Vakumi i Madh

 

 

A vakuum është krijuar në shpirtrat e brezit të ri - qoftë në Kinë apo Amerikë - nga një sulmi i propagandës i cili përqendrohet në vetë-përmbushjen, sesa në Zotin. Zemrat tona janë bërë për Të dhe kur nuk kemi Zot - ose i refuzojmë hyrjen - diçka tjetër e zë vendin e Tij. Kjo është arsyeja pse Kisha nuk duhet të pushojë kurrë së ungjillizuari, të shpallë Lajmin e Mirë që Zoti dëshiron të hyjë në zemrat tona, me të gjithë E tij Zemër, për të mbushur vakumin.

Kush më do mua, do ta mbajë fjalën time dhe Ati im do ta dojë, dhe ne do të vijmë tek ai dhe do të banojmë me të. (Gjoni 14:23)

Por ky Ungjill, nëse dëshiron të ketë ndonjë besueshmëri, duhet të predikohet me jetët tona.

 
KRIZA E UDHHEQJES

Sidoqoftë, një krizë lidershipi është zhvilluar gjatë 40 viteve të fundit apo më shumë, duke filluar me revolucionin seksual. Pothuajse në çdo aspekt të shoqërisë, heronjtë dhe modelet e vërteta janë rritur në mënyrë të qëndrueshme në numër, në të vërtetë janë bërë të rrallë, duke krijuar një boshllëk moral, duke shtuar kësaj Vakum i madh. Politika ndotet me mashtrim. Sporti duket më shumë për pagat sesa kursimet. Yjet e muzikës pop po bëjnë gjithnjë e më shumë ilaçe pornografike ose popping. Paqeruajtësit kanë qenë jo paqësorë. Televangjelistët kanë qenë të pavërtetë. Dhe disa pastorë dhe priftërinj janë zbuluar të jenë pedofilë. Kur dikush shikon përtej horizontit të njerëzimit, është gjithnjë e më e vështirë të gjesh modele origjinale - udhëheqës që japin shembuj të palëkundur të guximit dhe integritetit moral.

Ky vakum i udhëheqjes, pra, përgatit rrugën për të dikush për të arritur në skenë, dikush për të siguruar një "ideal" për këtë brez.

Britania ka vuajtur nga një mungesë e rëndë e udhëheqjes së fortë fetare për dekada… Atje, në Amerikën e Veriut dhe gjetkë, të njëjtat fenomene kanë lënë derën hapur për të gjithë kulturën e vdekjes —Steve Jalsevac, redaktor i LifeSiteNews.com; 21 maj 2008

 
Dyqani i ëmbëlsirave të zhurmshme

Motori i këtij vakumi të madh është materializëm. Përmes ndjekjes së "suksesit" të përkohshëm, shumë udhëheqës kanë humbur rrugën e tyre ... dhe kështu të rinjtë janë privuar nga substanca shpirtërore për të mbushur shpirtrat e tyre. Ky materializëm është një "zhurmë" - një zhurmë e pandërprerë, e zhurmshme, shurdhuese që bllokon zërin e Zotit i cili vazhdimisht na ofron Vetë Vetë, por është zëvendësuar nga hedonizmi.

 

Ndërsa vëllimi i kësaj zhurme vazhdon të rritet, është sikur një dietë me ëmbëlsira, një menu e mashtrime të ëmbla po ushqehet për rininë tonë nga industria e mediave dhe argëtimit. Të rinjtë, si çdo shpirt, janë të etur për të Vërtetën. Por në këtë krizë të udhëheqjes, në të cilën drita e së vërtetës po eklipsohet, [1]shih Në prag të rinjve po u shërbejnë ëmbëlsira me gënjeshtra dhe mëkat të veshur me sheqer. E megjithatë, cili fëmijë, pasi kaloi një javë në një dyqan ëmbëlsirash, nuk do të vdiste për të pasur asgjë por embelsira?

Ky vakum i të ushqyerit shpirtëror, pra, përgatit rrugën për të dikush për të arritur në skenë, duke mbajtur një tabaka plot me ushqime në dukje të mira

 

USHTETET E MADHE

Ndërsa vazhdojmë të "shikojmë dhe lutemi", duke shqyrtuar me kujdes shenjat e kohës, besoj se po shohim kushte të pjekjes për një udhëheqës të fuqishëm karizmatik që do të dalë në skenë. Të rinjtë në botën tonë do të përfundimisht do të mërzitet nga karamelet e materializmit dhe do të dëshirojë shumë për ushqimin e perimeve dhe frutave shpirtërore. Dhe ata do të dëshirojnë shumë që një udhëheqës t'i udhëheqë, t'u sjellë atyre këtë vakt të integritetit, paqes, harmonisë dhe adhurimit. 

Antikrishti do të mashtrojë shumë njerëz, sepse ai do të shihet si një humanitar me një personalitet magjepsës, i cili mbështet vegjetarianizmin, pacifizmin, të drejtat e njeriut dhe ambientalizmin.  - Kardinali Biffi, Herë në Londër, E Premte, 10 Mars 2000, duke iu referuar një portreti të Antikrishtit në librin e Vladimir Soloviev, Lufta, Përparimi dhe Fundi i Historisë 

Një udhëheqës i tillë do të jetë gati i papërmbajtshëm… dhe ata që e kundërshtojnë atë do të duken irracionalë; ata do të jenë terroristët e rinj të "paqes" dhe "harmonisë". Shpirtrat që e ndjekin do të bëhen de fakto ushtria e Satanit, një brez i përgatitur për të kryer një persekutim e atyre që e kundërshtojnë këtë "Rend të Ri Botëror", i cili do t'u paraqitej atyre në termat më idealistë. Sot, ne jemi dëshmitarë para syve tanë a gjiri i zgjerimit midis vlerave tradicionale dhe liberale.  Sondazhe të shumta tregojnë se brezi aktual i të rinjve (nën tridhjetë) kanë pikëpamje dhe vlera morale në kundërshtim me ato të prindërve të tyre

Një baba do të ndahet kundër djalit të tij dhe një djalë kundër babait të tij, një nënë kundër vajzës së saj dhe një vajzë kundër nënës së saj… Ju do të çliroheni nga prindërit, vëllezërit dhe të afërmit dhe miqtë… (Luka 12:53, 21: 16)

 

KOLEZEU I RI

Gjermania naziste u ngrit në mënyrë demokratike në një kohë papunësie të lartë, moral të ulët dhe një infrastrukture të shkatërruar. Hitleri i riparoi të gjithë. Ai gjithashtu i përgatitur njerëzit për një holokaust duke dehumanizuar hebrenjtë përmes propagandës. Sot, një brez i tërë i të rinjve po desensibilizohet ndaj dhunës përmes mediumit të fuqishëm të video. Uebfaqe të tilla si YouTube mbartin një lumë të pafund fotografish, shumë prej tyre lavdërojnë dhunën ose ndaj vetes ose të tjerëve, ose video të cilat ekspozojnë momente makabre që ndodhën të kapeshin në kamera. Midis shfaqjeve të "realitetit TV" si p.sh. Big Brother Faktor frikë që shtyjnë buzë mirësjelljes dhe respektit për veten, "Idol" tregon që rregullisht tallen me më pak të talentuarit, dhunën nga jeta reale të portretizuar në Internet dhe rryma e pafund e "argëtimit" të dhunshëm që derdhet nga Hollywood ... kjo gjeneratë po desensitizohet duke parë rregullisht qenie njerëzore të tallura, abuzuara, denigruara, madje edhe shkatërruara . Fjalët "Koloseu i Ri”Kanë qenë në zemrën time që kur ka dalë ky medium në internet. Interesante, një film i ri i quajtur Lojrat e urisë përshkruan pikërisht këtë lloj gjëje, dhe po bëhet shpejt një nga filmat më të njohur në 2012. A mundet që ky brez të kthehet përfundimisht në kamera të drejtpërdrejta që tregojnë përndjekjen e të krishterëve për "argëtim"?

It is e mundur nëse brezi po shikon së pari ka përqafuar një kulturë të vdekjes. 

 

NJ AR ARMI E TRAJNUAR?

Po aq shqetësuese është industria miliarda dollarë e lojërave video me oferta jashtëzakonisht të përgjakshme dhe të dhunshme si p.sh. Vjedhja e Madhe IV Duke udhëhequr. U thye të gjithë rekorde argëtimi për shitje në javën e saj të parë. Sipas një përshkrimi nga një bashkëpunëtor i ABC News:

Plot me dhunë grafike, të mbushura me seks të qartë dhe plot shpjegues, Grand Theft Auto 4 është loja video e nxehtë, e sapo lëshuar, që po kërkojnë fëmijët. Nga vrasja e policit pas policit tek kositja e një turme njerëzish në një makinë të vjedhur policie dhe madje edhe seksi me lakues, Grand Theft 4 nuk është padyshim për fëmijë, por në të njëjtën kohë, është një gjë e domosdoshme për adoleshentët si 15-vjeçar Andrew Hall Disa nga veprimet e dhunshme përfshijnë marrjen e një shkopi bejsbolli tek një grua ose vrasjen e një striptisti. -ABC News 7, 8 maj 2008

Një tjetër lojë, Ushtria Amerikane, megjithëse jo aq plot me dhunë falas, është po aq shqetësuese. Isshtë një nga lojërat më të njohura online në botë me mbi 9 milion përdorues të regjistruar, [2]që nga 1 qershori i vitit 2007 marrja e lojtarëve përmes trajnimit të vërtetë të rekrutimit dhe më pas në skenarët e betejës aktuale të Ushtrisë Amerikane siç janë operacionet në Irak. Loja ofron një përvojë sa më autentike të jetë e mundur, duke ndjekur saktësinë e xhirimi juaj, duke detajuar madje ku në trup ju e goditni armikun me një plumb. Ajo që është e çuditshme është se loja, e cila sponsorizohet nga vetë Ushtria Amerikane, me sa duket kërkon që ju të futni adresën tuaj në mënyrë që të luani lojën e plotë. Pse Ushtria ka nevojë për këtë informacion është e paqartë. Çështja është kjo: ushtria në fakt përdor simulime video të tilla si këto për të trajnuar ushtarë të vërtetë

A ka ndonjë efekt te lojtarët? Sipas një studimi të fundit -absolutisht:

… Përmbajtja e shumë mediave argëtuese dhe tregtimi i atyre mediave kombinohen për të prodhuar "një ndërhyrje të fuqishme për desensibilizimin në a global nivelin ”. Landscape peizazhi modern i mediave argëtuese mund të përshkruhet me saktësi si një mjet efektiv i desensibilizimit të dhunës sistematike. Nëse shoqëritë moderne duan që kjo të vazhdojë është kryesisht një çështje e politikës publike, jo vetëm një çështje shkencore.  - Studimi i Universitetit Shtetëror të Ajovës, Efektet e dhunës në lojërat video në desensibilizimin fiziologjik ndaj dhunës në jetën reale; Carnagey, Anderson dhe Ferlazzo; artikull nga Shërbimi i Lajmeve ISU; 24 korrik 2006

Në Vakumin e Madh, kjo dhe "argëtimi" i dhunshëm i lavdëruar nuk është vetëm i papërgjegjshëm, por është i rrezikshëm kushtëzimi që tashmë po ndez një pjesë të popullatës ndërsa krimi i dhunshëm rritet [3]shih http://www.ajpmonline.org/ http://www.canada.com/ dhe aktet e çuditshme të dhunës përshkallëzohen në të gjithë globin. [4]shih Paralajmërime në erë A është rastësi që vrasësi masiv norvegjez, Andrew Breivik, luajti lojën e dhunshme video World of Warcraft për shtatë orë në ditë para masakrës së vërtetë? [5]shih http://abcnews.go.com

Ai nuk duket se është shumë i suksesshëm në dallimin midis realitetit virtual të 'World of Warcraft' dhe lojërave të tjera video dhe realitetit —Antropologu norvegjez Thomas Hylland Eriksen, i cili u soll si dëshmitar ekspert për mbrojtjen e Breivik; 6 qershor 2012,  http://abcnews.go.com

Dikush pyet veten nëse MTV (kanali i videove muzikore që po formon miliona mendje të reja) po "bën pjesën e tyre" për të përgatitur të rinjtë për një kohë kur dhuna bëhet pjesë e "rutinës" së lagjes:

 

 

 

KUNDTERRMARRJA 

Unë besoj se Papa Gjon Pali II udhëtoi globin për t'u takuar me të rinjtë në Dita Botërore e Rinisë ngjarje për më shumë sesa thjesht një mbledhje e këndshme rinore. Ai po ndërtonte krahun e Zotity - ushtarë që do të luftonin me besim, shpresë dhe dashuri, duke shpallur Ungjillin e Jetës. Dhe pasardhësi i tij vazhdon të ndërtojë mbi këtë themel të të rinjve dhe të rejave që po kundërshtojnë frymën e botës përmes dëshmisë së tyre.

Unë dëshiroj të ftoj të rinjtë të hapin zemrat e tyre ndaj Ungjillit dhe të bëhen dëshmitarë të Krishtit; nëse është e nevojshme, e Tij dëshmorët dëshmitarë, në pragun e Mijëvjeçarit të Tretë. —BLETUAR JOHN PAUL II për të rinjtë, Spanjë, 1989

Krishti është gjithmonë duke lindur përsëri në të gjitha brezat, dhe kështu ai merr, ai mbledh njerëzimin në vetvete. Dhe kjo lindje kozmike realizohet në britmën e Kryqit, në vuajtjen e Pasionit. Dhe gjaku i dëshmorëve i përket kësaj britme. —POPA BENEDICT XVI, Reflektim pas leximit të zyrës për Orën e Tretë këtë mëngjes në Sinodin Aula, Qyteti i Vatikanit, 11 tetor 2010

 

Merrni guximin!

Të gjithë duhet të marrim guxim të madh që Zoti është me ne! Ai kurrë nuk do të na braktisë! Ai premtoi të qëndrojë me ne deri në fund të epokës. Dhe këtë hir të mbinatyrshëm do ta ndiejnë gjithnjë e më shumë ata që qëndrojnë pak dhe besojnë në mirësinë e Tij të pafund. Jezusi dhe Nëna jonë rri pezull mbi ne si prindër mbrojtës. Mos gabo në lidhje me këtë. 

Krishti dëshiron që ne të ushtrojmë autoritetin tonë tek Ai tani, më shumë se kurrë Kjo nuk është koha për rehati, por koha për mrekulli!

Kjo nuk është koha për t'u turpëruar nga Ungjilli! Theshtë koha për ta predikuar nga kulmet. Mos kini frikë të dilni nga mënyrat e rehatshme dhe të zakonshme të të jetuarit në mënyrë që të merrni sfidën për ta bërë të njohur Krishtin G Ungjilli nuk duhet të mbahet i fshehur për shkak të frikës ose indiferencës.   —POPA JOHN PAUL II, Dita Botërore e Rinisë, Denver, CO, 1993

 

Botuar për herë të parë më 1 qershor 2007.

 

 

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:


Tani në botimin dhe shtypjen e tij të tretë!

 

www.thefinalconfrontation.com

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.