E Vërteta e Vështirë - Pjesa IV


Foshnjë e palindur në pesë muaj 

UNE KAM kurrë nuk u ul, i frymëzuar për të trajtuar një temë, dhe megjithatë nuk kishte asgjë për të thënë. Sot, jam pa fjalë.

Mendova pas gjithë këtyre viteve, se dëgjova gjithçka që mund të dëgjoja për abortin. Por gabova. Mendova tmerrin e "aborti i pjesshëm i lindjes"do të ishte kufiri i lejueshmërisë së shoqërisë sonë" të lirë dhe demokratike "për shfarosjen e jetës së palindur (shpjegohet aborti i pjesshëm i lindjes këtu) Por gabova. Ekziston një metodë tjetër e quajtur "abort me lindje të gjallë" e praktikuar në SHBA. Unë thjesht do të lejoj ish-infermieren, Jill Stanek, t'ju tregojë historinë e saj *:

Unë kisha punuar për një vit në Spitalin Christ në Oak Lawn, Illinois, si një infermiere e regjistruar në Departamentin e Punës dhe Dorëzimit, kur dëgjova në raport se po abortonim një foshnjë në tremujorin e dytë me sindromën Daun. Unë isha plotësisht i tronditur. Në fakt, unë kisha zgjedhur posaçërisht të punoja në Spitalin Christ sepse ishte një spital i krishterë dhe nuk përfshihej, kështu që mendova, në abort. 

Por ajo që ishte më shqetësuese ishte të mësosh për metodën që Spitali i Krishtit përdor për të abortuar, të quajtur abort i lindur i lindur, tani i njohur gjithashtu si "abort me lindje të gjallë". Në këtë procedurë të veçantë të abortit mjekët nuk përpiqen të vrasin foshnjën në mitër. Qëllimi është thjesht të lindësh para kohe një foshnjë që vdes gjatë procesit të lindjes ose menjëherë pas saj.

Për të kryer abort të lindur gjatë lindjes, një mjek ose banor fut një ilaç në kanalin e lindjes së nënës afër qafës së mitrës. Qafa e mitrës është hapja në pjesën e poshtme të mitrës që normalisht qëndron e mbyllur derisa një nënë të jetë rreth 40 javë shtatzënë dhe e gatshme për të lindur. Ky ilaç irriton qafën e mitrës dhe e stimulon atë të hapet herët. Kur kjo ndodh, foshnja e vogël tremujore e tretë ose e tretë para-term, plotësisht e formuar bie nga mitra, ndonjëherë e gjallë. Sipas ligjit, nëse një foshnjë e abortuar lind e gjallë, duhet të lëshohen certifikatat e lindjes dhe të vdekjes. Për ironi të fatit, në Spitalin Christ shkaku i vdekjes që renditet shpesh për foshnjat e abortuara në jetë është "prematuriteti ekstrem", një pranim nga mjekët që ata e kanë shkaktuar këtë vdekje.

Nuk është e pazakontë që një foshnjë e gjallë e abortuar të vonojë për një orë ose dy ose edhe më gjatë. Në Spitalin Christ një nga këto foshnje jetoi për pothuajse një turn të tërë tetë orësh. Disa nga foshnjat e abortuara janë të shëndetshme, sepse Spitali Christ do të abortojë gjithashtu për jetën ose "shëndetin" e nënës, dhe gjithashtu për përdhunim ose inçest.

Në rast se një foshnjë e abortuar lind e gjallë, ajo ose ai marrin "kujdes rehati", të përcaktuar si mbajtja e foshnjës të ngrohtë në batanije derisa të vdesë. Prindërit mund ta mbajnë foshnjën nëse dëshirojnë. Nëse prindërit nuk duan ta mbajnë foshnjën e tyre të ndërprerë, një anëtar i stafit kujdeset për foshnjën derisa ajo të vdesë. Nëse stafi nuk ka kohë ose dëshirë për të mbajtur foshnjën, ajo dërgohet në spitalin e ri të Christ Dhoma e rehatisë, e cila është e plotë me një Makina e parë Foto nëse prindërit duan fotografi profesionale të foshnjës së tyre të abortuar, furnizime pagëzimi, fustane dhe çertifikata, pajisje për shtypjen e këmbëve dhe rrathë për foshnje, dhe a karrige lëkundëse. Para se të ngrihej Dhoma e Rehati, foshnjat u dërguan në Dhomën e Ndotur të Shërbimeve për të vdekur.

Një natë, një bashkëpunëtore infermierie po merrte një foshnjë me sindromën Daun që u abortua i gjallë në dhomën tonë të Ndotur të Shërbimeve sepse prindërit e tij nuk donin ta mbanin dhe ajo nuk kishte kohë ta mbante atë. Nuk mund ta duroja mendimin që ky fëmijë i vuajtur të vdiste i vetëm në një dhomë të Ndotur të Shërbimeve, kështu që e mbaja djep dhe e lëkunda për 45 minutat që ai jetoi. Ai ishte midis 21 dhe 22 javë të vjetër, peshonte rreth 1/2 kile dhe ishte rreth 10 inç i gjatë. Ai ishte shumë i dobët për të lëvizur shumë, duke harxhuar çdo energji që mundohej të merrte frymë. Kah fundi ai ishte aq i qetë, saqë nuk mund ta dalloja nëse ishte akoma gjallë. E mbajta deri në dritë për të parë nga muri i gjoksit nëse zemra i rrihte akoma. Pasi u shpall i vdekur, ne ia vunë krahët e tij të vegjël mbi gjoksin e tij, e mbështollëm me një qefin të vogël dhe e çuam në morgun e spitalit ku merren të gjithë pacientët tanë të vdekur.

Pasi mbaja atë foshnjë, pesha e asaj që dija u bë shumë për mua që të mbaja. Unë kisha dy zgjedhje. Një zgjedhje ishte të largohesha nga spitali dhe të shkoja të punoja në një spital që nuk bëri aborte. Tjetra ishte përpjekja për të ndryshuar praktikën e abortit të Spitalit Christ. Pastaj, lexova një Shkrim që fliste drejtpërdrejt me mua dhe situatën time. Proverbat 24: 11-12 thotë,

Shpëtoni ata që janë dënuar padrejtësisht me vdekje; mos qëndro prapa dhe le të vdesin. Mos u mundoni të hiqni dorë nga përgjegjësia duke thënë se nuk keni ditur për të. Për Zotin, i cili i njeh të gjitha zemrat, i njeh tuajat dhe ai e di që ju i dinit! Dhe ai do t'i shpërblejë të gjithë sipas veprave të tij.

Vendosa që të lija në atë pikë do të ishte e papërgjegjshme dhe e pabindur ndaj Zotit. Sigurisht, mund të jem më mirë nëse largohem nga spitali, por foshnjat do të vazhdojnë të vdesin.

Udhëtimi që Zoti më ka bërë që kur kam dalë për herë të parë në bindje për të luftuar abortin në një spital me emrin e Birit të Tij ka qenë dërrmues! Unë udhëtoj nëpër vend tani, duke përshkruar atë që unë ose stafi tjetër kam parë. Unë kam dëshmuar katër herë para Nënkomiteteve të Kongresit Kombëtar dhe Illinois. Faturat janë duke u futur për të ndaluar këtë formë të abortit që rezulton në vrasjen e fëmijëve. Subjekti i Spitalit të Krishtit dhe abortit në lindje të gjallë ka tërhequr shumë vëmendjen e publikut. Përshkrimet e "aborteve të lindjeve të drejtpërdrejta" tani janë thënë në televizionin kombëtar, në radio, në shtyp, dhe nga ligjvënësit lokalë dhe kombëtarë. 

Një infermiere tjetër nga Spitali Christ gjithashtu dëshmoi me mua në Uashington. Allison përshkroi ecjen në dhomën e ndotur të shërbimeve në dy raste të veçanta për të gjetur foshnje të abortuara të gjalla të lëna lakuriq në një peshore dhe banakun metalik. Unë dëshmova për një punëtor stafi i cili aksidentalisht hodhi një foshnjë të abortuar drejtpërdrejt në mbeturina. Foshnja ishte lënë në banakun e dhomës së ndotur të ndërmarrjeve të mbështjella me një peshqir të disponueshëm. Kur bashkëpunëtori im kuptoi se çfarë kishte bërë, ajo filloi të kalonte nëpër plehra për të gjetur foshnjën, dhe foshnja ra nga peshqiri dhe mbi dysheme.

Spitalet e tjera tani kanë pranuar se ata kryejnë abort në lindje. Me sa duket nuk është një formë e rrallë e abortit. Por Spitali Christ ishte spitali i parë në Shtetet e Bashkuara që u ekspozua publikisht për kryerjen e kësaj forme të abortit.

Më 31 gusht 2001, pas një beteje 2-1 / 2 vjeçare me spitalin, unë u pushova nga puna. Tani jam i lirë të diskutoj hapur tmerret e abortit pasi kam parë tmerrin e tij me sytë e mi. Unë personalisht mund të dëshmoj për faktin se Një + Mirë = shumica. Secili prej nesh ka një zë që duhet ta përdorim për të ndaluar mizorinë e abortit.

(*Ky artikull u redaktua për shkurtësi. Historia e plotë mund të gjendet këtu.) 

 

Në Kanada, është akoma e paligjshme të furnizosh një ilaç që synon të sigurojë një abort spontan. Kjo nuk është vrasje, por një vepër për të cilën personi dënohet me burgim deri në dy vjet (Përditësimi: Jill Stanek më shkroi dhe më dha një lidhje me informacionin mbi abortet e lindjeve të gjalla ndodhin në Kanada. Ju mund të lexoni në lidhje me të këtu.) Sidoqoftë, është e ligjshme të vrasësh një fëmijë të palindur në çdo kohë para se nëna të fillojë të lindë - një nga vendet e pakta në botë që lejon vdekjen e qëllimshme të foshnjave me terma të plotë. (Burimi: Rrjeti Kombëtar i Jetës në Kampus)

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, E VURTETA E VARDRTET.

Komentet janë të mbyllura.