Revolucioni i Madh

 

AS premtuar, unë dua të ndaj më shumë fjalë dhe mendime që më erdhën gjatë kohës që isha në Paray-le-Monial, Francë.

 

MBI TREGJIN… NJ RE REVOLUCION GLOBAL

E ndjeva fort Zotin duke thënë se ne jemi pranëprag”I ndryshimeve të mëdha, ndryshime që janë edhe të dhimbshme edhe të mira. Imazhet biblike të përdorura vazhdimisht janë ato të dhimbjeve të lindjes. Siç e di çdo nënë, lindja është një kohë shumë e trazuar - tkurrjet e pasuara nga pushimi e ndjekur nga tkurrjet më të forta derisa më në fund të lindë fëmija… dhe dhimbja të bëhet shpejt një kujtim.

Dhimbjet e lindjes së Kishës kanë ndodhur me shekuj. Dy shtrëngime të mëdha ndodhën në përçarjen midis Ortodoksëve (Lindjes) dhe Katolikëve (Perëndimit) në fillimin e mijëvjeçarit të parë, dhe pastaj përsëri në Reformën Protestante 500 vjet më vonë. Këto revolucione tronditën themelet e Kishës, duke ia thyer muret ashtu që "tymi i Satanait" të ishte në gjendje të depërtonte ngadalë.

… Tymi i Satanit po depërton në Kishën e Zotit përmes çarjeve në mure. —POPA PAUL VI, së pari Homeli gjatë meshës për Shën. Peter & Paul, Qershor 29, 1972

Ky "tym" është sofistikimet të Satanit, filozofi që e kanë çuar njerëzimin gjithnjë e më larg së vërtetës. Këto filozofi, të cilat lulëzuan në vazhdën e skizmave, propozuan një pamje alternative të botës ndaj asaj të Kishës Katolike për të cilën thuhej se "ndriçonte" njerëzit. Megjithatë, termi "ndriçim" është në të vërtetë një ironi:

Në vend të kësaj, ata u bënë të kotë në arsyetimin e tyre dhe mendjet e tyre të pakuptimta u errësuan. Ndërsa pretendonin se ishin të mençur, ata u bënë budallenj (Rom 1: 21-22)

Periudha e iluminizmit arriti kulmin në Revolucionin Francez (rreth 1789-1799) kur "të ndriturit" u ngritën dhe u rebeluan kundër autoritetit politik dhe fetar. [1]Aspektet e Revolucionit ishin vetëm në atë që ata sulmuan padrejtësitë midis të pasurve dhe të varfërve dhe abuzimet e autoritetit. Ashtu si dhimbjet e lindjes afrohen gjithnjë e më shumë së bashku, kështu edhe më shumë revolucione kanë ndjekur pas saj: Revolucioni Industrial, Revolucioni Komunist, Revolucioni Seksual ual etj., Duke çuar në ditët tona të sotme.

Në fund të vitit 2007, unë ndieva që Nëna e Bekuar thoshte se 2008 do të ishte “viti i shpalosjes.”Në tetor, muajin e Marisë, filloi shembja financiare e kombeve, një kolaps që mund të shohim se po vazhdon të shpaloset në të gjithë globin. Pas pak, Zoti filloi të fliste në zemrën time për një "revolucion global" që po vinte. [2]shih Revolucion! Kam shkruar për këtë në shkurt të 2011 (shih Revolucioni Global!).

Ndërsa isha në Francë javën e kaluar, unë ndieva që Zoti thoshte se ajo që ndodhi në Revolucionin Francez do të ndodhë përsëri, por tani në një shkallë globale. Sistemi monarki dhe feudal atëherë, i drejtuar nga aristokratët, u përmbys papritmas, duke sjellë më shumë një ekuilibër pasurie dhe fuqie midis fshatarëve dhe klasës sunduese. Sidoqoftë, rebelimi synoi gjithashtu Kishën për pjesën e saj të perceptuar në sistemin e korruptuar të autoritetit.

Sot, kushtet për këtë Revolucioni Global janë të pjekura [3]shih Kërkimi i Lirisë Në këtë moment, qytetarët në të gjithë globin po dalin në rrugë për të denoncuar korrupsionin e "klasës sunduese". Në Lindjen e Mesme, disa sundimtarë kanë rënë tashmë nën revolucionet atje. Mrekullueshëm, ka paralele të tjera të habitshme me Revolucionin Francez. Papunësia e lartë mungesa e ushqimit provokoi trazira në 1789, vit kur filloi Revolucioni. [4]shih Raporti makrohistorik dhe botëror, Revolucioni Francez, faqe 1

Vetëm disa tituj të kohëve të fundit.

Shefi i Nestle paralajmëron trazirat e reja ushqimore (7 tetor 2011)

Papunësia globale ka arritur nivele të rrezikshme (25 janar 2011)

FMN në Paralajmërim Global 'Meltdown' (12 tetor 2011)

Një paralele tjetër, më e rëndësishmja, është zemërim duke u përgatitur kundër Kishës, atëherë, dhe tani

 

KISHA DO T BE PERSEKUTOHET

Kisha së shpejti do të shohë një persekutim të vogël që shpërtheu kundër saj, veçanërisht klerit (shih Shtatë Vulat e Revolucionit) Kushtet për këtë janë gjithashtu të pjekura, pasi ne vazhdojmë të shohim gjithnjë e më shumë protesta kudo që shkon Papa. [5]shih Papa: Termometri i Apostazisë Më e dukshmja është lëvizja globale drejt përfshirjes së formave alternative të martesës në ligj, mandatimi i indoktrinimit homoseksual në shkolla dhe heshtja e atyre që mbështesin ligjin natyror dhe moral, duke e vendosur Kishën Katolike në një rrugë përplasjeje me Shtetin. [6]shih Persekutimi! … Dhe Tsunami Moral

Disa habiten kur shohin foton e një statujë e Nënës sonë të Bekuar u përplas në tokë gjatë protestave të fundit në Romë. Ç'lidhje ka Nëna e Bekuar me papunësinë e lartë, pyeti nje shkrimtar? Shtë e nevojshme që ne të perceptojmë atë që po ndodh: Revolucioni Global që është këtu dhe që vjen është një rebelim kundër të gjithë korrupsioni, qoftë i perceptuar apo real. Së shpejti, Kisha Katolike do të konsiderohet si terroristja e vërtetë në botën tonë të re të guximshme - terroristët kundër "tolerancës" dhe "barazisë". [7]shih Uniteti i rremë Arsyet për këtë persekutim janë përgatitur jo vetëm nga skandalet seksuale në klerikë, por nga teologjia liberale që ka dhënë hua shumë për krijimin e atmosferës së relativizmit moral në kohën tonë. Dhe ky relativizëm moral ka çuar në realizimin e "kulturës së vdekjes".

Me një nga fjalët më të kthjellta që mora në Francë, ndjeva Zotin kur tha: 

Shtë koha e Apokalipsit. Këto gjëra janë shkruar edhe për kohën tuaj. Ai me sy mund të shohë qartë ditët në të cilat jetoni - betejën e fundit të kësaj epoke midis dritës dhe errësirës. "Zgjohu populli im, zgjohu!" Sepse vdekja qëndron te dera jote. Ky është mysafiri që keni ftuar. Ky është ai të cilin ju keni mirëpritur të darkoni me ju. Njerëzit e mi më kanë braktisur mua, Perëndinë e tyre të vetëm të vërtetë, për t'u shërbyer idhujve. Në vendin tim, është ngritur zoti i vetvetes shoqëruesi i të cilit është vdekja, mysafiri i darkës së zemrave tuaja. Kthehu tek Unë para se të jetë tepër vonë

Çdo mëngjes në Paray-le-Monial, këmbanat e kishës ranë, u mrekullova nga bukuria e këtij tingulli, një këngë lavdërimi që është ngritur në fshatrat franceze për shekuj me radhë. Por papritmas, unë kuptova se këto zile ishin do të jetë heshtur. [8]shih "Heshtja e këmbanave", www.atheistactivist.org Në të vërtetë, unë mësova disa ditë më vonë se gjatë Revolucionit Francez këmbanat e mëdha të Notre Dame u prenë dhe u shkatërruan, u shkrinë në zjarret e urrejtjes. Unë u ndjeva shumë i trishtuar, por ndjeva në atë moment Zoti duke thënë:

Mos vajto për kalimin e këtyre gjërave. Sepse lavdia e këtyre kishave do të shembet nën terrorin e Antikrishtit i cili do të kërkojë të heqë çdo gjurmë të lavdisë dhe pranisë Sime. Por mbretërimi i tij do të jetë i shkurtër, përjetësia e tij e gjatë.

Ja, unë do të rindërtoj shtëpinë time dhe ajo do të jetë më e lavdishme se kjo e fundit.

