Shenja më e Madhe e Kohëve

 

E DI që prej disa muajsh nuk kam shkruar shumë për “kohët” në të cilat po jetojmë. Kaosi i lëvizjes sonë të fundit në provincën e Albertës ka qenë një trazirë e madhe. Por arsyeja tjetër është se njëfarë zemërgurësie është krijuar në Kishë, veçanërisht në mesin e katolikëve të arsimuar, të cilët kanë shfaqur një mungesë tronditëse aftësie dalluese dhe madje gatishmëri për të parë atë që po shpaloset përreth tyre. Edhe Jezusi përfundimisht ra në heshtje kur njerëzit u bënë kokëfortë.[1]shih Përgjigja e Heshtur Për ironi, janë komedianet vulgare si Bill Maher apo feministët e ndershëm si Naomi Wolfe, ata që janë bërë "profetet" e padashur të kohës sonë. Ata duket se shohin më qartë këto ditë sesa një shumicë dërrmuese e Kishës! Dikur ikonat e krahut të majtë korrektësi politike, tani janë ata që paralajmërojnë se një ideologji e rrezikshme po përhapet në të gjithë botën, duke zhdukur lirinë dhe duke shkelur mendjen e shëndoshë – edhe nëse shprehen në mënyrë të papërsosur. Siç u tha Jezusi farisenjve:Unë ju them, nëse këto [dmth. Kisha] heshtën, gurët do të bërtisnin.” [2]Luka 19: 40

Gjatë kohës sime të lutjes këtë mëngjes, pothuajse çdo fjalë në reflektimin vijues që shkrova rreth dy vjet më parë, kaloi në zemrën time. Për çfarëdo arsye, ai ishte i hapur në shfletuesin tim dhe e kuptova menjëherë se duhej ta ripublikoja këtë. Dhe kështu jua dërgoj tani dhe lutem që njerëzit e duhur ta lexojnë këtë - veçanërisht ata që vazhdojnë të ikin nga realiteti para nesh. Nuk është se duhet të bëhemi të fiksuar pas profecisë ose të jetojmë të fshehur nën një shkëmb nga frika e asaj që po vjen. Përkundrazi, është çështja që të bëheni të krishterë të ekuilibruar, të mençur dhe të guximshëm, të cilët shohin qartë dhe bëhen fenerë të ndritshëm shprese dhe drejtimi. Sepse nuk ka asgjë më të dëmshme se kur i verbëri udhëheq të verbrin. 

Megjithatë, unë do të shtoj një koment. Në këtë reflektim, thashë se kishte pritshmëri që në vjeshtën e vitit 2020 të fillonin të zhvillohen shumë ngjarje serioze. Për ata që kanë sy për të parë dhe veshë për të dëgjuar, nuk ka dyshim se kjo ka ndodhur, veçanërisht përmes shëndetit publik mandatet — vendosen kontrolle të paprecedentë mbi pothuajse të gjithë popullsinë globale. Ajo që pamë gjatë vitit 2021 ishte fillimi i injeksioneve të detyruara që, deri më sot, kanë vrarë dhe gjymtuar më shumë njerëz se të gjitha vaksinat e tjera të kombinuara përpara COVID-it, sipas të dhënave zyrtare të qeverisë në mbarë globin.[3]shih Tarifat Për ata prej jush që e konsiderojnë këtë të pabesueshme, ju inkurajoj të eksploroni fusnotën që përmban të gjitha të dhënat dhe ekspertët e aftë për t'i kualifikuar ato. Paralajmërimet që unë dhe shumë të tjerë bërtitëm shkuan pa u vënë re, shpesh të hedhura mënjanë nën një tallje befasuese për guximin për të vënë në dyshim institucionin shëndetësor. Shumë, deri më sot, ende nuk mund të besojnë se industria e shëndetësisë do të guxonte të na mashtronte. Por është më keq se kaq, siç parashikoi vetë Gjon Pali II:

Një përgjegjësi unike i takon personelit të kujdesit shëndetësor: mjekët, farmacistët, infermierët, kapelanët, burrat dhe gratë fetarë, administratorët dhe vullnetarët. Profesioni i tyre i bën thirrje që ata të jenë kujdestarë dhe shërbëtorë të jetës njerëzore. Në kontekstin e sotëm kulturor dhe shoqëror, në të cilin shkenca dhe praktika e mjekësisë rrezikojnë të humbin vëmendjen e dimensionit të tyre të pandarë etik, profesionistët e kujdesit shëndetësor mund të tundohen ndonjëherë për t'u bërë manipulues të jetës, apo edhe agjentë të vdekjes. -Evangelium Vitae, n 89 

Për më tepër, edhe pse çdo ditë sjell tituj të rinj ogurzi (shih Fjala Tani - Shenjat), ajo që po shpaloset do nuk jini të qartë për ata që nuk shikojnë dhe nuk luten. Satani është një gënjeshtar i madh; ai e ka provuar artin e mashtrimit për mijëvjeçarë dhe të krishterët janë objektivi i tij i preferuar. Sa efektiv është mashtrimi aktual? Lexoni pesë thëniet e para këtu nga mjekët dhe shkencëtarët… dhe më pas ju lutemi rilexoni këtë reflektim nga viti 2020:


 

Botuar për herë të parë më 12 shtator 202…

 

Mora ca kohë pushim me gruan time dhjetë ditët e kaluara për të ikur në male, për të hipur mbi kuajt dhe për të lënë kaosin e gjashtë muajve të fundit pas. Ishte një pushim i bukur, i zhytur në krijimin e Zotit dhe thjeshtësinë që Ai synonte për njerëzimin. Jeta nuk ka për qëllim të jetë një lumë kaosi, shpejtësie dhe kompleksiteti. As Zoti nuk na krijoi për vdekje, përçarje dhe shkatërrim. Disi, në pjesën e prapme të këtij kali, duke shikuar Shkëmbinjtë Kanadezë, unë shijova harmoninë origjinale në krijim që u prish në Eden - dhe që Ati tani dëshiron ta rivendosë në mënyrë që vullneti i Tij Hyjnor të mbretërojë "Në tokë siç është në Parajsë".[4]shih Krijimi i Rilindur Po, po vjen, një epokë e paqes dhe e Mbretëria e Vullnetit Hyjnor; ne jemi duke u lutur për të në Atin tonë për 2000 vjet:

Atëherë ujku do të jetë mysafir i qengjit dhe leopardi do të shtrihet bashkë me kecin; viçi dhe luani i ri do të shfletojnë së bashku, me një fëmijë të vogël për t'i udhëhequr. Lopa dhe ariu do të jenë fqinjë, së bashku të vegjlit e tyre do të pushojnë; luani do të ha sanë si kau. Foshnja do të luajë pranë gropës së kobrës, dhe fëmija vendos dorën e tij në strofkën e mbledhësit. Nuk do të ketë asnjë dëm ose shkatërrim në të gjithë malin tim të shenjtë; sepse toka do të mbushet me njohurinë e Zotit, ashtu si uji mbulon detin. (Isaia 11: 6-9)

Të gjitha kafshët që përdorin produktet e tokës do të jenë në paqe dhe në harmoni me njëra-tjetrën, plotësisht në thirrjen dhe thirrjen e njeriut. - Shën Ireneu nga Lion, Ati i Kishës (140–202 Pas Krishtit); Adversus Haereses

Kështu përshkruhet veprimi i plotë i planit origjinal të Krijuesit: një krijim në të cilin Zoti dhe burri, burri dhe gruaja, njerëzimi dhe natyra janë në harmoni, në dialog, në bashkësi. Ky plan, i mërzitur nga mëkati, u mor në një mënyrë më të mrekullueshme nga Krishti, i Cili po e zbaton atë në mënyrë misterioze, por efektive në realitetin aktual, Në pritje duke e sjellë atë në përmbushje ...  —POPE JOHN PAUL II, Auditori i Përgjithshëm, 14 shkurt 2001

 

DHIMBJET E VARDSHTIR T L PUNS

Por para se të arrijmë në këtë triumf të pabesueshëm të Fjalës së Zotit, tokës ka të pastrohet. Refuzimi i Zotit është bërë universal; efektet e kësaj braktisjeje janë katastrofike. Vetë Kisha është në çrregullim, udhëheqja e saj kryesisht mungon, tufa e shpërndarë dhe e hutuar. E gjithë kjo, si një revolucion global komunist po përhapet me një lehtësi që do të dukej e pamundur vetëm disa muaj më parë.[5]shih Profecia e Isaisë për Komunizmin Global Këto janë dhimbjet e punes duke u përgatitur për një lindje të re, një pranverë të re në jetën e krishterë.[6]shih Shenjtëria e Re dhe Hyjnore Por çfarë pune do të jetë kjo.[7]shih Dhimbjet e punës janë reale

Ne mendojmë për fuqitë e mëdha të ditëve të sotme, për interesat financiare anonime që i kthejnë njerëzit në skllevër, të cilat nuk janë më gjëra njerëzore, por janë një fuqi anonime të cilës njerëzit i shërbejnë, me anë të të cilave njerëzit torturohen dhe madje theren. Ata janë një fuqi shkatërruese, një fuqi që kërcënon botën. —BENEDICT XVI, Reflektim pas leximit të zyrës për Orën e Tretë, Qyteti i Vatikanit, 11 tetor 2010

Megjithatë, unë mendoj se ekziston një tjetër "shenjë" që është shumë më treguese se po jetojmë në "kohët e fundit". Dhe kjo është parashikimi i bërë nga vetë Zoti ynë:

… Për shkak të rritjes së keqbërjes, dashuria e shumë njerëzve do të ftohet. (Mat 24:12)

Kjo, për mua, është Shenja më e Madhe e Kohëve: shtimi i keqbërjes në botën tonë është duke mbytur prushin e dashurisë. Tani, me "distancimin shoqëror" dhe maskat e detyrueshme që bëhen "norma" e pranuar, frika është virtyti i ri. Isshtë sulmi përfundimtar mbi dinjitetin, lirinë dhe vetë jetën tonë si pjesë e një strategjie të përshkruar në Zbulesa 12:

Kjo botë e mrekullueshme - aq e dashur nga Ati saqë dërgoi Birin e tij të vetëm për shpëtimin e saj - është teatri i një beteje të pafund që po zhvillohet për dinjitetin dhe identitetin tonë si i lirë, shpirtëror qeniet. Kjo luftë paralelizon luftën apokaliptike të përshkruar në [Zbulesa 12]. Betejat e vdekjes kundër Jetës: një "kulturë e vdekjes" kërkon të imponohet në dëshirën tonë për të jetuar dhe për të jetuar plotësisht. Ka nga ata që refuzojnë dritën e jetës, duke preferuar "punët e pafrytshme të errësirës" (Efes. 5:11). Të korrat e tyre janë padrejtësia, diskriminimi, shfrytëzimi, mashtrimi, dhuna. Në çdo epokë, një masë e suksesit të tyre të dukshëm është vdekja e të Pafajshmëve. Në shekullin tonë, si në asnjë kohë tjetër në histori, "kultura e vdekjes" ka marrë një formë shoqërore dhe institucionale të ligjshmërisë për të justifikuar krimet më të tmerrshme kundër njerëzimit: gjenocidin, "zgjidhjet përfundimtare", "spastrimet etnike" dhe masivisht “marrja e jetës së qenieve njerëzore edhe para se të lindin, ose para se të arrijnë pikën natyrore të vdekjes” —POPA JOHN PAUL II, Homily, Cherry Creek State Park Homily, Denver, Colorado, 15 gusht 1993; vatikan.va

 

RALLNI FJALA

Kur u ktheva në tryezën time këtë javë, u përballa me polemika të shumta dhe sulme ndaj kësaj ministrie dhe Kundërvënia për Mbretërinë dhe shikuesit atje. Duket, pjesërisht, se disa peshkopë dhe laikë mendojnë se çdo profeci që flet për pastrim, ndëshkim ose korrigjim hyjnor është e rremë, thjesht sepse ata kanë frikë. Nëse është kështu, atëherë ne duhet ta mohojmë Jezu Krishtin për “katastrofën dhe errësirën” e Mateut 24, Markut 13, Lukës 21, Librit të Zbulesës, etj. Shumica e gjërave që thonë këta shikues tashmë janë thënë së pari nga Zoti ynë. Ai na tha paraprakisht, pikërisht për të na përgatitur për orën e tmerrshme kur një pjesë e madhe e botës do të braktisë Ungjillin duke rezultuar në ngritjen e kombit kundër kombit, mbretërisë kundër mbretërisë me trazira të bëra nga njeriu (në fillim) duke u përhapur në të gjithë planetin. Në këtë mënyrë, ne nuk do të kemi frikë, por do të njohim "shenjat e kohërave", dhe kështu përgatitemi paraprakisht. Paralajmërimet e Zotit janë një mëshirë e madhe, jo një kërcënim.

Megjithatë, Kisha mezi ka aftësinë për të dëgjuar këto fjalë të Krishtit më shumë, aq më pak të përgatiten. Deficiti absolut i mësimdhënies në Kishë gjatë pesë dekadave të fundit mbi misticizmin dhe zbulesën private ka ardhur në shtëpi: ne po paguajmë çmimin për një i thellë mungesa e katekezës pasi profecia jo vetëm që kryesisht injorohet por edhe heshtet.[8]shih Racionalizmi dhe Vdekja e Misterit Priftërinjtë e rinj mezi kanë një ide se si të trajtojnë profecinë, dhe kështu ata thjesht nuk e bëjnë. Priftërinjtë e moshuar ishin trajnuar për të tallur mistikun, dhe shumë e bëjnë këtë. Dhe laikët, të lënë kryesisht të sfiduar nga foltorja gjatë pesë dekadave të fundit, kanë rënë në gjumë. 

… 'Përgjumja' është e jona, e atyre prej nesh që nuk duan të shohin forcën e plotë të së keqes dhe nuk duan të hyjnë në pasionin e tij. —POPA BENEDICT XVI, Agjencia Katolike e Lajmeve, Qyteti i Vatikanit, 20 Prill 2011, Audienca e Përgjithshme

Tashmë, një zgjim i vrazhdë ka ardhur me këtë të ashtuquajtur "pandemike".[9]shih Pandemia e Kontrollit Shumë njerëz, jo vetëm të krishterë, janë shtangur nga mali i kontradiktave, rastësisht imponimet, manipulimi i statistikave, shkatërrimi i ekonomisë dhe teknokracia në rritje e një numri të burrave të pazgjedhur që po bëjnë thirrje për të gjithë botën. Por kjo nuk është befasi për studentin e ndershëm të profecisë, i cili ka ndjekur me kujdes paralajmërimet e vazhdueshme të papëve që zgjasin për njëqind vjet rreth formimit të shoqërive sekrete duke punuar prapa skenave për të përmbysur rendin aktual.[10]shih Revolucioni Global; Revolucion Tani!

Ju jeni me të vërtetë të vetëdijshëm, se qëllimi i këtij komploti më të padrejtë është të shtyjë njerëzit të përmbysin të gjithë rendin e çështjeve njerëzore dhe t'i tërheqin ata drejt teorive të liga të këtij Socializmi dhe Komunizmi —POPA PIUS IX, Nostis et Nobiscum, Enciklikë, n. 18, 8 DHJETOR 1849

Një prift më përshkroi skenën jashtë një katedraleje kanadeze kohët e fundit. Katër mijë njerëz u mblodhën para kishës, duke përfshirë Katolikët që ai njihte, të cilët më pas ia kthyen shpinën dhe ngritën grushta të shtrënguara në ajër. Ishte një skenë mahnitëse ndërsa turmat naive përdorën një simbol komunist që përfundimisht rezultoi në vdekjen e dhjetëra miliona në shekullin e kaluar. As nuk është thjesht nje simbol, ndërsa protestuesit në Shtetet e Bashkuara dhe gjetkë thërrasin fundin e kapitalizmit dhe kërkojnë Marksizëm në vend të tij ndërsa digjen dhe plaçkitin. Stshtë mahnitëse të shikosh këtë revolucion global që po zhvillohet në kohë reale, edhe pse Zoti më paralajmëroi në 2009 se do të vinte.[11]shih Revolucion! Mësimet e së kaluarës janë duke u injoruar plotësisht (ose rishkruar). Lori Kalner, e cila jetoi gjatë regjimit të Hitlerit, shkruan:

… Unë i kam provuar shenjat e politikës së Vdekjes në rininë time. Unë i shoh përsëri tani. —Wicatholicmusings.blogspot.com  

