Gënjeshtra më e madhe

 

KJO mëngjes pas lutjes, u ndjeva i prekur për të rilexuar një meditim vendimtar që shkrova rreth shtatë vjet më parë, të quajtur Ferri i LiruarUnë u tundova thjesht t'jua dërgoja përsëri atë artikull sot, pasi ka kaq shumë gjëra që ishin profetike dhe kritike për atë që është shpalosur tani gjatë një viti e gjysmë të kaluar. Sa të vërteta janë bërë këto fjalë! 

Megjithatë, unë do të përmbledh vetëm disa pika kyçe dhe më pas do të kaloj te një "fjalë e re" që më erdhi gjatë lutjes sot…

 

Stuhia e Frika

Siç e shpjegova disa vite më parë në Shtatë Vulat e Revolucionit Ferri i Liruar, ajo për të cilën duhej të përgatiteshim ishte një Stuhi e Madhe, a shpirtëror stuhi. Dhe se ndërsa i afrohemi "syrit të Stuhisë", ngjarjet do të ndodhin shpejt, më ashpër, njëra mbi tjetrën - si erërat e një uragani kur dikush i afrohet qendrës. Natyra e këtyre erërave është "dhimbjet e lindjes" që Jezusi i përshkroi te Mateu 24 dhe në vijim Ungjilli i sotëm, Luka 21, dhe që Shën Gjoni e parashikoi më hollësisht në Kapitullin 6 të Zbulesës. Këto "erëra" do të ishin një përzierje e ligë e krizave kryesisht të krijuara nga njeriu: fatkeqësitë e qëllimshme dhe si pasojë, viruset dhe ndërprerjet e armatosura, uria e shmangshme, luftërat dhe revolucionet.

Kur të mbjellin erën, ata do të korrin shakullinë. (Hos 8: 7)

Me një fjalë, vetë njeriu do ta bënte lëshoj Ferrin në tokë. Tani, është e rëndësishme të kuptojmë pse ai paralajmërim ishte kaq vendimtar (përveç faktit që duket se kemi të bëjmë me një virus të armatosur). Unë citova, në veçanti, një prift që njoh në Misuri, i cili jo vetëm që ka dhuntinë të lexojë shpirtra, por ka parë engjëj, demonë dhe shpirtra nga purgator që kur ishte fëmijë. Ai tha se kishte filluar të shohë demonët ai nuk ka parë kurrë më parë. Ai i përshkroi ata si "të lashtë" dhe shumë të fuqishëm. Pastaj ishte ajo vajza e një lexuesi prej kohësh, e cila tregoi atë që ndoshta tani është një profeci e përmbushur:

Vajza ime e madhe sheh shumë qenie [engjëj] të mirë dhe të këqij në betejë. Ajo ka folur shumë herë për atë se si është një luftë e gjithanshme dhe se po bëhet më e madhe dhe se si qeniet e ndryshme. Zoja jonë iu shfaq asaj në ëndërr vitin e kaluar (2013) si Zoja jonë e Guadalupes. Ajo i tha asaj se demoni që vjen është më i madh dhe më i egër se të gjithë të tjerët. Se ajo nuk duhet të përfshijë këtë demon dhe as ta dëgjojë atë. Do të përpiqej të pushtonte botën. Ky është një demon i frikë. Ishte një frikë që vajza ime tha se do të mbështeste të gjithë dhe gjithçka. Qëndrimi afër Sakramenteve dhe Jezusit dhe Marisë ka rëndësinë më të madhe.

Unë vazhdova të shpjegoja Ferri i Liruar se ishte kritike, pastaj, që të mbyllim “të çarat shpirtërore” në jetën tonë. Se po të mos e bënim, këto do të shfrytëzoheshin nga principatat[1]shih Ef 6:12 të cilëve u jepet fuqia për të shoshitur shpirtrat.[2]krh. Luka 22: 31

Dhe tani ne shohim se si demoni i frikës ka përfshirë botën si një Tsunami shpirtëror, duke marrë me vete arsyen dhe mençurinë! Ne shohim sesi qeveritë janë përgjigjur në mënyra të pamatura; si kanë reaguar udhëheqësit e Kishës me frikë dhe jo me besim; sa fqinjë dhe anëtarë të familjes kanë rënë pas propagandës dhe gënjeshtrave të egra të shpërndara nga mediat e blera dhe të paguara si "shkencë". 

