Turma në rritje


Oqeani Avenue nga phyzer

 

Botuar për herë të parë në 20 Mars 2015. Tekstet liturgjike për leximet e referuara atë ditë janë këtu.

 

KETU është një shenjë e re e kohërave që shfaqen. Si një valë që arrin në breg që rritet dhe rritet derisa të bëhet një tsunami i madh, kështu që gjithashtu, ekziston një mentalitet në rritje i turmës ndaj Kishës dhe lirisë së fjalës. Ishte dhjetë vjet më parë që shkrova një paralajmërim për persekutimin që po vinte. [1]shih Përndjekje! … Dhe Tsunami Moral Dhe tani është këtu, në brigjet perëndimore.

Për zeitgeist është zhvendosur; ka një guxim dhe intolerancë në rritje që përshkon gjykatat, përmbyt mediat dhe derdhet në rrugë. Po, koha është e përshtatshme për të heshtje Kisha. Këto ndjenja kanë ekzistuar për ca kohë tani, madje me dekada. Por ajo që është e re është se ata kanë fituar fuqia e turmës, dhe kur të arrijë këtë fazë, zemërimi dhe intoleranca fillojnë të lëvizin shumë shpejt.

Le ta kapërcejmë të vetmin, sepse ai është i neveritshëm për ne; ai e vë veten kundër veprimeve tona, na qorton për shkelje të ligjit dhe na akuzon për shkelje të stërvitjes sonë. Ai pohon se ka njohuri për Perëndinë dhe e modelon veten si një fëmijë i Zotit. Për ne ai është censura e mendimeve tona; thjesht ta shohësh atë është një vështirësi për ne, sepse jeta e tij nuk është si ajo e të tjerëve dhe mënyrat e tij janë të ndryshme. (Leximi i parë)

Jezusi tha nëse bota e urren Atë, atëherë do të na urrejë. [2]krh. Mat 10:22; Gjoni 15:18 Pse Për shkak se Jezusi është "drita e botës", [3]krh. Gjoni 8:12 por pastaj Ai gjithashtu thotë për ne: “ju janë drita e botës ”. [4]krh. Mat 5:14 Kjo dritë është dëshmia jonë dhe e vërteta që proklamojmë. Dhe

… Ky është vendimi, që drita erdhi në botë, por njerëzit preferuan errësirën ndaj dritës, sepse punët e tyre ishin të mbrapshta. (Gjoni 3:19)

E shihni, ne nuk kemi asnjë dritë të zakonshme. Drita e të krishterit është me të vërtetë vetë prania e Zotit brenda, një prani që shpon zemrën, ndriçon ndërgjegjen, [5]“Thellë brenda ndërgjegjes së tij njeriu zbulon një ligj të cilin nuk e ka hedhur mbi vete, por të cilit duhet t’i bindet. Zëri i tij, gjithnjë duke e thirrur atë për të dashur dhe për të bërë atë që është e mirë dhe për të shmangur të keqen, tingëllon në zemrën e tij në momentin e duhur. . . . Sepse njeriu ka në zemrën e tij një ligj të shkruar nga Zoti. . . . Ndërgjegjja e tij është thelbi më i fshehtë i njeriut dhe shenjtërorja e tij. Atje ai është vetëm me Zotin, zëri i të cilit jehon në thellësitë e tij ". -Katekizmi i Kishës Katolike, n 1776 dhe i thërret të tjerët në rrugën e duhur. Siç tha Papa Benedikti:

Kisha… synon të vazhdojë të ngrejë zërin e saj në mbrojtje të njerëzimit, edhe kur politikat e Shteteve dhe shumica e opinionit publik lëvizin në drejtim të kundërt. E vërteta, me të vërtetë, tërheq forcë nga vetvetja dhe jo nga sasia e pëlqimit që zgjon. —POPA BENEDIKTI XVI, Vatikan, 20 mars 2006

Fuqia e së vërtetës është se burimi i saj është Vetë Krishti. [6]krh. Gjoni 14:6 Dhe kështu, Jezusi u thotë njerëzve që u përpoqën të pretendonin se Ai nuk ishte Mesia, u përpoqën ta shtireshin atë ata nuk e njohën të vërtetën:

Ju më njihni dhe gjithashtu e dini nga jam. (Ungjilli i sotëm)

Prandaj, në fund të fundit është Jezusi-në-ne të cilët ata përndjekin:

Ai na gjykon të zhvlerësuar; ai largohet nga shtigjet tona si nga gjërat e papastra. Ai e quan blest fatin e të drejtit dhe mburret se Zoti është Ati i tij. (Leximi i parë)

Vëllezër dhe motra, prej kohësh kanë qenë paralajmërimet për t'u përgatitur për orën që është tani në Kishë, orën e "përballjes së saj të fundit" me frymën e kësaj epoke. Turmat kanë ndezur pishtarët e tyre dhe kanë ngritur pirunët e tyre ... por Jezusi ju thotë të ngrini sytë.

… Kur këto shenja fillojnë të ndodhin, qëndroni në këmbë dhe ngrini kokën sepse shëlbimi juaj është afër. (Luka 21:28)

Ai do të jetë ndihma jonë, Ai do të jetë shpresa jonë dhe Ai do të jetë çliruesi ynë. Cili dhëndër nuk do të ishte për nusen e tij?

Kur klithin të drejtët, Zoti i dëgjon dhe i shpëton nga të gjitha fatkeqësitë e tyre… Të shumta janë fatkeqësitë e njeriut të drejtë, por nga të gjitha Zoti e çliron. (Psalmi i sotëm)

 

LIDHJE ME LIDHJE

Një fjalë nga 2009: Përndjekja është afër

Shkolla e Kompromisit

Revolucion!

Vendimi

Çfarë është e Vërteta?

Antidoti i Madh

 


E dhjeta juaj është e nevojshme dhe e vlerësuar.

Për t'u pajtuar, klikoni këtu.

ABONOHU këtu.

Flamuri Tani i Fjalës

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Përndjekje! … Dhe Tsunami Moral
2 krh. Mat 10:22; Gjoni 15:18
3 krh. Gjoni 8:12
4 krh. Mat 5:14
5 “Thellë brenda ndërgjegjes së tij njeriu zbulon një ligj të cilin nuk e ka hedhur mbi vete, por të cilit duhet t’i bindet. Zëri i tij, gjithnjë duke e thirrur atë për të dashur dhe për të bërë atë që është e mirë dhe për të shmangur të keqen, tingëllon në zemrën e tij në momentin e duhur. . . . Sepse njeriu ka në zemrën e tij një ligj të shkruar nga Zoti. . . . Ndërgjegjja e tij është thelbi më i fshehtë i njeriut dhe shenjtërorja e tij. Atje ai është vetëm me Zotin, zëri i të cilit jehon në thellësitë e tij ". -Katekizmi i Kishës Katolike, n 1776
6 krh. Gjoni 14:6
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , , , , , .