha jonë.

Flakët e mëshirës po më djegin - zhurma që duhet harxhuar; Unë dua t'i vazhdoj t'i derdh mbi shpirtrat; shpirtrat thjesht nuk duan të besojnë në mirësinë time.  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 177

Në fakt, i dashur lexues, Ai është urgjentisht lypur ne duhet të hyjmë në këtë Refuge para se të jetë tepër vonë.

E përcaktuar është dita e drejtësisë, dita e zemërimit hyjnor. Engjëjt dridhen para saj. Flisni me shpirtra për këtë mëshirë të madhe ndërsa është ende koha për [dhënien] e mëshirës.  - Nëna e Perëndisë për Shën Faustinën, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 635

 

EJNI, O MJETAR I PYETSHM

Për ju që besoni se Zoti është i mëshirshëm, por dyshoni në mirësinë dhe dashurinë e Tij për të ju, [1]Shiko Unë nuk jam i denjë të cilët mendojnë se Ai ju ka harruar dhe braktisur, Ai thotë

… Zoti ngushëllon popullin e tij dhe tregon mëshirë për të pikëlluarit e tij. Por Sioni tha: "Zoti më ka braktisur; Zoti im më ka harruar. ” A mundet një nënë të harrojë foshnjën e saj, të jetë pa butësi për fëmijën e barkut të saj? Edhe nëse ajo duhet të harrojë, unë kurrë nuk do të të harroj ty. (Isaia 49: 13-15)

Ai shikon nga ju tani, ashtu si bëri me Apostujt e Tij të cilët kishin frikë dhe dyshuan për shkak të valëve të një stuhie[2]krh. Marku 4: 35-41 - edhe pse Jezusi ishte me ta në barkë - dhe Ai thotë:

My fëmijë, të gjitha mëkatet e tua nuk e kanë plagosur Zemrën time me aq dhimbje sa e bën mungesa jote e besimit e tanishme që pas kaq shumë përpjekjesh të dashurisë dhe mëshirës Sime, duhet të dyshosh akoma në mirësinë time.  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1486

Ju mendoni se mëkatet tuaja janë një pengesë për Perëndinë. Por është pikërisht për shkak të mëkateve tuaja që Ai nxiton për t'ju hapur Zemrën e Tij.

Mëkatari që ndjen brenda vetes një privim total të gjithçkaje të shenjtë, të pastër dhe solemne për shkak të mëkatit, mëkatari që në sytë e tij është në errësirë ​​të plotë, i shkëputur nga shpresa e shpëtimit, nga drita e jetës dhe nga bashkimi i shenjtorëve, është vetë shoku që Jezusi e ftoi për darkë, ai të cilit iu kërkua të dilte nga prapa mbrojtjeve, ai që kërkoi të ishte partner në dasmën e Tij dhe trashëgimtar i Zotit… Kush është i varfër, i uritur, mëkatari, i rënë ose i paditur është mysafiri i Krishtit. —Mateu i Varfëri, Kungimi i Dashurisë, p.93

Përmes rrëfimit të gabimeve tuaja[3]shih Rrëfimi Passé? dhe duke besuar në mirësinë e Tij, një oqean hiresh bëhet i disponueshëm për ju. Jo, mëkatet e tua nuk janë një pengesë për Perëndinë; ato janë një pengesë për ju kur nuk i besoni mëshirës së Tij.

Hiret e mëshirës sime janë tërhequr vetëm me një anije, dhe kjo është besimi. Sa më shumë beson një shpirt, aq më shumë do të marrë. Shpirtrat që besojnë pa kufi janë një ngushëllim i madh për mua, sepse unë derdh në to të gjitha thesaret e hireve të Mia. Unë gëzohem që ata kërkojnë shumë, sepse është dëshira ime të jap shumë, shumë. Nga ana tjetër, unë jam i trishtuar kur shpirtrat kërkojnë pak, kur ngushtojnë zemrat e tyre.  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1578

Zoti i dëgjon nevojtarët dhe nuk i mbulon me zinxhirë shërbëtorët e tij. (Psalmi 69: 3)

 

EJNI, O MJETAR I SHKURTUAR

Për ju që përpiqeni të jeni të mirë, e prapëseprapë bini e bini, duke e mohuar ashtu siç e mohoi Pjetri,[4]shih Shpirtin e paralizuar Ai thote:

Mos u zhytni në mjerimin tuaj - ju jeni akoma shumë i dobët për të folur për të - por përkundrazi, shikoni në Zemrën time të mbushur me mirësi dhe jini të mbarsur me ndjenjat e Mia.  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1486

Me të njëjtën mëshirë dhe besim Ai u tregua te Pjetri pas mohimit të tij, Jezusi ju thotë tani:

Fëmija im, dije që pengesat më të mëdha për shenjtërinë janë dekurajimi dhe një ankth i ekzagjeruar. Këto do t'ju privojnë nga aftësia për të praktikuar virtytin. Të gjitha tundimet e bashkuara nuk duhet të prishin qetësinë tuaj të brendshme, madje as për çast. Ndjeshmëria dhe dekurajimi janë frytet e dashurisë për veten. Ju nuk duhet të dekurajoheni, por përpiquni të bëni që dashuria ime të mbretërojë në vend të dashurisë suaj vetjake. Ki besim, fëmija im. Mos e humb zemrën kur vjen për falje, sepse unë jam gjithmonë i gatshëm të të fal. Sa herë që e lutni, ju përlëvdoni mëshirën Time.  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1488

Ai qan,

Shihni sa pak jeni! Përuluni nga dobësia dhe paaftësia juaj për të bërë shumë mirë. Shihni, ju jeni si një fëmijë i vogël ... një fëmijë që ka nevojë për Papën e tij. Pra eja tek unë

Sa për mua në varfërinë dhe dhimbjen time, le të më ndihmojë ndihma jote, o Zot, (Psalmi 69: 3)

 

Ejani, o mëkatar i frikshëm

Për ju që mendoni se mëkatësia juaj ka shteruar mëshirën e Zotit,[5]Shiko Një mrekulli e mëshirës Ai thote…

Shkaku i rënies suaj është se ju mbështeteni shumë te vetja juaj dhe shumë pak tek Unë. Por le të mos të trishtojë kaq shumë kjo. Ju keni të bëni me Zotin e mëshirës, ​​të cilin mjerimi juaj nuk mund ta shterojë. Mos harroni, unë nuk dhashë vetëm një numër të caktuar faljesh.  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1485

Për ju që keni frikë t'i afroheni Atij akoma përsëri me të njëjtat mëkate, të njëjtat dobësi, Ai përgjigjet:

Ki besim, fëmija im. Mos e humb zemrën kur vjen për falje, sepse unë jam gjithmonë i gatshëm të të fal. Sa herë që e lutni, ju madhëroni mëshirën time… mos ki frikë, sepse nuk je vetëm. Unë jam gjithmonë duke ju mbështetur, prandaj mbështetuni tek Unë ndërsa luftoni, duke mos pasur frikë nga asgjë. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1488

Ky është ai të cilin unë e miratoj: njeriu i përulur dhe i thyer që dridhet nga fjala ime. (Isaia 66: 2)

Zemra ime vërshon me shumë mëshirë për shpirtrat, dhe veçanërisht për mëkatarët e varfër. Sikur ta kuptonin se unë jam më i miri i etërve për ta dhe se është për ta që Gjaku dhe Uji rrodhën nga Zemra ime si nga një burim i tejmbushur nga mëshira. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 367

 

EJNI, O M STKRISHT STRIVING

Atij që beson, e megjithatë dështon, që përpiqet, por nuk ia del, që dëshiron, por nuk e arrin kurrë, Ai i thotë:

Nëse nuk arrini të përfitoni nga një rast, mos e humbni qetësinë tuaj, por përuluni thellë para Meje dhe, me shumë besim, zhytuni plotësisht në mëshirën time. Në këtë mënyrë, ju fitoni më shumë sesa keni humbur, sepse një shpirt më i përulur i jepet më shumë favor sesa kërkon vetë shpirti  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1361

… Një zemër e penduar dhe e përulur, o Zot, nuk do të anulohesh. (Psalmi 51:19)

Për ju, thotë Ai, bëhuni edhe më të vegjël - gjithnjë e më të varur nga Ai për gjithçka [6]Shiko Zemra shkëmbore; Novena e Braktisjes