Ne jemi duke jetuar "Si në asnjë kohë tjetër në histori", tha Shën Gjon Pali II, ku "krimet e tmerrshme kundër njerëzimit: gjenocidi," zgjidhjet përfundimtare "... dhe marrja masive e jetëve të qenieve njerëzore" po përshpejtohet në të gjithë botën. Kjo është 1942 ynësiç kam shkruar përsëri në maj. Ata prej jush që e lexojnë atë dhe Pandemia e Kontrollit kuptoni gravitetin e asaj që po ndodh tani. Ne jemi duke u korrigjuar përmes një axhende globale që synon një “zgjidhje përfundimtare” për të zvogëluar popullsinë e botës. Tashmë është duke u zhvilluar mirë me 115,000 aborte çdo ditë në të gjithë planetin; me kontracepsion duke parandaluar më shumë jetë të panumërta; me dhjetëra mijëra që kryen vetëvrasje të legalizuar; me shumë më tepër që eliminohen përmes toksinave në ushqimin e tyre, helmeve në mjedis[12]shih Helmimi i Madh dhe kimikateve në barnat e tyre farmaceutike.[13]"Pak njerëz e dinë që ilaçet e reja me recetë kanë një shans 1 në 5 të shkaktojnë reagime serioze pasi të jenë aprovuar know Pak e dinë që rishikimet sistematike të tabelave spitalore zbuluan se edhe ilaçe të përshkruara siç duhet (përveç keq-përshkrimit, mbidozimit ose vetë- përshkrimi) shkaktojnë rreth 1.9 milion shtrime në spital në vit. 840,000 pacientëve të tjerë të shtruar në spital u jepen barna që shkaktojnë reaksione serioze anësore për një total prej 2.74 milion reaksione serioze anësore të ilaçeve. Rreth 128,000 njerëz vdesin nga ilaçet e përshkruara për ta. Kjo i bën barnat me recetë një rrezik të madh shëndetësor, duke u renditur në vendin e 4 me goditje në tru si shkak kryesor i vdekjes. Komisioni Evropian vlerëson se reagimet negative nga ilaçet e përshkruara shkaktojnë 200,000 vdekje; kështu që së bashku, rreth 328,000 pacientë në SH.B.A. dhe Evropë vdesin nga ilaçet e përshkruara çdo vit. " - "Ilaçe të reja me recetë: Një rrezik i madh shëndetësor me pak përparësi kompensuese", Donald W. Light, 27 qershor 2014; etika.harvard.edu Dhe le të mos harrojmë viruse të bëra nga njeriu si koronavirusi i lëshuar me dashje ose aksidentalisht nga laboratorët.[14]Dëshmia, sipas shkencëtarëve, vazhdon të rritet se COVID-19 ishte manipuluar ndoshta në një laborator para se të lëshohej aksidentalisht ose qëllimisht në popull. Ndërsa disa shkencëtarë në Mbretërinë e Bashkuar pohojnë se COVID-19 erdhi vetëm nga origjina natyrore, (nature.com) një letër nga Universiteti i Teknologjisë i Kinës Jugore pretendon se "virusi vrasës ndoshta ka origjinën nga një laborator në Wuhan." (16 Shkurt, 2020; dailymail.co.uk) Në fillim të shkurtit 2020, Dr. Francis Boyle, i cili hartoi "Aktin Biologjik të Armëve" të SH.B.A.-së, dha një deklaratë të hollësishme duke pranuar se 2019 Wuhan Coronavirus është një Armë Fyese e Luftës Biologjike dhe që Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) tashmë e di për këtë (krh. zerohedge.com) Një analist izraelit i luftës biologjike tha të njëjtën gjë. (26 Jan, 2020; larjeontimes.com) Dr. Peter Chumakov i Institutit Engelhardt të Biologjisë Molekulare dhe Akademisë Ruse të Shkencave pohon se "ndërsa qëllimi i shkencëtarëve Wuhan për krijimin e koronavirusit nuk ishte i dëmshëm - përkundrazi, ata po përpiqeshin të studionin patogjenizmin e virusit ... Ata bënë absolutisht gjëra të çmendura ... Për shembull, fut në gjenom, i cili i dha virusit aftësinë për të infektuar qelizat njerëzore. "(zerohedge.com) Profesori Luc Montagnier, fitues i Çmimit Nobel për Mjekësi 2008 dhe njeriu që zbuloi virusin HIV në 1983, pretendon se SARS-CoV-2 është një virus i manipuluar që u lëshua aksidentalisht nga një laborator në Wuhan, Kinë. (Krhs. mercola.com) A dokumentar i ri, duke cituar disa shkencëtarë, tregon COVID-19 si një virus i inxhinieruar. (mercola.com) Një ekip shkencëtarësh australianë ka prodhuar prova të reja se koronavirusi i ri tregon shenja "të ndërhyrjes njerëzore" (lifesitenews.com; larjeontimes.com) Ish kreu i agjencisë britanike të inteligjencës M16, Sir Richard Dearlove, tha se ai beson se virusi COVID-19 u krijua në një laborator dhe u përhap aksidentalisht. (jpost.com) Një studim i përbashkët britaniko-norvegjez pretendon se koronavirusi Wuhan (COVID-19) është një "kimera" e ndërtuar në një laborator kinez. (Taiwannews.com) Profesor Giuseppe Tritto, një ekspert i njohur ndërkombëtarisht në bioteknologji dhe nanoteknologji dhe president i Akademia Botërore e Shkencave dhe Teknologjive Biomjekësore (WABT) thotë se "Ajo ishte e inxhinierizuar gjenetikisht në laboratorin P4 (me përmbajtje të lartë) të Institutit Wuhan të Virologjisë në një program të mbikëqyrur nga ushtria kineze." (lifesitnews.com) Dhe i respektuar virolog kinez Dr. Li-Meng Yan, i cili iku nga Hong Kong pasi zbuloi njohuritë e Bejing për koronavirusin para se të dilnin raportet për të, deklaroi se "tregu i mishit në Wuhan është një ekran tymi dhe ky virus nuk është nga natyra… Vjen nga laboratori në Wuhan. ”(dailymail.co.uk)

