Ora e Judës

 

KETU është një skenë në Magjistarin e Oz kur mutti i vogël Toto tërheq perden dhe zbulon të vërtetën prapa "Magjistarit". Po kështu, në Pasionin e Krishtit, perdja tërhiqet dhe Juda zbulohet, duke vënë në lëvizje një zinxhir ngjarjesh që shpërndajnë dhe ndajnë tufën e Krishtit

 

ORA E JUDAVE

Papa Benedikti dha një pasqyrë të fuqishme të Judës që është një dritare në Judasat e kohërave tona:

Juda nuk është as një mjeshtër i së keqes, as figura e një fuqie demoniake të errësirës, ​​por më tepër një sykofant që përkulet para fuqisë anonime të ndryshimit të gjendjeve shpirtërore dhe modës aktuale. Por është pikërisht kjo fuqi anonime që e kryqëzoi Jezusin, sepse ishin zërat anonimë që bërtisnin: “Larg tij! Kryqëzoje! ” —POPE BENEDIKTI XVI, catholicnewslive.com

Ajo që Benedikti po thotë është se rryma rebele që rrjedh nëpër zemrën e Judës ishte një frymë e relativizmi moral. Dhe kjo, paralajmëron ai, është zeitgeist kohët tona ...

… Një diktaturë e relativizmit që nuk njeh asgjë si të caktuar dhe që lë si masë përfundimtare vetëm egon dhe dëshirat e dikujt. Të kesh një besim të qartë, sipas kredos së Kishës, shpesh etiketohet si fondamentalizëm. Megjithatë, relativizmi, domethënë, lejimi i vetes të hidhet dhe 'të përfshihet nga çdo erë mësimore', duket qëndrimi i vetëm i pranueshëm për standardet e sotme. —Cardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI) Homazhe parakonlave, 18 Prill, 2005

Kjo është tradhtia e vërtetë në këtë orë në botë: politikanë, pedagogë, shkencëtarë, mjekë, gjykatës dhe po, kler, të cilët po përkushtohen në ndryshimin e gjendjes shpirtërore dhe modës aktuale të kohës sonë kur ata braktisin absolutet morale dhe refuzojnë ligjin natyror. Guximi për të refuzuar këtë rrymë të fuqishme është zbrazur prej kohësh nga zemrat e njerëzve që kanë ikur nga e vërteta po aq shpejt sa Apostujt u larguan nga Kopshti. Mund të dëgjojmë edhe një herë fjalët e shkreta të Ponc Pilatit: Çfarë është e vërteta? Përgjigja sot është e njëjtë me atë të atyre fuqive anonime: "Çfarëdo që të themi se është!"

Dhe Jezusi nuk tha asgjë si përgjigje, [1]shih Përgjigja e Heshtur jo vetëm sepse Ai tashmë kishte thënë gjithçka, por ndoshta për të simbolizuar Kishën e Tij i cili, një ditë themi, do të heshtte përpara një bote që nuk interesohej më për të vërtetën. Po, kopertina e kohë Revista me perceptim pyeti: A ka vdekur e Vërteta?

 

TRADHTROHET!

Muajin e kaluar, apo më shumë, ka qenë një fjalë e qartë që bëri jehonë në zemrën time nën sipërfaqen e çështjeve botërore:

tradhtuar!

Ata që janë në pushtet - qofshin fetarë apo sekularë - po e tradhtojnë njerëzimin në mënyrat më të rrezikshme. Por diçka tjetër po ndodh në këtë orë: Juda po zbulohet… Dhe rezultati është shoshitja e barërave të këqija nga gruri.

 

Juda po zbulohet në botë

Ishin paratë ato që tunduan Judën atëherë, ashtu si tani. Paraja, siguria dhe një shpresë e rreme se shteti, shkenca dhe teknologjia mund të furnizojë nevojat e njeriut dhe të përmbushë dëshirat e tij. Pas këtij premtimi bosh, thotë Katekizmi, është në thelb fryma e Antikrishtit:

Përndjekja që shoqëron pelegrinazhin [e Kishës] në tokë do të zbulojë "misterin e paudhësisë" në formën e një mashtrimi fetar që u ofron burrave një zgjidhje të dukshme të problemeve të tyre me çmimin e braktisjes nga e vërteta. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 675

Nuk është se bota po e hedh poshtë shpirtërore; po refuzon Fe. Një sondazh i fundit në Kanada, për shembull, tregon gjithnjë e më shumë njerëz që refuzojnë fenë tradicionale, por ende mbajnë një lloj besimi në një qenie më të lartë. [2]krh. Angus Reid, "Besimi në Kanada 150"; krh. Kombëtare Post Por këtu është ironia e trishtuar: duke vendosur besim në humanizëm dhe një nocion të paqartë të shpirtshmërisë

Religion një fe abstrakte, negative është duke u bërë në një standard tiranik që të gjithë duhet të ndjekin. Kjo është atëherë liria në dukje - për arsyen e vetme që është çlirimi nga situata e mëparshme. —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e botës, Një bisedë me Peter Seewald, P. 52

Si rezultat, tha Benedict, një "intolerancë e re po përhapet, kjo është mjaft e dukshme". 

Një humanizëm që përjashton Zotin është një humanizëm çnjerëzor.—POPE BENEDIKTI XVI, Caritas në Veritate, n 78

Në të vërtetë, për dekadën e kaluar në veçanti, "mjeshtrat e ndërgjegjes" [3]krh. Homeli në Casa Santa Martha, 2 maj 2014; Zenit.org siç i quan Papa Françesku, kanë imponuar "vlerat" e tyre në botën perëndimore, dhe më pas jashtë, përmes "kolonizimit ideologjik". [4]shih Anija e Zezë - Pjesa II Ashtu si Juda, ata janë "Dashamirët e kënaqësisë sesa dashamirët e Zotit, pasi ata bëjnë një shtirje të fesë, por mohojnë fuqinë e saj". [5]2 Tim 3: 4 Ata janë ata, tha Shën Gjon Pali II, me «fuqinë për të 'krijuar' mendim dhe për t'ua imponuar të tjerëve." [6]Dita Botërore e Rinisë, Parku Shtetëror i Cherry Creek State, Denver, Colorado, 1993 "Feja e tyre e re", thotë Benedict

… Pretendon të jetë përgjithësisht i vlefshëm sepse është i arsyeshëm, në të vërtetë, sepse është vetë arsyeja, e cila di të gjitha dhe, për këtë arsye, përcakton kornizën e referencës që supozohet të zbatohet tani për të gjithë. Në emër të tolerancës, toleranca po shfuqizohet -Drita e botës, Një bisedë me Peter Seewald, P. 53

 

Revolucioni i Zbuluar

Por diçka e jashtëzakonshme ndodhi përmes zgjedhjes së vështirë të Donald Trump në presidencë. Papritmas, perdja u tërhoq nga magjia e "Të majtës" politike dhe, për një moment, Juda u zbulua. Papritur, ajo që u tha njerëzve ishte e pashmangshme - që ata duhet të pranonin abortin, sinkretizmin, banjat transgjinore, fundin e sovranitetit dhe mbi të gjitha, fundin e krishterimit - nuk ishte më… i pashmangshëm. Mund të përmblidhet në një deklaratë që Trump bëri në një dhomë kongresi pasuesish menjëherë pasi fitoi zgjedhjet: “Gëzuar Krishtlindjen. A e keni dëgjuar atë? Okshtë në rregull të thuash përsëri "Gëzuar Krishtlindjen". " [7]Transmetimi i radios Fox News

Por në vende si Kanadaja dhe shumica e kombeve të tjera perëndimore, perdja ende fsheh sharlatanët që premtojnë gjithçka, por mund të japin shumë pak - pak që kënaq dëshirën më të thellë të njeriut, dmth. Jo, magjistarët e gjithëfuqishëm vazhdojnë eksperimentin e tyre shoqëror me të gjithë rendin e çështjeve njerëzore duke u mahnitur me këdo që përballet me "fenë e re", duke i larë me të njëjtat tallje, pështymë dhe gënjeshtra të drejta që rrethuan Jezusin këtë natë kur Ai u tërhoq zvarrë përpara Sinedrit.

Por as nuk duhet që amerikanët e krishterë të supozojnë se nata ka mbaruar. Jo, mendoj larg. Perdja ngadalë po tërhiqet sërish ndërsa Juda hedh një përshtatje ndërsa rrotullon topa të zjarrtë përbuzjeje, tymi dhe pasqyra në përpjekje për të trembur këdo që guxon të paguajë disponimin e ndryshueshëm dhe modën aktuale të ditës - pa marrë parasysh sa të pakuptimta janë. Ka pothuajse një turmë mentaliteti në rritje në Amerikë… si ai turmë i cili erdhi dhe e tërhoqi Jezusin nga kopshti. [8]shih Turma në rritje Ky ishte revolucioni i parë kundër Krishtit ... dhe tani, unë besoj se një tjetër revolucion do të shpërthejë. Po, ka një fjalë tjetër që unë ndiej që Jezusi e përsëriti në zemrën time pa pushim këto ditë: 

Revolucion!

Unë përsëri kujtoj fjalët që thuhet se janë thënë dy herë që nga viti 2008 nga Shën Thérèse de Lisieux për një përulur dhe shumë prift mistik që njoh në Amerikë. [9]shih Revolucion! Herën e parë që i dëgjoi këto fjalë ishte në një ëndërr; herën e dytë në mënyrë të dëgjueshme gjatë meshës:

Ashtu si vendi im [Francë], që ishte vajza më e madhe e Kishës, vrau priftërinjtë dhe besnikët e saj, kështu do të ndodhë edhe persekutimi i Kishës në vendin tuaj. Në një kohë të shkurtër, kleri do të shkojë në mërgim dhe nuk do të jetë në gjendje të hyjë në kisha hapur. Ata do t'u shërbejnë besimtarëve në vendet klandestine. Besimtarët do të privohen nga "puthja e Jezusit" [Kungimi i Shenjtë]. Laikët do ta sjellin Jezusin tek ata në mungesë të priftërinjve.

Në të vërtetë, natën që Ai u tradhtua, Jezusi i dha Judës një "Kafshata e bukës". Ungjilli i Gjonit thotë se Satanai atëherë hyri në Judë i cili “Mori kafshatën dhe u largua menjëherë. Dhe ishte natë ”. 

 

Juda po zbulohet në Kishë.

Ashtu si Juda ishte pjesëmarrës në Meshën e parë, po ashtu, Juda është përsëri midis nesh në ata që përdorin pretekstin e Kishës për të përparuar ideologjitë e tyre, sofistikimet dhe kasuizmat e tyre. Dhe këtu, unë jam duke folur për ata fetarë dhe klerikë që kanë përdorur urdhrat dhe zotimet e tyre për të çuar përpara një ungjill subjektiv dhe steril.

Juda mund të ishte larguar gjithashtu, ashtu si shumë prej dishepujve; në të vërtetë, mbase nëse ai do të kishte qenë i sinqertë ai do të ishte i detyruar të largohej. Në vend të kësaj ai qëndroi me Jezusin. Ai nuk qëndroi jashtë besimit ose prej dashurisë, por përkundrazi me qëllimin e fshehtë të hakmarrjes ndaj Mësuesit ... Problemi ishte që Juda nuk u largua dhe mëkati i tij më i madh ishte mashtrimi i tij, i cili është shenja e Djallit. —BENEDICT POPE, Angelus, 26 gusht 2012; vatikan.va

Edhe këtu, është "me një puthje" që "katolikët e karrierës" shpesh "kanë përqafuar" Kishën, ndërsa kanë hedhur poshtë të Vërtetën. Ata nuk kanë qenë "të sinqertë" dhe thjesht janë ndarë, por përkundrazi, kanë qëndruar në pozicione të fuqisë, duke u bindur gjatë gjithë kohës duke promovuar një anti-Ungjill.

Por ashtu si joortodoksia e presidencës së Donald Trump ka ekspozuar shumë Judase, po ashtu, Papa Papa Françesku disi jokonvencionale ka ekspozuar Judasit të cilët, deri më tani, kanë qenë mjaft të panjohur. Dhe si pjesa tjetër e botës, ekspozimi i tyre qëndron në çështjet që lidhen me seksualitetin njerëzor dhe familjen.

Battle beteja e fundit midis Zotit dhe mbretërimit të Satanit do të jetë në lidhje me martesën dhe familjen ... kushdo që vepron për shenjtërinë e martesës dhe familjen do të jetë gjithmonë i diskutuar dhe kundërshtuar në çdo mënyrë, sepse kjo është çështja vendimtare, megjithatë, Zoja tashmë e ka shtypur kokën. —Sr. Lucia, shikuese e Fatimas, në një intervistë me Kardinalin Carlo Caffara, Kryepeshkopin e Bolonjës, nga revista Zëri i Padre Pio, Mars 2008; krh. rorate-caeli.blogspot.com

Në një nga fjalimet e tij më të fuqishme menjëherë pas seancave hapëse të Sinodit për familjen, Papa Françesku lëshoi ​​një paralajmërim që paralelisht goditi pesë korrigjimet që Jezusi bëri ndaj "Judasve" ​​në shtatë letrat e Tij drejtuar kishave në Librin e Zbulesës ( Shiko Pesë korrigjimet) Ai paralajmëroi kundër një mëshira e rreme dhe…

Tundimi për të zbritur nga Kryqi, për të kënaqur njerëzit dhe për të mos qëndruar atje, në mënyrë që të përmbushim vullnetin e Atit; të përkulesh para një fryme të kësaj bote në vend që ta pastrosh dhe ta përkulesh para Shpirtit të Zotit. -Agjencia e lajmeve katolike, 18 tetor 2014

Në të vërtetë, është pikërisht ky lloj "botëror" që çoi në braktisjen e Judës. Një botëror që

… Mund të na bëjë të braktisim traditat tona dhe të negociojmë për besnikërinë tonë ndaj Zotit që është gjithmonë besnik. Kjo… quhet braktisje, e cila është një formë e “shkeljes së kurorës” që ndodh kur ne negociojmë thelbin e qenies sonë: besnikërinë ndaj Zotit. —POPE FRANCIS nga një homel, Radio Vatikani, 18 nëntor 2013

… Sot ne e shohim atë në një formë vërtet të tmerrshme: përndjekja më e madhe e Kishës nuk vjen nga armiqtë e jashtëm, por ka lindur nga mëkati brenda Kishës. —POPA BENEDICT XVI, intervistë gjatë fluturimit për në Lisbonë, Portugali; LifeSiteNews, 12 maj 2010

Sigurisht, unë e di që disa nga lexuesit e mi po pyesin pse vetë Papa Françesku nuk ka sqaruar çështje të caktuara të mësimdhënies, ose në disa raste, i ka vendosur këto Judase të dukshme në pozicione të pushtetit? Nuk e kam pergjigjen. Dua të them, pse Jezusi zgjodhi Judën në radhë të parë? Në Pjata zhytëseUnë pyeta pse Zoti ynë e lejon Judën të mbajë pozicione të tilla fuqie në "curia" të Tij dhe të jetë aq pranë Tij, sa të mbajë edhe çantën e parave? A mundet që Jezusi të donte t’i jepte Judës çdo mundësi që të pendohej? Apo ishte për të na treguar që Dashuria nuk zgjedh të përsosurën? Ose që kur një shpirt të duket plotësisht i humbur akoma "Dashuria shpreson në të gjitha gjërat"? Përndryshe, a ishte duke lejuar Jezusi që Apostujt të shoshiteshin, për të ndarë besnikët nga të pabesët, në mënyrë që apostati të tregonte ngjyrat e tij të vërteta?

Ju jeni që më keni qëndruar pranë në sprovat e mia; dhe unë ju jap një mbretëri, ashtu si Ati im më ka dhënë një, që ju të mund të hani dhe të pini në tryezën time në mbretërinë time; dhe ju do të uleni në fronë duke gjykuar dymbëdhjetë fiset e Izraelit. Simon, Simon, ja Satani ka kërkuar që të shoshë të gjithë si grurë… (Luka 22: 28-31)

 

TP PPRGJIGJET… SI JEZUSI

Unë do të shkruaj më shumë në Ndarja e Madhe që po ndodh në këtë orë në Kishë dhe në botë. Por ajo që Jezusi dëshiron është që ne të mos e vendosim veten kundër të tjerëve, por të "bashkohemi" me ta në dashuri. Kjo është ajo që Jezusi bëri mbi të Tij rruga për në Kalvar: Ai përqafoi në zemrën e Tij çdo mëkatar që ndeshte me durim, mëshirë dhe falje - përfshirë ata që e përqeshnin, fshikullonin dhe kryqëzuan Atë. Në këtë mënyrë, Ai preku dhe ktheu disa prej këtyre Judasave gjatë rrugës.

Me të vërtetë, ky ishte Biri i Zotit! (centurioni, Mat 27:54)

Në të vërtetë, ne nuk e dimë kush janë "Judasët" dhe kush janë "Peters" të cilët, megjithëse mund ta mohojnë Krishtin tani, gjithashtu mund të pendohen dhe ta pranojnë Atë më vonë pikërisht për shkak të dëshmisë së dashurisë dhe faljes sonë. Edhe pse dishepulli Matias nuk ishte dukej askund nën Kryq, ai u zgjodh më vonë për të zëvendësuar Judën.

Ne nxjerrim nga ky një mësim përfundimtar: ndërsa nuk mungojnë të krishterët e padenjë dhe tradhtarë në Kishë, i takon secilit prej nesh të kundërpeshojmë të keqen e bërë prej tyre me dëshminë tonë të qartë për Jezu Krishtin, Zotin dhe Shpëtimtarin tonë. —BENEDICT POPE, Audienca e Përgjithshme, 18 tetor 2006; vatikan.va

Ndërsa shikojmë dhe lutemi këtë natë me Jezusin në Kopsht, le ta vëmë veshin në nxitjen e tij… që edhe ne të mos e mohojmë Zotin Tonë.

Shikoni dhe lutuni që të mos i nënshtroheni provës. Fryma është e gatshme, por mishi është i dobët. (Mateu 26:41)

 

LIDHJE ME LIDHJE

Turma në rritje

Reframuesit

Vdekja e Logjikës - Pjesa I & Pjesa II

Heqja e Frenuesit

Tsunami Shpirtëror

Mashtrimi paralel

Ora e paligjshmërisë

Korrektësia politike dhe Apostazia e Madhe

Fake News, Revolucion i Vërtetë

Ky Shpirt Revolucionar

Profecia e Judës

Anti-Mëshira

Mëshira autentike

  
Ju bekoj dhe faleminderit të gjithëve
për mbështetjen tuaj ndaj kësaj ministrie!

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Përgjigja e Heshtur
2 krh. Angus Reid, "Besimi në Kanada 150"; krh. Kombëtare Post
3 krh. Homeli në Casa Santa Martha, 2 maj 2014; Zenit.org
4 shih Anija e Zezë - Pjesa II
5 2 Tim 3: 4
6 Dita Botërore e Rinisë, Parku Shtetëror i Cherry Creek State, Denver, Colorado, 1993
7 Transmetimi i radios Fox News
8 shih Turma në rritje
9 shih Revolucion!
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.