Shpërndarja e Madhe

 

Botuar për herë të parë në 24 Prill 2007. Ka disa artikuj në zemrën time të cilat Zoti më ka folur dhe unë e kuptoj se shumë prej tyre janë përmbledhur në këtë shkrim të mëparshëm. Shoqëria po arrin një pikë vlimi, veçanërisht me ndjenjat antikristiane. Për të krishterët, kjo do të thotë se po hyjmë ora e lavdisë, një moment dëshmie heroike për ata që na urrejnë duke i pushtuar me dashuri. 

Shkrimi i mëposhtëm është një prolog i një teme shumë të rëndësishme Unë dua të trajtoj menjëherë në lidhje me idenë popullore të një "pape të zezë" (si në të keqe) duke marrë papatin. Por së pari

Baba, ora ka ardhur. Jepi lavdi birit tënd, që djali yt të të përlëvdojë. (Gjoni 17: 1)

Unë besoj se Kisha po i afrohet kohës kur ajo do të kalojë përmes Kopshtit të Gjetsemanit dhe do të hyjë plotësisht në pasionin e saj. Sidoqoftë, kjo nuk do të jetë ora e turpit të saj - përkundrazi, do të jetë ora e lavdisë së saj.

Ishte vullneti i Zotit që… ne që jemi shëlbuar nga gjaku i Tij i çmuar duhet të shenjtërohemi vazhdimisht sipas modelit të pasionit të Tij. - Shën. Gaudentius i Brescia, Liturgjia e Orëve, Vëllimi II, P. 669

 

 

ORA E TURPIT

Ora e turpit po afrohet. Shtë ajo orë në të cilën kemi dëshmuar brenda Kishës ata "kryepriftërinj" dhe "farisenj" që kanë komplotuar për vdekjen e saj. Ata nuk kanë kërkuar fundin e "institucionit", por janë përpjekur të sjellin fundin e së Vërtetës siç e njohim ne. Prandaj, në disa kisha, famulli dhe dioqezat ka pasur jo vetëm një shëmtim të doktrinës, por edhe një përpjekje të përbashkët për të rimarrë Krishtin historik.

Shtë ora kur klerikët dhe laikët kanë rënë në gjumë në Kopsht, duke dremitur gjatë natës kur armiku përparon me pishtarët e sekularizmit dhe relativizmit moral; kur seksualiteti dhe imoraliteti kanë depërtuar në zemrën e Kishës; kur apatia dhe materializmi e kanë larguar atë nga misioni i saj për të sjellë Lajmin e Mirë tek të humburit, duke rezultuar në shumë që brenda saj të humbin shpirtrat e tyre. 

Shtë ora kur madje disa kardinalë, peshkopë dhe teologë të njohur janë ngritur për të "puthur" Krishtin nga një ungjill më tolerant dhe liberal, për të "çliruar" delet nga "shtypja".

Kjo është puthja e Judes.

Ata ngrihen, mbretërit e dheut, princat komplotojnë kundër Zotit dhe të vajosurit të tij. "Ejani, le t'i thyejmë prangat e tyre, eja, të heqim zgjedhën e tyre." (Psalmi 2: 2-3)

 

KISHA E JUDAVE

Po afrohet një kohë kur do të ketë një puthje - një uverturë nga ata që kanë rënë pre e shpirtit të botës. Siç kam shkruar në persekutim, ajo mund të marrë formën e një kërkese që Kisha nuk mund ta pranojë.

Unë kisha një vizion tjetër të shtrëngimit të madh… Më duket se u kërkua një koncesion nga klerikët që nuk mund të jepej. Unë pashë shumë priftërinj të vjetër, veçanërisht një, që qanin me hidhërim. Disa më të rinj po qanin… Ishte sikur njerëzit të ndaheshin në dy kampe.  - E bekuara Anne Catherine Emmerich (1774–1824); Jeta dhe Zbulimet e Anne Catherine Emmerich; mesazh nga 12 Prilli 1820.

Do të jetë kisha Besimtare kundër kishës së "rishikuar", Kisha kundër antikishave, Ungjilli kundër anti-ungjillit - me Gjykata Penale Ndërkombëtare në anën e kësaj të fundit. 

Atëherë ata do t'ju dorëzojnë në mundime dhe do t'ju vrasin; dhe të gjithë kombet do t'ju urrejnë për hir të emrit tim. (Mat 24: 9)

Pastaj do të fillojë Shpërndarja e Madhe, një kohë konfuzioni dhe anarki.

Dhe atëherë shumë do të bien, dhe do të tradhtojnë njëri-tjetrin dhe do të urrejnë njëri-tjetrin. Dhe shumë profetë të rremë do të ngrihen dhe do t'i mashtrojnë shumë. Dhe për shkak se ligësia është shumëfishuar, dashuria e shumicës së burrave do të ftohet. Por ai që duron deri në fund do të shpëtohet. (vs 10-13)

Dhe këtu lavdia e kopesë besnike të Jezusit - ata që kanë hyrë në strehën dhe arkën e Zemrës së Tij të Shenjtë gjatë kësaj koha e hirit— Fillon të shpaloset

 

SHPATRNDARJA E MADHE

Zgjohu, o shpatë, kundër bariut tim, kundër njeriut që është shoku im, thotë Zoti i ushtrive. Goditi bariun që delet të shpërndahen dhe unë do ta kthej dorën time kundër të vegjëlve. (Zakaria 13: 7)

Edhe një herë, unë dëgjoj fjalët e Papa Benediktit XVI në predikimin e tij inaugurues që më kumbojnë në veshët:

Zoti, i cili u bë një qengj, na tregon se bota shpëtohet nga i Kryqëzuari, jo nga ata që e kryqëzuan atë Lutu për mua, që të mos iki nga frika e ujqërve.  -Homeli përurues, POP BENEDICT XVI, 24 Prill 2005, Sheshi i Shën Pjetrit).

Në përulësinë dhe ndershmërinë e tij të thellë, Papa Benedikti percepton vështirësinë e ditëve tona. Sepse kohët përpara do të lëkundin besimin e shumë vetave.

Jezusi u tha atyre: "Këtë natë të gjithë ju do të tronditeni besimin tim në mua, sepse është shkruar:" Unë do të godas bariun dhe delet e kopesë do të shpërndahen ". (Mat 26:31)

Ndërsa kaloja nëpër Amerikë në turneun tonë koncertor këtë Pranverë, unë mund të ndieja në shpirtin tim një tension të përgjithshëm themelor kudo që shkonimdiçka për t’u thyer. Ajo sjell ndërmend fjalët e Shën Leopold Mandiç (1866–1942 pas Krishtit):

Bëni kujdes të ruani besimin tuaj, sepse në të ardhmen, Kisha në SHBA do të ndahet nga Roma. -Antikrishti dhe Kohët e Fundit, Fr. Joseph Iannuzzi, St. Andrew's Productions, f. 31

Shën Pali na paralajmëron se Jezusi nuk do të kthehet derisa të ndodhë "braktisja" (2 Thesalonikasve 2: 1-3). Kjo është koha kur në mënyrë simbolike apostujt ikën nga kopshti… por ajo filloi edhe para kësaj ndërsa ata dremisnin në dremitje dyshimi dhe frike.

Zoti do të lejojë një të keqe të madhe kundër Kishës: heretikët dhe tiranët do të vijnë papritur dhe papritur; ata do të hyjnë në Kishë ndërsa peshkopët, prelatët dhe priftërinjtë janë në gjumë. - I nderuari Bartholomew Holzhauser (1613-1658 Pas Krishtit); Po aty f.30

Sigurisht, ne kemi shumë prej kësaj gjatë dyzet viteve të fundit. Por ajo për të cilën flas këtu është kulmi i kësaj braktisjeje. Do të ketë një mbetje që do të shkojë përpara. Një pjesë e kopesë që do t'i qëndrojë besnik Jezuit me çdo kusht.

Çfarë ditësh të lavdishme po vijnë mbi Kishën! Dëshmitari i dashurisë -dashuria e armiqve tanë- do të shndërrojë shumë shpirtra.

 

QENgji i heshtur

Ashtu si polet magnetike të tokës janë aktualisht në proces kthimi mbrapa, ashtu edhe ka një përmbysje të "poleve shpirtërore". E gabuara po perceptohet si e drejtë, dhe e drejta shihet si jotolerante dhe madje e urryer. Ekziston një intolerancë në rritje ndaj Kishës dhe së Vërtetës që ajo flet, një urrejtje e cila edhe tani qëndron vetëm nën sipërfaqe. Lëvizjet serioze janë brenda Evropë për të heshtur Kishën dhe për të fshirë rrënjët e saj atje. Në Amerikën e Veriut, sistemi gjyqësor gjithnjë e më shumë po përqesh lirinë e fjalës. Dhe në pjesë të tjera të botës, Komunizmi dhe fondamentalizmi islamik kërkojnë të zhdukin besimin, shpesh përmes dhunës.

Verën e kaluar gjatë një vizite të shkurtër, prifti dhe shoku i Luizianës, Fr. Kyle Dave, u ngrit në autobusin tonë të turneut dhe thirri nën një vajosje të fuqishme,

Koha e fjalëve po mbaron!

Do të jetë një kohë kur, si Jezusi para përndjekësve të Tij, Kisha do të heshtë. Gjithçka që thuhet do të jetë thënë. Dëshmitari i saj do të jetë kryesisht pa fjalë.

Por dashuri do të flasë shumë. 

Po, do të vijnë ditë, thotë Zoti, Zoti, kur unë do të dërgoj në vend të urisë: Jo një uri buke, ose etje për ujë, por për të dëgjuar fjalën e Zotit. (Amos 8:11)

 

TRUPI I KRISHTIT FITORJA!

Në këtë Gjetseman ku Kisha e gjen veten në të gjitha brezat në një shkallë ose në një tjetër, por në një moment do të jetë e pranishme përfundimisht, besnikët simbolizohen, jo aq shumë tek Apostujt, por në Vetë Zotin. Ne janë trupi i Krishtit. Dhe ndërsa Koka hyri në pasionin e Tij, edhe Trupi i Tij duhet të marrë kryqin e tij dhe ta ndjekë Atë.

Por ky nuk është fundi! Ky nuk është fundi! Në pritje të Kishës është një epoka e paqes së madhe dhe gëzim kur Zoti do të ripërtërijë tërë tokën. Quhet "Triumfi i Zemrës së Papërlyer të Marisë" sepse triumfi i saj është të ndihmojë Birin e saj - Trupin dhe Kokën - për të shtypur gjarprin nën thembrën e Tij (Zan. 3:15) për një periudhë simbolike prej një "mijë vjet" Zbulesa 20: 2). Kjo periudhë do të jetë gjithashtu "Mbretërimi i Zemrës së Shenjtë të Jezusit", për praninë eukaristike të Krishtit do të njihet botërisht, pasi Ungjilli arrin skajet e tokës në lulëzimin e plotë të "ungjillizimit të ri". Do të kulmojë në një derdhje të plotë të Shpirtit të Shenjtë në një "pesëdhjetëzë të re" e cila do të përurojë mbretërimin e Mbretërisë së Zotit në tokë derisa Jezusi, Mbreti, të vijë në lavdi si një Gjykatës për të pretenduar Nusen e Tij, duke filluar Gjykimin Përfundimtar , dhe futja në Qiejt e Re dhe Tokën e Re.

Ata do t'ju dorëzojnë në mundime… Dhe ky ungjill i mbretërisë do të predikohet në të gjithë botën, si një dëshmi për të gjitha kombet; dhe pastaj fundi do te vije. (Mat 24: 9, 14).

Tani kur këto gjëra fillojnë të ndodhin, shikoni lart dhe ngrini kokën, sepse shëlbimi juaj po afrohet. (Luka 21:28)

 

LEXIMI MË TEJ:

Lexoni përgjigjet ndaj letrave në koha e ngjarjeve:

 

 

 

 

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.

Komentet janë të mbyllura.