Ora e Vendimit

 

Qysh prej kohës kjo u postua për herë të parë, 7 shtator 2008, vendimi është marrë në Kanada: do të ketë jo mbrojtje për të palindurit, pa përfundim të abortit në sy. Dhe tani, Amerika përballet me vendimin e saj më të madh ndonjëherë. Unë kam shtuar videon më poshtë të cilën sapo regjistrova. Shtë një shtesë e shkrimit më poshtë, në këtë orë të vendimit. (Shënim: data e zgjedhjeve është 4 nëntor, jo 2, siç thuhet në video.)

 

 


  


Foshnja e abortuar në 10 javë

 

 MBI Vigjiljen e Festës së Lindjes së Mary 

 

Diçka e jashtëzakonshme ka ndodhur në këtë Viti i Shpalosjes. Në të gjithë botën, ka pasur një shfaqje të papritur dhe të theksuar të "çështjes" së abortit. Ajo ka dalë në sipërfaqen e gjykatave, qeverive dhe mediave. Ai ka qenë një qendër e ndryshimit shoqëror në disa vende, zakonisht duke hapur derën e abortit. Ajo është shfaqur si vija e qartë ndarëse midis së majtës dhe së djathtës, konservatore dhe liberale, modernistes dhe tradicionalistes. Por besoj se ka diçka më shumë se ajo që bie në sy.

E ndjeva Zotin duke thënë se kjo shfaqje e abortit në ballë të politikës dhe debatit është një provë: bota po gjykohet dhe para se Gjykatësi të shqiptojë dënimin, ekziston një mundësi e fundit për tu penduar për këtë krim të tmerrshëm.

 

PER PARA

Nga një perspektivë e Amerikës së Veriut, kanë ndodhur dy ngjarje të papritura dhe domethënëse. Dr. Henry Morgentaler është një avokat kryesor i abortit në Kanada. Ai mburret se ka abortuar mbi 100, 000 foshnje vetë. Kohët e fundit, ai u nderua me nderin më të lartë në vend, Urdhrin e Kanadasë. Emërimi i tij - dhe zemërimi pasues që provokoi nga sektorë të caktuar të vendit - - e ka sjellë abortin në ballë të ndërgjegjes kanadeze. 

Ngjarja tjetër është emërimi i Sarah Palin për Zëvendës President të Shteteve të Bashkuara. Ajo është një avokate e fortë për jetën, nga të palindurit tek ata me «nevoja të veçanta». Ajo qëndron në kontrast të plotë me rivalin e saj presidencial, Barack Obama, i cili është në procesverbal për mbrojtjen e çdo forme të abortit, duke përfshirë lindja e pjesshme aborte të lindjes së gjallë të cilat janë qartësisht foshnjevrasje. Emërimi i saj ka sjellë betejën midis kulturës së jetës dhe kulturës së vdekjes në ballë të ndërgjegjes amerikane. 

Timeshtë koha për të zgjedhur. Të përballemi me realitetin e asaj që është aborti, dhe ta ndalojmë atë - ose të përballemi me realitetin e asaj që është aborti, dhe ta mohojmë atë… dhe të përballemi me pasojat e zgjedhjes sonë.

 

ORA E VENDIMIT

Kjo nuk ka të bëjë me një raund tjetër të debateve mbi të drejtat e grave ose të drejtën për të zgjedhur. Ky është një ndriçim i ndërgjegjes mbi çështjen ndoshta shoqërore më thelbësore në botën moderne. Një jetë merret në procesin e një aborti. Zemra e njeriut pushon së rrahuri. Pjesët e trupit nxirren nga nëna, foshnja shpesh djegur me solucion të kripur ose prerë në kubikë në disa pjesë. Kjo ka të bëjë me sakrificën njerëzore në kohët moderne. Kjo ka të bëjë me vrasjen, vrasjen e fëmijëve dhe gjenocidin. Dhe tani ajo po përballet me Amerikën e Veriut krejtësisht në fytyrë.

Mbretërit e Judës e kanë mbushur këtë vend me gjak të të pafajshmit. Ata kanë ndërtuar vende të larta për Baalin për të izoluar bijtë e tyre në zjarr si holokaustet e Baalit: një gjë të tillë që unë as nuk e komandova, nuk e kisha folur dhe as nuk më kishte shkuar kurrë në mendje. (Jer 19: 4-5)

Nuk ka hyrë në mendjen e Zotit, ky tmerr i përditshëm luajti në klinikat tona të financuara nga taksat dhe abortet fitimprurëse. Kush mund të ketë konceptuar një industri miliard dollarëshe tregtia e së cilës është individi më i vogël dhe më i pafuqishëm? Kush mund të kishte menduar se vendi më i sigurt në tokë - barku i nënës - do të bëhej më i dhunshmi? 