Shtëpia për të cilën Zoti po flet nuk është ajo që është ndërtuar me tulla dhe llaç, por tempulli i Frymës së Shenjtë, Trupi i Krishtit.  [9]shih Profecia në Romë Kisha duhet të kalojë nëpër shirës në mënyrë që të shosh barërat e këqija nga gruri në fund të kësaj epoke. Por kokrra që pastrohet do të bëhet një sakrificë e përsosur e lavdërimit. [10]shih Përgatitjet e Dasmës

Kisha do të hyjë në lavdinë e mbretërisë vetëm përmes kësaj Pashkë të fundit, kur ajo do të ndjekë Zotin e saj në vdekjen dhe Ringjalljen e tij. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 677

 

PUNABTART JAN F TEW PAK

Ndërsa po i afrohemi të korrave në fund të kësaj epoke, edhe një herë fjalët e Zotit tingëllojnë të vërteta: «korrja është e bollshme por punëtorët janë pak… ” [11]Matt 9: 37 Ky blog ekziston për qëllimin kryesor të përgatitjes ju të jesh një nga punëtorët e kësaj korrje të madhe. Në fakt, Ati i Shenjtë është optimist se kombet laike do të kthehen përsëri te Krishti. Optimizmi i tij, sidoqoftë, është i rrënjosur edhe në realitet. Ai ka paralajmëruar herë pas here se "eklipsi i arsyes" në kohët tona ka vënë në rrezik "të ardhmen e botës". [12]shih Në prag E megjithatë, është pikërisht kjo errësirë ​​që mund të trazojë shpirtin - si djali plangprishës - për të filluar udhëtimin për në shtëpi.

"Njeriu modern shpesh është i hutuar dhe nuk mund të gjejë përgjigje për shumë pyetje që shqetësojnë mendjen e tij në lidhje me kuptimin e jetës", tha Papa. E megjithatë, vuri re ai, njeriu "nuk mund t'i shmangë këto pyetje që prekin vetë kuptimin e vetvetes dhe të realitetit". Si pasojë, njeriu modern shpesh dëshpërohet dhe thjesht tërhiqet nga "kërkimi i kuptimit thelbësor të jetës", duke u vendosur në vend të "gjërave që i japin lumturi të shpejtë, një moment kënaqësie, por që së shpejti e lënë të palumtur dhe të pakënaqur". —Vatikani, 15 tetor 2011, Agjencia e lajmeve katolike

Unë kam shkruar për këtë Vakum i Madh, dhe si paralajmërimet profetike të Benediktit duhet të merren seriozisht. Njeriu është në thelb fetar, [13]shih Katekizmi i Kishës Katolike, n 28 dhe kështu, ai gjithmonë do të kërkojë të adhurojë diçka, edhe nëse është intelekti i tij (siç është rasti me ateistët e rinj). Rreziku është se ne e dimë që Satanai do të kërkojë të plotësojë atë boshllëk që njeriu po përpiqet të heqë në këtë Revolucion të Madh. 

Ata adhuruan dragoin sepse i dha autoritetin e saj bishës; ata gjithashtu adhuruan bishën dhe thanë: "Kush mund të krahasohet me bishën ose kush mund të luftojë kundër saj?" (Zbul. 13: 4)

Por ai dhe pasuesit e tij do të dështojnë, dhe kombet më në fund do të përqafojnë Krishtin dhe Ungjillin për një kohë. [14]Shiko Papat dhe epoka e agimit Ky, të paktën, është vizioni i Etërve të Hershëm të Kishës në interpretimin e tyre të Zbulesës dhe fjalëve të Zotit tonë. [15]shih Sundimi që Vie i Kishës Ardhja e Mbretërisë së Zotit

Më e rëndësishmja për profecitë që kanë të bëjnë me "kohët e fundit" duket se kanë një fund të përbashkët, për të shpallur fatkeqësi të mëdha që i afrohen njerëzimit, triumfin e Kishës dhe rinovimin e botës. -Enciklopedia Katolike, "Profeci", www.newadvent.org

Cila është afati kohor i gjithë kësaj? Nuk kam ide. Ajo që është thelbësore, megjithatë, është që ne Përgatituni! Ka disa mënyra për t'iu përgjigjur të gjitha këtyre, natyrisht. Cila eshte e jotja?

Duke admiruar dritaret e bukura të qelqit në formë trëndafili në Notre Dame, një murgeshë që na shoqëronte në udhëtimin tonë u përkul dhe shpjegoi pak histori. "Kur u zbulua se gjermanët do të bombardonin Parisin," pëshpëriti ajo, "punëtorët u dërguan për të hequr këto dritare, të cilat më pas ishin ruajtur thellë në qemere nëntokësore". I dashur lexues, ose mund t'i injorojmë paralajmërimet në këtë sit (dhe unë nuk po flas për timen, por për pontiffët - shih Pse nuk Bërtasin Papët?) dhe shtiremi se civilizimi ynë i prishur do të vazhdojë ashtu siç është ... ose përgatitni zemrat tona për kohërat e vështira por shpresëdhënëse përpara. Ndërsa mbronin dritaret e Notre Dame duke i marrë nën tokë, gjithashtu, Kisha duhet që, edhe tani, të hyjë në "nëntokë". Kjo do të thotë, ne duhet të përgatitemi për këto kohë duke hyrë në brendësi të zemrës ku banon Zoti dhe atje, të bisedojmë me Të shpesh, ta duam Atë dhe ta lëmë Ai të na dojë. Sepse nëse nuk jemi të lidhur me Zotin, të dashuruar me Të, duke e lënë Atë të na transformojë, si mund të jemi dëshmitarë të dashurisë dhe mëshirës së Tij ndaj botës? Në fakt, ndërsa e vërteta zhduket nga horizonti i njerëzimit [16]Në ditët tona, kur në zona të gjëra të botës besimi rrezikon të shuhet si një flakë që nuk ka më karburant, përparësia kryesore është ta bësh Zot të pranishëm në këtë botë dhe t'u tregosh burrave dhe grave rrugën drejt Zotit God Problemi i vërtetë në këtë moment të historisë sonë është se Zoti po zhduket nga horizonti njerëzor dhe, me errësimin e dritës që vjen nga Zoti, njerëzimi po humbet kushinetat e saj, me efekte gjithnjë e më të dukshme shkatërruese. -Letër e Shenjtërisë së Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 10 Mars 2009; Katolik Online është pikërisht brenda zemrave të mbetjes së Tij ku e vërteta po ruhet. Na takon individualisht tani që vazhdimisht të flakërojmë në flakën e prushit përmes lutjes dhe përkushtimit ndaj vullnetit të Tij, që të mos shuhen. [17]Shiko Qiri që digjet, Kujdestaria e Zemrësdhe Kujtim

Në të vërtetë, kjo përgatitje në pjesën më të madhe nuk ndryshon nga ajo se si duhet të përgatitemi për fundin e jetës sonë personale, e cila fare mirë mund të jetë kjo natë. Mënyra më e mirë për t'u përgatitur për të ardhmen është të mbështetesh në të tashmen, duke jetuar vullnetin e Zotit me dashuri, dorëzim, besim dhe hare. [18]shih Sakramenti i momentit të tanishëm Në këtë mënyrë, ne mund të jemi vërtet

… Shenja shprese, të afta për të parë të ardhmen me sigurinë që vjen nga Zoti Jezus, i cili ka mposhtur vdekjen dhe na ka dhënë jetën e përjetshme. —POPA BENEDICT XVI, Qyteti i Vatikanit, 15 tetor 2011, Agjencia e lajmeve katolike

 

 

 


Tani në botimin dhe shtypjen e tij të tretë!

www.thefinalconfrontation.com

 

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Aspektet e Revolucionit ishin vetëm në atë që ata sulmuan padrejtësitë midis të pasurve dhe të varfërve dhe abuzimet e autoritetit.
2 shih Revolucion!
3 shih Kërkimi i Lirisë
4 shih Raporti makrohistorik dhe botëror, Revolucioni Francez, faqe 1
5 shih Papa: Termometri i Apostazisë
6 shih Persekutimi! … Dhe Tsunami Moral
7 shih Uniteti i rremë
8 shih "Heshtja e këmbanave", www.atheistactivist.org
9 shih Profecia në Romë
10 shih Përgatitjet e Dasmës
11 Matt 9: 37
12 shih Në prag
13 shih Katekizmi i Kishës Katolike, n 28
14 Shiko Papat dhe epoka e agimit
15 shih Sundimi që Vie i Kishës Ardhja e Mbretërisë së Zotit
16 Në ditët tona, kur në zona të gjëra të botës besimi rrezikon të shuhet si një flakë që nuk ka më karburant, përparësia kryesore është ta bësh Zot të pranishëm në këtë botë dhe t'u tregosh burrave dhe grave rrugën drejt Zotit God Problemi i vërtetë në këtë moment të historisë sonë është se Zoti po zhduket nga horizonti njerëzor dhe, me errësimin e dritës që vjen nga Zoti, njerëzimi po humbet kushinetat e saj, me efekte gjithnjë e më të dukshme shkatërruese. -Letër e Shenjtërisë së Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 10 Mars 2009; Katolik Online
17 Shiko Qiri që digjet, Kujdestaria e Zemrësdhe Kujtim
18 shih Sakramenti i momentit të tanishëm
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .