Ora e paligjshmërisë

 

PAK ditë më parë, një amerikan më shkroi pas vendimit të Gjykatës së Lartë për të shpikur të drejtën për "martesë" të të njëjtit seks:

Unë kam qarë në dhe jashtë një pjese të mirë të kësaj dite… ndërsa përpiqem të shkoj të fle, po pyes veten nëse mund të më ndihmoni të kuptoj se ku jemi në kronologjinë e ngjarjeve që do të vijnë.

Ka disa mendime për këtë që më kanë ardhur në heshtjen e javës së kaluar. Dhe ato janë, pjesërisht, një përgjigje për këtë pyetje ...

 

VIZIONI

Shkruaj vizionin; bëjeni të thjeshtë në pllaka, në mënyrë që ai që e lexon të mund të vrapojë. Sepse vegimi është një dëshmi për kohën e caktuar… (Hab 2: 2-3)

Ekzistojnë dy gjëra që drejtojnë dhe informojnë këtë apostull shkrim që ia vlen të nënvizohen përsëri. E para është ajo dritë e brendshme që Zoti më dha për të kuptuar që Kisha dhe bota po hyjnë në një Stuhi e Madhe (si një uragan). Dimensioni i dytë dhe më i rëndësishëm, megjithatë, ka qenë filtrimi i absolutisht gjithçkaje përmes autoritetit mësimor dhe kujtesës së Kishës, të ruajtura në Traditën e Shenjtë, në mënyrë që t'i përgjigjemi me besnikëri direktivës së Shën Gjon Palit II:

Të rinjtë e kanë treguar veten e tyre të jetë për Romën dhe për Kishën një dhuratë të veçantë të Shpirtit të Zotit ... Unë nuk hezitova t'i kërkoja të bënin një zgjedhje radikale të besimit dhe jetës dhe t'u paraqes atyre me një detyrë të jashtëzakonshme: të bëhen "rojet e mëngjesit" në agimin e mijëvjeçarit të ri . OPPOPE JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9

Në këtë drejtim, unë kam gjetur se metafora e një "Stuhie" përshtatet në mënyrë të përsosur me vizionin e Etërve të hershëm të Kishës për "ditën e Zotit" dhe çfarë do të ndodhte para, gjatë dhe pas Stuhisë.

 

Fotografi e madhe

Çfarë saktësisht është "Stuhia"? Duke marrë parasysh Shkrimet e Shenjta, vizionin e Etërve të Kishës, shfaqjet e aprovuara të Nënës së Bekuar, profecitë e shenjtorëve si Faustina [1]shih Faustina dhe Dita e Zotit dhe Emmerich, paralajmërimet e qarta nga papati, mësimet e Katekizmit, dhe "shenjat e kohës", Stuhia në thelb i fut dita e Zotit. Sipas Etërve të hershëm të Kishës, ky nuk është fundi i botës, por një periudhë specifike para, dhe që çon në fundin e kohës dhe kthimin e Jezusit me lavdi. [2]shih Si epoka ishte e humbur; Shiko gjithashtu I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen! Atë kohë, mësuan etërit, gjendet në vizionin e Shën Gjonit, i cili e shkroi atë pas mbretërimi i Antikrishtit (bisha), do të ishte një periudhë paqeje, e simbolizuar nga një "mijë vjet", një "mijëvjeçar", kur Kisha do të mbretëronte me Krishtin në të gjithë botën (shih Zb 20: 1-4). [3]shih Papat dhe epoka e agimit

… Kjo ditë e jona, e cila kufizohet nga lindja dhe perëndimi i diellit, është një përfaqësim i asaj dite të shkëlqyeshme, në të cilën qarku i një mijë vjetësh ngulitë kufijtë e tij. -Lactantius, Etërit e Kishës: Institutet Hyjnore, Libri VII, Kapitulli 14, Enciklopedia Katolike; www.newadvent.org

Dhe perseri,

Ja, Dita e Zotit do të jetë një mijë vjet. -Letra e Barnabës, Etërit e Kishës, Ch. 15

Sidoqoftë, një "mijë vjet" nuk duhet të kuptohet fjalë për fjalë, por figurativisht si referim i një periudhe të zgjatur në kohë [4]shih Millenarianism — Çfarë është, dhe nuk është kur Krishti do të mbretëronte shpirtërisht përmes Kishës së Tij gjatë gjithë kohës të gjithë kombet "dhe atëherë do të vijë fundi". [5]krh. Mat 24:14

Arsyeja që unë i vë në dukje të gjitha këto është sepse, sipas Shën Gjonit dhe Etërve të Kishës, shfaqja e "një të palejuar" ose "bishës" ndodh para triumfi i Kishës - ato "kohëra të mbretërisë" ose ato që etërit shpesh i referoheshin si një "pushim i së shtunës" për Kishën: 

Por kur Antikrishti do të ketë shkatërruar të gjitha gjërat në këtë botë, ai do të mbretërojë për tre vjet e gjashtë muaj dhe do të ulet në tempullin në Jeruzalem; dhe atëherë Zoti do të vijë nga Qielli në re ... duke e dërguar këtë njeri dhe ata që e ndjekin në liqenin e zjarrit; por duke sjellë për të drejtët kohërat e mbretërisë, domethënë pjesën tjetër, ditën e shtatë të shenjtëruar… Këto do të ndodhin në kohën e mbretërisë, domethënë në ditën e shtatë… e shtuna e vërtetë e të drejtëve. - Shën. Irenaeus of Lyons, Ati i Kishës (140–202 Pas Krishtit); Adversus Haereses, Irenaeus of Lyons, V.33.3.4, Etërit e Kishës, CIMA Publishing Co.

Kjo do të thotë, gjërat do të përkeqësohen para se të përmirësohen. Siç shkruajti një nga autorët e preferuar të Shën Thérèse de Lisieux,

Pamja më autoritare dhe ajo që duket se është më në harmoni me Shkrimin e Shenjtë, është se, pas rënies së Antikrishtit, Kisha Katolike do të hyjë edhe një herë në një periudhë prosperiteti dhe triumfi. -Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme, Fr. Charles Arminjon (1824-1885), f. 56-57; Sofia

Në këtë drejtim, unë dua të transmetoj atë që është një nga lajmëtarët më domethënës të Antikrishtit që duket se po shpaloset në këtë ore

 

ORA E LIGJISMRIS

Unë dua të rrëfej për lexuesit e rinj një përvojë të pashlyeshme që pata në 2005 për të cilën një peshkop Kanadez më nxiti të shkruaj. Unë po vozisja vetëm në British Columbia, Kanada, duke shkuar në koncertin tim të ardhshëm, duke shijuar peizazhin, duke u zhytur në mendime, kur papritmas dëgjova brenda zemrës time fjalët:

Unë e kam ngritur kufizuesin.

Ndjeva diçka në shpirtin tim që është e vështirë të shpjegohet. Ishte sikur një vala goditëse përshkoi tokën - sikur diçka në fushën shpirtërore të ishte lëshuar. [6]shih Heqja e Frenuesit

Atë natë në dhomën time të motelit, unë e pyeta Zotin nëse ajo që dëgjoja ishte në Shkrime, pasi fjala «kufizues» ishte e panjohur për mua. Unë kapa Biblën time dhe ajo u hap drejt 2 Selanikasve 2: 3. Fillova të lexoj:

… [Mos u tronditni] nga mendja juaj papritmas, ose… të shqetësoheni nga një “shpirt”, ose nga një deklaratë gojore, ose nga një letër që pretendohet se nga ne për efekt se dita e Zotit është afër. Askush të mos ju mashtrojë në asnjë mënyrë. Në qoftë se apostazia nuk vjen e para dhe nuk zbulohet e paligjshmja

Kjo është, Shën Pali paralajmëroi që "dita e Zotit" do të paraprihej nga një rebelim dhe zbulesë e Antikrishtit - me një fjalë, paligjshmeri

… Para ardhjes së Zotit do të ketë braktisje, dhe një i përshkruar mirë si “njeriu i paligjshmërisë”, “biri i humbjes”, i cili duhet të vinte në gojë për të thirrur Antikrishtin. —POPA BENEDIKTI XVI, audiencë e përgjithshme, «Qoftë në fund të kohës apo gjatë një mungese tragjike paqeje: Ejani Zot Jezus!», L'Osservatore Romano, 12 nëntor 2008

Por nuk është diçka "Frenimi" i pamjes së këtij Antikrishti. Me nofullën hapur atë natë, vazhdova të lexoj:

Dhe ju e dini se çfarë është frenues atë tani që të mund të zbulohet në kohën e tij. Sepse misteri i paligjshmërisë tashmë po funksionon; vetem ai qe tani frenon do ta bëjë këtë derisa ai të mos dalë nga rruga. Dhe atëherë i palejimi do të zbulohet