E gjithë kjo është vetëm fillimi i shqetësimeve që njerëzimi ka sjellë mbi vete duke braktisur Zotin (megjithëse Ai nuk na ka braktisur ne).

 

LUKEWARM DHE FTOH

Por mallkohu nëse e thua me zë të lartë. Sepse nuk është pjesa e tanishme e shkatërrimit, shkelja e lirive dhe shkelja e pakontestueshme e dinjitetit njerëzor që është e frikshme për hierarkinë tonë. Jo, janë këta shikues dhe vizionarë të paqartë që marrin mesazhe nga Parajsa ata që duhet të sfidohen nëse nuk heshtin; janë ata që na trembin - jo agjentët maniakë të kulturës së vdekjes që na rreshtojnë për t'u shënjuar dhe injektuar me të vërtetë kimikatet e tyre për "të mirën e përbashkët".[15]shih Pandemia e KontrollitZoja Përgatitja-Pjesa III Katolikët duhet të flasin vetëm për shpresën dhe lumturinë, tolerancën dhe respektin, mirësinë dhe unitetin. Mos flisni për mëkatin, kthimin në besim ose pendimin. Mos guxoni të përmendni drejtësinë e Zotit. Mos ju guxoj tund anijen. 

Ironikisht, leximet masive të së Dielës këtë javë filluan me këtë:

Ti, bir njeriu, unë kam caktuar roje për shtëpinë e Izraelit; kur të më dëgjoni të them diçka, do t'i paralajmëroni ata për mua. Nëse unë i them të pabesit: "O i lig, ti me siguri do të vdesësh" dhe nuk flet për të larguar të pabesin nga rruga e tij, i pabesi do të vdesë për fajin e tij, por unë do të të konsideroj përgjegjës për vdekjen e tij. Por nëse e paralajmëron të pabesin, duke u përpjekur ta largojë nga rruga e tij dhe ai nuk pranon të largohet nga rruga e tij, ai do të vdesë për fajin e tij, por ti do të shpëtosh veten. -Ezekiel 33

Në të vërtetë, një nga shenjat më të mëdha të kohërave është se si dashuria për Kishën është ftohur guri; si nuk e duam mëkatarin aq sa ta thërrasim përsëri nga pragu i shkatërrimit nga frika se mund ta "ofendojmë" atë. Kjo mungesë drejtimi e ka lënë këtë brez praktikisht pa baba ... dhe dashuria e shumë njerëzve është ftohur. Por ju lutem mos e merrni fjalën time për këtë:

Dhe kështu, edhe përkundër vullnetit tonë, në mendje ngrihet mendimi se tani po afrohen ato ditë për të cilat Zoti ynë profetizoi: "Dhe për shkak se paudhësia është e tepërt, bamirësia e shumë njerëzve do të ftohet" (Mat. 24:12). OPPOPE PIUS XI, Miserentissimus Shpëtimtar, Enciklikë mbi Riparimin e Zemrës së Shenjtë, n. 17 

Jezusi e përsëriti këtë për Kishën në letrën drejtuar Laodicea:

Unë i di punët e tua; E di që nuk je as i ftohtë dhe as i nxehtë. Uroj të ishe ose i ftohtë ose i nxehtë. Kështu që, sepse je i vakët, as i nxehtë e as i ftohtë, do të të nxjerr nga goja. (Zbul. 3: 15-16)

Versione të tjera thonë "spërkat" ose "të vjella". Ka ardhur koha. Nusja e Krishtit është e ndyrë dhe ajo duhet të pastrohet. Kjo në fund të fundit është një shkak për gëzim të madh, edhe pse do të jetë i dhimbshëm. Sipas disa shikuesve dhe vizionarëve në të gjithë botën, kjo vjeshtë do të jetë thelbësore me ngjarje të mëdha që fillojnë së shpejti. Ne do të shohim. Por kjo nuk është një vëzhgim i papunë; nuk mund te jete. Kjo është koha për të "shikuar dhe lutur" siç urdhëroi Zoti ynë.

Para Ngjitjes së tij, Krishti pohoi se ende nuk kishte ardhur ora për vendosjen e lavdishme të mbretërisë mesianike që pritej nga Izraeli, e cila, sipas profetëve, do t'u sillte të gjithë njerëzve rendin përfundimtar të drejtësisë, dashurisë dhe paqes. Sipas Zotit, koha e tanishme është koha e Shpirtit dhe e dëshmisë, por gjithashtu një kohë ende e shënuar nga "ankthi" dhe sprova e së keqes e cila nuk kursen Kishën dhe nuk fut në luftërat e ditëve të fundit. Shtë një kohë pritjeje dhe shikimi. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 672

Shikuesit kanë thënë kohët e fundit me një zë unanim se rruzare duhej lutur çdo ditë sikur të ishte duke formuar hapat në arkën dhe strehën e Zemrës së Papërlyer të Zojës.[16]shih Refugjatë për kohërat tona

Zemra ime e papërlyer do të jetë streha juaj dhe mënyra që do t'ju çojë te Zoti. - Zoja jonë e Fatimes, 13 qershor 1917, Zbulesa e Dy Zemrave në Kohët Moderne, www.ewtn.com

Në kohërat kur vetë krishterimi dukej i kërcënuar, çlirimi i tij i atribuohej fuqisë së kësaj lutjeje dhe Zoja e Rruzares u vlerësua si ajo ndërmjetësimi i së cilës solli shpëtimin. OPPOPE JOHN PAUL II, Rosarium Virginis Mariae, n 39

Kjo është vetëm një mënyrë e thjeshtë që ju dhe familjet tuaja mund të përgatiteni për dhimbjet e lindjes së rëndë, të cilat tashmë kanë filluar. Zoja vazhdon të premtojë se ata që i kushtojnë kujdesin e saj do të kujdesen nga ajo. Ndaloni shqetësimet; ndalo të kesh frikë; të jetë proaktiv; jini në anën e Zotit. Shenjtërohuni Zojës sonë. Merrni pjesë në Sakramentet e Rrëfimit dhe Eukaristinë ndërsa akoma mundeni. Lexoni Shkrimet në shtëpinë tuaj. Agjëroni dhe lutuni. Këto janë mënyra të thjeshta, por të fuqishme në të cilat ne qëndrojmë të lidhur fort me hardhinë, i cili është Jezusi, Shpëtimtari ynë i vetëm.

Në ndërkohë, unë do ta vazhdoj këtë apostolitë këtu e në vazhdim Kundërvënia për Mbretërinë për të "paralajmëruar të ligjtë" dhe për të përgatitur besimtarët. Nëse shikuesit kanë të drejtë, mund të mos vonojë shumë dhe zëri im vështirë se do të jetë i nevojshëm.

 

Ata që kanë rënë në këtë botë, shikojnë nga lart dhe larg,
ata e refuzojnë profecinë e vëllezërve dhe motrave të tyre
 