Nuk ka pasur kurrë një pushtet kaq të madh sa pushteti i shtypit. Nuk ka pasur kurrë një besim kaq supersticioz sa besimi universal në shtyp. Ndoshta shekujt e ardhshëm do t'i quajnë këto Epoka të Errëta dhe do të shohin një iluzion të madh mistik duke përhapur krahët e lakuriqëve të zinj mbi të gjitha qytetet tona. - GK Chesterton, Sensi i përbashkët, Ignatius Press, f. 71; nga Lajmet e përditshme, Maj 28th, 1904

In Ferri i LiruarUnë citova paralajmërimin e Shën Palit se ardhja e Antikrishtit do të shoqërohej me një "Iluzioni i fortë" mbi jobesimtarët “Për t'i bërë ata të besojnë atë që është e rreme, që të dënohen të gjithë ata që nuk besuan të vërtetën, por kënaqeshin me paudhësinë.” (2 Thesalonikasve 2:9-12). Në nëntor 2020, u detyrova të paralajmëroja se si "erërat e ndryshimit" do të vinin me shpejtësi duke shumëzuar "konfuzionin" dhe "ndarjen".[3]shih Mashtrimi i fortë; këto ishin fjalët e Jezusit që iu dha shikuesit amerikan, Jennifer Më pas, vitin e kaluar, shkencëtarët filluan të përdorin pikërisht këto terma duke e quajtur mashtrimin global një "psikozë masive".[4]Dr. Vladimir Zelenko, MD, 14 gusht 2021; 35:53, Shfaqja e Stew Peters "a shqetësim… një neurozë grupore [që] ka ardhur në të gjithë botën”,[5]Dr. Peter McCullough, MD, MPH, 14 gusht 2021; 40:44, Perspektivat mbi Pandeminë, Episode 19 një "histeri masive",[6]Dr. John Lee, Patolog; Video e zhbllokuar; 41: 00 një "psikozë e turmës",[7]Dr. Robert Malone, MD, 23 nëntor 2021; 3:42, TV Kristi Leigh që na ka sjellë në “vetë dyert e Ferrit”.[8]Dr. Mike Yeadon, ish-zëvendëspresident dhe Shkencëtar Kryesor i Frymëmarrjes dhe Alergjive në Pfizer; 1:01:54, Ndjek Shkencen?. Të gjitha citatet e sipërpërmendura janë përmbledhur në Mashtrimi i fortë. Jo gjuha juaj tipike nga komuniteti shkencor. Por paralajmërimet e tyre janë një jehonë e asaj që po dëgjojmë në fjalët profetike nga shikuesit e besueshëm katolikë anembanë botës, duke përfshirë Gisella Cardia, mesazhi i së cilës nga Zoja jonë kohët e fundit la pak dyshime për kohën në të cilën po hyjmë (nëse kjo vërtet përbën një autentike zbulim privat):

Ashtu si ndërtimi i një shtëpie duhet parë fillimisht në letër dhe bukuria e shtëpisë duhet të admirohet më pas, kështu është që plani i Zotit do të ketë përmbushjen e tij pasi të kenë ndodhur gjëra të ndryshme. Kjo është koha e Antikrishtit, i cili së shpejti do të shfaqet. - 22 nëntor 2021; countdowntothekingdom.com

Dhe kështu, e përfundova atë artikull shtatë vjet më parë duke përsëritur paralajmërimin në zemrën time:

Ferri është lëshuar mbi tokë. Ata që nuk e njohin betejën rrezikojnë të mposhten prej saj. Ata që duan të bëjnë kompromis dhe të luajnë me mëkatin sot, po e vendosin veten rrezik i madh. Nuk mund ta përsëris këtë sa duhet. Merreni seriozisht jetën tuaj shpirtërore - jo duke u bërë i mërzitur dhe paranojak - por duke u bërë një fëmijë shpirtëror i cili beson çdo fjalë të Atit, i bindet çdo fjale të Atit dhe bën gjithçka për hir të Atit. -Ferri i LiruarShtator 26th, 2014

 

Gënjeshtra më e madhe

Në këtë drejtim, atëherë, unë dua të reflektoj mbi "fjalën e tanishme" që më erdhi në lutje sot: Gënjeshtra më e madhe. 

Është e vërtetë se, në shkallë globale, ne po jetojmë mashtrimin më të madh të kryer mbi racën njerëzore nga armiku ynë skëterrë, Satanai. Për të, Jezusi tha:

Ai ishte një vrasës që në fillim dhe nuk qëndron në të vërtetën, sepse nuk ka të vërtetë në të. Kur thotë një gënjeshtër, ai flet me karakter, sepse është gënjeshtar dhe baba i gënjeshtrës. (Gjoni 8:44)

E thënë thjesht, Satani gënjen për të shkatërruar, për të vrarë fjalë për fjalë, nëse është e mundur - e tillë është urrejtja dhe zilia e tij ndaj racës njerëzore që është krijuar "sipas shëmbëlltyrës së Perëndisë".[9]Zanafilla 1: 27 Ajo që filloi në Kopshtin e Edenit thjesht është luajtur në përmasa gjithnjë e më të mëdha duke u shndërruar gradualisht në komunizëm këtë shekull të kaluar. Gënjeshtra që po shohim të shpaloset aktualisht është ajo majë e lojës së gjatë të Satanait: për ta futur botën nën një sistem si transhumanist-marksist-komunist-fashist, në të cilin njeriu tundohet përsëri me atë gënjeshtër të përhershme: “Sytë e tu do të hapen dhe do të jesh si perëndi…” (Zan 3:5). Është magjepsëse që në leximi i pare sot, vizioni i Danielit për një mbretëri të fundit botërore shihet si një statujë që ka «hekur të përzier me pllakë balte dhe gishtat e këmbëve pjesërisht hekur dhe pjesërisht pllakë, mbretëria do të jetë pjesërisht e fortë dhe pjesërisht e brishtë». Sot, bashkimi i teknologjisë me trupin e njeriut nën atë që quhet "Revolucioni i Katërt Industrial" - ndërfaqja e një sistemi totalitar global të mbikëqyrjes me brishtësinë e natyrës njerëzore - mund të jetë përmbushja përfundimtare e këtij vizioni.[10]Studiuesit i japin vizionit të Danielit një interpretim historik, i cili natyrisht nuk është në kundërshtim me tekstin. Megjithatë, është e qartë se vizionet e Danielit u dhanë për një "kohë telashe" të ardhshme, siç nuk ka qenë kurrë që nga koha kur ekzistonte një komb deri në atë kohë; kf. Dani 12:1 Danieli e përshkruan atë si një "mbretëri të ndarë" ... por Satani po përpiqet t'i bashkojë të dy në një mashtrim përfundimtar që është mishëruar në Antikrishtin ...

…që kundërshton dhe lartëson veten mbi çdo të ashtuquajtur perëndi dhe objekt adhurimi, në mënyrë që të ulet në tempullin e Perëndisë, duke pretenduar se ai është një perëndi (2 Thesalonikasve 2:4). 


“Ky revolucion do të vijë si një shpejtësi mbresëlënëse; në fakt, do të vijë si një cunami.”

“Është shkrirja e këtyre teknologjive dhe ndërveprimi i tyre në të gjithë
fusha fizike, dixhitale dhe biologjike që e bëjnë të katërtin industrial
revolucion thelbësisht i ndryshëm nga revolucionet e mëparshme.”
— Prof. Klaus Schwab, themelues i Forumit Ekonomik Botëror
"Revolucioni i Katërt Industrial", P. 12

Megjithatë, edhe kjo nuk është gënjeshtra më e madhe. Përkundrazi, gënjeshtra më e madhe është pikërisht ai kompromis që secili prej nesh bën në tonën personal jetë që na lë të zgjatur në vullnetin tonë njerëzor. Janë ato mëkate apo lidhje që ne i përshtatim vazhdimisht me gënjeshtra të tjera, më të vogla: “Nuk është aq keq”, “Nuk jam aq i keq”, “Është vesi im i vogël”, “Nuk është se po lëndoj dikë” , “Jam i vetmuar”, “Jam i lodhur”, “Këtë e meritoj”… e kështu me radhë.

Mëkati i përbuzur e dobëson bamirësinë; manifeston një dashuri të çrregullt për të mirat e krijuara; pengon përparimin e shpirtit në ushtrimin e virtyteve dhe në praktikën e së mirës morale; meriton dënim të përkohshëm. Mëkati dënues i qëllimshëm dhe i papenduar na mundëson pak nga pak të kryejmë mëkat të vdekshëm. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 1863

Por Zoja i shpjegon shërbëtores së Zotit Luisa Piccarreta se sa thjesht të mbetemi në Vullnetin njerëzor dhe jo Hyjnor na lë sikur të pengohemi në errësirë:

Sa herë që bëni vullnetin tuaj, krijoni një natë për veten tuaj. Sikur ta dinit sa të dëmton kjo natë, do të qanit me mua. Sepse kjo natë të bën të humbasësh dritën e ditës së Vullnetit të Shenjtë të Zotit, të kthen jetën përmbys, të paralizon aftësinë për të bërë çdo të mirë dhe të shkatërron dashurinë e vërtetë, ku mbetesh si një fëmijë i varfër dhe i dobët që i mungon. mjetet për t'u shëruar. Oh, fëmijë i dashur, dëgjo me vëmendje atë që dëshiron të të thotë nëna jote e butë. Asnjëherë mos bëni vullnetin tuaj. Më jep fjalën se nuk do ta bësh kurrë vullnetin tënd dhe do ta bësh të lumtur nënën tënde të vogël. -Virgjëresha Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor, Dita 10

Në mesazhin drejtuar Xhisielës së fundmi, Zoja flet “Bukuria e shtëpisë u admirua më pas” - pas mbretërimit të shkurtër të Antikrishtit. Kjo "shtëpi" është Mbretëria e Vullnetit Hyjnor që do të mbretërojë në zemrat e "kompanisë së vogël" (ose Little Rabble) që ka përgatitur zemrat e tyre për të.[11]Jezusi thotë se Luisa është krijesa e parë, pas Marisë, që mori dhuratën e të jetuarit në Vullnetin Hyjnor. “Dhe nga ju do të vijë grupi i vogël i krijesave të tjera. Brezat nuk do të kalojnë nëse nuk e arrij këtë qëllim.” — 29 nëntor 1926; Vëllimi 13 Por kjo natë e vullnetit njerëzor duhet të marrë fund, çka është kjo Përplasja e mbretërive është me të vërtetë rreth. 

Ajo që është "shenja e madhe" (Zbulesa 12:1) dhe simboli i këtij triumfi të ardhshëm mbi "mbretërinë e anti-vullnetit" është Virgjëresha e Bekuar Mari, të cilën Luisa e përshkruan si "agimi dhe bartësja e Fiatit Hyjnor. në tokë [për të] shpërndarë natën e zymtë të vullnetit njerëzor… nga faqja e dheut.”[12]Luiza për Zonjën tonë, Virgjëresha Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor, Dita 10; kf. http://preghiereagesuemaria.it/ Në rast se dikush mendon se ky triumf i lavdishëm nuk po vjen, merrni parasysh mësimin profetik të Papa Piut XII:

Por edhe kjo natë në botë tregon shenja të qarta të një agimi që do të vijë, e një dite të re duke marrë puthjen e një dielli të ri dhe më të shkëlqyeshëm ... Një ringjallje e re e Jezusit është e nevojshme: një ringjallje e vërtetë, e cila nuk pranon më zotëri të vdekja ... Tek individët, Krishti duhet të shkatërrojë natën e mëkatit të vdekshëm me agimin e hirit të rimarrë. Në familje, nata e indiferencës dhe e gjakftohtësisë duhet t'i japë vendin diellit të dashurisë. Në fabrika, në qytete, në kombe, në tokat e keqkuptimeve dhe të urrejtjes nata duhet të ndriçohet si dita, nox sicut vdes ndriçues, dhe grindjet do të pushojnë dhe do të ketë paqe. —POPA PIUX XII, Urbi dhe Orbi adresa, 2 Mars 1957; vatikan.va

Nëse nuk ka fabrika në Parajsë, është e qartë se ky është një vizion për kohën tonë që pret përmbushjen e tij. Në vizionin e Danielit, statuja shkatërrohet nga një «gur» që «u bë një mal i madh dhe mbushi gjithë tokën».[13]“Në këtë nivel universal, nëse fitorja vjen, do ta sjellë Maria. Krishti do të pushtojë nëpërmjet saj, sepse Ai dëshiron që fitoret e Kishës tani dhe në të ardhmen të lidhen me të…”—PAPA Gjon PAUL II, Kalimi i Pragut të Shpresës, P. 221 

…disa Etër e interpretojnë malin nga vjen guri si Virgjëresha e Bekuar… -Bibla Navarre, fusnotë mbi Danielin 3:36-45

Në të vërtetë, është nëpërmjet Zojës që Jezusi Shpëtimtari hyri në botë; dhe është ende nëpërmjet saj që ajo punon për të lindur të gjithë Trupin e Krishtit, Kishën - të cilin ajo pasqyron[14]kf. Zbulesa 12:2; “Shën Mari… ti u bëre shëmbëlltyra e Kishës që do të vijë…” - PAPA BENEDICT XVI, Flisni Salvi, n.50 që me të vërtetë të "mbushë gjithë tokën".

Ajo lindi një djalë, një fëmijë mashkull, të destinuar të sundojë të gjitha kombet me një shufër hekuri... Fitimtarit që do t'i mbajë rrugët e mia deri në fund, unë do t'i jap pushtet mbi kombet. Ai do t'i sundojë ata me një shufër hekuri. (Zbulesa 12:5; 2:26-27)

Kisha Katolike, e cila është mbretëria e Krishtit në tokë, [është] e destinuar të përhapet në të gjithë njerëzit dhe të gjitha kombet… OPPOPE PIUS XI, Kuas Primas, Enciklike, n. 12, 11 dhjetor 1925; shih Mat 24:14

Dhe ashtu si Jezusi erdhi në tokë “Të mos bëj vullnetin tim, por vullnetin e atij që më dërgoi” (Gjoni 6:38), po ashtu…

Krishti na mundëson të jetojmë në të gjithçka që ai vetë jetoi dhe ai i jeton ato në ne. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 521

Kjo është Dhuratë që Jezusi dëshiron t'i dhurojë Nuses së Tij. Dhe kështu, kjo Ardhje - ndoshta si asnjë tjetër - është koha që ne të heqim dorë gënjeshtra më e madhe në jetën e secilit prej nesh. Të shqyrtojmë me të vërtetë ndërgjegjen tonë dhe të pendohemi që jetojmë në vullnetin tonë në vend të Hyjnores. Po, kjo mund të jetë një luftë, një betejë e madhe kundër mishit. Por siç tha Jezusi, "Mbretëria e qiejve ka pësuar dhunë dhe njerëzit e dhunshëm e marrin atë me forcë." [15]Matt 11: 12 Duhet të ketë një “dhunë” kundër vullnetit tonë njerëzor: një “jo” përfundimtare për mishin dhe një “po” të vendosur për Shpirtin. Është të hyjmë në një reformim të vërtetë të jetës sonë, në mënyrë që, nëpërmjet fuqisë së Shpirtit të Shenjtë dhe mëmësisë së Zojës,[16]“Kjo është mënyra se si Jezusi konceptohet gjithmonë. Kjo është mënyra se si Ai riprodhohet në shpirtra. Ai është gjithmonë fryt i qiellit dhe i tokës. Dy artizanë duhet të pajtohen në punën që është njëkohësisht kryevepra e Zotit dhe produkti suprem i njerëzimit: Fryma e Shenjtë dhe Virgjëresha Më e Shenjtë... sepse ata janë të vetmit që mund të riprodhojnë Krishtin.” — Shërbëtori i Zotit Arch. Luis M. Martinez, Shenjtëruesi, P. 6 një e vërtetë transformim mund të ndodhë. Ndjej se po na jepet këto ditët e fundit duke përfshirë Paralajmërimin e ardhshëm, që është “syri i Stuhisë”.[17]shih Dita e Madhe e Dritës të heqim dorë nga vetja, t'i mbyllim njëherë e mirë këto të çara shpirtërore dhe përgatituni për shi - domethënë, mbretërojë e Jezusit brenda Kishës së Tij deri në skajet e tokës… pas rënies dhe shkatërrimit të Babilonisë.[18]shih Misteri Babilonia Kolapsi Vjen i Amerikës

Na jepet arsye për të besuar se, drejt fundit të kohës dhe ndoshta më shpejt nga sa presim, Perëndia do të ngrejë njerëz të mëdhenj të mbushur me Frymën e Shenjtë dhe të mbushur me shpirtin e Marisë. Nëpërmjet tyre Maria, mbretëresha më e fuqishme, do të bëjë mrekulli të mëdha në botë, duke shkatërruar mëkatin dhe duke vendosur mbretërinë e Birit të saj Jezus mbi rrënojat e mbretërisë së korruptuar të botës. -St. Louis de Montfort, Sekreti i Marisën 59

 

Lexime të ngjashme

Bindja e thjeshtë

Ardhja e Mesme

Fr. Profecia e pabesueshme e Dolindos

I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen! 

Ngjallja e Kishës

 

Dëgjoni në vijim:


 

 

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:


Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Ef 6:12
2 krh. Luka 22: 31
3 shih Mashtrimi i fortë; këto ishin fjalët e Jezusit që iu dha shikuesit amerikan, Jennifer
4 Dr. Vladimir Zelenko, MD, 14 gusht 2021; 35:53, Shfaqja e Stew Peters
5 Dr. Peter McCullough, MD, MPH, 14 gusht 2021; 40:44, Perspektivat mbi Pandeminë, Episode 19
6 Dr. John Lee, Patolog; Video e zhbllokuar; 41: 00
7 Dr. Robert Malone, MD, 23 nëntor 2021; 3:42, TV Kristi Leigh
8 Dr. Mike Yeadon, ish-zëvendëspresident dhe Shkencëtar Kryesor i Frymëmarrjes dhe Alergjive në Pfizer; 1:01:54, Ndjek Shkencen?. Të gjitha citatet e sipërpërmendura janë përmbledhur në Mashtrimi i fortë.
9 Zanafilla 1: 27
10 Studiuesit i japin vizionit të Danielit një interpretim historik, i cili natyrisht nuk është në kundërshtim me tekstin. Megjithatë, është e qartë se vizionet e Danielit u dhanë për një "kohë telashe" të ardhshme, siç nuk ka qenë kurrë që nga koha kur ekzistonte një komb deri në atë kohë; kf. Dani 12:1
11 Jezusi thotë se Luisa është krijesa e parë, pas Marisë, që mori dhuratën e të jetuarit në Vullnetin Hyjnor. “Dhe nga ju do të vijë grupi i vogël i krijesave të tjera. Brezat nuk do të kalojnë nëse nuk e arrij këtë qëllim.” — 29 nëntor 1926; Vëllimi 13
12 Luiza për Zonjën tonë, Virgjëresha Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor, Dita 10; kf. http://preghiereagesuemaria.it/
13 “Në këtë nivel universal, nëse fitorja vjen, do ta sjellë Maria. Krishti do të pushtojë nëpërmjet saj, sepse Ai dëshiron që fitoret e Kishës tani dhe në të ardhmen të lidhen me të…”—PAPA Gjon PAUL II, Kalimi i Pragut të Shpresës, P. 221
14 kf. Zbulesa 12:2; “Shën Mari… ti u bëre shëmbëlltyra e Kishës që do të vijë…” - PAPA BENEDICT XVI, Flisni Salvi, n.50
15 Matt 11: 12
16 “Kjo është mënyra se si Jezusi konceptohet gjithmonë. Kjo është mënyra se si Ai riprodhohet në shpirtra. Ai është gjithmonë fryt i qiellit dhe i tokës. Dy artizanë duhet të pajtohen në punën që është njëkohësisht kryevepra e Zotit dhe produkti suprem i njerëzimit: Fryma e Shenjtë dhe Virgjëresha Më e Shenjtë... sepse ata janë të vetmit që mund të riprodhojnë Krishtin.” — Shërbëtori i Zotit Arch. Luis M. Martinez, Shenjtëruesi, P. 6
17 shih Dita e Madhe e Dritës
18 shih Misteri Babilonia Kolapsi Vjen i Amerikës
Postuar ne BALLINA, SHENJAT, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .