E vërteta e vështirë - Pjesa V

                                     Foshnja e palindur në 8 javë karavidhe 

 

WORLD Liderët e quajnë "të tmerrshme" dhe "të tmerrshme" përmbysjen e Roe kundër Wades.[1]I msn.co Ajo që është e tmerrshme dhe e tmerrshme është se që në javën e 11-të, foshnjat fillojnë të zhvillojnë receptorët e dhimbjes. Pra, kur digjen deri në vdekje me tretësirë ​​të kripur ose copëtohen të gjalla (asnjëherë me anestezi), u nënshtrohen torturave më brutale. Aborti është barbar. Gratë janë gënjyer. Tani e vërteta del në dritë… dhe përballja Përfundimtare midis Kulturës së Jetës dhe kulturës së vdekjes vjen në krye…

 

Botuar për herë të parë më 15 dhjetor 2006   

TOLERANT, Humane, Të Barabartë-i ri Trini të botës moderne, imazhin në të cilin ne kemi rikrijuar veten. Si të tilla në këtë Rend të Ri Botëror në zhvillim, kafshëve u janë dhënë të njëjtat të drejta si njerëzit… nëse jo më shumë.

Merrni për shembull:

CrustaStun, i faturuar si një mënyrë më humane për të vrarë karavidhet, filloi fillimisht me një version në shtëpi dhe restorant në 1999 nga shpikësi Britanik Simon Buckhaven. Buckhaven thotë se tronditja i bën karavidhet të pandjeshëm për zierje pa dhimbje ... "Kishte presione mbi ta nga dhoma e ngrënies së lartë dhe zinxhirët ushqimorë në MB dhe Londër për të përpunuar në mënyrë njerëzore ushqimet e detit." - Lajmet e CBC, 14 Dhjetor 2006

 

T ALL GJITHA GJAT Q BE JAN T E BARABARTA

Asgjë e gabuar në trajtimin e kafshëve më njerëzisht: në fakt, abuzimi i krijimit është i papajtueshëm me krishterimin. Por nëse duam të jemi Tolerantë, Humanë dhe të Barabartë, atëherë nuk duhet të gjithë kafshët trajtohen në të njëjtën mënyrë?

Në disa raste, foshnja e palindur nuk njihet si një qenie njerëzore me të drejta deri në momentin e lindjes, madje edhe në disa vende "të përparuara" të tilla si Kanada (në këtë moment Tinkerbell hyn në bark dhe tund shkopin e saj, duke dhuruar me magji personaliteti). Por ne e dimë se këto "fetuse" të palindura janë gjallë. Pra, të paktën, a nuk duhet të trajtohen me të njëjtën marrëveshje si kafshët?

Contradshtë kontradiktore të këmbëngulësh që brezat e ardhshëm të respektojnë mjedisin natyror kur sistemet dhe ligjet tona arsimore nuk i ndihmojnë ata të respektojnë vetveten. Libri i natyrës është një dhe i pandashëm: përfshin jo vetëm mjedisin, por edhe jetën, seksualitetin, martesën, familjen, marrëdhëniet shoqërore: me një fjalë, zhvillimin integrale njerëzore. Detyrat tona ndaj mjedisit janë të lidhura me detyrat tona ndaj personit njerëzor, të konsideruara në vetvete dhe në lidhje me të tjerët. Do të ishte e gabuar të mbash një grup detyrash ndërsa shkel tjetrën.  —POPE BENEDIKTI XVI, Caritas në Veritate, n 51

Në të vërtetë, shkatërrimi i përditshëm i të palindurit mbetet një kontradiktë e qartë. Duket se dhimbje është çështja kryesore këtu për sa i përket "të drejtave" - ​​kjo çështje që tërheq thellësisht në zemrën e ndjeshme moderne.

 

DHIMBJE NJERZORE 

Nëse kërkojmë që karavidhet të ndiejnë pak ose aspak dhimbje gjatë vrasjes së tyre, a nuk duhet të jetë ky rasti kur vrasim të palindurit? Por a ndien dhimbje të palindurit fare?

Faktet mjekësore që njohim sot për zhvillimin e fetusit:

 • ditë 21: zemra fillon të rrahë.
 • 4 ose 5 javë: receptorët e dhimbjes shfaqen rreth gojës.
 • Javët e 7: Përgjigja e prekshme e buzëve mund të evokohet në një fetus.
 • 11 javë: fytyra dhe të gjitha pjesët e ekstremiteteve të sipërme dhe të poshtme janë të ndjeshme ndaj prekjes.
 • 13 në javë 14, e gjithë sipërfaqja e trupit, përveç shpinës dhe majës së kokës, janë të ndjeshme ndaj dhimbjes.
 • 18 javë: Hormonet e stresit lirohen nga një fëmijë i palindur që injektohet nga një gjilpërë, ashtu si kur të rriturit ndiejnë dhimbje.
 • Javët e 20: truri i fetusit ka plotësimin e plotë të qelizave të trurit të pranishme në moshën e rritur, të gatshëm dhe në pritje për të marrë sinjale dhimbje nga trupi.
 • 20-30 javë: një fëmijë i palindur ka më shumë receptorë të dhimbjes për inç katror se në çdo kohë tjetër, para ose pas lindjes, me vetëm një shtresë shumë të hollë të lëkurës për mbrojtje.
 • 30-32 javë: mekanizmat që pengojnë ose moderojnë përvojën e dhimbjes nuk fillojnë të zhvillohen deri në javët 30-32. Çdo dhimbje që fëmija i palindur përjeton para se të formohen këto mekanizma ka të ngjarë të jetë më e keqe sesa dhimbja që përjeton një fëmijë i moshuar ose i rritur.

  * Për të parë disa fotografi të jashtëzakonshme të foshnjave të palindura që jetojnë në faza të ndryshme të zhvillimit, klikoni këtu.

(Burimet për sa më sipër përfshijnë: Dr. Paul Ranalli, neurolog, Universiteti i Torontos; S. Reinis & J. Goldman, Zhvillimi i trurit C. Thomas Pub., 1980; WIllke, J & B, Aborti: Pyetje & Përgjigje, Hayes, 1991, Chpt. 10; Raporti i Ekspertëve i Kanwaljeet S. Anand, MBBS, D.Phil. ” Rrethi Verior i Gjykatës së Qarkut në Kaliforni. 15 janar 2004; www.abortionfact.com)

 

Foshnja në 11 javë

 

E VURTETA E VARDRTET 

Në një thertore bagëtish, një metodë e therjes konsiderohet ligjërisht njerëzore në SH.B.A. është vetëm nëse

… Të gjitha kafshët bëhen të pandjeshme për dhimbjen nga një goditje e vetme ose nga një armë zjarri ose një mjet elektrik, kimik ose mjete të tjera që janë të shpejta dhe efektive përpara se të prangosen, ngrihen, hidhen, hidhen ose priten. - Seksioni 2 i Aktit Humor të Masakrës, 7 USC 1902           

Nga kontrasti, Abortet e D&E (Zgjerimi dhe Evakuimi) i kryer sa më shpejt që 24 javë - menjëherë pasi fëmija fillon të ndiejë dhimbje - përfshin copëtimin e fëmijës së palindur nga një palë pincë të mprehta metali. Shiko këtu për një ilustrim. Gjithashtu, shikoni videon Piskat e heshtura për të parë një procedurë aktuale D&E dhe përgjigjen e foshnjës 12 javëshe në ultratinguj.

Metodat e instilimit të abortit (të kryera edhe pas 30-32 javësh) përfshijnë zëvendësimin e deri në një filxhan të lëngut amniotik me një tretësirë ​​të koncentruar kripe. Fëmija i palindur thith tretësirën ndërsa kripa djeg lëkurën e foshnjës. Fëmija jeton në këtë gjendje deri në një orë. Shihni rezultatet e një aborti të tillë këtu.

Në asnjërën nga këto teknika, fëmijës së palindur nuk i jepet ndonjë formë anestezie. [2]Për ata që nuk e kanë lexuar tjetrin Të vërtetat e vështira, duhet kuptuar se besoj se personaliteti, dinjiteti dhe jeta e fëmijës së palindur duhet të respektohet që nga ngjizja deri në vdekjen natyrore. Anestezia nuk është një opsion për të larguar dhimbjen e ndërgjegjes sonë. Përfundimi i abortit është e vetmja mundësi. Ajo po vjen… nëse ne e përfundojmë atë - ose Zoti e mbaron atë - fundi i saj po vjen.

Një fëmijë i palindur në javën e 20-të të shtatzënisë “është plotësisht i aftë të përjetojë dhimbje… Pa diskutim, [aborti] është një përvojë tmerrësisht e dhimbshme për çdo foshnjë që i nënshtrohet një procedure të tillë kirurgjikale.”- Robert J. White, MD., Ph.D. profesor i neurokirurgjisë, Universiteti Case Western Reserve  

46 milion aborte kryhen në të gjithë botën çdo vit.  —Qendra për Reformën Bio-Etike

E vërteta e vështirë është se - ashtu si shumë që flisnin më fort ose ngritën radiot e tyre kur trenat, të mbushur me hebrenj të panikosur gjatë rrugës për në Aushvic, kaluan nga lagjet e tyre - ne po e rrisim vëllimin në botën tonë moderne në mbyt thirrjet plot dhimbje të të palindurve ... dhe mbase thirrjet e ndërgjegjes sonë. 

Si mund të habitemi nga indiferenca e treguar ndaj situatave të degradimit njerëzor, kur një indiferencë e tillë shtrihet edhe në qëndrimin tonë ndaj asaj që është dhe nuk është njerëzore? Ajo që është për të habitur është përcaktimi arbitrar dhe selektiv i asaj që duhet të paraqitet sot si e denjë për respekt. Çështje të parëndësishme konsiderohen tronditëse, megjithatë padrejtësitë e papara duken se tolerohen gjerësisht. —POPE BENEDIKTI XVI, Caritas në Veritate, n 51

 

 

LEXIMI MË TEJ:

 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 

Print Friendly dhe PDF

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 I msn.co
2 Për ata që nuk e kanë lexuar tjetrin Të vërtetat e vështira, duhet kuptuar se besoj se personaliteti, dinjiteti dhe jeta e fëmijës së palindur duhet të respektohet që nga ngjizja deri në vdekjen natyrore. Anestezia nuk është një opsion për të larguar dhimbjen e ndërgjegjes sonë. Përfundimi i abortit është e vetmja mundësi. Ajo po vjen… nëse ne e përfundojmë atë - ose Zoti e mbaron atë - fundi i saj po vjen.
Postuar ne BALLINA, E VURTETA E VARDRTET dhe tagged .