Ora për të Shkëlqyer

 

KETU është shumë muhabet këto ditë mes mbetjes katolike për "strehët" - vendet fizike të mbrojtjes hyjnore. Është e kuptueshme, pasi është brenda ligjit natyror që ne të dëshirojmë mbijetoj, për të shmangur dhimbjet dhe vuajtjet. Mbaresat nervore në trupin tonë zbulojnë këto të vërteta. E megjithatë, ka akoma një të vërtetë më të lartë: që shpëtimi ynë kalon Kryqi. Si të tilla, dhimbja dhe vuajtja tani marrin një vlerë shpenguese, jo vetëm për shpirtin tonë, por për atë të të tjerëve ndërsa mbushemi "Çfarë mungon në mundimet e Krishtit për trupin e tij, që është Kisha" (Kol 1:24).

 

Refugjatët

Në kohët tona, Zoti ka siguruar një shpirtëror strehë për besimtarët, dhe ajo është zemra, jo më pak, e Nënës sonë të Bekuar:

Zemra ime e papërlyer do të jetë streha juaj dhe mënyra që do t'ju çojë te Zoti. - Zoja jonë e Fatimes, 13 qershor 1917, Zbulesa e Dy Zemrave në Kohët Moderne, www.ewtn.com

Jezusi e pohoi këtë përsëri në zbulesat e miratuara për hungarezen, Elizabeth Kindelmann:

Nëna ime është Arka e Noes - Flaka e Dashurisë, f. 109; sanksionim nga Kryepeshkopi Charles Chaput

Në të njëjtën kohë, si Shkrimi ashtu edhe Tradita e Shenjtë konfirmojnë se, veçanërisht në kohët e fundit, do të ketë edhe vende të fizik strehim - atë që Ati i Kishës Lactantius dhe Shën Gjon Gojarti i quanin "vetmi" (lexo Refugjatë për kohërat tona). Do të vijë një kohë kur kopeja e Krishtit do të kërkojë atë fizik mbrojtjen e Zotit për të ruajtur Kishën - ashtu si Vetë Zoti ynë dhe Maria i kërkuan Jozefit t'i çonte në Egjipt për t'i shpëtuar persekutimit të Herodit. 

Necessaryshtë e nevojshme që një tufë e vogël ekziston, pa marrë parasysh sa e vogël mund të jetë. —POPULLI PAUL VI, Sekreti Paul VI, Jean Guitton, f. 152-153, Referenca (7), f. ix.

Por nuk është ende ajo kohë. Në të vërtetë, ne duhet ik nga Babilonia, domethënë, largohuni nga shthurja dhe korrupsioni që ka infektuar tashmë pothuajse çdo institucion, duke përfshirë po, madje edhe pjesë të Kishës. Për Babiloninë, Shën Gjoni paralajmëron:

Largohuni prej saj, populli im, në mënyrë që të mos merrni pjesë në mëkatet e saj dhe të merrni një pjesë të plagëve të saj, sepse mëkatet e saj janë grumbulluar deri në qiell dhe Zoti i kujton krimet e saj. (Zbul. 18: 4-5)

E megjithatë, vëllezër e motra, është pikërisht për shkak të braktisjes së përgjithshme që kjo është ora për të ndriçuar në errësirë ​​- jo për të shuar Dritën e Krishtit nën batanijen e vetë-ruajtjes. 

Mos kini frikë të dilni në rrugë dhe në vende publike, si Apostujt e parë që predikuan Krishtin dhe Lajmin e Mirë të shpëtimit në sheshet e qyteteve, qytezave dhe fshatrave. Nuk është koha për t'u turpëruar për Ungjillin. Është koha për ta predikuar atë nga çatitë. Mos kini frikë të dilni nga mënyrat e rehatshme dhe rutinë të jetesës, në mënyrë që të përballoni sfidën për ta bërë të njohur Krishtin në "metropolin" modern. Jeni ju që duhet “të dilni nëpër rrugët anësore” dhe të ftoni këdo që takoni në banketin që Perëndia ka përgatitur për popullin e tij. Ungjilli nuk duhet të mbahet i fshehur për shkak të frikës ose indiferencës. Asnjëherë nuk ishte menduar të fshihej privatisht. Ajo duhet të vendoset në një stendë që njerëzit të shohin dritën e saj dhe t'i japin lavdi Atit tonë qiellor. —Homily, Cherry Creek State Park Homily, Denver, Colorado, 15 gusht 1993; vatikan.va

Ju jeni drita e botës. Një qytet i vendosur në një mal nuk mund të fshihet. As ata nuk ndezin një llambë dhe pastaj e vendosin atë nën një shportë shushe; është vendosur mbi një shandan, ku u jep dritë të gjithëve në shtëpi. Vetëm kështu, drita juaj duhet të shkëlqejë para të tjerëve, në mënyrë që ata të mund të shohin veprat tuaja të mira dhe të lavdërojnë Atin tuaj qiellor. (Mat 5: 14-16)

Ndërsa Jezusi i tha përsëri Elizabetës:

Stuhia e Madhe po vjen dhe do të rrëmbejë shpirtrat indiferentë, të cilët janë të konsumuar nga përtacia. Rreziku i madh do të shpërthejë kur të heq dorën time të mbrojtjes. Paralajmërojini të gjithë, veçanërisht priftërinjtë, që të tronditen nga indiferenca e tyre… Mos e doni rehatinë. Mos u bëni frikacakë. Mos prit. Përballuni me Stuhinë për të shpëtuar shpirtrat. Jepini vetes punës. Nëse nuk bëni asgjë, ju ia braktisni tokën Satanit dhe mëkatit. Hapni sytë dhe shikoni të gjitha rreziqet që marrin viktima dhe kërcënojnë shpirtrat tuaj. -Flaka e Dashurisë, f. 62, 77, 34; Botimi Kindle; sanksionim nga Kryepeshkopi Charles Chaput i Filadelfias, Pensilvani

Por ne jemi vetëm njerëz, apo jo? Nëse Apostujt ikën nga Kopshti i Gjetsemanit, po ne? Epo, kjo ishte para Rrëshajët. Pas zbritjes së Shpirtit të Shenjtë, Apostujt jo vetëm që e bënë nuk ikin persekutorët e tyre por përball ata me guxim:

“Ne ju dhamë urdhra të rrepta [a jo?] që të ndaloni mësimet në atë emër. Megjithatë ju e keni mbushur Jeruzalemin me mësimet tuaja dhe doni të sillni gjakun e këtij njeriu mbi ne.” Por Pjetri dhe apostujt u përgjigjën: "Ne duhet t'i bindemi Perëndisë më shumë sesa njerëzve". (Veprat 5:28-29)

Nëse keni frikë, është koha për të hyrë në dhomën e sipërme të Zemrës së Papërlyer të Zojës dhe duke kapur dorën e saj, lutjuni Qiellit që një Rrëshaja e re do të zërë vend në shpirtin tuaj. Në të vërtetë, unë me të vërtetë besoj se është primar Funksioni i Shenjtërimit ndaj Marisë: që Fryma e Shenjtë gjithashtu na errësojnë që ne të bëhemi dishepuj të vërtetë të Jezusit – në të vërtetë “Krishtër të tjerë” në botë. 

Kjo është mënyra se si Jezusi konceptohet gjithmonë. Kjo është mënyra se si Ai riprodhohet në shpirtra. Ai është gjithmonë fryti i qiellit dhe i tokës. Dy artizanë duhet të pajtohen në punën që është njëkohësisht kryevepra e Zotit dhe produkti më i lartë i njerëzimit: Fryma e Shenjtë dhe Virgjëresha Mari më e shenjtë… sepse ata janë të vetmit që mund të riprodhojnë Krishtin. —Ark. Luis M. Martinez, Shenjtëruesi, P. 6

 

Ora për të Shkëlqyer

Dhe kështu, koha e strehimit do të vijë pa dyshim. Por për kë? Disa prej nesh janë thirrur të jenë dëshmorë në këtë kohë, qoftë nëpërmjet derdhjes së gjakut apo thjesht humbjes së pozitës shoqërore, karrierës, madje edhe pranimit të familjes. 

Unë dëshiroj të ftoj të rinjtë të hapin zemrat e tyre ndaj Ungjillit dhe të bëhen dëshmitarë të Krishtit; nëse është e nevojshme, e Tij dëshmorët dëshmitarë, në pragun e Mijëvjeçarit të Tretë. —ST. JOHN PAUL II për të rinjtë, Spanjë, 1989

Të tjerët do të thirren në shtëpi përmes mundimeve që tani janë të pashmangshme. Por për të gjithë ne, qëllimi ynë është Parajsa! Sytë tanë duhet të jenë të fiksuar te Mbretëria e përjetshme, prej nga do të këputet veli dhe ne do ta shohim Zotin tonë Jezus ballë për ballë! O, shkrimi i atyre fjalëve më ndez një zjarr në zemër dhe lutem edhe te ty, lexues i dashur. Le të nxitojmë te Jezusi, jo duke ecur qëllimisht në "koliseum" siç bënin shenjtorët e lashtë. Përkundrazi, duke e zhytur veten në Zemrën e Tij të Shenjtë ku "Dashuria e përsosur largon frikën". [1]John 1 4: 18 Në këtë mënyrë, ne mund të jemi tërësisht braktisur me Vullneti Hyjnor dhe kështu lejojmë që Zoti të përmbushë brenda dhe nëpërmjet nesh të Tijët Plani Hyjnor. Pra, le të lutemi së bashku:

Zoti Jezus… na jep guximin e Rrëshajëve për të kapërcyer frikën e Gjetsemanit.

 

 

Ju jeni të dashur. Aty qëndron thelbi i forcës për të pushtuar gjithçka…

 

Qofshin të paqortueshëm dhe të pafajshëm, bij të Perëndisë
pa të meta në mes të një brezi të shtrembër e të çoroditur,
mes të cilëve ju shkëlqeni si drita në botë,
ndërsa mbahesh pas fjalës së jetës…” 
(Phil 2: 16)

Lexime të ngjashme

Dilni nga Babilonia! 

Në Daljen nga Babilonia

Kriza prapa krizës

Koha e Luftës e Zojës

Mjaft shpirtra të mirë…

Turp për Jezusin

Mbrojtja e Jezu Krishtit

Refugjatë për kohërat tona

 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 John 1 4: 18
Postuar ne BALLINA, PARALIZOHET NGA Frika dhe tagged , , , , , , , , .