OPPOPE FRANCIS, Evangelii Gaudium, n 97

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 

Print Friendly dhe PDF

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Përgjigja e Heshtur
2 Luka 19: 40
3 shih Tarifat
4 shih Krijimi i Rilindur
5 shih Profecia e Isaisë për Komunizmin Global
6 shih Shenjtëria e Re dhe Hyjnore
7 shih Dhimbjet e punës janë reale
8 shih Racionalizmi dhe Vdekja e Misterit
9 shih Pandemia e Kontrollit
10 shih Revolucioni Global; Revolucion Tani!
11 shih Revolucion!
12 shih Helmimi i Madh
13 "Pak njerëz e dinë që ilaçet e reja me recetë kanë një shans 1 në 5 të shkaktojnë reagime serioze pasi të jenë aprovuar know Pak e dinë që rishikimet sistematike të tabelave spitalore zbuluan se edhe ilaçe të përshkruara siç duhet (përveç keq-përshkrimit, mbidozimit ose vetë- përshkrimi) shkaktojnë rreth 1.9 milion shtrime në spital në vit. 840,000 pacientëve të tjerë të shtruar në spital u jepen barna që shkaktojnë reaksione serioze anësore për një total prej 2.74 milion reaksione serioze anësore të ilaçeve. Rreth 128,000 njerëz vdesin nga ilaçet e përshkruara për ta. Kjo i bën barnat me recetë një rrezik të madh shëndetësor, duke u renditur në vendin e 4 me goditje në tru si shkak kryesor i vdekjes. Komisioni Evropian vlerëson se reagimet negative nga ilaçet e përshkruara shkaktojnë 200,000 vdekje; kështu që së bashku, rreth 328,000 pacientë në SH.B.A. dhe Evropë vdesin nga ilaçet e përshkruara çdo vit. " - "Ilaçe të reja me recetë: Një rrezik i madh shëndetësor me pak përparësi kompensuese", Donald W. Light, 27 qershor 2014; etika.harvard.edu
14 Dëshmia, sipas shkencëtarëve, vazhdon të rritet se COVID-19 ishte manipuluar ndoshta në një laborator para se të lëshohej aksidentalisht ose qëllimisht në popull. Ndërsa disa shkencëtarë në Mbretërinë e Bashkuar pohojnë se COVID-19 erdhi vetëm nga origjina natyrore, (nature.com) një letër nga Universiteti i Teknologjisë i Kinës Jugore pretendon se "virusi vrasës ndoshta ka origjinën nga një laborator në Wuhan." (16 Shkurt, 2020; dailymail.co.uk) Në fillim të shkurtit 2020, Dr. Francis Boyle, i cili hartoi "Aktin Biologjik të Armëve" të SH.B.A.-së, dha një deklaratë të hollësishme duke pranuar se 2019 Wuhan Coronavirus është një Armë Fyese e Luftës Biologjike dhe që Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) tashmë e di për këtë (krh. zerohedge.com) Një analist izraelit i luftës biologjike tha të njëjtën gjë. (26 Jan, 2020; larjeontimes.com) Dr. Peter Chumakov i Institutit Engelhardt të Biologjisë Molekulare dhe Akademisë Ruse të Shkencave pohon se "ndërsa qëllimi i shkencëtarëve Wuhan për krijimin e koronavirusit nuk ishte i dëmshëm - përkundrazi, ata po përpiqeshin të studionin patogjenizmin e virusit ... Ata bënë absolutisht gjëra të çmendura ... Për shembull, fut në gjenom, i cili i dha virusit aftësinë për të infektuar qelizat njerëzore. "(zerohedge.com) Profesori Luc Montagnier, fitues i Çmimit Nobel për Mjekësi 2008 dhe njeriu që zbuloi virusin HIV në 1983, pretendon se SARS-CoV-2 është një virus i manipuluar që u lëshua aksidentalisht nga një laborator në Wuhan, Kinë. (Krhs. mercola.com) A dokumentar i ri, duke cituar disa shkencëtarë, tregon COVID-19 si një virus i inxhinieruar. (mercola.com) Një ekip shkencëtarësh australianë ka prodhuar prova të reja se koronavirusi i ri tregon shenja "të ndërhyrjes njerëzore" (lifesitenews.com; larjeontimes.com) Ish kreu i agjencisë britanike të inteligjencës M16, Sir Richard Dearlove, tha se ai beson se virusi COVID-19 u krijua në një laborator dhe u përhap aksidentalisht. (jpost.com) Një studim i përbashkët britaniko-norvegjez pretendon se koronavirusi Wuhan (COVID-19) është një "kimera" e ndërtuar në një laborator kinez. (Taiwannews.com) Profesor Giuseppe Tritto, një ekspert i njohur ndërkombëtarisht në bioteknologji dhe nanoteknologji dhe president i Akademia Botërore e Shkencave dhe Teknologjive Biomjekësore (WABT) thotë se "Ajo ishte e inxhinierizuar gjenetikisht në laboratorin P4 (me përmbajtje të lartë) të Institutit Wuhan të Virologjisë në një program të mbikëqyrur nga ushtria kineze." (lifesitnews.com) Dhe i respektuar virolog kinez Dr. Li-Meng Yan, i cili iku nga Hong Kong pasi zbuloi njohuritë e Bejing për koronavirusin para se të dilnin raportet për të, deklaroi se "tregu i mishit në Wuhan është një ekran tymi dhe ky virus nuk është nga natyra… Vjen nga laboratori në Wuhan. ”(dailymail.co.uk)
15 shih Pandemia e KontrollitZoja Përgatitja-Pjesa III
16 shih Refugjatë për kohërat tona
Postuar ne BALLINA, SHENJAT, Epoka e paqes.