Dita 10: Fuqia Shëruese e Dashurisë

IT thotë te Gjoni i Parë:

Ne duam, sepse ai na deshi i pari. (1 Gjonit 4:19)

Kjo tërheqje po ndodh sepse Zoti ju do. Të vërtetat ndonjëherë të vështira me të cilat po përballeni janë sepse Zoti ju do. Shërimi dhe çlirimi që po filloni të përjetoni është sepse Zoti ju do. Ai të donte në fillim. Ai nuk do të ndalet së dashuruari me ju.

Zoti e dëshmon dashurinë e tij për ne në atë që, ndërsa ishim ende mëkatarë, Krishti vdiq për ne. (Rom 5: 8)

Dhe kështu, vazhdoni të besoni se Ai gjithashtu do t'ju shërojë.

Le të fillojmë ditën e 10-të Tërheqja shëruese: Në emër të Atit dhe të Birit dhe të Shpirtit të Shenjtë, amen…

Eja Frymë e Shenjtë, hape zemrën time këtë ditë për të marrë plotësinë e dashurisë së Atit për mua. Më ndihmo të pushoj në prehrin e Tij dhe të njoh dashurinë e Tij. Zgjero zemrën time për të marrë dashurinë e Tij në mënyrë që unë, nga ana tjetër, të jem një enë e së njëjtës dashuri për botën. Jezus, emri yt i shenjtë po shëron vetveten. Unë të dua dhe të adhuroj dhe të falënderoj që vdiqe që të mund të shërohem dhe të shpëtohem me hirin Tënd. Në emrin tënd, Jezus, lutem, amen.

Zoja thotë shpesh "lutu me zemër", jo vetëm të mërmërish fjalët dhe të kalosh lëvizjet, por t'i thuash ato "me zemër", siç do të flisnit me një mik. Dhe kështu, le ta lutemi këtë këngë me zemër…

Ti je Zoti

Dita në ditë dhe natë për natë shpall
Ti je Zoti
Një fjalë e vetme, një emër i vetëm, thonë ata
Dhe me ta lutem

Jezus, Jezus, të dua Jezus
Ju jeni Shpresa
Jezus, Jezus, të dua Jezus
Ju jeni Shpresa

Krijimi rënkon, pret ditën kur
Djemtë do të jenë bir
Dhe çdo zemër, shpirt dhe gjuhë do të këndojë me zë të lartë,
O Zot, Ti je Mbret

Jezus, Jezus, të dua Jezus
Ti je Mbret
Jezus, Jezus, të dua Jezus
Ti je Mbret

Dhe edhe pse bota ka harruar,
të jetosh sikur nuk ka asgjë më shumë se pasion, mish dhe kënaqësi
Shpirtrat po kërkojnë më shumë sesa përkohësisht
O, Përjetësia më ka ardhur dhe më liro, më çliro…

Të dua Jezus,
Ti je Zot, Zoti im, Zoti im, Zoti im
Jezus, të dua Jezus
Ti je Zot

- Mark Mallett, nga Ja ku je, 2013©

Fuqia e dashurise

Krishti po ju shëron nëpërmjet fuqisë së dashurisë së Tij. Në të vërtetë, shërimi ynë nevojitet, pjesërisht, sepse edhe ne kemi nevojë dështuar të duash. Dhe kështu plotësia e shërimit do të vijë kur ju dhe unë fillojmë të ndjekim Fjalën e Krishtit:

Nëse i zbatoni urdhërimet e mia, do të qëndroni në dashurinë time, ashtu si unë i kam zbatuar urdhërimet e Atit tim dhe qëndroj në dashurinë e tij. Këto gjëra jua kam thënë që gëzimi im të jetë në ju dhe gëzimi juaj të jetë i plotë. Ky është urdhërimi im: ta doni njëri-tjetrin ashtu si unë ju kam dashur juve. Nuk ka dashuri më të madhe se kjo, që njeriu të japë jetën e tij për miqtë e tij. Ju jeni miqtë e mi nëse bëni atë që ju urdhëroj. (Gjoni 15:10-14)

Nuk ka plot gëzim derisa të fillojmë të duam ashtu siç na ka dashur Jezusi. Në të vërtetë nuk ka shërim të plotë në jetën tonë (të efekteve të Mëkatit Fillestar) derisa të duam siç na tregoi Ai. Nuk ka miqësi me Perëndinë nëse refuzojmë urdhërimet e Tij.

Çdo pranverë, Toka "shërohet" sepse "qëndron" në orbitën e saj pa devijime. Gjithashtu, burri dhe gruaja u krijuan për të jetuar plotësisht dhe plotësisht në orbitën e dashurisë. Kur largohemi nga kjo, gjërat dalin jashtë harmonisë dhe ndodh një kaos i caktuar brenda dhe rreth nesh. Dhe kështu, vetëm duke dashur ne fillojmë të shërojmë veten dhe botën përreth nesh.

… mbani në mend fjalët e Zotit Jezus, i cili vetë tha: 'Është më e bekuar të japësh sesa të marrësh'. (Veprat 20:35)

Është më e bekuar sepse ai që do, po hyn më thellë në bashkësi me Zotin.

Marrëdhëniet shëruese

Kujtoni përsëri aksiomën:

Nuk mund të kthehesh pas dhe të ndryshosh fillimin,
por ju mund të filloni aty ku jeni dhe të ndryshoni fundin.

Mënyra biblike për ta thënë këtë është:

Mbi të gjitha, dashuria juaj për njëri-tjetrin le të jetë e fortë, sepse dashuria mbulon një mori mëkatesh. (1 Pjetrit 4:8)

Në ditën e 6-të, ne folëm se si mungesa jonë e faljes për të tjerët shpesh mund të shprehet me një "sup të ftohtë". Duke zgjedhur të falim, ne thyejmë ato modele dhe reagime të zorrëve që, në fund të fundit, sjellin më shumë ndarje. Por ne duhet të shkojmë më tej. Ne kemi nevojë t'i duam të tjerët ashtu siç na ka dashur Krishti.

“Nëse armiku yt është i uritur, ushqeje; nëse ka etje, jepini të pijë; sepse, duke vepruar kështu, do të grumbullosh thëngjij të ndezur mbi kokën e tij". Mos u pushtoni nga e keqja, por mundeni të keqen me të mirën. (Rom 12:20-21)

Dashuria e pushton të keqen. Nëse Shën Pali thotë, "armët e luftës sonë nuk janë të kësaj bote, por kanë fuqi hyjnore për të shkatërruar fortesa",[1]2 Cor 10: 4 pastaj dashuri është kryesori ndër armët tona. Ajo rrënon modele, mendime dhe mure të vjetra të rrënjosura në vetëmbrojtje, vetë-ruajtje, nëse jo egoizëm. Arsyeja është se dashuria nuk është vetëm një veprim apo një ndjenjë; është një person.

…sepse Zoti është dashuri. (1 Gjonit 4:8)

Dashuria është aq e fuqishme sa që pavarësisht se kush e ushtron atë, qoftë edhe një ateist, ajo mund të ndryshojë zemrat. Ne jemi bërë të duam dhe të jemi të dashur. Sa shërim është dashuria, qoftë edhe nga një i huaj!

Por si duhet të duket saktësisht dashuria autentike në ndërveprimet tona?

Mos bëni asgjë nga egoizmi ose nga kotësia; përkundrazi, me përulësi i konsideroni të tjerët si më të rëndësishëm se veten tuaj, secili duke u kujdesur jo për interesat e tij, por edhe për interesat e të tjerëve. Kini midis jush të njëjtin qëndrim që është edhe juaji në Krishtin Jezus, i cili, ndonëse ishte në trajtën e Perëndisë, nuk e shihte barazinë me diçka që duhej kuptuar. Përkundrazi, ai e zbrazi veten, duke marrë formën e një skllavi… (Filipianëve 3:2-7)

Kur bëhet fjalë për marrëdhëniet tuaja, veçanërisht ato më të plagosurit, është kjo lloj dashurie - dashuri sakrifikuese - që është më transformuese. Është ky zbrazje e vetvetes që “mbulon një mori mëkatesh”. Kështu e ndryshojmë fundin e historisë sonë të plagosur: dashuria, siç na ka dashur Krishti. 

Në ditarin tuaj, kërkojini Zotit t'ju tregojë se si Ai dëshiron që ju t'i doni ata përreth jush - familjen tuaj, miqtë, kolegët e punës, shokët e shkollës, etj. - por veçanërisht se si t'i doni ata me të cilët nuk jeni në harmoni, të cilët janë vështirë për t'u dashuruar, ose që nuk ia kthejnë dashurinë. Shkruani çfarë do të bëni, çfarë do të ndryshoni, çfarë do të bëni ndryshe. 

Dhe pastaj lutuni me këngën e mëposhtme, duke i kërkuar Zotit t'ju ndihmojë dhe t'ju mbushë me dashurinë e Tij. Po, Dashuri, jetoni në mua.

Dashuria Jeto në Mua

Nëse flas në gjuhë engjëllore, keni dhuratën e profecisë
Kuptoni të gjitha misteret, por mos kini dashuri
Unë nuk kam asgjë

Nëse kam besim për të lëvizur malet, jep gjithçka që kam
Edhe trupi im të digjet, por dashuria të mos kem,
une jam asgje

Pra, Dashuria jeton në mua, unë jam i dobët, O, por Dashuria, Ti je e fortë
Pra, dashuria jeton në mua, jo më unë
Vetja duhet të vdesë
Dhe dashuria jeton në mua

Nëse i thërras Atij natën dhe ditën, bëni kurban, o, agjëroni dhe faluni
"Ja ku jam, Zot, këtu është lavdërimi im", por mos ki dashuri
Unë nuk kam asgjë

Nëse më admirojnë nga deti në det, lini një emër dhe një trashëgimi
Jetoji ditët e mia deri në një mijë e tre, por mos ki dashuri
une jam asgje

Pra, Dashuria jeton në mua, unë jam i dobët, O, por Dashuria, Ti je e fortë
Pra, dashuria jeton në mua, jo më unë
Vetja duhet të vdesë

Dhe dashuria mbart gjithçka, 
Dhe dashuria shpreson të gjitha gjërat
Dhe dashuria zgjat
Dhe dashuria nuk dështon kurrë

Pra, dashuria jeton në mua, unë jam i dobët, o kaq i dobët,
O veç Dashuri, Ti je i fortë
Pra, dashuria jeton në mua, jo më unë
Vetja duhet të vdesë
Dhe dashuria jeton në mua
Dashuria jeton në mua, o Dashuria jeton në mua

—Mark Mallett (me Raylene Scarrot) nga Le ta dijë Zoti, 2005©

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 2 Cor 10: 4
Postuar ne BALLINA, SHËRIMI I SHËRIMIT.