Kur mendojmë për paligjshmëri, ne priremi të parashikojmë banda që enden në rrugë, mungesë policie, krim kudo, etj. Por, siç kemi parë në të kaluarën, format më tinëzare dhe të rrezikshme të paligjshmërisë eja në valën e revolucioneve. Revolucioni Francez u nxit nga turmat që dëshironin të përmbysnin Kishën dhe monarkinë; Komunizmi u lind pasi njerëzit u sulën në Moskë në Revolucionin e Tetorit; Nazizmi ishte demokratike të punësuar përmes votës popullore; dhe sot, puna paralele me qeveritë e zgjedhura në mënyrë demokratike, në unison me lobistët, është forca praktike prapa së tashmes Revolucioni Global: aktivizmi gjyqësor, me anë të të cilit gjykatat thjesht shpikin ligje si një "interpretim" të kushtetutave ose kartave të të drejtave.

Decisions vendimet e javës së kaluar [Gjykatës Supreme] nuk ishin vetëm post-kushtetuese, ato ishin post-ligj. Do të thotë që ne nuk jetojmë më brenda një sistemi ligjesh, por nën një sistem të qeverisur nga vullneti i njerëzve. - redaktues, Jonathan V. I fundit, Standardi JavorKorrik 1st, 2015

Kjo është e gjitha për të thënë se ka pasur një progresion ku paligjshmëria shfaqet gjithnjë e më shumë për të marrë fytyrën e lirisë kur, në fakt, ajo po e minon atë. [7]shih Dreamndërr për një të Paligjshëm

… Kur kultura në vetvete është e korruptuar dhe e vërteta objektive dhe parimet e vlefshme universale nuk mbështeten më, atëherë ligjet mund të shihen vetëm si imponime arbitrare ose pengesa që duhen shmangur. OPPOPE FRANCIS, Laudato si ', n 123; www.vatican.va

Kështu, shton Papa Françesku, "mungesa e respektit për ligjin po bëhet gjithnjë e më e zakonshme". [8]shih Laudato si ', n 142; www.vatican.va Sidoqoftë, siç kanë paralajmëruar papët e mëparshëm, ky ka qenë qëllimi gjatë gjithë atyre që punojnë kundër rendit të tanishëm. [9]shih Misteri Babilonia 

Në këtë periudhë, sidoqoftë, partizanët e së keqes duket se po kombinohen së bashku… Duke mos bërë më sekret për qëllimet e tyre, ata tani po ngrihen me guxim kundër vetë Zotit… ai që është qëllimi i tyre i fundit e detyron vetë ta shohë - domethënë, e plotë përmbysja e të gjithë rendit fetar dhe politik të botës që ka prodhuar mësimi i krishterë dhe zëvendësimi i një shteti të ri të gjërave në përputhje me idetë e tyre, nga të cilat bazat dhe ligjet do të nxirren nga thjesht natyralizmi. —POPA LEO XIII, Gjinia Humanum, Enciklikë për Masonerinë, n.10, Apri 20th, 1884

 

ZHVILLIMI I BISHTS

Vëllezër dhe motra, unë e them këtë me anë të mënyrës edhe për t'ju paralajmëruar për ata katolikë me qëllime të mira që këmbëngulin se nuk mund të jemi afër kohës së Antikrishtit. Dhe arsyeja për këmbënguljen e tyre është kjo: ata janë kufizuar në teologjinë skolastike dhe një eksegezë biblike që nuk merr parasysh fushëveprimin e plotë të shkrimeve patristike, teologjinë mistike dhe tërë trupin e mësimit katolik. Dhe kështu, deklaratat magjistrale si më poshtë janë injoruar me lehtësi:

Kush mund të mos shohë që shoqëria është në kohën e tanishme, më shumë se në çdo epokë të kaluar, duke vuajtur nga një sëmundje e tmerrshme dhe me rrënjë të thella, e cila, duke u zhvilluar çdo ditë dhe duke ngrënë në qenësinë e saj kryesore, po e tërheq atë drejt shkatërrimit? Ju e kuptoni, vëllezër të nderuar, se çfarë është kjo sëmundje është -braktisje nga Zoti… Kur merret parasysh e gjithë kjo ka një arsye të mirë për të pasur frikë se mos kjo shtrembërim i madh mund të jetë siç ishte një shije paraprake dhe ndoshta fillimi i atyre të këqijave që janë të rezervuara për ditët e fundit; dhe që mund të ketë tashmë në botë "Biri i Shuarjes" për të cilin flet Apostulli. —POPA ST. PIUS X, E Supremi, Enciklike, Mbi Rivendosjen e Gjithë Gjërave në Krisht, n 3, 5; 4 tetor 1903

Sidoqoftë, një shqyrtim i përkohshëm i kohës sonë zbulon të pranishëm në këtë orë çdo vulë që do të paraprinte dhe shoqëronte "të paligjshmin".

 

I. Paligjshmëria dhe braktisja

Siç është thënë tashmë, paligjshmëria po shpërthen kudo, jo vetëm në përmbysjen e ligjit natyror moral, por në atë që Papa Françesku e quan "atmosfera e luftës" në rritje, [10]shih Herald katolik, Qershor 6th, 2015 ndarjet familjare dhe kulturore dhe krizat ekonomike. 

Por fjala që Shën Pali përdor për të përshkruar paligjshmërinë është "braktisje", që do të thotë posaçërisht një rebelim ndaj dhe refuzim masiv i besimit katolik. Rrënja e kësaj rebelimi është kompromisi me frymën e botës.

Asnjëherë nuk ka pasur një rënie të tillë nga krishterimi, siç ka qenë në shekullin e kaluar. Ne sigurisht që jemi një "kandidat" për Apostazinë e Madhe. - Dr. Ralph Martin, një Këshilltar i Këshillit Papnor për Ungjillëzimin e Ri, Çfarë po vazhdon në botë? Dokumenatari televiziv, CTV Edmonton, 1997

L botërorja është rrënja e së keqes dhe kjo mund të na bëjë të braktisim traditat tona dhe të negociojmë për besnikërinë tonë ndaj Zotit që është gjithmonë besnik. Kjo… quhet braktisje, e cila është një formë e “shkeljes së kurorës” që ndodh kur ne negociojmë thelbin e qenies sonë: besnikërinë ndaj Zotit. —POPE FRANCIS nga një homel, Radio Vatikani, 18 nëntor 2013

Siç u përmend më lart, më shumë se një Papë ka folur për një apostazi që po shpaloset në mesin tonë.

braktisje, humbja e besimit, po përhapet në të gjithë botën dhe në nivelet më të larta brenda Kishës. —POPI PAUL VI, Fjalimi në Gjashtëdhjetë Vjetorin e Shfaqjeve të Fatimes, 13 tetor 1977

 

II Zhdukja e lirisë

Si profeti Daniel ashtu edhe Shën Gjoni e përshkruajnë "bishën" si një sundim botëror mbizotërues, domethënë "Dha autoritet mbi çdo fis, popull, gjuhë dhe komb". [11]krh. Zb 13:7 Provat e një fuqie botërore që shkel Kontrollet po bëhet më e dukshme, [12]shih Kontrolli! Kontrolli! jo vetëm në ligjet e miratuara që kufizojnë liritë për të "luftuar terrorizmin", por në një ekonomi globale që gjithnjë e më shumë po skllavëron jo vetëm të varfërit, por edhe klasën e mesme përmes "fajdes". [13]shih 2014 dhe Bisha në rritje Për më tepër, Papa Françesku mohon "kolonizimin ideologjik" që po i detyron kombet në të gjithë botën të adoptojnë një ideologji gjithnjë e më anti-njerëzore.

Nuk është globalizimi i bukur i unitetit të të gjitha kombeve, secili me zakonet e veta, përkundrazi është globalizimi i uniformitetit hegjemonik, është mendim i vetëm. Dhe ky mendim i vetëm është fryt i botëror. —POPA FRANCIS, Homily, 18 nëntor 2013; Zenit

 

III Teknologji e drejtuar

Papa Françesku gjithashtu ka sqaruar kërcënimin në rritje të fuqisë teknologjike që kërcënon "jo vetëm politikën tonë, por edhe lirinë dhe drejtësinë". [14]shih Laudato si ', n 53; www.vatican.va Një ide e rreme mbizotëron sikur 'çdo rritje e fuqisë do të thotë "një rritje e' përparimit" vetë "." [15]shih Laudato si ', n 105; www.vatican.va Por kjo nuk është e mundur, paralajmëron ai, nëse nuk ka një diskutim të hapur dhe të hapur mbi etikën dhe kufizimet e teknologjisë. Ashtu si paraardhësi i tij, Benedikti XVI, i cili shpesh formulonte prirjet ekonomike dhe teknologjike duke rrezikuar skllavërimin e njerëzimit, edhe Françesku ka marrë një ton që, ndërsa vë në dukje përfitimet dhe domosdoshmërinë e krijimtarisë njerëzore, paralajmëron për mbizotërimin në rritje të teknologjisë nga disa:

… Ata me njohuri, dhe posaçërisht burimet ekonomike për t'i përdorur ato, [kanë] një mbizotërim mbresëlënës mbi tërë njerëzimin dhe tërë botën. Asnjëherë njerëzimi nuk ka pasur një fuqi të tillë mbi vetveten, megjithatë asgjë nuk siguron që ajo do të përdoret me mençuri, veçanërisht kur kemi parasysh se si po përdoret aktualisht. Ne kemi nevojë, por mendojmë për bombat bërthamore të hedhura në mes të shekullit XX, ose një varg teknologjie që nazizmi, komunizmi dhe regjime të tjera totalitare kanë përdorur për të vrarë miliona njerëz, për të mos thënë asgjë për arsenalin gjithnjë e më vdekjeprurës të armëve në dispozicion për luftë moderne. Në duart e kujt qëndron e gjithë kjo fuqi, apo do të përfundojë përfundimisht? Extremelyshtë jashtëzakonisht e rrezikshme që një pjesë e vogël e njerëzimit ta ketë atë. -Laudato si ', n 104; www.vatican.va

 

IV. Shfaqja e "shenjës"

Dikush duhet të jetë disi naiv për të mos njohur rrezikun real dhe në rritje të tregtisë duke u kufizuar gjithnjë e më shumë në fushën dixhitale. Në heshtje, në mënyrë delikate, njerëzimi po korrelohet si bagëtia në një sistem ekonomik ku ka gjithnjë e më pak lojtarë dhe kontroll më qendror. Shitësit me pakicë të vogël shpesh janë zëvendësuar nga dyqanet e kutive; kultivuesit lokalë të zhvendosur nga korporatat ushqimore shumëkombëshe; dhe bankat lokale të gëlltitura nga fuqitë e mëdha financiare dhe shpesh anonime që kanë vënë fitim para njerëzve, "interesat financiare anonime që i kthejnë burrat në skllevër, të cilat nuk janë gjëra më të gjata njerëzore, por janë një fuqi anonime të cilës njerëzit i shërbejnë ”, tha Papa Benedikti XVI. [16]krh. Reflektim pas leximit të zyrës për Orën e Tretë, Qyteti i Vatikanit, 11 tetor 2010

Teknologjitë që zvogëlojnë blerjen dhe shitjen në sistemet e njohjes dixhitale rrezikojnë të përjashtojnë përfundimisht ata që nuk "marrin pjesë" në eksperimentin më të gjerë shoqëror. Nëse, për shembull, një pronar biznesi është i detyruar të mbyllë biznesin e tij sepse nuk ka pjekur një tortë për një martesë të të njëjtit seks, sa larg jemi nga gjykatat që thjesht urdhërojmë që "ndërrimi" të fiket në llogaritë bankare të atyre konsiderohen "terroristë" të paqes? Apo ndoshta, në mënyrë më delikate, pas rënies së dollarit dhe ngritjes së një sistemi të ri ekonomik global, a mund të zbatohet një teknologji që kërkon gjithashtu respektimin e parimeve të një "traktati global"? Tashmë, bankat kanë filluar të zbatojnë "shtypje të imëta" që këmbëngul se klientët e tyre janë "tolerantë" dhe "gjithëpërfshirës".

Apokalipsi flet për antagonistin e Zotit, bishën. Kjo kafshë nuk ka një emër, por një numër. Në [tmerrin e kampeve të përqendrimit], ata anulojnë fytyrat dhe historinë, duke e shndërruar njeriun në një numër, duke e reduktuar atë në një dhëmbë në një makinë të madhe. Njeriu nuk është më shumë se një funksion. Në ditët tona, nuk duhet të harrojmë se ata parafytyruan fatin e një bote që rrezikon të miratojë të njëjtën strukturë të kampeve të përqendrimit, nëse pranohet ligji universal i makinës. Makineritë që janë ndërtuar imponojnë të njëjtin ligj. Sipas kësaj logjike, njeriu duhet të interpretohet nga një kompjuter dhe kjo është e mundur vetëm nëse përkthehet në numra. Bisha është një numër dhe shndërrohet në numra. Megjithatë, Zoti ka një emër dhe thërret me emër. Ai është një person dhe e kërkon personin. RatKardinal Ratzinger, (POPE BENEDIKTI XVI) Palermo, 15 Mars 2000

 

STRANGERS DHE SOGOURNERS

Shtë e qartë se të krishterët në shoqërinë perëndimore janë bërë "të huajt" e rinj; në kombet e Lindjes, ne jemi bërë objektivat. Ndërsa numri i dëshmorëve në shekullin e kaluar i kalon të gjithë shekujt para se të kombinoheshin, është e qartë se ne kemi hyrë në një persekutim të ri të Kishës që po bëhet më agresiv për orë. Edhe kjo është një tjetër "shenjë e kohës" që po i afrohemi Syrit të Stuhisë.

Megjithatë, të gjitha këto që kam shkruar dhe paralajmëruar për një dekadë tani, së bashku me shumë zëra të tjerë në Kishë. Fjalët e Jezuit po më jehojnë në veshët

Unë jua kam thënë këtë në mënyrë që kur të vijë ora e tyre të kujtoni se ju thashë. (Gjoni 16: 4)

Kjo është e gjitha për të thënë, vëllezër dhe motra, se erërat do të bëhen më të ashpra, ndryshimet më të shpejta, Stuhia më e dhunshme. Përsëri, Shtatë vulat e revolucionit formojnë fillimin e kësaj Stuhie dhe ne po i shikojmë ato të hapen në kohë reale në lajmet ditore.

Por, në të gjitha këto, Zoti ka një plan për njerëzit e Tij besnikë.

Në fund të Prillit, unë ndava me ju një fjalë në zemrën time: Eja larg me mua. E ndjeva që Zoti na thirri edhe një herë, nga Babilonia, nga bota në "shkretëtirë". Ajo që nuk ndava në atë kohë ishte e imja kuptim më të thellë se Jezusi po na thërret ashtu si bëri "Etërit e shkretëtirës" - ata burra që ikën nga tundimet e botës në vetminë e shkretëtirës për të mbrojtur jetën e tyre shpirtërore. Fluturimi i tyre në shkretëtirë formoi bazën e monastizmit perëndimor dhe një mënyrë të re për të kombinuar punën dhe lutjen.

Kuptimi im është që Zoti po përgatitet fizik vendet që mund të thirren të krishterët për të mbledhur, vullnetarisht ose përmes shpërnguljes. I pashë këto vende për "mërgimtarët" e krishterë, këto "bashkësi paralele", në një vizion të brendshëm i cili më erdhi disa vjet më parë ndërsa lutja para Sakramentit të Bekuar (shih Refugjatët dhe vetmitë që vijnë) Sidoqoftë, do të ishte e gabuar që ne të mendonim për këto vetëm si streha për vendet e tjera të ardhmen. Tani për tani, të krishterët duhet të bashkohen, të krijojnë lidhje uniteti për të forcuar, mbështetur dhe inkurajuar njëri-tjetrin. Përndjekja nuk po vjen: tashmë është këtu.

Kështu, unë isha i hipnotizuar për të lexuar një editorial që u shfaq në revistën TIME këtë fundjavë të kaluar. Jam prekur thellë për arsye të dukshme dhe e citova pjesërisht këtu:

Christians të krishterët ortodoksë duhet ta kuptojnë se gjërat do të bëhen shumë më të vështira për ne. Ne do të duhet të mësojmë se si të jetojmë si të mërguar në vendin tonë ... do të duhet të ndryshojmë mënyrën se si e praktikojmë besimin tonë dhe t'ua mësojmë fëmijëve tanë, për të ndërtuar bashkësi të qëndrueshme.

Timeshtë koha për atë që unë e quaj Opsioni i Benediktit. Në librin e tij pas virtytit të vitit 1982, filozofi i shquar Alasdair MacIntyre e krahasoi epokën aktuale me rënien e Romës antike. Ai tregoi Benediktin nga Nursia, një i ri i krishterë i devotshëm që la kaosin e Romës për të shkuar në pyll për t'u lutur, si një shembull për ne. Ne që duam të jetojmë sipas virtyteve tradicionale, tha MacIntyre, duhet të pionierojmë mënyra të reja për ta bërë këtë në komunitet. Ne presim, ai tha "një Shën - Benediktin i ri - dhe pa dyshim krejt ndryshe".

Gjatë gjithë Mesjetës së hershme, komunitetet e Benediktit formuan manastire dhe mbajtën të ndezur dritën e besimit nëpër errësirën kulturore përreth. Përfundimisht, murgjit Benediktinë ndihmuan në kthimin e civilizimit. —Rob Dreher, “Të krishterët ortodoksë duhet të mësojnë tani të jetojnë si të internuar në vendin tonë”, KOHA, 26 qershor 2015; time.com

Në të vërtetë, Papa Benedikti paralajmëroi se "besimi rrezikon të shuhet si një flakë që nuk ka më karburant" në letrën e tij drejtuar të gjithë peshkopëve të botës. [17]krh. Shenjtëria e Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e
bota, 12 mars 2009; Katolik Online
Por kjo orë e paligjshmërisë gjithashtu paraqet një mundësi: të jesh një roje dhe roje e besimit, duke ruajtur të vërtetën dhe duke e mbajtur atë të gjallë dhe duke u djegur në zemrën e vet. Tani për tani, "epoka e paqes" që do të vijë po formohet në zemrat e atyre që po i japin "fiatin" e tyre Jezuit. Zoti po ruan një popull, shpesh të fshehur nga bota, përmes shkollimit në shtëpi, thirrjeve të reja të priftërisë dhe jetës fetare dhe të shenjtëruar në mënyrë që të bëhet fara të një epoke të re, një civilizimi të ri të dashurisë.

Revolucioni Seksual gjithmonë premton përmbushje por në fund i tradhton me hidhërim ndjekësit e tij. Edhe ndërsa mbështesim konfuzionin dhe konformitetin e detyruar të një brezi, ne duhet gjithashtu të qëndrojmë të shpejtë duke u dhënë shpresë refugjatëve nga Revolucioni Seksual që do të vijnë tek ne, duke u shkatërruar nga fantazia e autonomisë dhe vetë-krijimit. Ne duhet ta mbajmë dritën të ndezur në shtigjet e vjetra. Ne duhet të theksojmë pse martesa është e rrënjosur jo vetëm në natyrë dhe traditë, por në Ungjillin e Jezu Krishtit (Efes. 5:32). - Russell Moore, Gjërat e paraQershor 27th, 2015

Ne jemi duke u afruar, më shpejt dhe më afër Syrit të Stuhisë. [18]shih Syri i Stuhisë Sa kohë do të zgjasin këto gjëra? Muaj? Vite? Dekada? Ajo që unë do të them, të dashur vëllezër dhe motra, është se kur shihni ngjarje që po zhvillohen (edhe tani) njëra mbi tjetrën sikur Kisha dhe bota janë në prag të humbjes… thjesht mbani mend fjalët e Jezusit:

Unë jua kam thënë këtë në mënyrë që kur të vijë ora e tyre të kujtoni se ju thashë. (Gjoni 16: 4)

Then dhe pastaj, jini akoma, jini besnikë dhe prisni dorën e Zotit i cili është një strehë për të gjithë ata që qëndrojnë në Të.

 

 

Faleminderit për mbështetjen e kësaj shërbese me kohë të plotë. 
Kjo është koha më e vështirë e vitit,
dhurimi juaj vlerësohet shumë.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Faustina dhe Dita e Zotit
2 shih Si epoka ishte e humbur; Shiko gjithashtu I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!
3 shih Papat dhe epoka e agimit
4 shih Millenarianism — Çfarë është, dhe nuk është
5 krh. Mat 24:14
6 shih Heqja e Frenuesit
7 shih Dreamndërr për një të Paligjshëm
8 shih Laudato si ', n 142; www.vatican.va
9 shih Misteri Babilonia
10 shih Herald katolik, Qershor 6th, 2015
11 krh. Zb 13:7
12 shih Kontrolli! Kontrolli!
13 shih 2014 dhe Bisha në rritje
14 shih Laudato si ', n 53; www.vatican.va
15 shih Laudato si ', n 105; www.vatican.va
16 krh. Reflektim pas leximit të zyrës për Orën e Tretë, Qyteti i Vatikanit, 11 tetor 2010
17 krh. Shenjtëria e Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e
bota, 12 mars 2009; Katolik Online
18 shih Syri i Stuhisë
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.

Komentet janë të mbyllura.