Gjuetia

 

HE nuk do të hynte kurrë në një shfaqje të shpejtë. Ai kurrë nuk do të zgjidhte pjesën e racës në raftin e revistave. Ai kurrë nuk do të merrte me qira një video të vlerësuar me x.

Por ai është i varur nga pornografia në internet

 

Sulmi themelor

E vërteta është, ne tani jetojmë në një botë pornografike. Inshtë në fytyrat tona kudo që të shikoni, dhe kështu grabit burrat dhe gratë majtas dhe djathtas. Sepse nuk ka asgjë në botë që të jetë më shumë një pengesë dhe tundim sesa seksi i ndaluar. Pse eshte ajo? Për shkak se burri dhe gruaja janë bërë në shëmbëlltyrën e Zotit dhe vetë akti i marrëdhënies është një paralajmërim i dashurisë së Krishtit për Nusen e Tij, Kisha: Krishti mbjell farë të fjalës së Tij në zemrën e Nuses së Tij për të sjellë jeta. Për më tepër, vetë martesa është një pasqyrim i Trinisë së Shenjtë: Ati e do aq shumë Birin, sa nga dashuria e tyre "buron" një Person i Tretë, Shpirti i Shenjtë. Po ashtu, burri e do aq shumë gruan e tij, saqë dashuria e tyre i lind një person tjetër - një fëmijë.

Prandaj, është një sulm i hartuar ndaj martesës dhe familjes, sepse përmes saj, Satanai indirekt sulmon Trininë e Shenjtë.

Kush sulmon jetën njerëzore, në një farë mënyre sulmon vetë Zotin. OPPOPE JOHN PAUL II, Evangelium Vitae; n 10

A po funksionon? Studiuesit kanë zbuluar se 77 përqind e burrave të krishterë midis moshës 18 dhe 30 vjeç shikojnë pornografi të paktën çdo muaj, dhe 36 përqind e shikojnë atë të paktën një herë në ditë. [1]OneNewsNow.com, 9 tetor 2014; ndërmarrje e përbashkët e porositur nga Ministritë e Provuara të Burrave dhe e realizuar nga Grupi Barna Me një fjalë, po. Duke vlerësuar letrat që marr dhe burrat që takoj, po. Duke parë efektet kulturore mbi këtë brez, po.

Mënyra më e mirë për të minuar familjen, për të minuar martesën, është shkatërrimi i seksualitetit me të cilin ajo ekziston. Martesë familja, prandaj, janë bërë vendet e gjuetisë...

 

Baza e gjuetisë

Ne jemi të gjuajtur, vëllezër dhe motra. Kudo ku të ktheheni, ka një imazh tjetër, një video tjetër, një tjetër reklamë, një tjetër shirit anësor, një tjetër lidhje që ju fton në anën e errët. Ajo është fjalë për fjalë një përmbytje të epshit që sjell ndërmend fjalët e Shën Gjonit në përshkrimin e tij të sulmit të Satanit ndaj "gruas" së Zbulesës:

Gjarpri, megjithatë, nxori një përrua uji nga goja e tij pasi gruaja e largoi me rrymën. (Zbulo 12:15)

Kjo luftë në të cilën ne e gjejmë veten… [kundër] fuqive që shkatërrojnë botën, flitet në kapitullin 12 të Zbulesës that Thuhet se dragoi drejton një lumë të madh uji kundër gruas që po ikën, për ta larguar atë away Unë mendoj se është e lehtë për të interpretuar atë që lumi përfaqëson: është thkëto rryma që mbizotërojnë të gjithë dhe duan të eleminojnë besimin e Kishës, e cila duket se nuk ka ku të qëndrojë përpara fuqisë së këtyre rrymave që imponojnë veten e tyre si mënyra e vetme e të menduarit, mënyra e vetme e jetës. —POPA BENEDICT XVI, sesioni i parë i sinodit special për Lindjen e Mesme, 10 tetor 2010

A mund të thuhen fjalë më të vërteta? Kjo përmbytje epshi kërkon të ripërcaktojë plotësisht qëllimin dhe kontekstin e seksualitetit të shëndetshëm dhe të shenjtë, kështu:

Të kesh një besim të qartë, sipas kredos së Kishës, shpesh etiketohet si fondamentalizëm.—Cardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI) Homazhe parakonlave, 18 Prill, 2005

Ne jemi të gjuajtur, dhe dragoi, Satani, është gjuetar. [2]shih Ef 6:12 Ai përdor fakultetin e sytë të zënë në kurth [3]krh. 1 Gjonit 2: 16-17 pasi sytë janë ato që Jezusi i quan "llamba e trupit".

