E Vërteta e Vështirë

Foshnja e palindur në njëmbëdhjetë javë

 

KUR Prezantoi aktivisti pro-jetës së SHBA Gregg Cunningham foto grafike i foshnjave të abortuara në disa shkolla të mesme kanadeze disa vjet më parë, "kampioni" i abortit Henry Morgentaler ishte i shpejtë për të denoncuar prezantimin si "propagandë që është plotësisht e neveritshme".

Si anëtar i medias atëherë, thjesht nuk mund ta gëlltisja deklaratën e Morgentaler. Mbi të gjitha, ky është gjenerata që bie 40 - 60 dollarë dollarë në video lojëra të vyera; që paguan 12 dollarë për të parë aktorin Anthony Hopkins duke ngrënë trurin e dikujt në ekranin e argjendtë; që paguan 15 dollarë për të dëgjuar yjet e repit që fantazojnë përdhunimin e grave dhe vrasjen e policëve; ose humb orë duke parë ekstremin e "realitetit TV".

Për të mos përmendur, media ka bërë përpjekje të mëdha për të zbuluar tmerrin e gjenocidit si në Gjermaninë Naziste, Ruandën, apo Bosnjë-Hercegovinën duke kapur imazhe të dhimbshme dhe grafike të disa prej të këqijave më të këqija të shekujve të fundit. Me të drejtë.

Por ndërsa mediat kanë rrezikuar jetën e tyre për këto imazhe, ata u kanë kthyer shpinën të dhimbshmes dhe foto grafike të cilat zbulojnë foshnje të gjymtuara, të copëtuara, të djegura kimikisht (shikoni ato këtu or këtu). pictures tregojnë se nuk janë vetëm blloqe të qelizave. Ata janë foshnje, me sy, duar, gishtërinj, flokë dhe nerva.

La pictures tregoni të vërtetën, ashtu si dëshmitë biologjike, ose dëshmia e infermierëve që pranojnë "ne po abortojmë foshnje në pesë muaj në një kat të spitalit, ndërsa luftojmë për të shpëtuar foshnje pesë muajshe në tjetrin". Edhe disa nga feministet më të shquara të Amerikës pro-zgjedhjeve si p.sh. Naomi Wolf tani pranoj se foshnja e palindur is një person, por të mbajë gratë ende kanë të drejtë ta shkatërrojnë atë!

La pictures zbulojnë se civilizimi modern ka lejuar shkatërrimin e miliona foshnjave në mesin tonë. Easyshtë e lehtë të tregosh në gazetat dhe lajmet tona gjërat e tmerrshme që qytetarët ose ushtarët në vende të largëta i bëjnë njëri-tjetrit. Por gazetarët tanë më të guximshëm në kërkim të fakteve janë në mohim, duke refuzuar të bëjnë jopopulloren: përballen me të vërtetën e abortit. Mund të kushtojë një punë. Sigurisht, ajo do të korrë përndjekje nga kolegët e punëtorëve. Pra, është më e përshtatshme të kalosh thjesht në valën populiste, duke anashkaluar të vërtetën në emër të "të drejtave". Dhe me çfarë shpenzimi? Mbi 46 milion foshnje shkatërruan çdo vit - 126, 000 njerëz çdo ditë, në të gjithë botën.

La pictures thuaj te verteten. Por media është memece. Kamerat nuk janë duke klikuar. Miket heshtin. Askush nuk është i gatshëm të tregojë historinë.

 

Fotografitë dhe tregimet: 

Priftërinjtë për jetën:  www.priestsforlife.org
Qendra për Reformën Bio-Etike:  www.abortionno.org

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, E VURTETA E VARDRTET.