Ejani, pra, me besim për të nxjerrë hire nga kjo burim. Unë kurrë nuk e refuzoj një zemër të penduar. Mjerimi yt është zhdukur në thellësitë e mëshirës Sime. Mos debatoni me Mua për mjerimin tuaj. Ju do të më jepni kënaqësi nëse më dorëzoni të gjitha shqetësimet dhe pikëllimet tuaja. Unë do të grumbulloj mbi ju thesaret e hirit tim. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1485

Pa kosto që keni marrë; pa kosto që do të jepni. (Mat 10: 8)

 

EJNI, O MJETAR I HARDENUAR

Unë dëgjoj Jezusin duke arritur përmes internetit, përtej gjiut mes Tij dhe teje sot, ju mëkatet e të cilëve janë aq të zeza, saqë ndieni se Zoti nuk mund t'ju donte… se është tepër vonë.[7]Shiko Atyre që janë në mëkatin e vdekshëm Dhe Ai thotë

… Midis Meje dhe teje ka një humnerë pa fund, një humnerë e cila ndan Krijuesin nga krijesa. Por kjo humnerë është e mbushur me mëshirën Time.  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1576

Ajo që atëherë duket të jetë një shkelje e pamundur midis jush dhe Zotit [8]Shiko Një letër pikëllimi tani është restauruar përmes vdekja dhe ringjallja e Jezusit. Ju duhet vetëm të kaloni mbi këtë urë në Zemrën e Tij, mbi Urën e Mëshirës

O shpirt i zhytur në errësirë, mos u dëshpëro. E gjitha nuk ka humbur ende. Ejani dhe i besoni Zotit tuaj, i cili është dashuri dhe mëshirë ... Mos lejo që asnjë shpirt të ketë frikë të më afrohet, edhe pse mëkatet e tij janë si të kuqe flakë… Unë nuk mund të dënoj edhe mëkatarin më të madh nëse ai i bën një apel ndaj dhembshurisë Sime, por përkundrazi, unë e justifikoj atë në mëshirën time të padallueshme dhe të pakalueshme. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1486, 699, 1146

Zemra ime është mbingarkuar, keqardhja ime është trazuar. Unë nuk do të shfryj zemërimin tim të ndezur… (Hozea 11: 8-9)

Për ju, kaq i dobësuar dhe i ngurtësuar nga varësia ndaj mëkatit, [9]Shiko Tigri në kafaz Ai thote:

Mos ki frikë nga Shpëtimtari yt, shpirt mëkatar. Unë bëj lëvizjen e parë për të ardhur tek ti, sepse e di që vetvetiu nuk je në gjendje të ngrihesh tek unë. Fëmijë, mos ik nga Ati yt; jini të gatshëm të flisni hapur me Zotin tuaj të mëshirës i cili dëshiron të thotë fjalë faljeje dhe të plasojë hiret e tij mbi ju. Sa i dashur është shpirti juaj për mua! Unë e kam shkruar emrin tënd në dorën time; ju jeni gdhendur si një plagë e thellë në Zemrën time.  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1485

Shihni, unë ju kam gdhendur në pëllëmbët e duarve Isa (Isaia 49:16)

Nëse Ai mund të kthehej te një hajdut në momentet e tij të vdekjes mbi kryq pranë Tij dhe ta mirëpriste atë në parajsë, [10]krh. Luka 23: 42 nuk do Jezusi, i cili i vdekur për ju, jo edhe të japë të njëjtën mëshirë për ju që kërkoni? Siç thotë një prift i dashur që e di shpesh, “Vjedhësi i mirë vodhi parajsa. Prandaj, vidhe! Jezusi dëshiron që ju të vidhni parajsën! " Krishti nuk vdiq për të drejtët, por pikërisht për mëkatarët, po, madje edhe mëkatarin më të thekur.

Fatkeqësia më e madhe e një shpirti nuk më ndez me zemërim; por përkundrazi, Zemra ime është zhvendosur drejt saj me mëshirë të madhe.  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1739

Fjala e hajdutit të mirë le të bëhet e jotja:

Jezus, më kujto kur të vish në mbretërinë tënde. (Luka 23:42)

Unë banoj në lartësi dhe në shenjtëri dhe me shpirtin e dërrmuar dhe të dëshpëruar. (Isaia 57:15)

 

LARGORI I SIGURT

Vendi i "ankorimit" për shpirtin është ai që Jezusi vendosi me kujdes në Kishën e Tij. Pas ringjalljes së Tij, Jezusi u takua edhe një herë me Apostujt e Tij për të krijuar një liman të vërtetë për shpirtrat:

Ai mori frymë mbi ta dhe u tha atyre: “Merrni Shpirtin e Shenjtë. Nëse i fal mëkatet ndonjërit, ato të janë falur; nëse i ruan mëkatet e ndonjërës, ato ruhen ". (Gjoni 20: 22-23)

Kështu, u krijua një sakrament i ri, i quajtur "Rrëfimi".

Prandaj, rrëfejini mëkatet tuaja njëri-tjetrit dhe lutuni për njëri-tjetrin, që të shëroheni. (Jakobi 5:16)

Dhe ne i rrëfejmë mëkatet tona tek të vetmit që kanë autoritet të falin, domethënë Apostujt dhe pasardhësit e tyre (peshkopët dhe priftërinjtë të cilëve u është dhënë ky autoritet). Dhe këtu është premtimi i bukur i Krishtit për mëkatarët:

Po të ishte një shpirt si një kufomë në prishje, kështu që nga pikëpamja njerëzore, nuk do të kishte [shpresë] për restaurim dhe gjithçka do të kishte humbur tashmë, nuk është kështu me Zotin. Mrekullia e Mëshirës Hyjnore e rikthen atë shpirt plotësisht. Oh, sa të mjerë janë ata që nuk përfitojnë nga mrekullia e mëshirës së Zotit! -Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 1448

"... ata që shkojnë shpesh në Rrëfim dhe e bëjnë këtë me dëshirën për të bërë përparim" do të vërejnë hapat që bëjnë në jetën e tyre shpirtërore. "Do të ishte një iluzion të kërkojmë shenjtëri, sipas thirrjes që ka marrë nga Zoti, pa marrë pjesë shpesh në këtë sakrament të konvertimit dhe pajtimit." —POPA JOHN PAUL II, konferencë penitenciale apostolike, 27 mars 2004; katolikulturë.org

Kush, pra, përjashtohet nga siguria e këtij Porti të Madh gjatë pastrimit të tokës që duhet të vijë?[11]Shiko Pastrimi i Madh Pa shpirt! Pa shpirt! … Pa shpirt-përveç ai që refuzon për të marrë dhe besuar në Mëshirën dhe faljen e Tij të madhe.

A nuk mund të perceptoni të gjithë rreth jush Stuhi e Madhe në të cilën ka hyrë njerëzimi?[12]Shiko A jeni gati? Si dridhet toka, a nuk mund ta shihni se kushtet tona aktuale të dekurajimit, frikës, dyshimit dhe zemërgjerësisë duhet të tronditet gjithashtu? A mund ta shihni se jeta juaj është si një fije bari që është këtu sot, por nesër është zhdukur? Pastaj shpejt hyni në këtë strehë të sigurt, Strehën e Madhe të Mëshirës së Tij, ku do të jeni të sigurt nga valët më të rrezikshme që do të vijnë në këtë Stuhi: a cunami i mashtrimit[13]Shiko Falsifikimi që vjen që do të zhdukë të gjithë ata që kanë rënë në dashuri me botën dhe mëkatin e tyre dhe që më shumë do të adhurojnë pasuritë dhe barkun e tyre sesa Zoti që i do ata, ata "Që nuk e kanë besuar të vërtetën, por kanë miratuar keqbërje" (2 Sel 2:12). Mos le asgjë -asgjë- ndalo ty sot të mos bërtasësh nga zemra: "Jezus, kam besim te ti!"

Dielli do të kthehet në errësirë ​​dhe hëna në gjak, para se të vijë dita e madhe dhe e shkëlqyer e Zotit, dhe do të jetë që do të shpëtohet kushdo që thërret emrin e Zotit.   (Veprat 2: 20-21)

Hapni velat e besimit, pra, dhe lëreni erërat e mëshirës së Tij t'ju çojnë në shtëpi tek Ati i Tij ... juaj Babai që të do me një dashuri të përjetshme. Siç shkroi një mik kohët e fundit në një letër, “Unë mendoj se kemi harruar që nuk kemi pse të kërkojmë lumturi; ne thjesht duhet të zvarritemi në prehrin e Tij dhe ta lëmë Ai të na dojë ".

Sepse Dashuria tashmë na ka kërkuar

 

 

 

 

 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Arti i Fillimit Përsëri

Atyre që janë në mëkatin e vdekshëm

 

 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES dhe tagged , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.