… Nëse syri juaj është i keq, i gjithë trupi juaj do të jetë në errësirë. (krh. Mat. 6: 22-23)

Kur Zoti krijoi qiejt dhe tokën, Shkrimi thotë “Zoti dukej në gjithçka që ai kishte bërë, dhe e gjeti atë shumë të mirë. " [4]Gen 1: 31 Meqenëse jemi krijuar në shëmbëlltyrën e Zotit, arti i kërkim është e ngjashme me artin e i dashur Kështu që Satanai na tundon që shikoj në fruta të ndaluara, ose më mirë, për të epsh ajo që është e falsifikuar dhe kështu e mbush shpirtin me errësirë.

[Eva] pa që pema ishte e mirë për ushqim dhe e këndshme për sytë Gen (Zan. 3: 6)

Pra, karrem në vendin e gjuetisë është karrem për sytë. Por vështirë se dikush duket se i vëren rreziqet sot. Ajo që do të kishte ndezur zemërimin universal 60 vjet më parë, vështirë se ngre një vetull tani. Ju nuk mund të ecni nëpër një qendër tregtare pa u ndeshur me postera të përmasave të plota të grave me të brendshme të pakta. Uebfaqet kryesore të lajmeve janë bërë ëndrra e grave gjysmë të zhveshura dhe ekspozime ndaj kujtdo që është personi i famshëm më i fundit që heq rrobat e saj. Industria e muzikës ka degraduar me shpejtësi në një shfaqje fanatike të lakmuar të epshit dhe okultit. Dhe pothuajse çdo javë tani, një devijim i ri paraqitet si "normal" në televizionin e mbrëmjes; praktikisht brenda një nate, mazoshizëm i trishtuar, mashtrime, orgji, seks virtual, seks homoseksual ... për të gjitha flitet hapur sikur të ishte diçka krejt normale dhe e padëmshme për t’u eksploruar. (Dhe kjo është vetëm maja e ajsbergut. Siç kam shkruar kohët e fundit, ne kemi hyrë në një periudhë kohe tani ku e keqja duhet të shterojë vetveten, [5]shih Plotësia e mëkatit: E keqja duhet ta shterrojë vetveten dhe kështu, do të përkeqësohet shumë para se të bëhet më mirë.)

Unë njoh burra të mirë të krishterë që janë zemëruar nga gjahu. Kompjuterët e tyre, televizorët e tyre, telefonat e mençur - këto instrumentet që shoqëria shpesh kërkon që ne t'i përdorim gjithnjë e më shumë për të komunikuar, bankuar dhe shoqëruar - janë vendet e reja të gjuetisë. Ekziston një joshje e vazhdueshme, një mundësi e vazhdueshme që është dy klikime larg mëkatit. Sende shfaqen në ekranet tona që ne nuk i duam, nuk po i kërkonim dhe më mirë nuk do t'i shihnim ... por ja ku është, para syve. Atëherë, çfarë mund të bëjmë? Si mund të qëndrojmë "në botë" por jo "të botës"?

Unë kam kaluar tetë vitet e fundit të kësaj ministrie duke punuar para një kompjuteri. Më është dashur të kërkoj dhe të gjej mijëra imazhe, së bashku me këto shkrime. Edhe kërkimet më beninje, për fat të keq ndonjëherë, më kanë ekspozuar pa dashje para ulluqeve të mendjeve të shthurura. Dhe kështu, Zoti më ka mësuar disa gjëra që më kanë ndihmuar të lundroj në këto fusha të mia dhe unë i ndaj këtu me ju.

Por më lejoni të them së pari: është koha të mendoni vërtet, vërtet shumë nëse keni nevojë kjo teknologji. Keni nevojë për një smartphone, apo do të funksionojë një celular i thjeshtë që merr tekste? Keni nevojë për një kompjuter? Keni nevojë të shfletoni në internet, apo mund të dëgjoni lajme në radio? A të duhet vërtet? Fjalët e Krishtit vijnë në mendje:

… Nëse syri ju bën të mëkatoni, shqyeni atë dhe hidheni tutje. Isshtë më mirë për ju të hyni në jetë me një sy sesa me dy sy të hidheni në Gehenën e zjarrtë. (Mat 18: 9)

Jam i sigurt që shumica prej jush do të thoni po, po kam nevojë për të. Atëherë, le të lexojmë më

 

Kurioziteti e vrau macen

Çfarë është më e lehtë, të largohesh nga një luftë me grusht, apo ta fitosh atë? Muchshtë shumë më lehtë të largohesh sesa të përpiqesh të luftosh kundërshtarin tënd terren Kështu është me pasionet tona. Shtë më lehtë të mos i angazhosh ata në radhë të parë sesa t'i provosh dhe t'i mundësh për tokë. Ata mund të përpiqen të zgjedhin një luftë me ju dhe nuk mund të bëni asgjë për këtë, por ju mos duhet të hyjnë në të.

Kurioziteti vrau macen, siç shkon duke thënë. Nëse jemi të gjuajtur, është e jona kuriozitet që Satani përpiqet të karrem. Kjo është strategjia prapa faqeve të internetit si YouTube dhe faqet e tjera: shikoni një video, dhe një listë e tërë e të tjerëve shfaqet në shiritin anësor, dhe krejt papritur, macja është kurioze! Problemi është se e keqja e shfrytëzon këtë vazhdimisht shfrytëzon kureshtjen tonë. Të mos jemi naivë. Ju e dini që reklamat në internet dhe televizione dhe rimorkiot e filmave etj do të kenë smut. Kështu që ju duhet të jeni të përgatitur se çfarë të bëni

 

NJAB PARABEL I KUJRIZORIT TIS RREGULLUESHEM

Gruaja e një burri është larguar për fundjavë dhe kështu ai vendos të shkojë për një shëtitje. Rruga e tij e çon afër një rruge ku ai e di se ka një klub striptizmi. Ai merr një impuls të papritur nga askund për të "ecur pranë". Por ai thjesht vendos të marrë një rrugë tjetër për në shtëpi. Pasionet e tij shpallën luftë, kurioziteti i tij u ndryshua, por ai e fitoi betejën sepse nuk pranoi të hynte në luftë.

Natën tjetër, ai del për një shëtitje tjetër. Këtë herë ai vendos të kalojë në fund të asaj rruge thjesht kurioz se sa djem shkojnë në të vërtetë në ato gjëra, i thotë vetes, nuk ka dëm në atë. Por nata është herët, kështu që ai ecën rreth bllokut përsëri. Këtë herë ai është i detyruar të shkojë në rrugë, por në anën e kundërt (duke i kujtuar vetes, natyrisht, sa i neveritur është me këto institucione). Shumë shpejt, ai rrethon përsëri, këtë herë duke ecur drejtë nga hyrja e përparme. Zemra e tij po rreh tani (ajo nuk eshte ne shtepi) Dera hapet dhe mbyllet ndërsa e qeshura dhe muzika e rëndë përmbytin rrugën; ai kap një vështrim dritash, tymi dhe shtyllash të ndritshme. Ah, vetëm edhe një herë, ai mendon, atëherë do të shkoj në shtëpi. Ai ecën përsëri, këtë herë duke ndjekur një çift djemsh me pamje "normale". Ndërsa arrin te dera, ai thotë me vete (ose kështu i thotë arsyetimi i tij "i shëndoshë"), Ah, është koha për të mësuar se çfarë dreq vazhdon në këto vende të përgjakshme ... dhe hyn me ta.

Atë natë, ai ulet pranë shtratit të tij me duart në fytyrë, plotësisht i turpëruar, i tronditur dhe i urryer vetë.

 

KUR'SHT BL BLLIKA SHUM

Çështja është kjo: është shumë më e lehtë të largohesh nga tundimi kur është "larg", sesa kur të kërcen në fytyrë. Por zgjedhja duhet të bëhet menjëherë. Dhe kjo do të thotë disipline.

Në atë kohë, e gjithë disiplina duket një shkak jo për gëzim por për dhimbje, megjithatë më vonë u sjell frytin paqësor të drejtësisë atyre që janë stërvitur prej saj. (Hebr 12:11)

Tani, mund të instaloni shtojca për të hequr reklama të padëshiruara apo edhe programe përgjegjësie që i lejojnë të tjerët të shohin atë që po shihni në internet. Gjobë Por nëse nuk merreni me mace kurioziteti, atëherë nuk po merreni me çështjen rrënjësore këtu: nevojën për të disiplinë. Ah, e urrej atë fjalë, apo jo? Por dëgjoni, kjo është ajo që Jezusi donte të thoshte kur tha, Merr kryqin dhe mohoje veten. [6]krh. Mat 16:24 "Sigurisht," ne shpesh themi, "Unë do të vë në kryq - por ato gozhda dhe ferra duhet të shkojnë!"

Disiplina duket e keqe për ata që devijojnë; ai që urren qortimin do të vdesë. (Proverbat 15:10)

Po, ju do të ndjeni një kosto në mishin tuaj, një gozhdë që ju shpon dëshirat, një kamxhik që fërkon emocionet tuaja sa herë që bëni zgjedhjen nuk për të arritur për fruta të ndaluara. [7]krh. Rom 7: 22-25 Ky është momenti i Satanit: ai do të gënjejë në fytyrën tuaj duke ju thënë se ju duhet për të parë këtë imazh, ti duhet për të ditur se si duket kjo pjesë e trupit, duhet ta shihni këtë aktore në këtë veshje ose në atë plazh ose në atë shirit seksi, dhe që ju duhet një dalje, ti nevojë, nevojë, nevojë për të.

Ka një skenë në film Lufta e Botëve ku babai bën gjithçka që mundet që djali i tij të mos kalojë mbi një kreshtë në një zonë lufte ku anijet e huaja dhe tanket e ushtrisë po luftojnë me të. Por djali lutet pa pushim: "Unë kam nevojë për të parë atë!" Kështu që babai me padurim e lë djalin të shkojë… dhe çaste më vonë, e gjithë kurrizi është përfshirë nga flakët.

A keni vërtet nevojë për të parë pornografi? Pyetja në këtë pikë nuk është ajo që ju nevojitet, por çfarë bëni në të vërtetë dua? Paqe, gëzim, lumturi, pafajësi? Atëherë nuk mund të fillosh poshtë Rrugës së Kuriozitetit; nuk do të gjesh atë që kërkon atje poshtë. Gjëja e dukshme për mëkatin është se, jo vetëm që na lë të pangopur, por na lë edhe më të uritur se sa ishim më parë. Kjo është historia e pornografisë e ritreguar një miliard herë në ditë në të gjithë botën. Pyesni Adamin dhe Evën nëse frutat që ata hëngrën të kënaqur… apo nëse ishte i mbushur me krimba. Përkundrazi, vullneti i Zotit është ushqim që ngop përtej fjalëve, [8]krh. Gjoni 4:34 dhe mbajtja e ligjeve të Tij sjell gëzim të vërtetë. [9]krh. Psalmi 19: 8-9

 

ANATOMIA E TEMPTIMIT

Një adoleshent më tregoi se si kur pa pornografi për herë të parë, ai qau. Ai qau, tha ai, sepse ai e dinte instiktivisht se sa të gabuara ishin imazhet që po shihte, e megjithatë, sa i fuqishëm ishte një barazim. Ishte koha që ai të largohej nga Rruga Curiosity. Por ai nuk e bëri, dhe ai vjen keq për ato vite të humbura të pafajësisë.

Shën James përshkruan anatominë e tundimit që fillon me kuriozitet:

Çdo person tundohet kur joshet dhe joshet nga dëshira e tij. Atëherë dëshira koncepton dhe lind mëkatin, dhe kur mëkati arrin pjekurinë lind vdekjen. (Jakobi 1:14)

Unë jam një mashkull me gjak të kuq, ashtu si kushdo tjetër. Unë mendoj se krijimi më i shquar dhe mahnitës i Zotit është grua- dhe Adami do të pajtohej. Por unë gjithashtu e kuptoj, në modelin e Zotit, që nuk jam krijuar për të çdo grua, por vetëm my grua, ashtu si Eva ishte menduar vetëm për Adamin dhe anasjelltas.

Atëherë burri tha: “Kjo më në fund është kocka e kockave të mia dhe mishi i mishit tim; ajo do të quhet Grua, sepse është marrë nga Burri ". Prandaj një burrë lë babanë dhe nënën e tij dhe i bashkohet gruas së tij, dhe ata bëhen një mish i vetëm. (Zan 2: 23-24)

Jashtë kësaj marrëveshjeje - bashkimi i një burri dhe një gruaje në martesë - nuk ka intimitet tjetër seksual që jep jetë. Mund të ketë kënaqësi kalimtare, mund të ketë nxitime fiziologjike, mund të ketë falsifikime… por kurrë nuk do të ketë jetë të mbinatyrshme të Zotit që është, në fakt, vetë lidhja midis një burri dhe një gruaje në martesë. Ashtu si hëna mbahet në orbitë nga ligji i gravitetit, ashtu edhe zemrat tona mbahen në orbitën e hirit (që prodhon paqen tonë të brendshme) duke iu bindur ligjit të martesës. Mund t'ju them se pas gati 24 vitesh martesë, unë nuk jam i lodhur dhe as i mërzitur sepse Zoti është qendra e martesës sonë. Dhe për shkak se Ai është i pafund, dashuria jonë nuk njeh kufij.

Pra, kur një imazh shfaqet anash një lajmi ose një grua që ecën në rrugë, është krejt normale të njohësh bukurinë - ashtu si Adami dhe Eva do të kishin pranuar bukurinë e Pemës së Diturisë në Kopsht. Por kur shikimi kthehet në epshi, atëherë helmi i frutit të ndaluar tashmë fillon të depërtojë në zemër.

Unë ju them juve, të gjithëve që duket në një grua me epsh tashmë ka shkelur kurorën me të në zemrën e tij. (Mat 5:28)

Dhe kështu, mençuria e Dhjatës së Vjetër është sot aq e rëndësishme sa kurrë më parë:

Largoji sytë nga një grua me formë; mos shiko bukurinë që nuk është e jotja; përmes bukurisë së gruas shumë janë shkatërruar, sepse dashuria për të digjet si zjarr… Mos zgjo, ose nxit dashuri derisa të jetë gati ... Unë nuk do të vë para syve të mi asgjë që është bazë. (Sirah 9: 8; Solomon 2: 7; Ps 101: 3)

Me fjalë të tjera, vazhdoni të lëvizni përpara; mos u zgjat; mos kliko atë lidhje; mos filloni në Rrugën e Kuriozitetit. Një mënyrë tjetër për ta thënë këtë është "të shmangni rastin e afërt të mëkatit". [10]shih Rasti i Pranë i Mëkatit Ju nuk do të fitoni përndryshe sepse nuk jeni Wired për të fituar atë betejë. Ju jeni bërë për të gjetur përmbushjen në një grua (ose burrë). Ky është modeli madhështor. Besoji kësaj. Dhe kështu Shën Pali e gozhdon kur thotë:

… Mos bëni asnjë parashikim për dëshirat e mishit. (Rom 13:14)

Do ta tregoj këtë tani pa hezitim: pornografia do të më shkatërronte. Eithershtë martesa ime dhe shpirti im i përjetshëm, ose tronditja e shpejtë. Prandaj, ka një rrugë përpara rruga e Kryqit.

 

Gënjeshtra e lashtë

Gënjeshtra e lashtë është se Zoti po mban diçka nga ju; kisha po ju frenon lumturinë; vazhdo, merre një kafshatë [11]krh. Zan 3: 4-6 Sa herë duhet të hani mollën dhe përsëri të ndjeheni bosh?

Jezusi u tha atyre: “Unë jam buka e jetës; kushdo që do të vijë tek unë nuk do të ketë më kurrë uri dhe kush beson në mua nuk do të ketë më kurrë etje ". (Gjoni 6:35)

Asnjë burrë dhe grua e krishterë nuk do të rritet kurrë në shenjtëri, nuk do të përparojë kurrë në jetën shpirtërore, derisa të vendosin t'i rezistojnë joshjes së Rruga Kuriozitet. Unë do të thosha se shumica e Kishës së Krishterë sot është mbërthyer në këtë rrugë: shenjtorët e Zotit të verbuar nga dritat neoni, lojërat video, video pa mend, dhe po, pornografia. Dhe kështu bota nuk e beson Ungjillin tonë, sepse ne dukemi si ata. Në vend të kësaj, ne duhet të marrim korsinë e quajtur "Frika nga Zoti", si në një besim fëminor në rrugën e Tij, jo në tonën. Pagesa është jashtë kësaj bote:

Fillimi i mençurisë është frika nga Zoti Prov (Prov 9:10)

Ju mund ta besoni gënjeshtarin, ose mund ta besoni Zotin:

Një hajdut vjen vetëm për të vjedhur, therur dhe shkatërruar; Unë erdha në mënyrë që ata të kishin jetën dhe ta kishin atë me bollëk. (Gjoni 10:10)

Ka një kosto edhe pse! Ndjekja e Jezusit ka një kosto! Dhe eshte shndërrimi. Nuk ka asnjë rrugë alternative rreth Kalvarit; nuk ka asnjë shkurtore për në Parajsë:

Mënyra e përsosjes kalon përmes Kryqit. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2015

Disi, mendoj se këto fjalë, megjithëse mund të jenë kthjelluese, po ju sjellin gjithashtu një ndjenjë qëllimi ... se ju pret diçka më e madhe sesa thjesht të jetoni në një moment të detyrueshëm. E vërteta do të të çlirojë. E shihni, ju u krijuat për të qenë të shenjtë, u krijuan për të qenë në kontroll, u krijuan për të qenë të plotë. Kjo është arsyeja pse ajo që po them këtu, ajo që thotë Ungjilli, është e papërmbajtshme dhe do t'ju lërë plotësisht të shqetësuar gjatë gjithë jetës suaj - derisa të pushoni në të.

Dëgjimi i Krishtit dhe adhurimi i Tij na bën të bëjmë zgjedhje të guximshme, të marrim vendime ndonjëherë heroike. Jezusi është kërkues, sepse Ai dëshiron lumturinë tonë të sinqertë. Kisha ka nevojë për shenjtorë. Të gjithë janë thirrur në shenjtëri dhe vetëm njerëzit e shenjtë mund ta rinovojnë njerëzimin. —BLETUAR JOHN PAUL II, Mesazhi i Ditës Botërore të Rinisë për 2005, Qyteti i Vatikanit, 27 gusht 2004, Zenit.org

Dëshironi të jeni një prej tyre?

 

Përgatitja për Betejën

Por dëgjoni, ju dhe unë nuk mund të ndjekim këtë Rrugë, këtë mënyrë të ngushtë që kaq pak njerëz janë të gatshëm të ecin. dhe eci në të vetëm. Jezusi nuk e pret, as nuk e dëshiron.

Të “jesh burrë” sot do të thotë të bëhesh vërtet një “fëmijë” shpirtëror. Për t’i thënë Zotit: Unë nuk mund të bëj asgjë pa Ty. Unë kam nevojë për ju. Bëhu forca ime; bëhu ndihma ime; bëhu udhërrëfyesi im. Ah, i duhet një njeriu të lutet kështu; duhet një njeri i vërtetë për t'u bërë kaq i përulur. [12]shih Riorganizimi i Atësisë Pra, ajo që po them është vetëm burra të vërtetë shko në Parajsë:

Amen, unë të them ty, nëse nuk kthehesh dhe nuk bëhesh si fëmijë, nuk do të hysh në mbretërinë e qiejve. (Mat 18: 3)

Por duhet më shumë sesa thjesht të bërtasësh këtë lutje, megjithëse është një fillim i shkëlqyeshëm: do të thotë të hysh në një marrëdhënie personale me Krishtin në të cilën Ai mund të ushqeni, forconi dhe mësoni çdo ditë se si të bëheni një njeri i Zotit. Lërini këto fjalë të Jezusit të jehojnë në thellësitë e shpirtit tuaj:

Kush mbetet në mua dhe unë në të do të jap shumë fryt, sepse pa mua nuk mund të bësh asgjë. (Gjoni 15: 5)

Le të kthehemi përsëri dhe të lexojmë të gjithë frazën nga Shën Pali:

Vishni Zotin Jezu Krisht, dhe mos bëni asnjë parashikim për dëshirat e mishit. (Rom 13:14)

Ne duhet të "veshim Krishtin", domethënë të vishim virtytet e Tij, shembullin e Tij, dashurinë e Tij. Dhe ja si: përmes një jete me lutje, pritje të shpeshtë të Sakramenteve dhe duke shkuar përtej vetes tek të tjerët.

Une lutem

Do ta shohësh shumë gjërat fillojnë të ndryshojnë në jetën tënde kur të bëhesh burrë i në përputhje lutje. Kjo do të thotë të caktosh kohë çdo ditë për të lexuar Shkrimet, për të folur me Zotin nga zemra dhe për ta lënë të flasë. Më shumë se gjithçka në jetën time, lutja më ka ndryshuar sepse lutja është një takim me Zotin. [13]shih On Lutja

II Sakramentet

Bëni Rrëfimin një pjesë të rregullt të jetës suaj shpirtërore. Të dy rekomanduan Padre Pio dhe Gjon Pali II javor rrëfim [14]shih Rrëfimi javor Nëse jeni duke luftuar me pornografi, atëherë kjo është e domosdoshme. Atje, në "gjykatën e mëshirës", jo vetëm që ju janë falur mëkatet dhe rivendosur dinjiteti, por ka edhe një çlirim nga shpirtrat e papastërtisë që ju keni lënë nëpër derë. 

Pasi të keni zbrazur mbeturinat nga shtëpia juaj, duhet t'i mbushni ato përmes lutjes dhe lutjeve Eukaristia. Kultivoni një dashuri për Jezusin të fshehur atje në gropën e bukës. Merrni E tij Trupi në tuajat, në mënyrë që mishi i Tij të fillojë të shndërrohet në pastërtinë dhe dëlirësinë tuaj që është e përshtatshme për gjendjen tuaj të jetës.

III. Shikoni përtej vetes

Shumë njerëz bien në telashe sepse po humbin kohën e tyre pa qëllim duke shikuar në smartphone dhe ekranet e kompjuterëve. Ajo kohë e papunë është e ngjashme me qëndrimin në cep të Rrugës Curious vetëm duke pritur tundimin për të ecur pranë. Në vend që të humbni kohë, bëhuni një shërbëtor në shtëpinë tuaj, në famullinë tuaj, në komunitetin tuaj. Bëhuni përsëri në dispozicion të fëmijëve tuaj për të luajtur dhe biseduar me ta. Rregullo atë gjë që të ka kërkuar gruaja muaj më parë. Përdoreni atë kohë për të lexuar libra shpirtërorë dhe për t'u lutur, për të qenë i pranishëm te gruaja juaj, për të qenë i pranishëm ndaj Zotit. Sa prej nesh varrosin "talentin" tonë në tokë sepse në vend të kësaj po vrasim kohën?

Prettyshtë shumë e vështirë të shfletosh pornografi kur nuk je në internet.

 

MENDIMET E MBYLLJES

Porno nuk është problem vetëm për burrat, por gjithnjë e më shumë edhe për gratë. Mos harroni, ishte Eva ajo që u tundua e para nga sa i mirë dukej fruti ... A nuk është 50 Hijet e Gri, lexuar tani nga miliona gra, madje I krishterë turp_Fotorgratë, një shëmbëlltyrë e trishtuar e kohërave tona? Ajo që kam thënë më sipër vlen edhe për gratë për sa i përket mos parashikimit të kuriozitetit. Lutja, Sakramentet, shërbimi ... ato janë të njëjtat antidot.

As sa më sipër nuk është një mjet shterues për të trajtuar varësitë nga pornografia. Alkooli, mungesa e gjumit, stresi janë të gjitha gjërat që mund të shkatërrojnë rezistencën tuaj natyrore dhe të zgjidhen (kështu që është më mirë të qëndroni larg kompjuterëve kur rezervuari juaj nuk është i mbushur). Të kuptuarit e luftës shpirtërore, të kesh një marrëdhënie të ngushtë me Nënën e Bekuar dhe përdorimi i burimeve të tjera janë gjithashtu pjesë e pamjes më të madhe:

  • Jason Evert ka një ministri të shkëlqyeshme që merret me varësinë nga pornografia.
  • Ka shumë artikuj në faqen time të internetit për t'ju ndihmuar të zhvilloni një shpirtëror autentik katolik. Shihni shiritin anësor (dhe shiritat e mi anësorë janë të sigurt).

Së fundmi, ndërsa mbarova së shkruari këtë, papritur u kujtova se është Festa e Shën Jozefit, "bashkëshortit më të dëlirë" të Shën Mërisë. Rastësia? Shën Jozefi thirret si Mbrojtësi dhe Mbrojtësi i Kishës, si dhe "terrori i demonëve". Ishte ai që strehoi Marinë dhe Jezusin në shkretëtirë. Ishte ai që i mbajti në krahë. Ishte ai që kërkoi Jezusin kur Ai dukej i humbur. Dhe kështu, ky Shën i madh do të strehojë gjithashtu ju që thirrni emrin e tij; ai do t'ju mbajë përmes ndërmjetësimit të tij; dhe ai do t'ju kërkojë kur të keni humbur, për t'ju sjellë përsëri tek Jezusi. Bëni Shën Jozefin mikun tuaj të ri më të mirë.

Ne jemi të gjithë të gjuajtur tani ... por përmes Krishtit, ne jemi më shumë se pushtues.

Shën Jozef, lutu për ne.

 Lum njeriu që ngulmon në tundim, sepse kur të vërtetohet se do të marrë kurorën e jetës që u premtoi atyre që e duan. (Jakobi 1:12)

  

 

O Zot, Perëndia im, unë gjej strehë te ti;
më shpëto nga të gjithë ndjekësit e mi dhe më shpëto,
Që të mos bëhem si pre e luanit,
të copëtohem, pa më shpëtuar askush.
 (Psalmi 7)

 

Botuar për herë të parë në 19 Mars 2015 në Solemnitetin e Shën Jozefit.  

 

LIDHJE ME LIDHJE

Takimi im me pornografinë: Një mrekulli e mëshirës

Dilni nga Babilonia!

Tigri në kafaz

Drejtoni garën

Fuqia e një shpirti të pastër

Atyre që janë në mëkatin e vdekshëm

Porti i Madh dhe Streha e Sigurt

 

Çdo muaj, Mark shkruan ekuivalentin e një libri,
pa asnjë kosto për lexuesit e tij.
Por ai ende ka një familje për të mbajtur
dhe një ministri për të vepruar.
E dhjeta juaj është e nevojshme dhe e vlerësuar.

Për t'u pajtuar, klikoni këtu.

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 OneNewsNow.com, 9 tetor 2014; ndërmarrje e përbashkët e porositur nga Ministritë e Provuara të Burrave dhe e realizuar nga Grupi Barna
2 shih Ef 6:12
3 krh. 1 Gjonit 2: 16-17
4 Gen 1: 31
5 shih Plotësia e mëkatit: E keqja duhet ta shterrojë vetveten
6 krh. Mat 16:24
7 krh. Rom 7: 22-25
8 krh. Gjoni 4:34
9 krh. Psalmi 19: 8-9
10 shih Rasti i Pranë i Mëkatit
11 krh. Zan 3: 4-6
12 shih Riorganizimi i Atësisë
13 shih On Lutja
14 shih Rrëfimi javor
Postuar ne BALLINA, E VURTETA E VARDRTET dhe tagged , , , , , , , , , , .