Imazhi i bishës

 

JEZUSI është "drita e botës" (Gjoni 8:12). Ndërsa Krishti po jeton Drita eksponenciale i dëbuar nga kombet tona, princi i errësirës po zë vendin e Tij. Por Satanai nuk vjen si errësirë, por si një drita false.

 

LEHTA

Establishedshtë vërtetuar mirë që rrezet e diellit janë të jashtëzakonshme burim shërimi dhe shëndeti për njerëzit. Mungesa e rrezeve të diellit është provuar klinikisht se çon në depresion dhe të gjitha llojet e problemeve shëndetësore.

Nga ana tjetër, drita artificiale - veçanërisht drita fluoreshente - dihet se është e dëmshme. Ajo madje ka çuar në vdekje të parakohshme në kafshët laboratorike. Në fakt, edhe ngjyra të ndryshme të spektrit mund të sjellin gjendje të caktuara shpirtërore dhe sjellje kur filtrohen. 

Drita e diellit, sidoqoftë, siguron spektrin e plotë të të gjitha frekuencave të dritës. 

98 përqind e rrezeve të diellit hyn përmes syrit, 2 përqind e tjera përmes lëkurës. Në funksion të kësaj, Jezusi tha diçka mjaft të thellë:

Llamba e trupit është syri yt. Kur syri juaj është i shëndoshë, atëherë i gjithë trupi juaj është i mbushur me dritë, por kur është i keq, atëherë trupi juaj është në errësirë. (Luka 11:38)

Ndërsa e dimë që mungesa e dritës së diellit dëmton trupin, Jezusi i referohej kryesisht shpirtit.

 

DRITA E FALAS

Ai mashtroi banorët e tokës me shenjat që u lejua të kryenin në sytë e kafshës së parë, duke u thënë atyre të bëjnë një imazh për bishën Atëherë u lejua t'i jepte jetë shëmbëlltyrës së bishës, në mënyrë që figura e bishës të fliste… (Zbul. 13: 14-15)

Imazhi i Satanit sot është shpesh një "engjëll drite" që na ndriçon përmes një ekran.  Dikush mund të thotë se "ekrani" - qoftë filmi, televizori ose kompjuteri - është një "imazh i bishës". Trulyshtë me të vërtetë një dritë artificiale në kuptimin natyror, dhe shumë shpesh, një dritë false në kuptimin moral dhe shpirtëror. Edhe kjo dritë hyn përmes syrit - drejtpërdrejt në shpirt.

Shën Elizabeth Seton me sa duket kishte një vizion në vitet 1800 në të cilën ajo pa «në çdo shtëpi amerikane a kuti e zeze përmes së cilës do të hynte djalli ”. Sot, çdo televizion, ekran kompjuteri dhe smartphone tani është fjalë për fjalë një "kuti e zezë". 

Tani të gjithë mund të kuptojnë lehtësisht se sa më e mrekullueshme është rritja e teknikës së kinemasë, aq më e rrezikshme është bërë për pengesat e moralit, për fenë dhe për vetë marrëdhëniet shoqërore… pasi prek jo vetëm individët, por të gjithë komunitetin. të njerëzimit. —POPA PIUX XI, Letër Enciklike Cura vigjilente, n 7, 8; 29 qershor 1936

Drita false bën dy gjëra: fjalë për fjalë na largon nga rrezet e diellit. Sa orë janë kaluar duke shikuar në një ekran televizori ose kompjuteri, ose një iPod ose ekran të telefonit celular! Si rezultat, kjo gjeneratë po përjeton probleme të jashtëzakonshme shëndetësore, përfshirë obezitetin dhe depresionin.

Por shumë më keq, drita false premton kënaqësi dhe përmbushje duke titiluar shqisat me imazhe seksuale dhe reklama materialiste të gjitha të prodhuara përmes dritës. "Imazhi flet" si një profet i rremë, duke hequr dorë nga rruga e së vërtetës, ndërsa në të njëjtën kohë siguron një Ungjill të rremë përqendruar rreth "mua, vetes dhe Unë". Si pasojë, drita e rreme po formohet katarakti shpirtëror mbi sytë e shumë shpirtrave, duke e lënë të gjithë "trupin në errësirë".

 

ANTIKRISTI, DHE DRITA E FALAS
 

Siç kam shkruar në Dreamndërr për një të Paligjshëm, Pashë një ëndërr e cila përfundoi duke parë familjen time "droguar, dobësuar dhe abuzuar" ne nje "dhomë e bardhë si laboratori."Për disa arsye, kjo dhomë" e ndriçuar fluoreshente "ka qëndruar gjithmonë me mua. Ndërsa u përgatita për të shkruar këtë meditim, mora emailin e mëposhtëm:

Në ëndrrën time, pastori im (i cili është një njeri i mirë, i shenjtë dhe i pafajshëm) erdhi tek unë në meshë, më përqafoi dhe më tha se i vinte keq dhe po qante. Të nesërmen kisha ishte bosh. Askush nuk ishte atje për të kremtuar meshën dhe vetëm dy ose tre njerëz ishin gjunjëzuar në altar. Pyeta: "Ku është babai?" Ata vetëm pohuan me kokë me konfuzion. Shkova në dhomën e sipërme… e cila ishte e ndriçuar me dritë të bardhë fluoreshente (jo me dritë natyrore) floor dyshemeja ishte e mbuluar me gjarpërinj, hardhuca, insekte etj. Duke u tundur dhe përpëlitur, kështu që nuk mund të shkelja askund pa i futur këmbët në to. U zgjova i frikësuar.

A mund të jetë kjo një metaforë për të gjithë Kishën Katolike? Unë ndiej se ajo që është e mirë dhe e shenjtë dhe e pafajshme po largohet dhe ajo që do të mbetet pas është ajo që është e papërshkrueshme e shenjtë. Unë lutem për të gjithë të pafajshmit e shenjtë, për të gjithë besimtarët që ata të qëndrojnë të fortë gjatë kësaj kohe. Unë lutem për besim në Zotin tonë të bukur të dashurisë përmes këtij sprova të madhe që kemi filluar të përballemi.

Duhet patur gjithmonë kujdes në interpretimin e ëndrrave. Sidoqoftë, ato mund të hedhin dritë mbi realitetet para nesh ...

 

DRITA E GABUAR N IN KISHA

Kisha Katolike, siç profetizuan Jezusi dhe Danieli, do të përballet me një kohë kur flijimi ditor i Meshës do të pushojë (në publik), dhe një neveri të ngritur në vendin e shenjtë (shih Mat 24:15, Dan 12:11 .; gjithashtu Shiko Eklipsi i Birit) Papa Paul VI aludoi në një braktisje tashmë në progres kur tha,

… Përmes disa çarjeve në mur, tymi i Satanit ka hyrë në tempullin e Zotit.  -Homeli gjatë meshës për Shën. Peter & Paul, Qershor 29, 1972,

Dhe në 1977:

Bishti i djallit po funksionon në shpërbërjen e botës katolike. Errësira e Satanit ka hyrë dhe është përhapur në të gjithë Kishën Katolike madje edhe në majën e saj. Braktisja, humbja e besimit, po përhapet në të gjithë botën dhe në nivelet më të larta brenda Kishës. -Fjalimi në përvjetorin e gjashtëdhjetë të shfaqjeve Fatima, Tetor 13, 1977,

Në të vërtetë, në famulli të caktuara, dioqezat dhe rajone, drita e rreme ka depërtuar në "dhomën e sipërme" të shumë zemrave. Megjithatë, Kisha do të ekzistojë gjithmonë, diku, siç premtoi Krishti (Mat 16:18); Drita e vërtetë do të shkëlqejë gjithmonë në Kishë, megjithëse për një kohë, ajo mund të jetë më e fshehur.

Diçka duhet të mbetet. Një tufë e vogël duhet të mbetet, sado e vogël të jetë. —POPI PAUL VI te Jean Guitton (Paul VI Secret), filozof francez dhe mik i ngushtë i Papa Paul VI, Shtator 7, 1977

Interestingshtë interesante të përmendet se vende të tëra, të tilla si Australia, janë duke lëvizur në faza e ndriçimit inkandeshent me llamba fluoreshente. Pa dyshim, ndërsa frika për ndryshimin e klimës dhe konsumin e energjisë arrin një hap të etur, e gjithë bota do të kërkohet të miratojë dritën e efektshme por të ftohtë dhe të ftohtë të fluoreshencës.

Bota si fizikisht ashtu edhe shpirtërisht vazhdon të largohet nga "Spektri i plotë".

 

SHIKONI NJE ORO ME MUA ...

Ndërsa çdo qenie njerëzore ka nevojë për rrezet e diellit direkte, ashtu edhe çdo qenie njerëzore ka nevojë për Jezusin, Birin e Zotit (pavarësisht nëse ata e njohin atë apo jo.) Mënyra se si dikush merr dritën e Jezusit është gjithashtu përmes syve - sytë e zemrës, duke i fiksuar ato mbi Të përmes Lutje. Kjo është arsyeja pse Jezusi në Kopshtin e Gjetsemanit këmbënguli që Apostujt e tij të lodhur dhe të dobët të luteshin gjatë orës së agonisë ... kështu që ata do të kishin dritën e nevojshme të mos braktiset. Dhe kjo është arsyeja pse Jezusi tani dërgon nënën e Tij të na lutet që të "lutemi, lutemi, lutemi". Sepse "ora e shpërndarjes" mund të jetë afër (Mat 26:31.)

Përmes lutjes dhe posaçërisht Eukaristisë, ne mbushim llambën e shpirtrave tanë me dritë (shih Qiri i ndezur) Jesus dhe Jezusi na paralajmëron të jemi të sigurt se llambat tona janë plot para kthimit të Tij (Mateu 25: 1-12.)

Po, është koha për shumë prej nesh të fikin dritën false që del nga televizorët dhe kompjuterët tanë, dhe ta kalojmë atë kohë duke fiksuar sytë te Drita e vërtetë - Drita e cila na çliron.

Pa atë Dritë të brendshme, do të jetë shumë e errët për t'u parë në ditët në vijim ...

… Zoti gjithashtu po bërtet në veshët tanë fjalët që në Librin e Zbulesës ai i drejton Kishës së Efesit: "Nëse nuk pendohesh, unë do të vij te ti dhe do ta heq shandanin tënd nga vendi i saj". Drita mund të na hiqet gjithashtu dhe ne bëjmë mirë ta lëmë këtë paralajmërim të zhurmojë me seriozitetin e tij të plotë në zemrat tona, ndërsa i thërrasim Zotit: "Na ndihmoni të pendohemi! Jepu të gjithëve hirin e ripërtëritjes së vërtetë! Mos lejoni që drita juaj në mesin tonë të shuhet! Forconi besimin, shpresën dhe dashurinë tonë, në mënyrë që të mund të japim fryte të mira! " -Papa BENEDICT XVI, Hapja e Homelit, Sinodi i Ipeshkvijve, 2 tetor 2005, Romë. 

 

 

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHENJAT.