Zemra e Revolucionit të Ri

 

 

IT dukej si një filozofi e mirë -deizmi Se bota u krijua me të vërtetë nga Zoti ... por më pas u la që njeriu ta zgjidhë vetë dhe të përcaktojë fatin e tij. Ishte një gënjeshtër e vogël, e lindur në shekullin e 16-të, që ishte katalizator pjesërisht për periudhën e "Iluminizmit", e cila lindi materializmin ateist, i cili u mishërua nga Komunizmi, e cila ka përgatitur tokën për këtu ku jemi sot: në pragun e a Revolucioni Global.

Revolucioni Global që po ndodh sot nuk është ndryshe nga çdo gjë që është parë më parë. Sigurisht që ka dimensione politiko-ekonomike si revolucionet e kaluara. Në fakt, vetë kushtet që çuan në Revolucionin Francez (dhe përndjekjen e tij të dhunshme të Kishës) janë mes nesh sot në disa pjesë të botës: papunësi e lartë, mungesa e ushqimit dhe zemërim që nxit autoritetin e Kishës dhe Shtetit. Në fakt, kushtet sot janë i pjekur për përmbysje (lexo Shtatë Vulat e Revolucionit).

Në fakt, shumë kombe, përfshirë Japoninë, Shtetet e Bashkuara dhe disa vende evropiane kanë qenë shtypjen e parave për të shmangur ekonomikisht shembje Për më tepër, njerëzit nuk dinë më të sigurojnë vetë dhe të kujdesen për komunitetet e tyre. Ushqimi ynë vjen nga një grusht korporatash multi-kombëtare. Po të mbyten linjat e furnizimit nga një mungesë karburanti, një pandemi, një akt terrorizmi ose ndonjë faktor tjetër, raftet e dyqaneve do të zbrazeshin brenda 4-5 ditëve. Shumë njerëz varen nga "rrjeti" për ujin, nxehtësinë dhe fuqinë e tyre. Përsëri, shpërndarja e këtyre burimeve është në të vërtetë e brishtë pasi ato gjithashtu janë të ndërvarura nga disponueshmëria e njëri-tjetrit. Kjo është e gjitha për të thënë që nëse do të vinte një kaos i tillë, ai do të kishte efektin e destabilizimit të rajoneve të tëra, zhvendosjen e qeverive dhe ri-rregullimin e shoqërive të tëra. Me një fjalë, do të krijonte një revolucion (lexo Mashtrimi i Madh - Pjesa II) Por atëherë, ky është qëllimi që një Rend i Ri Botëror të mund të formohet nga kaosi. [1]shih  Misteri Babilonia, Revolucioni Global!, Kërkimi i Lirisë

Sidoqoftë, ajo që është më shqetësuese është se, tashmë, është e qartë që popujt e kombeve demokratikë janë të gatshëm të heqin dorë nga të drejtat e tyre për sigurinë disi sipërfaqësore të Shtetit, qoftë kjo përqafimi i hapur i Socializmit në disa vende, apo ndërhyrja e qeverisë mbi liritë personale në emër të "sigurisë së atdheut". Nëse bota do të hidhet në kaos global, atëherë bota do ta bëjë këtë shikoj që një udhëheqës ta çlirojë atë nga rrëmuja e tij. [2]shih Mashtrimi i Madh - Pjesa II

Më kujtohet përsëri, por në një kontekst tjetër, fjalët paraprake të Bekuar Kardinalit Newman:

Kur ta hedhim veten mbi botën dhe të varemi për mbrojtje nga ajo dhe të heqim dorë nga pavarësia dhe forca jonë, atëherë ai [Antikrishti] do të na shpërthejë me tërbim për aq sa Zoti e lejon atë. Pastaj papritmas Perandoria Romake mund të shpërbëhet, dhe Antikrishti shfaqet si një përndjekës, dhe kombet barbare përreth shpërthejnë. - I nderuar John Henry Newman, Predikimi IV: Përndjekja e Antikrishtit

Megjithatë, ka diçka ndryshe në zemër të këtij Revolucioni të Ri: është gjithashtu antropologjike në natyrë. Shtë një transformim i atyre që ne e shohim veten si burrë dhe grua dhe lidhja jonë me njëri-tjetrin. Kategoritë e “burrit” dhe “gruas” po zhduken me pasoja të pallogaritshme

 

REVOLUCIONI ANTROPOLOGJIK

Katërqind vitet e kaluara ngadalë na e kanë zbutur besimin në Zot, dhe për këtë arsye, kuptimin tonë se jemi bërë në shëmbëlltyrën e Tij. Kështu, bazat e shoqërisë njerëzore që Zoti krijoi, përkatësisht martesë dhe familja, janë shpërbërë ashtu që mund të thuhet me të drejtë se vetë "e ardhmja e botës është një kunj". [3]shih Në prag Duke folur për familjen, Papa Benedikti deklaroi:

Kjo nuk është një konventë e thjeshtë shoqërore, por më tepër qeliza themelore e çdo shoqërie. Si pasojë, politikat që minojnë familjen kërcënojnë dinjitetin njerëzor dhe të ardhmen e vetë njerëzimit. —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar trupit diplomatik, 19 janar 2012; Reuters

Ai shtoi këtë Krishtlindje të kaluar (2013)

Në luftën për familjen, vetë nocioni i qenies - i asaj që do të thotë të jesh njeri - po vihet në dyshim… Çështja e familjes… është pyetja se çfarë do të thotë të jesh burrë dhe çfarë është e nevojshme të bëhu për të qenë burra të vërtetë false Gënjeshtra e thellë e kësaj teorie [se seksi nuk është më një element i natyrës por një rol shoqëror që njerëzit zgjedhin për veten e tyre] dhe i revolucionit antropologjik që përmbahet brenda saj është i qartë —POPA BENEDICT XVI, 21 dhjetor 2012

Humbja e identitetit tonë si "burrë" dhe "grua" po del shpejt jashtë kontrollit. Në Mbretërinë e Bashkuar, termat "burri" dhe "gruaja" ose "Nusja" dhe "Dhëndri" po hiqen nga dokumentet e martesës. [4]shih http://www.huffingtonpost.co.uk/ Në Australi, Komisioni për të Drejtat e Njeriut po lëviz për të mbrojtur disa njëzet e tre Përkufizimet "gjinore" - dhe numërimi.

Në fillim kishte meshkuj dhe femra. Së shpejti nuk ishte homoseksualiteti Më vonë kishte lesbike, dhe shumë më vonë homoseksualë, biseksualë, transgjinorë dhe queer… Deri më sot (në kohën kur e lexoni këtë, the familja e seksualiteteve mund të jetë rritur dhe shumëzuar) këto janë: transgjinore, trans, transeksuale, interseksuale, androgjene, agjendë, komodë kryq, mbreti tërheqës, mbretëreshë zvarritëse, lëng i gjinisë, gjiniakërkuese, gjinia e brendshme, neutrois, paneksual, pan-gjinor, gjinia e tretë, seksi i tretë, vajza motër dhe vëllai y —Nga “Papa Benedikti XVI ekspozon gënjeshtrën e thellë të filozofisë së lëvizjes së identitetit gjinor”, ​​29 dhjetor 2012, http://www.catholiconline.com/

Kështu, mbrojtja e familjes dhe martesa autentike kanë të bëjnë më shumë sesa ruajtjen e blloqit ndërtimor të kulturave. …

… Ka të bëjë me vetë njeriun. Dhe bëhet e qartë se kur Zotit i mohohet, dinjiteti njerëzor gjithashtu zhduket. —POPA BENEDICT XVI, 21 dhjetor 2012

 

KONSPIRACIONI KUNDR JETS

Kur dinjiteti njerëzor zhduket, njeriu fillon të zhduket. Nëse e pranojmë botërisht që nuk ka më absolute morale - se kush jemi ne si specie, si individë, si persona - përcaktohet në mënyrë arbitrare, atëherë mund të jemi të sigurt se një Shtet i pafe do t'i përcaktojë ato në mënyrë arbitrare për ne. Ky është mësimi i historisë, rruga e përsëritur e rrahur nga këmbët e hekurta të tiranëve, diktatorëve dhe të çmendurve. Mashtrimi i vërtetë i kohës sonë është se ne besojmë se jemi shumë inteligjentë për ta lejuar të ndodhë përsëri.

Por po ndodh kudo përreth nesh. Ne jemi tashmë duke përcaktuar në mënyrë arbitrare kur dikush bëhet person.

• Aborti debatohet pikërisht në këtë pikë. Në Kanada kohët e fundit, komuniteti mjekësor vendosi rastësisht që personaliteti nuk fillon derisa trupi i një fëmije të palindur të ketë plotësisht doli nga kanali i lindjes. [5]shih Frikacakët Implikimet e kësaj janë të qarta: një foshnjë mund të vritet për aq kohë sa ka ende një këmbë në bark. Edhe kur kanë ndodhur raste të qarta të vrasjes, e drejta për "abort" citohet ende. [6]shih www.cbcnews.ca

• Në Shtetet e Bashkuara, të ashtuquajturat "panele vdekjeje" po formohen për të përcaktuar se kush mund dhe nuk mund të marrë kujdes shëndetësor: kush është aq i vlefshëm sa të mbahet i shëndetshëm dhe kush jo.

• Hulumtimet embrionale mbi fetuset njerëzore në mënyrë rutinore shkatërrojnë jetën për "të mirën më të madhe" të gjetjes së kurave për sëmundjet - ose përbërës më të mirë për përbërjen dhe ushqimin më të favorshëm. [7]shih www.LifeSiteNews.com

• Tortura pranohet nga vendet e "civilizuara" si një "armë" kundër terrorizmit. [8]"torturë e cila përdor dhunë fizike ose morale për të nxjerrë rrëfime, për të ndëshkuar fajtorët, për të trembur kundërshtarët ose për të kënaqur urrejtjen është në kundërshtim me respektin për personin dhe për dinjitetin njerëzor. " -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2297

• Në disa kombe në Perëndim, e drejta për të vrarë veten po kërkohet me forcë ndërsa e drejta për eutanizim po merr vrull.

Shkenca dhe teknologjia sot po lëvizin me një ritëm të shpejtë për të rishpikuar fjalë për fjalë qenien njerëzore duke ndryshuar gjenet tona ose duke ndërfaqur trupat tanë me patate të skuqura kompjuterike.

Nëse përparimi teknik nuk përputhet me progresin përkatës në formimin etik të njeriut, në rritjen e brendshme të njeriut (krh. Ef. 3:16; 2 Kor 4:16), atëherë nuk është aspak progres, por një kërcënim për njeriun dhe për botën... Shkenca mund të kontribuojë shumë për ta bërë botën dhe njerëzimin më njerëzor. Megjithatë, ai gjithashtu mund të shkatërrojë njerëzimin dhe botën nëse nuk drejtohet nga forca që ndodhen jashtë saj.—POPA BENEDIKTI XVI, Letër Enciklike, Flisni Salvi, n 22, 25

• Në një shkallë masive, zvogëlimi i popullsisë është duke u zhvilluar. Shumë kombe të huaja nuk mund të marrin ndihmë të huaj nëse nuk bien dakord të zbatojnë programe të "shëndetit riprodhues", me fjalë të tjera, disponueshmëri të gatshme për kontrollin e lindjeve, abortin dhe sterilizimin e detyruar. Ekonomitë në Perëndim po zvogëlohen për arsyen e thjeshtë se ata kanë kontracepsionuar dhe abortuar brezat e konsumatorëve dhe taksapaguesve.

• Fitimi, jo njerëzit, tani është qëllimi kryesor i korporatave, tregjeve dhe ekonomive. Këto synime fiskale po zgjerojnë hendekun midis kombeve të pasura dhe të varfra dhe në mënyrë efektive destabilizuese.

Ty tirania e mammonit […] shtrembëron njerëzimin. Asnjë kënaqësi nuk është kurrë e mjaftueshme, dhe teprimi i mashtrimit të dehjes bëhet një dhunë që copëton rajone të tëra - dhe e gjithë kjo në emër të një keqkuptimi fatal të lirisë që në të vërtetë minon lirinë e njeriut dhe në fund të fundit e shkatërron atë. —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010

• Qeveritë tani po pushtojnë vendet e tjera në mënyrë rutinore me sulme "parandaluese", duke autorizuar goditje të paligjshme raketore dhe duke dëbuar udhëheqësit me kosto në qindra mijëra jetë të pafajshme të shkëmbyera thjesht si "dëm kolateral". [9]Estimatedshtë vlerësuar se lufta kundër Irakut për të dëbuar Saddam Huseinin dhe "armët e tij të shkatërrimit në masë", të cilat nuk u gjetën kurrë, ka vrarë afër një milion Irakienë. krh. www.globalresearch.ca

Mund të vazhdoja me helmimin e pamatur që po ndodh në furnizimi me ushqim njerëzor, bujqësia dhe atmosfera jonë. Çështja është kjo: kur nuk shohim më vlerën e personit njerëzor, të dinjitetit të një shpirti, atëherë njerëzit vetë bëhen mjet për të arritur një qëllim; ato bëhen një mall në treg, një gur themeli, një nënprodukt i thjeshtë evolucionar që i nënshtrohet mbijetesës së më të fortit (dmth. më i pasuri). Me një fjalë, ato bëhen i disponueshëm. [10]shih Tërheqja e Madhe

Pyetja e Zotit: "havefarë keni bërë?", Të cilën Kaini nuk mund t'i shpëtojë, i drejtohet edhe njerëzve të sotëm, për t'i bërë ata të kuptojnë shtrirjen dhe peshën e sulmeve kundër jetës të cilat vazhdojnë të shënojnë historinë njerëzore ... Kushdo që sulmon jetën njerëzore , në një farë mënyre sulmon vetë Zotin. OPPOPE JOHN PAUL II, Evangelium Vitae; n 10

Kush dëshiron ta eleminojë dashurinë, po përgatitet ta eleminojë njeriun si të tillë. —POPA BENEDIKTI XVI, Letër Enciklike, Deus Caritas Est (Zoti është Dashuri), n. 28b

Ne kemi përqafuar një "kulturë vdekjeje" dhe kështu kemi arritur në pragun e "përballjes përfundimtare" midis "gruas së veshur me diellin" dhe nofullave të hapura të "dragoit". [11]krh. Rev 12-13; gjithashtu Tërheqja e Madhe Kuptimi i Përballjes Finale Dhe ky është vetëm fillimi i korrjes.

Kjo [kulturë e vdekjes] nxitet në mënyrë aktive nga rryma të fuqishme kulturore, ekonomike dhe politike të cilat inkurajojnë një ide të shoqërisë që merret tepër me efikasitetin. Duke parë situatën nga ky këndvështrim, është e mundur të flitet në një kuptim të caktuar të një lufte të të fuqishmëve kundër të dobëtve: një jetë gjë që do të kërkonte një pranim më të madh, dashuria dhe kujdesi konsiderohet i padobishëm, ose konsiderohet si një barrë e patolerueshme, dhe për këtë arsye refuzohet në një mënyrë apo në një tjetër. Një person i cili, për shkak të sëmundjes, aftësisë së kufizuar ose, më thjesht, thjesht duke ekzistuar, komprometon mirëqenien ose stilin e jetës së atyre që janë më të favorizuar, ka prirjen të shikohet si një armik që duhet rezistuar ose eliminuar. Në këtë mënyrë lëshohet një lloj "komploti kundër jetës". Ky komplot përfshin jo vetëm individë në marrëdhëniet e tyre personale, familjare ose në grup, por shkon shumë përtej, deri në dëmtimin dhe deformimin, në nivelin ndërkombëtar, të marrëdhënieve
midis popujve dhe shteteve
. —POPA JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, “Ungjilli i jetës”, N. 12

 

KULLA E RE E BABELS

Preciselyshtë pikërisht ky "shtrembërim" për të cilin foli Gjon Pali II që po gjeneron kushtet për një Revolucion Global, një që në fund të fundit kërkon të rimarrë njeriun në imazhin e tij. Dhe kështu, ne kemi hyrë tonë herë në një pikë kthese të shquar: besimi se seksi ynë biologjik, përbërja gjenetike dhe pëlhura morale mund të rregullohen plotësisht, ri-inxhinierohen dhe rivendosen. Ne e kemi vendosur shpresën tonë pothuajse vetëm në shkencë dhe teknologji për të na dhënë në një epokë të re të ndriçimit njerëzor dhe lirisë. Kulla e Re e Babelit ne jemi duke e bërë që kulla babilonase e Dhiatës së Vjetër të duket si një kasolle.

Por çfarë është Babel? Shtë përshkrimi i një mbretërie në të cilën njerëzit kanë përqendruar aq shumë fuqi sa mendojnë se nuk kanë më nevojë të varen nga një Zot që është larg. Ata besojnë se janë aq të fuqishëm sa mund të ndërtojnë rrugën e tyre për në qiell në mënyrë që të hapin dyert dhe të vendosen në vendin e Zotit. Por pikërisht në këtë moment ndodh diçka e çuditshme dhe e pazakontë. Ndërsa po punojnë për të ndërtuar kullën, ata papritmas e kuptojnë se po punojnë kundër njëri-tjetrit. Ndërsa përpiqen të jenë si Zoti, ata rrezikojnë të mos jenë edhe njerëz - sepse ata kanë humbur një element thelbësor të të qenit njerëzor: aftësinë për të rënë dakord, për të kuptuar njëri-tjetrin dhe për të punuar së bashku ... Progresi dhe shkenca na kanë dhënë fuqia për të mbizotëruar forcat e natyrës, për të manipuluar elementet, për të riprodhuar gjallesat, pothuajse deri në pikën e prodhimit të vetë njerëzve. Në këtë situatë, lutja ndaj Zotit duket e tejkaluar, e pakuptimtë, sepse ne mund të ndërtojmë dhe krijojmë gjithçka që duam. Ne nuk e kuptojmë se jemi duke rijetuar të njëjtën përvojë si Babel.  —POPA BENEDIKTI XVI, Homeli i Rrëshajëve, 27 maj, 2102

Kjo është Mashtrim i Madh e jo vetëm kohëve tona, por mbase më e madhja që nga Kopshti i Edenit. [12]shih Mashtrimi i Madh - Pjesa III Kthehu në Eden? Possibleshtë e mundur vetëm në një shkallë globale nëse krizat globale arrijnë të joshin njerëzimin duke besuar se është vetëm zgjidhja e problemeve tona është në fakt për të më në fund bëheni perënditë që Adami dhe Eva u përpoqën, por nuk arritën të ishin -Nuk munda jetë.

Në këtë skenar, krishterimi duhet të eliminohet dhe t'i japë vendin një feje globale dhe një rendi të ri botëror.  -Jezu Krishti, Bartësi i Ujit të Jetës, n 4, Këshillat Papnorë për Kulturë dhe Dialog Ndërfetar

Almostshtë pothuajse e pabesueshme që njerëzimi mund të lërë veten të mashtrohet kaq shumë, përveç kësaj Vetë Shkrimi, përmes profetëve të Dhiatës së Re dhe Profetëve të Vjetër, parashikon pikërisht këtë gjë. Krizat, me sa duket, janë Shtatë Vulat e Revolucionit parë në një vegim nga Shën Gjoni - kriza që kulmojnë me një shpëtimtar të paperëndishëm i cili premton të japë një Utopi të Re

Pas kësaj, unë pashë në vegimet e natës dhe ja një kafshë e katërt, e tmerrshme dhe e tmerrshme dhe e fortë jashtëzakonisht e madhe; dhe kishte dhëmbë të shkëlqyeshëm hekuri… Unë i konsiderova brirët dhe, vër re, u ngrit mes tyre një brirë tjetër i vogël, para të cilit ishin tre nga brirët e parë të këputur nga rrënjët: dhe, ja, në këtë brirë ishin sytë si sytë e njeriut dhe goja që flet gjëra të mëdha. (Dan 7: 7-8)

I magjepsur, e gjithë bota ndoqi pas bishës. (Zbul. 13: 3) 

Para ardhjes së dytë të Krishtit, Kisha duhet të kalojë nëpër një provë të fundit që do të lëkundë besimin e shumë besimtarëve. Përndjekja që shoqëron pelegrinazhin e saj në tokë do të zbulojë "misterin e paudhësisë" në formën e një mashtrimi fetar që u ofron burrave një zgjidhje të dukshme të problemeve të tyre me çmimin e braktisjes nga e vërteta. Mashtrimi suprem fetar është ai i Antikrishtit, një pseudo-mesianizëm me anë të të cilit njeriu e madhëron veten e tij në vend të Zotit dhe të Mesisë së tij vjen në mish.Mashtrimi i Antikrishtit tashmë fillon të marrë formë në botë sa herë që bëhet kërkesa për të realizuar brenda historisë atë shpresë mesianike që mund të realizohet vetëm përtej historisë përmes gjykimit eskatologjik. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 675-676

 

LIDHUR ME LIDHJE:

 

 

 

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste.

 
Faleminderit për mbështetjen tuaj financiare
dhe shumë lutje!

www.markmallett.com

-------

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih  Misteri Babilonia, Revolucioni Global!, Kërkimi i Lirisë
2 shih Mashtrimi i Madh - Pjesa II
3 shih Në prag
4 shih http://www.huffingtonpost.co.uk/
5 shih Frikacakët
6 shih www.cbcnews.ca
7 shih www.LifeSiteNews.com
8 "torturë e cila përdor dhunë fizike ose morale për të nxjerrë rrëfime, për të ndëshkuar fajtorët, për të trembur kundërshtarët ose për të kënaqur urrejtjen është në kundërshtim me respektin për personin dhe për dinjitetin njerëzor. " -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2297
9 Estimatedshtë vlerësuar se lufta kundër Irakut për të dëbuar Saddam Huseinin dhe "armët e tij të shkatërrimit në masë", të cilat nuk u gjetën kurrë, ka vrarë afër një milion Irakienë. krh. www.globalresearch.ca
10 shih Tërheqja e Madhe
11 krh. Rev 12-13; gjithashtu Tërheqja e Madhe Kuptimi i Përballjes Finale
12 shih Mashtrimi i Madh - Pjesa III Kthehu në Eden?
Postuar ne BALLINA, SHENJAT dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.