E keqja e pashërueshme

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten e javës së parë të kreshmës, 26 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu


Ndërmjetësimi i Krishtit dhe i Virgjëreshës, i atribuohet Lorenzo Monakos, (1370–1425)

 

KUR ne flasim për një "shans të fundit" për botën, kjo është për shkak se ne po flasim për një "të keqe të pashërueshme". Mëkati është ngërthyer aq shumë në punët e burrave, aq shumë ka korruptuar themelet jo vetëm të ekonomisë dhe politikës, por edhe të zinxhirit ushqimor, mjekësisë dhe mjedisit, sa asgjë tjetër nga operacioni kozmik [1]shih Kirurgjia kozmike eshte e nevojshme. Siç thotë Psalmisti,

Nëse themelet shkatërrohen, çfarë mund të bëjë i vetmi? (Psalmi 11: 3)

Kjo ishte gjithashtu pikëpamja e Shën Joan Palit II në atë intervistë të sinqertë me pelegrinë në Gjermani:

Ne duhet të jemi të përgatitur t'i nënshtrohemi sprovave të mëdha në një të ardhme jo shumë të largët; sprova që do të na kërkojnë të jemi të gatshëm të heqim dorë edhe nga jeta jonë, dhe një dhuratë totale e vetes për Krishtin dhe për Krishtin. Përmes lutjeve tuaja dhe të miat, është e mundur të lehtësoni këtë shtrëngim, por nuk është më e mundur ta shmangni atë, sepse vetëm në këtë mënyrë Kisha mund të rinovohet në mënyrë efektive. Sa herë, me të vërtetë, rinovimi i Kishës është kryer në gjak? Këtë herë, përsëri, nuk do të jetë ndryshe. Ne duhet të jemi të fortë, duhet të përgatitemi, duhet t'ia besojmë Krishtit dhe Nënës së Tij dhe duhet të jemi të vëmendshëm, shumë të vëmendshëm ndaj lutjes së Rruzares. —POPA JOHN PAUL II, intervistë me katolikët në Fulda, Gjermani, nëntor 1980; www.ewtn.com

Ne lexuam dje për përgjigjen e Ninivës ndaj Zotit. Ata me të vërtetë u penduan dhe kështu Perëndia u pendua - për një kohë ... sepse njerëzit ranë përsëri në mëkat të rëndë. Dekada më vonë, Ninive u shkatërrua përfundimisht pak para se profeti Nahum të lëshonte një paralajmërim të fundit:

Zoti është i ngadaltë në zemërim, por megjithatë ka fuqi të madhe; Zoti nuk do t'i lërë fajtorët pa u ndëshkuar. Ai vjen në një stuhi dhe stuhi ... (Naum 1: 3)

Dhe tani, në kohët tona, a Stuhi e Madhe [2]shih Shtatë vulat e revolucionit është këtu dhe po vjen - një stuhi që, kur të mbarojë, do ta lërë tokën të ndryshuar përgjithmonë. Tërheqëse në emër tonë është Nëna e Zotit, e parafytyruar në Mbretëreshën Ester:

Na shpëto nga dora e armiqve tanë; shndërrojeni zinë tonë në gëzim dhe hidhërimet tona në tërësi. (Leximi i parë i sotëm)

Në Ungjillin e sotëm, Jezusi na thotë ta bëjmë këtë “Pyesni dhe do t'ju jepet.”Lutjet e Zojës dëgjohen sepse ajo gjithmonë lutet në testament E Perëndisë.

Ne kemi këtë besim tek ai, se nëse kërkojmë diçka sipas vullnetit të tij, ai na dëgjon. (1 Gjonit 5:14)

Kush mund të llogarisë efektet e ndërmjetësimit të saj, kohën kur na ka blerë, mëshira është fituar përmes Ndërmjetësit tonë të madh, Jezu Krishtit? Për

Kush prej jush do t'i jepte djalit të tij një gur kur ai i kërkonte një bukë ... sa më shumë Ati juaj qiellor do t'u japë gjëra të mira atyre që e kërkojnë. (Ungjilli i sotëm)

Me siguri, fjalët e Psalmit të sotëm duhet të jenë në buzët e saj: Unë do të të kremtoj, o Zot, me gjithë zemrën time, sepse ke dëgjuar fjalët e gojës sime. Kështu që, gjithashtu, a duhet të ofrojmë vazhdimisht jo vetëm falënderimet tona, por edhe lutjen dhe agjërimin tonë për kthimin e botës, veçanërisht këtë Kreshmës.

Por do të vijë një moment kur kjo kohë e hirit dhe mëshirës do të marrë fund; kur ilaçi i vetëm për këtë botë do të jetë ndëshkimi. Dhe atëherë Nëna jonë do të lutet për Zotin mëshirë në kaos. Për drejtësinë e Tij është gjithashtu e mëshirshme

Mëshira më e madhe e Zotit është të mos lejojë ato kombe të qëndrojnë në paqe me njëri-tjetrin që nuk janë në paqe me Të. - Shën. Pio of Pietrelcina, Bibla ime Katolike e Përditshme, f. 1482

Prandaj, ndërsa afrohet fundi i kësaj bote, gjendja e çështjeve njerëzore duhet të pësojë një ndryshim dhe përmes përhapjes së ligësisë të bëhet më keq; kështu që tani këto kohërat tona, në të cilat paudhësia dhe paturpësia janë rritur edhe në shkallën më të lartë, mund të gjykohen të lumtura dhe gati të arta në krahasim me atë të keqe të pashërueshme. —Laktanti, Etërit e Kishës: Institutet Hyjnore, Libri VII, Kapitulli 15, Enciklopedia Katolike; www.newadvent.org

  

Faleminderit per mbeshtetjen!

Për t'u pajtuar, klikoni këtu.

 

Kaloni 5 minuta në ditë me Markun, duke medituar çdo ditë Tani Word në leximet masive
për këto dyzet ditë të Kreshmës.


Një sakrificë që do të ushqejë shpirtin tënd!

ABONOHU këtu.

Flamuri Tani i Fjalës

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, E VURTETA E VARDRTET dhe tagged , , , , , , , , , , .