Nuk është rastësi që bota tani flet për "terror" dhe "terroristë". Sepse kjo është fjalia që Zoti i dha Jeruzalemit dhe tërë Judës për flijimin e tyre të pafajshëm ndaj Baalit:

Sepse kështu thotë Zoti: Në të vërtetë, unë do të të dorëzoj në tmerr, ti dhe të gjithë miqtë e tu. Sytë e tu do t'i shohin duke rënë nga shpata e armiqve të tyre. Unë do t'ia dorëzoj të gjithë Judën mbretit të Babilonisë, i cili do t'i marrë robërit e tyre në Babiloni ose do t'i vrasë me shpatë. (Jeremia 20: 4)

 

NJE PARALAJMRIM PROFETIK

Të flasësh për këto gjëra është e vështirë. Të them atë që është hedhur në zemrën time është e nevojshme:

Sa herë që flas, duhet të bërtas, dhuna dhe zemërimi janë mesazhi im; Fjala e Zotit më ka tallur dhe fyer tërë ditën. Unë them me vete, nuk do ta përmend, nuk do të flas më në emër të tij. Por pastaj bëhet si zjarr që digjet në zemrën time, burgoset në kockat e mia; Unë lodhem duke e mbajtur brenda, nuk mund ta duroj. (Jeremia 20: 8-9)

Unë kam folur tashmë për paralajmërimin e pagabueshëm që kam marrë në një nga turnetë e mi të koncertit nëpër Shtetet e Bashkuara në rrugën për në kryeqytetin e Kanadasë (shih 3 qytete dhe një paralajmërim për Kanadanë) Ai paralajmërim ngrihet përsëri në zemrën time me fjalë shumë më të qarta. Nëse mëkati i abortit nuk pendohet, Zoti do të heqë mbrojtjen e Tij nga ky kontinent dhe një pushtim ushtarak do të bëhet i pashmangshëm.

Ju thoni: "Rruga e Zotit nuk është e drejtë!" Dëgjoni tani, shtëpi e Izraelit: A është e padrejtë rruga ime, ose më mirë, a nuk janë të padrejta rrugët tuaja? (Ezekieli 18:25)

Si mund të mbjellim në vdekje pa korrur vdekjen? Si mund të mbjellim në dhunë pa korrur dhunë? A jemi kaq budallenj sa të besojmë se ligjet shpirtërore janë pezulluar për këtë brez?

Fryti i abortit është lufta bërthamore. - E bekuar Nënë Tereza e Kalkutës 

E vetmja gjë e pezulluar është gjykimi i Zotit

… Sepse i dhembshur dhe i mëshirshëm është ai, i ngadalshëm në zemërim, i pasur me mirësi dhe i penduar në ndëshkim. (Joeli 2:13)

Ndërsa po përgatisja këtë shkrim, një lexues papritmas vendosi të më dërgonte një ëndërr që kishte këtë herë Vjeshtën e kaluar. Diçka më thotë se koha e tij nuk është rastësi:

Më lejoni t'ju tregoj për një vizion ose ëndërr që pashë në 9 në 18 të mëngjesit. E mbaj mend si dje. Isha në gjumë të thellë kur papritmas pashë 07 ose 3 shpërthim bërthamor në bregun perëndimor ose jashtë perëndimit. Ishte sikur isha lart në ajër dhe i shikoja në distancë. Zgjati vetëm një minutë apo më shumë kur u zgjova i befasuar. Lotët më rridhnin në sy dhe unë vazhdoja të dëgjoja një zë pa pushim: “Viti i pendimit”Dhe megjithatë nuk po qaja, por uji më rridhte nëpër faqe. Unë kurrë nuk kam provuar diçka të tillë më parë ose që atëherë dhe e di që viti është gati up  

A është ëndrra e tij fjalë për fjalë? A është simbolike? A është një mesazh urgjent për mijëra që lexojnë këto shkrime? Do ta them përsëri: nëse ky brez do të pendohej, Zoti do të pendohej. Por dielli po perëndon në këtë kulturë vdekjeje dhe së shpejti e gjithë toka do të zhytet në errësirë ​​nëse nuk largohemi nga kjo rrugë shkatërrimi.

Bie borisë në Sion, bie alarmin në malin tim të shenjtë! Le të dridhen të gjithë banorët e vendit, sepse dita e Zotit po vjen; Po, është afër, një ditë errësire dhe errësire, një ditë resh dhe errësire! (Joeli 2: 1-2)

 

RIPARIMI

Ne, Kisha, duhet të pendohemi të parët. Kur Pali VI thirri përmes enciklikës së tij Humanae Vitae se kontrolli i lindjeve do të çonte në uljen e standardeve morale dhe keqpërdorimin e pushtetit nga shteti për të ndërhyrë në seksualitetin njerëzor, ai kryesisht u injorua. Konferenca Kanadeze e Ipeshkvive Katolikë (CCCB) lëshoi ​​"Deklaratën e Winnipeg" e cila deklaroi se ai që ndjek

… Ajo rrugë që i duket e drejtë, e bën me ndërgjegje të mirë. - Përgjigja e Ipeshkvijve Kanadezë ndaj Humanae Vitae; Asambleja Plenare e mbajtur në St. Boniface, Winnipeg, Kanada, 27 shtator 1968

Vendosi një precedent, jo vetëm në këtë vend, por në të gjithë botën që klerikët të këshillojnë besimtarët të bëjnë thjesht atë "që duket e drejtë" në mendjen e vet. Në të vërtetë, edhe unë ndoqa atë proces të gabuar, por me hirin e Zotit Shpirti i Shenjtë vuri në dukje gabimin tim të rëndë dhe m'u dha një mundësi të pendohesha (shih Një dëshmi intime). 

Isshtë koha që CCCB të tërheqë deklaratën e tyre, korrigjoni gabimet e tij dhe mësoni në harmoni me Atin e Shenjtë të vërtetat e fuqishme të jetës njerëzore dhe seksualitetit në atë enciklik. 

Pasojat e kulturës së kontracepsionit janë të dukshme në kulturën me abort dhe me çështjen e martesës. Unë mendoj se duhet ta rishikojmë atë (Humanae Vitae) dhe rihap zemrat tona për mençurinë e këtij dokumenti. - Kardinali Marc Ouellet, Primati i Kanadasë, LifeSiteNews.com, Qyteti i Kebekut, 19 qershor 2008

Pranimi i gjerë i kontrollit të lindjeve në Kishë ka çuar në një cunami moral i cili tani, për ironi të fatit, kërcënon vetë lirinë e ekzistencës së Kishës në Perëndim (shih Përndjekje!) Masa e dëmshpërblimit duhet të ofrohet në çdo Kishë në Amerikën e Veriut për mëkatin e kontracepsionit, si dhe për abortin. Pastaj udhëheqësit - politikanët, zyrtarët qeveritarë dhe gjykatësit e Gjykatës së Lartë - duhet të heqin dorë nga praktika e abortit dhe të dëbojnë ligjet që e kanë lejuar atë. 

Atëherë, ndoshta, Zoti do të pendohet dhe do të na përqafojë ashtu si babai bëri djalin plangprishës. Kjo është dëshira e Tij e zjarrtë!

Nuk dua ta ndëshkoj dhimbjen e njerëzimit, por dëshiroj ta shëroj, duke e shtypur atë në Zemrën time të Mëshirshme. Unë e përdor dënimin kur ata vetë më detyrojnë të veproj kështu; Dora ime nuk ka dëshirë të kapë shpatën e drejtësisë. Para ditës së drejtësisë po dërgoj Ditën e Mëshirës. (Jezusi, tek Shën Faustina, Ditari: Mëshira hyjnore në shpirtin tim, n 1588)

Po, mesazhi që shkruaj sot është një shpresë: se rruga e shkatërrimit në të cilën po ecim mund të shmanget me anë të pendimit, sepse Zoti që na krijoi është i durueshëm, i mirë dhe i mëshirshëm.

Por oh, ora është kaq shumë vonë!

Kur një njeri i virtytshëm largohet nga virtyti për të bërë paudhësi dhe vdes, duhet të vdesë për shkak të paudhësisë që ai bëri. Por nëse një njeri i lig, duke u larguar nga ligësia që ka bërë, bën atë që është e drejtë dhe e drejtë, ai do të ruajë jetën e tij… (Ezekiel 18: 26-27)

 

 

Dëgjoni një intervistë në radio të Mark Mallett në Otava, Kanada me David MacDonald të CatholicBridge.com. Marku jep mesazhin profetik që mori, si dhe disa nga dëshmitë e tij personale. Te degjosh, 

Kliko këtu për përdoruesit e Mac

Kliko këtu për përdoruesit e Windows 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, E VURTETA E VARDRTET.

Komentet janë të mbyllura.