Ora e Mëshirës së Madhe

 

CDO ditë, një hir i jashtëzakonshëm na vihet në dispozicion që brezat e mëparshëm nuk e kishin ose nuk ishin në dijeni. Isshtë një hir i përshtatur për brezin tonë i cili, që nga fillimi i shekullit të 20-të, tani po jeton në një "kohë mëshire".

 

SHTYPT E Mëshirës

Fryma e Jetës që Jezusi merr frymë mbi Apostujt pas ringjalljes së Tij fuqia për të falur mëkatet. Papritmas, ëndrra dhe udhëzimi i dhënë Shën Jozefit vjen në sy:

Shall do ta quash Jezus, sepse ai do ta shpëtojë popullin e tij nga mëkatet e tyre. (Mat 1:21)

Kjo është arsyeja pse Jezusi erdhi: të dhurojë mëshirë për njerëzimin e rënë. Zakaria, babai i Gjon Pagëzorit, profetizoi se një i ri "Dita do të agojë mbi ne nga lart" kur Zoti do të japë "Shpëtim për popullin e tij në faljen e mëkateve të tyre". Do të vijë, thotë ai:

… Përmes mëshirës së butë të Zotit tonë. (Luka 1:78)

Ose siç lexon përkthimi latin "Përmes zorrëve të mëshirës së Perëndisë tonë". [1]Douay-Rheims Do të thotë që Jezusi ka ardhur të derdhet nga thellësia e qenies së Zotit një butësi mbi ne që mahnit edhe engjëjt. Qëllimi i krishterimit ose i Kishës, pra, është që të sjellë çdo shpirt individual në planet në një takim me këtë Mëshirë Hyjnore. Sepse siç tha Shën Pjetri në leximi i parë masiv i sotëm, "Nuk ka shpëtim përmes askujt tjetër dhe as ka ndonjë emër tjetër nën qiell që i është dhënë racës njerëzore me të cilën do të shpëtohemi." [2]Veprat 4: 12

 

JUAJ P FORR T AS PYETUR

Mëshira e Zotit, megjithatë, nuk është e kufizuar në faljen e mëkateve. Gjithashtu është urdhëruar të na çlirojë nga fuqia e mëkatit, të na shërojë nga efektet e tij dhe të na ndihmojë ta kapërcejmë atë. Generationshtë brezi ynë që është në nevoja për këto hire. Sepse është për ne që Jezusi bëri të ditur se, në XNUMX:XNUMX çdo ditë - Ora e vdekjes së Tij mbi Kryq - Zemra e Tij e Shenjtë mbetet e hapur për ne ashtu që Ai nuk do të refuzojë "asgjë":

Në orën tre, lutju mëshirës Sime, veçanërisht për mëkatarët; dhe, qoftë vetëm për një moment të shkurtër, zhytuni në Pasionin Tim, veçanërisht në braktisjen Time në momentin e agonisë. Kjo është ora e mëshirës së madhe për të gjithë botën. Unë do t'ju lejoj të hyni në hidhërimin Tim të vdekshëm. Në këtë orë, unë nuk do t'i refuzoj asgjë shpirtit që më bën një kërkesë në bazë të Pasionit Tim. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 1320

Nënkuptohet këtu veçanërisht, por pa u kufizuar në këtë, që Jezusi do të refuzojë "asgjë" kur t'i lutemi mëshirës së Tij mëkatarë. Pra, shumë prindër më kanë shkruar ose folur gjatë viteve se si ata pikëllohen për fëmijët dhe nipërit e mbesat e tyre që kanë lënë besimin. Kështu që unë u them atyre, "Ti bëhu Noe". Sepse megjithëse Zoti gjeti mes atyre që janë në tokë vetëm Noeun të jetë i drejtë, Ai e zgjeroi atë drejtësi familjes së Tij. Nuk ka mënyrë më të mirë, pra, që ju të jeni "Noe" sesa t'i kërkoni Jezusit në këtë orë të mëshirës së madhe të shtrijë devijimin e hirit të Tij te anëtarët e familjes suaj, në mënyrë që ata të hyjnë në arkën e Mëshirës së Tij:

Unë të kujtoj, bija ime, sa herë që dëgjon orën që bie në orën e tretë, zhyt veten plotësisht në mëshirën time, duke e adhuruar dhe madhëruar atë; thirrni plotfuqinë e saj për të gjithë botën dhe veçanërisht për mëkatarët e varfër; sepse në atë moment mëshira u hap gjerë për çdo shpirt. Në këtë orë mund të merrni gjithçka për veten tuaj dhe për të tjerët për pyetjen; ishte ora e hirit për të gjithë botën-mëshira triumfoi mbi drejtësinë. -Ibid. n. 1572

Dhe këtë besim e kemi tek ai, se nëse kërkojmë diçka sipas vullnetit të tij, ai na dëgjon. (1 Gjonit 5:14)

 

SI E BJ KIST?

Ju mund të mendoni, "Unë jam një mësues, një biznesmen, një dentist etj. Unë nuk mund të ndalem në orën tre në mes të detyrave të mia." Unë do të ndaj me ju atë që bëj dhe ju siguroj se mund ta bëni këtë. Për Jezusin, Vetë Ai na inkurajon të meditojmë për Pasionin e Tij "Qoftë vetëm për një moment të shkurtër." Në fakt, Ai shpjegon se si ta bëjmë këtë saktësisht sipas dikujt profesioni:

Vajza ime, përpiquni më të mirën tuaj për të bërë Stacionet e Kryqit në këtë orë, me kusht që detyrat tuaja ta lejojnë atë; dhe nëse nuk jeni në gjendje të bëni Stacionet e Kryqit, atëherë të paktën shkelni në kishëz për një moment dhe adhuroni, në Sakramentin e Bekuar, Zemra ime, e cila është plot mëshirë; dhe nëse nuk do të jeni në gjendje të shkelni në kishëz, zhytuni në lutje atje ku rastësisht ndodheni, qoftë edhe për një çast shumë të shkurtër. Unë pretendoj nderim për mëshirën time nga çdo krijesë, por mbi të gjitha nga ju, pasi juve ju dhashë kuptimin më të thellë të këtij misteri. -Ibid. n. 1572

Pra, për fetarin ose priftin, të bësh Stacionet e Kryqit ose të thuash Kisha e Mëshirës Hyjnore (që Jezusi i mësoi Shën Faustinës) janë mënyra që dikush mund të "zhyten" në Pasionin e Krishtit. Sa më shumë ta bëjmë këtë, aq më shumë ne personalisht përfitojmë. Por këtu, duhet të matet thirrja dhe detyrat e tyre dhe të kuptohet se jo gjithçka që është e shenjtë është e shenjte per ty. 

Kur Zoti krijoi botën, Ai urdhëroi secilën pemë të jepte fryt sipas llojit të saj; dhe madje kështu Ai u bën thirrje të krishterëve - pemëve të gjalla të Kishës së Tij - të japin fryte të përkushtimit, secili sipas llojit dhe thirrjes së tij. Kërkohet një ushtrim i ndryshëm i përkushtimit nga secili - fisniku, artizani, shërbëtori, princi, vajza dhe gruaja; dhe për më tepër një praktikë e tillë duhet të modifikohet në përputhje me forcën, thirrjen dhe detyrat e secilit individ. Unë të pyes ty, fëmija im, a do të ishte e përshtatshme që një Peshkop të kërkonte të bënte jetën e vetmuar të një Karthusiani? Dhe nëse babai i një familje do të ishte i pavarur në sigurimin e së ardhmes si një Kapuçin, nëse artizani kalonte ditën në kishë si një Fetar, nëse Fetari përfshihej vetë në të gjitha llojet e biznesit në emër të fqinjit të tij si Peshkop thirrur për të bërë, a nuk do të ishte një përkushtim i tillë qesharak, i rregulluar keq dhe i patolerueshëm? -St. Francis de Sales, Hyrje në jetën e devotshme, Pjesa I, Ch. 3, f.10

Jezusi është aq i etur për të derdhur mëshirë mbi këtë botë, saqë Ai do ta bëjë këtë edhe nëse bëjmë një pauzë "Për një çast shumë të shkurtër." Kështu që, në zënien e jetës sime apostolate dhe familjare, ja çfarë bëj kur jam mjaft e para-okupuar. 

Alarmi im i orës është vendosur të ndizet çdo pasdite në orën tre. Kur të ndodhë, unë ndaloj gjithçka që po bëj për të "zhytur plotësisht në mëshirën e Tij". Ndonjëherë mund të them një Chaplet të tërë. Por shumicën e rasteve, edhe me anëtarët e familjes, bëj sa vijon: 

♱ Bëni Shenjën e Kryqit 
[Nëse keni një kryq, mbajeni atë në duar
dhe thjesht duaje Jezusin i cili të deshi ty deri në fund.]

Pastaj lutu:

Ati i Përjetshëm,
Unë ju ofroj trupin dhe gjakun,

Shpirti dhe Hyjnia e Birit Tuaj të dashur,
Zoti ynë Jezu Krisht,
në shlyerjen për mëkatet tona dhe të të gjithë botës.

Për hir të Pasionit të Tij të trishtuar
ki mëshirë për ne dhe për të gjithë botën.

Zoti i Shenjtë, Një i Shenjtë i Fuqishëm, Një i Shenjtë i Pavdekshëm,
ki mëshirë për ne dhe për të gjithë botën.

Jezusi,
Kam besim tek ti

Shën Faustina, 
lutuni për ne.
Shën Gjon Pali II,
lutuni për ne.

♱ Bëni Shenjën e Kryqit
[puth kryqëzimin.]

 

[Shënim: kur e lutin këtë me të tjerët, ata përgjigjen me fjalët me pjerrësi.]

Kjo zgjat më pak se një minutë. Në më pak se gjashtëdhjetë sekonda, unë i kam kërkuar Jezusit që të derdhë mëshirën e Tij mbi botën! Unë nuk mund të shoh dhe as të ndiej atë që po ndodh, por në atë "Moment i shkurtër" Unë besoj se shpirtrat po shpëtojnë; që hiri dhe drita po përshkojnë errësirën e dikujt në shtratin e vdekjes; që një mëkatar po tërhiqet nga pragu i shkatërrimit; që një shpirt, i shtypur nën peshën e dëshpërimit, papritmas ndeshet me praninë e mëshirshme të Dashurisë; që familja ose miqtë e mi që kanë lënë besimin po preken disi; se diku në tokë, Mëshira Hyjnore po derdhet. 

Po, në këtë Orë të Mëshirës së Madhe, kështu e ushtrojmë ju dhe unë priftërinë tonë mbretërore në Krishtin. Kjo është mënyra se si unë dhe ti

… Plotësoni atë që i mungon mundimeve të Krishtit për hir të trupit të tij, domethënë Kisha (Kolosianëve 1:24)

Pashkët nuk kanë mbaruar kurrë. Çdo ditë në orën tre, i dashur Christian, ju mund të ndihmoni në krijimin agimi nga lart thyej errësirën e kësaj bote në mënyrë që zorrët e mëshirës të zbrazen edhe një herë. 

Flakët e mëshirës po më djegin - zhurma që duhet harxhuar; Unë dua t'i vazhdoj t'i derdh mbi shpirtrat; shpirtrat thjesht nuk duan të besojnë në mirësinë time.  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 177

Të dashur fëmijë! Kjo është një kohë e hirit, një kohë e mëshirës për secilin prej jush. —Zoja e Medjugorjes, gjoja te Marija, 25 Prill, 2019

 

LIDHJE ME LIDHJE

Anti-Mëshira

Mëshira autentike

Shpresa e fundit e shpëtimit

 

Nëse dëshironi të luteni Katedralen e Mëshirës Hyjnore në tre 0:XNUMX
gjatë ngasjes ose punës,
ju mund të shkarkoni CD tim absolutisht falas:

Klikoni në kopertinën e albumit dhe ndiqni udhëzimet!

Mbështetja dhe lutjet tuaja financiare janë arsyeja
ju po e lexoni këtë sot dhe si mundem 
bëje këtë version të Chaplet falas.
 Ju bekoj dhe faleminderit. 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
 
 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Douay-Rheims
2 Veprat 4: 12
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES.