Korrja e ngurtësimit

 

 

GJATË një diskutim këtë javë me familjen, vjehrri im ndërhyri papritur,

Ndodh një ndarje e madhe. Ju mund ta shihni atë. Njerëzit po forcojnë zemrat e tyre për të mirën

Unë u befasova nga komentet e tij, pasi kjo ishte një "fjalë" që Zoti më kishte thënë në zemër disa kohë më parë (shih Përndjekja: Petali i Dytë.)

Tingshtë me vend të dëgjosh përsëri këtë fjalë, këtë herë nga goja e një fermeri, ndërsa hyjmë në sezonin kur kombinatet fillojnë të ndajnë grurin nga byku. 

Kombinimi, në këtë rast, është Ungjilli, ose më saktësisht, i moralitet të Ungjillit. Ndërsa kreh fushat e tokës, ajo vazhdon të ndajë ata që pretendojnë se janë shpirtërorë, dhe megjithatë e refuzojnë moralin - dhe ata duke u përpjekur të jenë të moralshëm, pasqyrojnë shpirtërore.

Ju nuk mund të keni shpirtëror pa moral, jo më shumë sesa mund të pini një filxhan ujë pa gotë. Uji thjesht do të kalojë në të gjithë vendin, ashtu si edhe shpirtërorja e tij, përveç nëse rregullohet sipas një kodi moral. Goesshtë e vetëkuptueshme atëherë, se një kod moral i cili nuk është i fiksuar në absolut dhe ligji natyror nuk është aspak një kod moral, por një modë që ndryshon.

Një anije pa timon.

Shembulli më i fundit i kësaj ngurtësimi të zemrës, ky pretendim për të kërkuar "të mirën", ishte në Konferencën Ndërkombëtare të AIDS-it në Toronto, Kanada këtë javë. Kur një folës proklamoi që abstinimi nuk është i efektshëm kundër SIDA-s, në dhomë kishte një gëzim - edhe pse, abstinimi ka provuar të jetë mjeti më i suksesshëm për të zvogëluar përhapjen e HIV (lexoni në lidhje me Histori suksesi në Ugandë këtu.) 

Në të vërtetë, zemrat mund të bëhen aq të forta, saqë madje do të refuzojnë vetë atë që do t'i shpëtojë. Ata do të zgjidhnin, më mirë, të ishin byk në erë.

A mendoni se unë kam ardhur për të vendosur paqen në tokë? Jo, unë ju them, por më tepër ndarje. (Lluka 12: 51)

Por kuptoni këtë: do të ketë kohë të tmerrshme në ditët e fundit. Njerëzit do të jenë egoistë dhe dashamirës të parave, krenarë, mendjemëdhenj, abuzivë, të pabindur ndaj prindërve të tyre, mosmirënjohës, jofetarë, të pashpirt, të paqëndrueshëm, shpifës, të pahijshëm, brutal, duke urrejtur atë që është e mirë, tradhtarë, të pamatur, mendjemadh, dashamirës të kënaqësisë sesa dashamirët e Zotit, pasi ata bëjnë një shtirje të fesë, por mohojnë fuqinë e saj. (2 Tim. 3: 1-5)

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHENJAT.