Tranzicioni i Madh

 

bota është në një periudhë të tranzicionit të madh: fundi i kësaj epoke të tanishme dhe fillimi i tjetrës. Ky nuk është thjesht kthim i kalendarit. Isshtë një ndryshim epokal i përmasat biblike. Gati të gjithë mund ta ndiejnë atë në një shkallë ose në një tjetër. Bota është e trazuar. Planeti po rënkon. Ndarjet po shumohen. Barque of Peter është duke renditur. Rendi moral po përmbyset. A tronditje e madhe e gjithçkaje ka filluar. Sipas fjalëve të Patriarkut Rus Kirill:

… Po hyjmë në një periudhë kritike në rrjedhën e civilizimit njerëzor. Kjo tashmë mund të shihet me sy të lirë. Duhet të jesh i verbër për të mos vërejtur momentet e afërta frymëzuese në histori për të cilat apostulli dhe ungjilltari Gjon po fliste në Librin e Zbulesës. -Kryeministri i Kishës Ortodokse Ruse, Katedralja Krishti Shpëtimtar, Moskë; 20 nëntor 2017; rt.com

Isshtë, tha Papa Leo XIII

… Fryma e ndryshimit revolucionar e cila ka kohë që shqetëson kombet e botës… Elementët e konfliktit që tani po zhvillohen janë të pagabueshëm gra Graviteti i rëndësishëm i gjendjes së gjërave që përfshihen tani mbush çdo mendje me një kapje të dhimbshme - Letër enciklike Rerum Novarum, n 1, 15 maj 1891

Tani, ky revolucion që të dy papët dhe Zoja paralajmëruan po drejtohej nga "shoqëritë sekrete" (dmth. Masoneria), është në prag të përmbushjes së motos së saj Illuminati ordo ab kaos- "urdhër nga kaosi" - ndërsa rendi aktual fillon të tundet nën "ndryshimin". 

Në kohën tonë njerëzimi po përjeton një pikë kthese në historinë e saj ... Një numër sëmundjesh po përhapen. Zemrat e shumë njerëzve janë të mbërthyer nga frika dhe dëshpërimi, madje edhe në të ashtuquajturat vende të pasura. Gëzimi i të jetuarit shpesh zbehet, mungesa e respektit për të tjerët dhe dhuna janë në rritje, dhe pabarazia është gjithnjë e më e dukshme. Isshtë një luftë për të jetuar dhe, shpesh, për të jetuar me pak dinjitet të çmuar. Ky ndryshim epokal është vënë në lëvizje nga përparimet e mëdha cilësore, sasiore, të shpejta dhe kumulative që ndodhin në shkenca dhe në teknologji, dhe nga zbatimi i tyre i menjëhershëm në fusha të ndryshme të natyrës dhe jetës. Ne jemi në një epokë të dijes dhe informacionit, e cila ka çuar në lloje të reja dhe shpesh anonime të pushtetit. OPPOPE FRANCIS, Evangelii Gaudium, n 52

Ka shumë analogji që mund të merren për këtë kohë të tanishme: është ora e muzgut; qetësia para “syri i Stuhisë“; ose si Gandalf nga Tolkien Lord of the Rings e vënë atë: 

Theshtë fryma e thellë para zhytjes ... Ky do të jetë fundi i Gondarit ashtu siç e njohim Kemi ardhur tek ajo më në fund, beteja e madhe e kohës sonë.

Ne po dëgjojmë gjëra të ngjashme nga shikuesit në të gjithë botën:

Zoja më tha shumë gjëra që ende nuk mund t'i zbuloj. Tani për tani, unë mund të lë të kuptoj vetëm atë që mban e ardhmja jonë, por unë shoh tregues se ngjarjet janë tashmë në lëvizje. Gjërat ngadalë kanë filluar të zhvillohen. Siç thotë Zoja, shikoni shenjat e kohës, lutem- Mirjana Dragicevic-Soldo, shikues në Medjugorje, Zemra ime do të triumfojë, f. 369; Botimi i Dyqanit Katolik, 2016

Analogjia e Biblës është ajo e a tranzicion në dhimbjet e mundimit të rëndë…

 

DHIMBJET E VARDSHTIR T L PUNS

Në blogun e saj rreth lindjes natyrale dhe asaj që quhet periudha e "tranzicionit" - kur një nënë e ardhshme do të fillojë shtyrë foshnja e saj jashtë - autori Catherine Beier shkruan:

Tranzicioni, ndryshe nga puna aktive, është stuhia para qetësisë që është faza shtytëse. Byshtë larg pjesa më e vështirë e lindjes, por edhe më e shkurtër. Hereshtë këtu që fokusi i një nëne mund të lëkundet. Kjo është faza ku gratë mund të dyshojnë në aftësinë e tyre për të lindur fëmijën dhe të kërkojnë ilaçe. Ata mund të shqetësohen për sa kohë do të zgjasë lindja dhe sa më intensive do të bëhet. Nënat bëhen të sugjerueshme në këtë kohë dhe janë më të ndjeshme ndaj pranimit të ndërhyrjeve që më parë nuk i donin. Atshtë në këtë fazë që shoqëruesi i lindjes duhet të jetë vigjilent ndaj nevojave të saj emocionale dhe të jetë zëri i saj i arsyes nëse sugjerohet një kaskadë ndërhyrjesh. -duke i dhënë lindjes së natyrshme.com

Catherine padashur dha një analizë të të gjitha sfidave, frikës dhe realiteteve me të cilat përballet Kisha tani. Vetë Jezusi përshkroi atë që duhet të vijë si "dhimbjet e punes." [1]Matt 24: 8

Kombi do të ngrihet kundër kombit dhe mbretëria kundër mbretërisë. Do të ketë tërmete, uri dhe murtaja të fuqishme nga vendi në vend; dhe pamje të mrekullueshme dhe shenja të fuqishme do të vijnë nga qielli ... e gjithë kjo nuk është veçse fillimi i dhimbjeve të lindjes ... Dhe atëherë shumë do të bien, dhe do të tradhtojnë njëri-tjetrin dhe do të urrejnë njëri-tjetrin. Dhe shumë profetë të rremë do të ngrihen dhe do t'i mashtrojnë shumë. (Luka 21: 10-11, Mat 24: 8, 10-11)

 Neysayers, St. John Newman përgjigjet:

Unë e di që të gjitha kohërat janë të rrezikshme, dhe se në çdo kohë mendjet serioze dhe të shqetësuara, të gjalla për nder të Zotit dhe nevojave të njeriut, janë të prirura të konsiderojnë asnjë herë kaq të rrezikshme sa të tyret ... ende mendoj se ... jona ka një errësirë i ndryshëm në natyrë nga çdo që ka qenë para tij. Rreziku i veçantë i kohës para nesh është përhapja e asaj murtaje të pabesisë, që Apostujt dhe Vetë Zoti ynë kanë parashikuar si fatkeqësinë më të keqe të kohëve të fundit të Kishës. Dhe të paktën një hije, një imazh tipik i kohëve të fundit po vjen në të gjithë botën. - Shën. John Henry Cardinal Newman (1801-1890 Pas Krishtit), predikim në hapjen e Seminarit të Shën Bernardit, 2 tetor 1873, Pabesia e së Ardhmes

Për më tepër, kur kombet e botës i kanë drejtuar ndonjëherë armët e shkatërrimit në masë si njëri-tjetrin? Kur kemi qenë dëshmitarë të shpërthimit të gjenocideve masive si ne në shekullin e kaluar? Kur kemi parë tërmete dhe vullkane (të cilat kanë qenë gjithmonë me ne) tani të afta të shkatërrojnë kaq shumë njerëz dhe jetë? Kur kemi parë kaq shumë miliona anembanë globit të uritur dhe në varfëri ndërsa Perëndimorët rriten dhjamë? Kur ka qenë bota e gatshme, me udhëtime ndërkombëtare, për mundësinë e jo një por disa pandemive (në fund të epokës së antibiotikëve)? Kur kemi parë gati të gjithë globin që polarizon rreth politikës dhe fesë duke rezultuar në ndarje të ashpra: fqinji kundër fqinjit, familja kundër familjes, vëllai kundër vëllait? Kur, që nga lindja e Krishtit, kemi parë kaq shumë profetë të rremë dhe agjentët e një anti-ungjill duke shumëzuar në mënyrë eksponenciale në një platformë mbarëbotërore? Kur kemi parë kaq shumë të krishterë të martirizuar sa kemi parë në shekullin e kaluar?[2]"Unë do t'ju tregoj diçka: martirët e sotëm janë më të shumtë në numër sesa ata të shekujve të parë ... ekziston e njëjta mizori ndaj të krishterëve sot, dhe në një numër më të madh." —POPA FRANCIS, 26 dhjetor 2016; Zenit Kur kemi pasur ndonjëherë teknologji të shikojmë në qiellin e natës dhe të shohim shenja dhe mrekulli, përfshirë vargjet e fundit të satelitëve tani duke ndjekur horizontin- diçka që nuk është parë kurrë nga askush në historinë njerëzore?

E megjithatë, çfarë i ndjek të gjitha këto, sipas papat, Zonja jonëdhe mistikë në Kishë, nuk është fundi i botës, por lindja e një "periudhe paqeje" ndryshe nga çdo gjë që bota ka njohur ndonjëherë. 

Po, një mrekulli u premtua në Fatime, mrekullia më e madhe në historinë e botës, e dyta vetëm për Ringjalljen. Dhe kjo mrekulli do të jetë një epokë paqeje, e cila kurrë më parë nuk është dhënë më parë botës. - Kardinali Mario Luigi Ciappi, teolog papal për Pius XII, John XXIII, Paul VI, John Paul I dhe John Paul II, 9 tetor 1994, Katekizmi Familjar i Apostolit, P. 35

Kjo sepse do të jetë gjithashtu shoqëruese me ardhja e Mbretërisë së Vullnetit Hyjnor në mënyrë që ta sjellë Kishën në fazën e saj të fundit të pastrimi dhe shenjtëria, duke përmbushur kështu fjalët e Atit tonë: “erdhi mbretëria jote, vullneti yt do të bëhet në tokë siç është në parajsë. ”

Kështu, për qëllime inkurajimi dhe paralajmërimi, Catherine's blog ia vlen të zbërthehet fjali me fjali. 

 

TRANZITIMI I MADH

I. "byshtë larg pjesa më e vështirë e lindjes, por edhe më e shkurtër".

 Në të vërtetë, krahasuar me historinë njerëzore, periudha që po hyn njerëzimi do të jetë e shkurtër.

Nëse Zoti nuk do t'i kishte shkurtuar ato ditë, askush nuk do të shpëtonte; por për hir të të zgjedhurve që zgjodhi, ai i shkurtoi ditët. (Marku 13:20)

Në kulmin e puna më e vështirë kur persekutimet do të jenë më të dhimbshme, të dy profetët Daniel dhe Shën Gjoni tregojnë me anë të gjuhës simbolike (dhe ndoshta letrare) se koha do të jetë e shkurtër:

Dhe kafshës iu dha një gojë duke shqiptuar fjalë krenare dhe blasfemuese, dhe u lejua të ushtronte autoritet për dyzet e dy muaj; hapi gojën për të shqiptuar blasfemi kundër Zotit, duke blasfemuar emrin e tij dhe banesën e tij, domethënë ata që banojnë në qiell. Gjithashtu u lejua të bëhej luftë kundër shenjtorëve dhe t'i pushtonte ata… (Zbul. 13: 5-7; krh. Daniel 7:25)

Për më tepër, ashtu si mbretërimi i Antikrishtit nuk është i papërcaktuar, as nuk është i pakufizuar në fuqi:

Edhe demonët kontrollohen nga engjëjt e mirë që të mos dëmtojnë aq sa do. Në të njëjtën mënyrë, Antikrishti nuk do të bëjë aq shumë dëm sa do të dëshironte. -St. Thomas Aquinas, Summa Theologica, Pjesa I, Q.113, Art. 4

 

II “Hereshtë këtu që fokusi i një nëne mund të lëkundet. Kjo është faza ku gratë mund të dyshojnë në aftësinë e tyre për të lindur foshnjën dhe të kërkojnë ilaçe. "

Apostujt u përpoqën të përqendroheshin ndërsa tranzicioni në Pasion filloi në Gjetseman. 

Pra, nuk mund të mbash roje me mua për një orë? Shikoni dhe lutuni që të mos i nënshtroheni provës. (Mat 26:40)

Po kështu, ndërsa kalojmë në Pasioni i vetë Kishës, shumë të krishterë po ndihen të mposhtur nga ankthi nga ato që po ndodhin në Kishë dhe në botë, nëse jo familjet e tyre. Si i tillë, tundimi për ta mjekuar veten me shpërqendrime, argëtim pa mend ose shfletim në internet; me ushqim, alkool ose duhan, po intensifikohet. Por kjo është shpesh sepse shpirti as ka kultivuar një jetë lutjeje ose nuk e ka lënë atë pa u shkelur - nuk mund të "qëndrojë zgjuar". Kështu, në shpërndarje, shpirti gradualisht desensibilizohet përmes mëkat 

Veryshtë përgjumja jonë për praninë e Zotit që na bën të pandjeshëm ndaj së keqes: ne nuk e dëgjojmë Zotin sepse nuk duam të shqetësohemi dhe kështu qëndrojmë indiferentë ndaj së keqes. "A një gjendje e tillë çon te" një farë pashpirtësia e shpirtit ndaj fuqisë së së keqes "…" përgjumja "është e jona, e atyre prej nesh që nuk duam të shohim forcën e plotë të së keqes dhe nuk duam të hyjmë në Pasionin e tij." —POPA BENEDICT XVI, Agjencia Katolike e Lajmeve, Qyteti i Vatikanit, 20 Prill 2011, Audienca e Përgjithshme

Përmes një kthimi në çdo ditë Lutje, rregullt rrëfim dhe pritja e shpeshtë e Eukaristia, Zoti do të na ndihmojë të mbajmë sytë tanë të përqendruar tek Ai. Këtu, shenjtërimi për Zojën është plotësisht e paçmuar pasi asaj vetëm i është dhënë roli nënë secili prej nesh, dhe si e tillë, bëhet e vërtetë strehë. 

Zemra ime e papërlyer do të jetë streha juaj dhe mënyra që do t'ju çojë te Zoti. - Zoja jonë e Fatimes, shfaqja e dytë, 13 qershor 1917, Zbulesa e Dy Zemrave në Kohët Moderne, www.ewtn.com

Nëna ime është Arka e Noes. - Jezusi te Elizabeth Kindelmann, Flaka e Dashurisë, faqe 109. sanksionim Kryepeshkopi Charles Chaput

 

III "Ata mund të shqetësohen për sa kohë do të zgjasë puna dhe sa më intensive do të bëhet."  

Shkurajimi dhe ankthi janë binjakët e këqij që rrëmbejnë paqen e krishterë. Ata janë kundërshtarë të paepur, duke trokitur vazhdimisht në zemrën e krishterë: «Na lejoni të hyjmë! Le të ne banojmë me ju, sepse fiksimi mbi atë që nuk mund ta kontrolloni ju lejon të paktën të kontrolloni atë që fiksoni! " E çmendur por e vërtetë, jo? Ne e bëjmë atë gjatë gjithë kohës. Përkundrazi, njeriu duhet të mbetet i vazhdueshëm në të gjitha sprovat, duke besuar në besim se asgjë nuk ndodh që Zoti nuk e lejon - përfshirë atë që po vjen në botë. Unë e di që është e vështirë… por shkalla në të cilën ne reagojmë në vullnetin tonë njerëzor është shkalla në të cilën ende nuk jemi braktisur tek Vullneti Hyjnor. 

Për një shpirt të vazhdueshëm gjithçka është paqe; thjesht qëndrueshmëria tashmë e mban gjithçka në vendin e vet; pasionet tashmë ndiejnë se po vdesin dhe kush është ai që, afër vdekjes, mendon të bëjë luftë kundër ndokujt? Qëndrueshmëria është shpata që vë gjithçka në fluturim, është zinxhiri që lidh të gjitha virtytet, në një mënyrë të tillë që të ndihet i përkëdhelur prej tyre vazhdimisht; dhe zjarri i Purgatorit nuk do të ketë punë për të bërë, sepse qëndrueshmëria ka urdhëruar gjithçka dhe i ka bërë rrugët e shpirtit të ngjashme me ato të Krijuesit. -Libri i Qiellit nga Shërbëtori i Zotit Luisa Piccarreta, Vëllimi 7, 30 janar 1906 

Unë edhe një herë rekomandoj me gjithë zemër Novena e Braktisjes për ata që po kalojnë sprova të veçanta tani. Shtë një mënyrë e bukur dhe ngushëlluese për t'ia dorëzuar jetën tuaj Zotit dhe për ta lënë Jezusin të kujdeset për gjithçka.  

 

IV. "Nënat bëhen të sugjerueshme në këtë kohë dhe janë më të rrezikuara për të pranuar ndërhyrje që më parë nuk i donin."

Ky është një paralajmërim. Sepse ndërsa këto dhimbje të lindjes bëhen më të forta, njerëzit do të bëhen më të prekshëm dhe besimi i tyre do të sprovohet rëndë. Ndërsa prishet rendi civil, do të vijojë kaosi (edhe tani, efektet ekonomike të përhapjes së Coronavirusit nga Kina mund të mbërrijnë si një cunami në brigjet tona brenda vetëm disa javësh). Ndërsa marrëdhëniet ndërkombëtare dhe familjare shpërbëhen, ndarja dhe dyshimi do të mbizotërojë. Ndërsa njerëzit i mbyllin zemrat e tyre gjithnjë e më shumë ndaj Zotit dhe bien në mëkatin e vdekshëm, e keqja do të fitojë kala të reja dhe shfaqjet e demonit do të rriten në mënyrë eksponenciale. Si mendoni, cilat janë këto të shtëna masive javore dhe sulme terroriste? Dhe, ndërsa persekutimi rritet, gjithnjë e më shumë të krishterë do të bëhen "të sugjerueshëm" për të profetët e rremë të kompromisit. Tashmë, shumë janë duke u larguar nga besimi, duke përfshirë peshkopët

Rasti në fjalë janë disa nga peshkopët gjermanë që janë hapur mospajtim nga besimi. Ose ky kryepeshkop italian i rangut të lartë që tregoi në televizionin Shtetëror Italian se 'ka ardhur koha që Kisha të bëhet më e hapur ndaj homoseksualitetit dhe bashkimeve civile të të njëjtit seks':

Jam i bindur se është koha që të krishterët të hapin veten ndaj diversitetit - Kryepeshkopi Benvenuto Castellani, intervistë me RAI, 13 Mars 2014, LifeSiteNews.com

Ne "nuk mund të themi thjesht se homoseksualiteti është i panatyrshëm," tha Peshkopi Stephan Ackermanm nga Trier, Gjermani, duke shtuar se nuk është "e qëndrueshme" të konsiderosh të gjitha llojet e seksit para martesor si seriozisht mëkatare:

Ne nuk mund ta ndryshojmë plotësisht doktrinën katolike, por [duhet] të zhvillojmë kritere me të cilat themi: Në këtë dhe këtë rast të veçantë është e ndërgjegjshme. Nuk është se ka vetëm idealin nga njëra anë dhe dënimin nga ana tjetër. —LifeSiteNews.com, 13 Mars 2014 

Të krishterët e paektetizuar ose ata që kanë frikë se mos pranohen ose përndiqen, bëhen "të sugjestionuar" për raste të tilla të qarta dhe "ndërhyrje" heretike, të cilat nëse pranohen, çojnë në braktisje

Në atë periudhë kur Antikrishti do të lindë, do të ketë shumë luftëra dhe rendi i duhur do të shkatërrohet në tokë. Herezia do të shfrenohet dhe heretikët do të predikojnë gabimet e tyre hapur pa u përmbajtur. Edhe midis të krishterëve do të ketë dyshim dhe skepticizëm në lidhje me besimet e katolicizmit. - Shën. Hildegard, Detaje që lidhen me Antikrishtin, Sipas Shkrimeve të Shenjta, Traditës dhe Zbulesës Private, Prof Franz Spirago

Shikuesi katolik amerikan, Jennifer (mbiemri i saj nuk mbahet për të respektuar privatësinë e familjes së saj), thuhet se dëgjon Jezusin duke i folur asaj me një zë të dëgjueshëm.[3]Jennifer është një nënë dhe amvise e re Amerikane. Mesazhet e saj thuhet se vijnë direkt nga Jezusi, i cili filloi të fliste me të në mënyrë të dëgjueshme një ditë pasi ajo mori Eukaristinë e Shenjtë në Meshë. Mesazhet lexuan pothuajse si një vazhdim i mesazhit të Mëshirës Hyjnore, megjithatë me një theks të theksuar te "dera e drejtësisë" në krahasim me "derën e mëshirës" - një shenjë, mbase, të afërt të gjykimit. Një ditë, Zoti e udhëzoi atë që t'i paraqiste mesazhet e saj Atit të Shenjtë, Gjon Palit II. Fr. Seraphim Michaelenko, zëvendës-postulator i shenjtërimit të Shën Faustinës, përktheu mesazhet e saj në polonisht. Ajo prenotoi një biletë për në Romë dhe, përkundër të gjitha mosmarrëveshjeve, u gjend vetë dhe shoqëruesit e saj në korridoret e brendshme të Vatikanit. Ajo u takua me Imzot Pawel Ptasznik, një mik i ngushtë dhe bashkëpunëtor i Papës dhe Sekretariatit Polak të Shtetit për Vatikanin. Mesazhet i kaluan kardinalit Stanislaw Dziwisz, sekretarit personal të Gjon Palit II. Në një takim vijues, zonja. Pawel tha se duhej "të përhapte mesazhet në botë, në çdo mënyrë që të mundesh". Ajo është një shpirt i thjeshtë, i gëzueshëm, por i vuajtur, me të cilin kam folur në shumë raste. Në vitin 2005, muajin kur u zgjodh Benedikti XVI, Jezusi dha atë që, në prapavijë, është një parashikim mahnitës i saktë:

Kjo është ora e tranzicionit të madh. Me ardhjen e udhëheqësit të ri të Kishës Sime do të vijë një ndryshim i madh, ndryshim që do të shkulë ata që kanë zgjedhur rrugën e errësirës; ata që vendosin të ndryshojnë mësimet e vërteta të Kishës Sime. - 22 Prill, 2005, fjalëfromjesus.com

Në të vërtetë, me papatin e Françeskut që pasoi, "ndryshimi" ka dalë me shpejtësi që po ekspozon dhe shoshit barërat e këqija nga gruri në këtë të tashme testimi (Shih Kur barërat e këqija fillojnë të drejtohen  Agjitatorët).

Populli im, kjo do të jetë një kohë shumë tranzicioni. Do të jetë një kohë kur ju do të shihni ndarje të madhe të atyre që po ecin në dritën time dhe atyre që nuk janë. —Jezusi te Jennifer, 31 gusht 2004

Kjo "rënie" dhe ata që "devijojnë" kopenë janë ato që parashikuan Jezusi dhe Shën Pali:

Askush të mos ju mashtrojë në asnjë mënyrë; sepse [Dita e Zotit] nuk do të vijë, nëse nuk vjen më parë braktisja dhe nuk zbulohet njeriu i paligjshmërisë, bir i shkatërrimit… (2 Selanikasve 2: 3)

Ju e kuptoni, vëllezër të nderuar, çfarë është kjo sëmundje -braktisje nga Zoti… Kur të merret në konsideratë e gjithë kjo, ka arsye të frikësohet që mos të ketë një shkatërrim të madh siç do të ishte një parathënie, dhe mbase fillimi i atyre ligësive që rezervohen për ditët e fundit; dhe se atje mund të jetë tashmë në botë "Biri i Përjetimit" për të cilin flet Apostulli. —POPA ST. PIUS X, E Supremi, Enciklike mbi rivendosjen e të gjitha gjërave në Krishtin, n. 3, 5; 4 tetor 1903

Braktisja më e madhe që nga lindja e Kishës është qartë e avancuar në të gjithë ne. - Dr. Ralph Martin, Këshilltar i Këshillit Papnor për Nxitjen e Ungjillëzimit të Ri; Kisha Katolike në Fund të Epokës: Çfarë po thotë Shpirti? faqe 292

Lexoj Antidoti i Madh

 

V. "atshtë në këtë fazë që shoqëruesi i lindjes duhet të jetë vigjilent ndaj nevojave të saj emocionale dhe të jetë zëri i saj i arsyes nëse sugjerohet një kaskadë ndërhyrjesh."

Alsoshtë gjithashtu gjatë kësaj faze të tranzicion që shpirtrat duhet të jenë më vigjilentë ndaj Shpirtit të Shenjtë dhe Zojës sonë, të dhënë për të qenë ndihma dhe shoqëruesi ynë. Ne duhet të "shikojmë dhe të lutemi". Në këtë mënyrë, "zëri i arsyes", domethënë Urtësia, Njohuria dhe Mirëkuptimi hyjnor do të na jepet. Në fakt, kur lutem Rruzarja këto ditë, unë i ndryshoj qëllimet e tre rruazave të para nga lutja për "besim, shpresë dhe dashuri" në kërkimin e "Urtësisë, Diturisë dhe Mirëkuptimit".

… E ardhmja e botës qëndron në rrezik nëse nuk vijnë njerëz më të mençur. —POPA ST. JOHN PAUL II, Consolidio Familiaris, n 8

Për më tepër, përmes lutjes, agjërimit dhe vigjilencës kundër tundimit, Zoti do të na mbrojë nga i rremë zëra që paraqiten si "arsye", përfshirë profetët e rremë të "tolerancës" që predikojnë dashuri pa të vërtetë; nga profetët e rremë të Socializmit / Komunizmit që premtojnë "barazi" pa liri autentike; nga profetët e rremë të "mjedisit" që frymëzojnë dashuri për krijimin, por mohojnë Krijuesin. Refuzoji ata! Ji kurajo! Rezistoni ndaj "kaskadës së ndërhyrjeve" që fryma e antikrishtit tashmë ka filluar t'u imponojë shpirtrave që nuk dyshojnë për të krijuar një utopi tokësore dhe ndjenjën e rremë të "paqes dhe sigurisë".

Kur njerëzit thonë: "Paqe dhe siguri", atëherë katastrofa e papritur i bie mbi ta, si dhimbjet e lindjes mbi një grua shtatzënë dhe ato nuk do të shpëtojnë… Prandaj, le të mos flemë siç bëjnë të tjerët, por le të qëndrojmë vigjilent dhe të matur . (1 Selanikasve 5: 3, 6)

 

Një ditë e re po vjen

Në mbyllje, vëllezër dhe motra të dashur, nxitja në fjalën e sotme është që jo vetëm të jemi besnikë, por mos kini frikë. Ashtu si koha e lindjes së a fëmija në fund të fundit është një i lumtur, pavarësisht nga momentet e vërteta dhe të dhimbshme që do të vijnë, kështu që edhe lindja e re që po vjen në Kishë është një shkak për shpresë, jo dëshpërimi. Mos harroni fjalët tona të dashura Shën Gjon Pali II se ne jemi "duke kaluar pragun e shpresës".

Zoti i do të gjithë burrat dhe gratë në tokë dhe u jep atyre shpresën për një epokë të re, një epokë paqeje. —POPE JOHN PAUL II, Mesazhi i Papës Gjon Pali II për Festimin e Ditës Botërore të Paqes, 1 Janar 2000

Tellingshtë duke thënë, për shembull, se shikuesit e Medjugorje- të cilëve u janë dhënë "sekrete" të dhimbshme që po vijnë në njerëzim - në mënyrë të përsëritur thonë: "Nëse dëgjoni Zojën tonë dhe bëni atë që thotë ajo, nuk keni nga çfarë të keni frikë". Jezusi ka thënë të njëjtën gjë:

Tani është koha, për njerëzimin ka ardhur në një periudhë shumë tranzicioni, dhe për disa do të sjellë paqe në zemrat e tyre dhe për të tjerët do të jetë një kohë dyshimi dhe konfuzioni. Populli im, kjo është një kohë që do t'ju duhet të vendosni besimin tuaj të plotë tek Unë. Mos kini frikë këtë herë sepse nëse po ecni në dritën time nuk keni nga çfarë të frikësoheni. Tani dilni dhe jini në paqe sepse unë jam Jezusi që isha dhe jam dhe do të vij. —Jezusi te Jennifer, 26 gusht, 2004

Meqenëse ju e keni mbajtur mesazhin tim të qëndresës, unë do t'ju ruaj të sigurt në kohën e sprovës që do të vijë në të gjithë botën për të provuar banorët e tokës. Po vij shpejt. Mbaje fort atë që ke, që askush të mos të marrë kurorën tënde. (Zbul. 3: 10-11)

As Zhurma e vogël e zonjës sonë, atëherë, kjo është gjithashtu një kohë e përgatitjes intensive për ju që jeni bashkuar me grupin e saj:

Gjithçka që kam thënë për Vullnetin tim nuk është gjë tjetër veçse përgatitja e rrugës, formimi i ushtrisë, mbledhja e njerëzve të zgjedhur, përgatitja e pallatit mbretëror, hedhja e terrenit mbi të cilin duhet të formohet Mbretëria e Vullnetit tim, dhe kështu sundo dhe domino. Prandaj, detyra që po ju besoj është e madhe. Unë do t'ju udhëzoj. Unë do të jem pranë teje, në mënyrë që gjithçka të bëhet sipas Vullnetit tim. —Jezusi për Shërbëtorin e Zotit Luisa Piccarreta, 18 gusht 1926, vëll. 19

Me hirin e Zotit, shpresoj të vazhdoj të shkruaj për t'ju inkurajuar dhe forcuar në ditët në vazhdim. Faleminderit atyre që deri më tani kanë klikuar në butonin e dhurimit në pjesën e poshtme ndërsa ne vazhdojmë thirrjen tonë për këtë vit të ri. Unë duhet të jem në gjendje të mbështes familjen time dhe këtë ministri për të vazhduar kushtimin e orëve, lutjeve, kërkimeve dhe shpenzimeve që kalojnë Fjala Tani dhe pjesën tjetër të shërbimit tim. Faleminderit për zemërgjerësinë tuaj, dhe Zoti ju bekoftë

 

Kur një grua është në lindje, ajo është në ankth sepse i ka ardhur ora;
por kur ajo ka lindur një fëmijë,
ajo nuk e kujton më dhimbjen për shkak të gëzimit të saj
që një fëmijë ka lindur në botë.
Kështu që edhe ju tani jeni në ankth. Por unë do të shoh përsëri,
dhe zemrat tuaja do të gëzohen dhe askush nuk do të marrë
gëzimi juaj larg jush.
(John 16: 21-22)

 

 

Mbështetja dhe lutjet tuaja financiare janë arsyeja
ju po e lexoni këtë sot.
 Ju bekoj dhe faleminderit. 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Matt 24: 8
2 "Unë do t'ju tregoj diçka: martirët e sotëm janë më të shumtë në numër sesa ata të shekujve të parë ... ekziston e njëjta mizori ndaj të krishterëve sot, dhe në një numër më të madh." —POPA FRANCIS, 26 dhjetor 2016; Zenit
3 Jennifer është një nënë dhe amvise e re Amerikane. Mesazhet e saj thuhet se vijnë direkt nga Jezusi, i cili filloi të fliste me të në mënyrë të dëgjueshme një ditë pasi ajo mori Eukaristinë e Shenjtë në Meshë. Mesazhet lexuan pothuajse si një vazhdim i mesazhit të Mëshirës Hyjnore, megjithatë me një theks të theksuar te "dera e drejtësisë" në krahasim me "derën e mëshirës" - një shenjë, mbase, të afërt të gjykimit. Një ditë, Zoti e udhëzoi atë që t'i paraqiste mesazhet e saj Atit të Shenjtë, Gjon Palit II. Fr. Seraphim Michaelenko, zëvendës-postulator i shenjtërimit të Shën Faustinës, përktheu mesazhet e saj në polonisht. Ajo prenotoi një biletë për në Romë dhe, përkundër të gjitha mosmarrëveshjeve, u gjend vetë dhe shoqëruesit e saj në korridoret e brendshme të Vatikanit. Ajo u takua me Imzot Pawel Ptasznik, një mik i ngushtë dhe bashkëpunëtor i Papës dhe Sekretariatit Polak të Shtetit për Vatikanin. Mesazhet i kaluan kardinalit Stanislaw Dziwisz, sekretarit personal të Gjon Palit II. Në një takim vijues, zonja. Pawel tha se duhej "të përhapte mesazhet në botë, në çdo mënyrë që të mundesh".
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.