Ndriçimi i Zbulesës


Konvertimi i Shën Palit, artist i panjohur

 

KETU është një hir që i vjen gjithë botës në atë që mund të jetë ngjarja më befasuese që nga Rrëshaja.

 

NDIKIMI N IN ZBULIMIN PROFETIK

Mistikja dhe stigmatistja, e bekuara Anna Maria Taigi, e cila u nderua nga papët për saktësinë e profecive të saj, e referoi atë si një "ndriçim të ndërgjegjes". Shën Edmund Campion e përmendi atë si "dita e ndryshimit" kur "Gjykatësi i tmerrshëm duhet të zbulojë të gjitha ndërgjegjet e njerëzve". Conchita, një vizionar i pretenduar në Garabandal, e quajti atë një "paralajmërim". I ndjeri Fr. Gobbi e quajti atë një "gjykim në miniaturë", ndërsa Shërbëtori i Zotit, Maria Esperanza, e quajti atë një "ditë të madhe drite" kur ndërgjegjet e të gjithëve do të tronditen "-" ora e vendimit për njerëzimin ". [1]krh. referencat në Syri i Stuhisë

Shën Faustina, e cila i shpalli botës se po jetojmë në një "kohë mëshire" të zgjatur bazuar në zbulimet që i janë dhënë drejtpërdrejt nga Jezusi, mund të ketë parë në një vizion ngjarjen aktuale:

Para se të vij si Gjykatësi i drejtë, unë po vij i pari si Mbreti i Mëshirës. Para se të vijë dita e drejtësisë, njerëzve do t'u jepet një shenjë në qiejt e këtij lloji:

E gjithë drita në qiej do të shuhet dhe do të ketë një errësirë ​​të madhe mbi tërë tokën. Atëherë shenja e kryqit do të shihet në qiell dhe nga hapjet, ku u gozhduan duart dhe këmbët e Shpëtimtarit, do të dalin drita të mëdha që do të ndezin tokën për një periudhë kohe. Kjo do të ndodhë pak para ditës së fundit.  —Diaria e Mëshirës Hyjnore, n 83

Ky vizion është i ngjashëm me atë që një shikues amerikan, i cili quhet me emrin "Jennifer", gjoja pa në një vizion. Ajo e quan këtë ngjarje "paralajmërimin":

Qielli është i errët dhe duket sikur është natë, por zemra ime më thotë se është diku pasdite. Unë shoh qiellin që hapet dhe unë mund të dëgjoj duartrokitje të zgjatura të bubullimave. Kur ngre sytë lart, shoh Jezusin duke gjakosur në kryq dhe njerëzit po bien në gjunjë. Jezusi më thotë më pas, “Ata do ta shohin shpirtin e tyre siç e shoh unë" Unë mund t'i shoh plagët kaq qartë në Jezusin dhe Jezusi pastaj thotë, “Ata do të shohin secilën plagë që kanë shtuar në Zemrën time më të Shenjtë" Në të majtë unë shoh Nënën e Bekuar duke qarë dhe pastaj Jezusi më flet përsëri dhe më thotë, “Përgatituni, përgatituni tani që koha së shpejti po afron. Fëmija im, lutu për shumë shpirtra që do të humbasin për shkak të mënyrave të tyre egoiste dhe mëkatare" Ndërsa ngre sytë lart, shoh pikat e gjakut që bien nga Jezusi dhe që godasin tokën. Unë shoh miliona njerëz nga kombet nga të gjitha vendet. Shumë dukeshin të hutuar ndërsa po shikonin drejt qiellit. Jezusi thotë, “Ata janë në kërkim të dritës sepse nuk duhet të jetë një kohë errësire, por është errësira e mëkatit që mbulon këtë tokë dhe drita e vetme do të jetë ajo me të cilën unë vij, sepse njerëzimi nuk e kupton zgjimin që është gati për t’i dhuruar. Ky do të jetë pastrimi më i madh që nga fillimi i krijimit." -Shiko www.wordsfromjesus.comShtator 12, 2003

 

ZBULIMI MBI ZHVILLIMIN?

Ndërsa po përgatitej të shkonte në Mesha në Paray-le-Monial, Francë në 2011 - ai fshat i vogël Francez ku Jezui zbuloi Zemrën e Tij të Shenjtë si një “përpjekje të fundit” për të arritur njerëzimin—Kisha një "fjalë" papritmas më hyri në mendje si një rrufe nga bluja e pastër. Wasshtë bërë përshtypje e brendshme në zemrën time që tre kapitujt e parë të Zbulesës janë në thelb një "ndriçim i ndërgjegjes". Pas Meshës, unë mora biblën time për të filluar të lexoja Apokalipsin në atë dritë të re për të parë se çfarë nënkuptonte me atë

Libri i Zbulesës (ose "apokalipsi", që do të thotë fjalë për fjalë "zbulimi") fillon me Shën Gjonin duke përshëndetur shtatë kisha dhe duke cituar profetin Zekeria:

Ja, ai po vjen mes reve dhe çdo sy do ta shohë, madje edhe ata që e shpuan. Të gjithë popujt e tokës do të vajtojnë për të. Po. Amen (Zbul. 1: 7)

Gjoni më pas përshkruan vizionin që ai kishte për Jezusin duke u shfaqur në mes të këtyre kishave në një shfaqje vezulluese ku “fytyra e tij shkëlqente si dielli në shkëlqimin e tij". [2]Rev 1: 16 Përgjigjja e Gjonit ishte të binte poshtë te këmbët e Tij “sikur të vdekur". [3]Rev 1: 17 Kjo skenë kërkon një të ngjashme ndriçim që kishte Shën Pali. Para kthimit të tij, ai po përndjekte të krishterët, duke i vrarë ata me vdekje. Krishti iu shfaq në një dritë të ndritshme:

Ai ra për tokë dhe dëgjoi një zë që i thoshte: “Saul, Saul, pse më përndjek? (Veprat 9: 4)

Papritmas, Sauli (i cili mori emrin Pal) u "ndriçua" dhe e kuptoi se ai nuk ishte aq i drejtë sa mendonte. Sytë e tij ishin të mbuluar me "luspa", një simbol i verbërisë së tij shpirtërore. Kështu, shikimi i tij u kthye nga brenda ndërsa ai u ndesh ballë për ballë me drita e së vërtetës.

Pas vizionit të fuqishëm të Shën Gjonit për Krishtin, ai dëgjon Zotin duke thënë

Mos ki frikë… (Zbulesa 1:17)

Immediately dhe menjëherë Jezusi fillon të ndriçojë ndërgjegjen e shtatë kishave, duke i thirrur ata në pendim, duke lavdëruar veprat e tyre të mira dhe duke treguar verbërinë e tyre shpirtërore.

Unë i di punët e tua; E di që nuk je as i ftohtë dhe as i nxehtë. Do të doja të ishe ose i ftohtë ose i nxehtë. Kështu që, sepse je i vakët, as i nxehtë dhe as i ftohtë, do të të nxjerr nga goja my Ata që dua, i qortoj dhe i ndëshkoj. Jini të sinqertë, pra, dhe pendohuni. (Zbul. 3: 15-16, 19)

Pastaj Gjoni çohet në Parajsë ku tani fillon t'i shikojë gjërat nga një perspektivë hyjnore.

Pas kësaj unë pashë një vizion të një dere të hapur në qiell dhe dëgjova zërin si boria që më kishte folur më parë, duke thënë: "Ejani këtu dhe unë do t'ju tregoj se çfarë duhet të ndodhë më pas." (Zbul. 4: 1)

Kjo do të thotë që ndriçimi që Gjoni sapo dëshmoi tani do të vendoset në kontekstin e jo vetëm të Kishës universale (e simbolizuar nga "shtatë kishat" ku numri "7" tregon plotësinë ose plotësinë), por të të gjithë botën ndërsa afrohet në fund të epokës, dhe përfundimisht, në fund të kohës. Një mënyrë tjetër për ta thënë është ndriçimi i Kishës kulmon në një ndriçim global.

Sepse është koha që gjykimi të fillojë me shtëpinë e Perëndisë; nëse fillon me ne, si do të përfundojë për ata që nuk i binden ungjillit të Zotit? (1 Pjetër 4:17)

 

NDRIÇIMI I KISHA

A nuk mund të themi që ndriçimi i Kishës tashmë ka filluar tashmë? Nuk kanë dyzet vjet që nga derdhja e Shpirtit të Shenjtë ("ripërtëritja karizmatike") [4]krh. seria për Rinovimin Karizmatik: Karizmatik?  dhe lëshimi i dokumenteve të Vatikanit II e udhëhoqi Kishën përmes një sezoni të thellë të krasitjes, pastrimit dhe gjykimit deri në 2008, "viti i shpalosjes" [5]shih Revolucioni i Madh dyzet vjet më vonë? A nuk ka pasur një zgjim profetik, të udhëhequr kryesisht nga Nëna e Zotit, për sa i përket pragut që ne tani qëndrojmë?

Me siguri Zoti, Zoti, nuk bën asgjë, pa ua zbuluar sekretin e tij shërbëtorëve të tij, profetëve. (Amosi 3: 7)

A nuk e bëri Bekuar Gjon Pali II, duke çuar deri në mijëvjeçarin e ri, një thellë ekzaminimi i ndërgjegjes e gjithë Kishës, duke u kërkuar falje kombeve për mëkatet e saj të së kaluarës? [6]shih http://www.sacredheart.edu/

Për një kohë të gjatë ne ishim duke e përgatitur veten për këtë provë të ndërgjegjes, të vetëdijshëm se Kisha, duke përqafuar mëkatarët në gjirin e saj, "është në të njëjtën kohë e shenjtë dhe gjithmonë ka nevojë të pastrohet"... Ky "pastrim i kujtesës" ka forcuar hapat tanë për udhëtimin drejt së ardhmes OPPOPE JOHN PAUL II, Novo Millenio Inuente, n 6

Dhe a nuk po shohim të dalin në dritë para nesh skandalet dikur të fshehura dhe të rënda që kanë marrë formën e abuzimit seksual midis klerikëve? [7]shih Skandali A nuk po vdesin urdhrat fetarë që kanë braktisur besimin e vërtetë në apostazinë e tyre? A nuk na janë dërguar shumë profetë dhe shikues për të na thirrur përsëri në jetën e vërtetë në Zot? [8]p.sh. Profecia në Romë A nuk po i jepet qartë Kishës vetë paralajmërimi që Shën Gjoni shkroi në rrotullën e tij apokaliptike?

Gjykimi i shpallur nga Zoti Jezus [në Ungjillin e Mateut kapitulli 21] i referohet mbi të gjitha shkatërrimit të Jeruzalemit në vitin 70. Megjithatë, kërcënimi i gjykimit gjithashtu ka të bëjë me ne, Kisha në Evropë, Evropë dhe popeqandle3Perëndimi në përgjithësi. Me këtë Ungjill, Zoti gjithashtu po bërtet në veshët tanë fjalët që në Librin e Zbulesës ai i drejton Kishës së Efesit: "Nëse nuk pendohesh, unë do të vij te ti dhe do të heq shandanin tënd nga vendi i saj". Drita mund të na hiqet gjithashtu dhe ne bëjmë mirë ta lëmë këtë paralajmërim të zhurmojë me seriozitetin e tij të plotë në zemrat tona, ndërsa i thërrasim Zotit: "Na ndihmoni të pendohemi! Jepu të gjithëve hirin e ripërtëritjes së vërtetë! Mos lejoni që drita juaj në mesin tonë të shuhet! Forconi besimin, shpresën dhe dashurinë tonë, në mënyrë që të mund të japim fryte të mira! " -BENEDIKTI I POPES XVI, Hapja e Homelit, Sinodi i Ipeshkvijve, 2 tetor 2005, Romë.

Po kështu, në fund të izraelitëve dyzet vjet në shkretëtirë, një ndriçim i thellë i zuri ata që i çoi në një frymë pendimi, duke i dhënë kështu fund mërgimit nga toka e premtuar.

… Lexoj me zë të lartë në shtëpinë e LDSB kjo lëviz që ju dërgojmë:

… Ne kemi mëkatuar në sytë e Zotit dhe nuk i jemi bindur atij. Ne nuk e kemi dëgjuar zërin e LDSB, Perëndia ynë, në mënyrë që të ndjekim porositë që Zoti na vendos Sepse ne nuk e dëgjuam zërin e Zotit, Perëndisë tonë, në të gjitha fjalët e profetëve që ai na dërgoi, por secili prej nesh ka ndjekur prirjet nga zemrat tona të liga, u shërbyen perëndive të tjera dhe bëmë të keqen në sytë e Zotit, Perëndisë tonë. (krh. Baruk 1: 14-22)

E njëjta gjë, ndriçimi që është këtu dhe që vjen është të përgatisë Kishën për të hyrë në "tokën e premtuar" të një epoke të paqes. Po ashtu, letrat drejtuar shtatë kishave ishin shkruar mbi a lëviz, duke zbuluar publikisht të metat e tyre. [9]Rev 1: 11

Kongreset e studimit na ndihmuan të identifikojmë ato aspekte në të cilat, gjatë dy mijëvjeçarëve të parë, fryma e Ungjillit nuk shkëlqente gjithmonë. Si mund të harrojmë liturgjia lëvizëse e 12 marsit 2000 në Bazilikën e Shën Pjetrit, në të cilën, duke parë Zotin tonë të Kryqëzuar, kërkova falje në emër të Kishës për mëkatet e të gjithë fëmijëve të saj? OPPOPE JOHN PAUL II, Novo Millenio Inuente, n 6

Dhe tani, Papa Françesku, në një mënyrë mahnitëse, ka sjellë shtatë letrat e Zbulesës në një dritë të re profetike (shih Pesë korrigjimet).

"Më pas", Shën Gjoni sheh Qengji i Zotit të marrë një lëviz në duart e Tij për të filluar shkuljen e gjykimit të kombeve. Kjo përfshin një ndriçim global në vula e gjashtë.

 

… .NDRIÇIMI I BOTS

Ndjeva në zemrën time një fjalë misterioze në vjeshtën e vitit 2007: [10]Shiko Thyerja e vulave

Vulat do të prishen.

Por po dëgjoja "gjashtë vula", e megjithatë te Zbulesa Ch. 6 ka shtatë. Këtu është e para:

Shikova dhe aty ishte një kal i bardhë dhe kalorësi i tij kishte një hark. Atij iu dha një kurorë, dhe ai hipi fitimtar për të çuar më tej fitoret e tij. (6: 2)

[Kalorësi] është Jezu Krishti. Ungjillori i frymëzuar [St. Gjoni] jo vetëm që pa shkatërrimin e shkaktuar nga mëkati, lufta, uria dhe vdekja; ai gjithashtu pa, në radhë të parë, fitoren e Krishtit. —POPA PIUS XII, Adresa, 15 nëntor 1946; fusnota e Biblës Navarre, "Zbulesa", f.70

Kjo është, vula e parë duket të jetë fillimi i ndriçimit të Kishës që Gjoni parashikoi në fillim të Zbulesës.  [11]shih Joni i pranishëm dhe i ardhshëm i transformimit kjo Kalëroni mbi kalin e bardhë [12]'Ngjyra e bardhë është simbolike e përkatësisë në sferën qiellore dhe e fitimit të fitores me ndihmën e Zotit. Kurora që i është dhënë dhe fjalët "ai doli për të pushtuar dhe për të pushtuar" do t'i referoheshin fitores së së mirës mbi të keqen; dhe harku tregon lidhjen midis këtij kali dhe tre të tjerëve: këto të fundit do të jenë si shigjetat e lëshuara nga distanca për të zbatuar planet e Zotit. Ky kalorës i parë, i cili shkon përpara "duke mposhtur dhe për të pushtuar", i referohet fitores së Krishtit në pasionin dhe ringjalljen e tij, siç e ka përmendur tashmë Shën Gjoni: "Mos qani; ja, Luani i fisit të Judës, Rrënja e Davidit, ka pushtuar, në mënyrë që ai të hapë rrotullën dhe shtatë vulat e tij. "'(Zbul. 5: 5) -Bibla Navarre, "Zbulesa", f.70; krh. Shikoni në Lindje! përgatit mbetjen për të kapërcyer pragun e shpresës në "tokën e premtuar", një epokë paqeje dhe drejtësie që Shën Gjoni më vonë e shënon simbolikisht si një rregull "një mijë vjeçar" me Krishtin. [13]krh. Zb 20: 1-6 A nuk mund ta përshkruajmë formimin e qetë dhe shpesh të fshehur të kësaj ushtrie të vogël të Zotit, [14]shih Beteja e Zojës Bërtitja e betejës sidomos laikët, [15]shih Ora e laikëve si përparimi i fitores dhe triumfit të Krishtit mbi të keqen? Në të vërtetë, ne shohim më vonë te Zbulesa se ky Kalorës mbi kalin e bardhë tani ndiqet nga një ushtri. [16]krh. Zb 19:14 Kjo është e gjitha për të thënë, Triumfi i Zemrës së Papërlyer të Marisë tashmë ka filluar në zemrat e atyre që u kushtojnë vëmendje mesazheve të saj.

Afrimi i një "ndriçimi të ndërgjegjes" universale sinjalizohet nga dhimbjet e mundimit të rëndë që ndjekin vulën e parë: paqja i hiqet botës (vula e dytë); [17]shih Ora e Shpatës mungesa e ushqimit dhe racionimi (vula e tretë); pandemi dhe anarki (vula e katërt); dhe një persekutim i vogël i Kishës (vula e pestë). [18]Unë them "i vogël" sepse persekutimi "i madh" vjen më vonë nën sundimin e "bishës" [krh. Zbul. 13: 7] Pastaj, në mes të kaos global, ndërsa vula e gjashtë është thyer, duket se e gjithë bota përjeton vizionin e "qengjit të Zotit", sakrificës paskale, i kryqëzuar Qengji (edhe pse qartë, kjo nuk është Kthimi Përfundimtar i Krishtit në lavdi): 

Pastaj pashë ndërsa ai hapi vulën e gjashtë dhe ndodhi një tërmet i madh; dielli u bë i zi si një thes i errët dhe e gjithë hëna u bë si gjak. Yjet në qiell ranë në tokë si fiq të papjekur të lëkundur nga pema në një erë të fortë. Pastaj qielli u nda si një rrotull e shqyer që rrotullohej dhe çdo mal dhe ishull u zhvendos nga vendi i tij. Mbretërit e tokës, fisnikët, oficerët ushtarakë, të pasurit, të fuqishmit dhe çdo skllav dhe person i lirë u fshehën në shpella dhe midis shkëmbinjve malorë. Ata u bërtitën maleve dhe shkëmbinjve: "Na bini dhe na fshihni nga fytyra e atij që ulet në fron dhe nga zemërimi i Qengjit, sepse ka ardhur dita e madhe e zemërimit të tyre dhe kush mund t'i bëjë ballë kësaj ? " (Zbul. 6: 12-17)

Ashtu si në vizionin e Faustinës dhe të tjerëve, qielli errësohet dhe vizioni pasues i Qengjit shpall se “dita e madhe e zemërimit të tyre ka ardhur". [19]shih Faustina dhe Dita e Zotit Aty eshte nje "tronditje e madhe“, Shpirtërisht dhe madje fjalë për fjalë. [20]shih Lëkundje e Madhe, Zgjim i Madh Kjo është ora e vendimit për botën ose të zgjidhni rrugën e errësirës ose rrugën e dritës, e cila është Krishti Jezus, para se toka të pastrohet nga ligësia. [21]krh. Zb 19: 20-21 Në të vërtetë, vula e shtatë shënon një periudhë heshtjeje - qetësinë në stuhi - kur gruri do të ndahet nga byku, pas së cilës erërat e gjykimit do të fillojnë të fryjnë përsëri.

Bota në afrimin e një mijëvjecari të ri, për të cilin po përgatitet e gjithë Kisha, është si një fushë e gatshme për të korrat. —POPA JOHN PAUL II, Dita Botërore e Rinisë, homeli, 15 gusht 1993

Sepse ne lexojmë se ata që vendosin të ndjekin Qengjin janë vulosur në ballë. [22]Rev 7: 3 Por ata që e refuzojnë këtë moment hiri, siç lexojmë më vonë, janë shënuar me numrin e bishës, Antikrishtin. [23]Rev 13: 16-18

Pastaj do të vendoset skena konfrontimi përfundimtar midis ushtrive të fundit të kësaj epoke ...

 

Botuar për herë të parë më 21 tetor 2011

 

 


 

LEXUESHME PARAQITJE

 


Tani në botimin dhe shtypjen e tij të tretë!

www.thefinalconfrontation.com

 

Dhurimi juaj në këtë kohë vlerësohet shumë!

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. referencat në Syri i Stuhisë
2 Rev 1: 16
3 Rev 1: 17
4 krh. seria për Rinovimin Karizmatik: Karizmatik?
5 shih Revolucioni i Madh
6 shih http://www.sacredheart.edu/
7 shih Skandali
8 p.sh. Profecia në Romë
9 Rev 1: 11
10 Shiko Thyerja e vulave
11 shih Joni i pranishëm dhe i ardhshëm i transformimit
12 'Ngjyra e bardhë është simbolike e përkatësisë në sferën qiellore dhe e fitimit të fitores me ndihmën e Zotit. Kurora që i është dhënë dhe fjalët "ai doli për të pushtuar dhe për të pushtuar" do t'i referoheshin fitores së së mirës mbi të keqen; dhe harku tregon lidhjen midis këtij kali dhe tre të tjerëve: këto të fundit do të jenë si shigjetat e lëshuara nga distanca për të zbatuar planet e Zotit. Ky kalorës i parë, i cili shkon përpara "duke mposhtur dhe për të pushtuar", i referohet fitores së Krishtit në pasionin dhe ringjalljen e tij, siç e ka përmendur tashmë Shën Gjoni: "Mos qani; ja, Luani i fisit të Judës, Rrënja e Davidit, ka pushtuar, në mënyrë që ai të hapë rrotullën dhe shtatë vulat e tij. "'(Zbul. 5: 5) -Bibla Navarre, "Zbulesa", f.70; krh. Shikoni në Lindje!
13 krh. Zb 20: 1-6
14 shih Beteja e Zojës Bërtitja e betejës
15 shih Ora e laikëve
16 krh. Zb 19:14
17 shih Ora e Shpatës
18 Unë them "i vogël" sepse persekutimi "i madh" vjen më vonë nën sundimin e "bishës" [krh. Zbul. 13: 7]
19 shih Faustina dhe Dita e Zotit
20 shih Lëkundje e Madhe, Zgjim i Madh
21 krh. Zb 19: 20-21
22 Rev 7: 3
23 Rev 13: 16-18
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.