Gëzimi i Kreshmës!

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Mërkurën e Hirit, 18 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

fytyrat-e-besimtarëve të mërkurën e hirit

 

ASHJE, thes, agjërim, pendim, keqardhje, sakrifica ... Këto janë temat e zakonshme të Kreshmës. Pra, kush do ta mendonte këtë sezon pendimi si një koha e gezimit? E diela e Pashkëve? Po, gëzim! Por dyzet ditët e pendimit?

Megjithatë, këtu qëndron paradoksi i Kryqi: është pikërisht duke vdekur që ne të ringjallemi përsëri në jetë të re; është në mohimin e vetvetes së rreme që njeriu me të vërtetë gjen veten; është në kërkimin e Mbretërisë së Zotit i parë në vend të mbretërisë së vet të vogël që ju do të shijoni frytet e Mbretërisë së Tij. Ndërsa po hyjmë në udhëtimin e Pasionit të Krishtit në këtë kohë, nuk mund të harrojmë se Ai tashmë ka hapur thesaret e Qiellit dhe se Ai dëshiron të na japë tani atë që Ai fitoi përmes vdekjes dhe ringjalljes së Tij:

Unë erdha në mënyrë që ata të kishin jetën dhe ta kishin atë me bollëk. (Gjoni 10:10)

Kush po thotë që duhet të prisni deri të Dielën e Pashkëve për të njohur hare e bashkimit me Krishtin? Por ky gëzim i mbinatyrshëm vjen vetëm me një mjet, dhe kjo është përmes Kryqit. Çfarë do të thotë kjo? Shumë do të përgjigjen, "Vuajtje, vetëmohim, thatësirë, etj ..." Ky është një këndvështrim, një pikëpamje që shumë shenjtorë e miratuan me keqardhje të ashpra. Por ka ndoshta një mënyrë tjetër për t'iu afruar Kreshmës

Në leximin e parë të sotëm, profeti Joel i bën jehonë lutjes së Zotit:

Edhe tani, thotë Zoti, kthehu tek unë me gjithë zemrën tënde ...

Kur e kërkojmë Zotin me gjithë zemër, me gjithë shpirt, me gjithë forcën, me gjithë mendjen tonë, kjo nënkupton, siç e zbulojmë së shpejti, se duhet të mohojmë "perënditë" e tjerë që dëshirojnë të vjedhin një pjesë të zemrave tona, nëse është ushqim, para, fuqi, pornografi, hidhërim, etj. Por thelbi i fjalës së Joelit është pozitiv, edhe pse Zoti thotë “Kthehu tek unë… me agjërim, duke qarë dhe duke mbajtur zi…” Zoti nuk po ju kërkon të jeni të zymtë; Ai po na tregon se ka një rrugë për të arritur hare në zemër në atë që hyn brenda përulësia e vërtetë. Dhe përulësia e vërtetë po përballet me mëkatësinë time, të gjitha, ballë për ballë. Po njeh dhe po emëron të gjithë korrupsionin tim të brendshëm Une jam pluhur. Kjo e vërtetë, e vërteta e kush jam dhe kush nuk jam, është e vërteta e parë që më çliron, që fillon të lëshojë gëzimin e Jezusit në zemrën time.

Dhe unë mund të përballem me këtë të vërtetë ndonjëherë agonuese që më lë "të qajë dhe të vajtoj" pikërisht për shkak të një të vërtete më thelbësore që, megjithë mëkatet e mia, unë jam i dashur nga Zoti:

… I dhembshur dhe i mëshirshëm është ai, i ngadalshëm në zemërim, i pasur me mirësi dhe i penduar në ndëshkim. (Leximi i parë)

Kështu, i gjithë Ungjilli sot për mënyrën se si të agjërosh dhe të japësh lëmoshë nuk është aq shumë një udhëzues teknik por një manifest mbi qëndrim i ri që duhet të shënojë jetën e atyre në Besëlidhjen e Re, "Kur adhuruesit e vërtetë do të adhurojnë Atin në Shpirt dhe në të vërtetë". [1]John 4: 23

Kreshma, pra, nuk ka të bëjë me rrobat e dikujt, por me zemrën e tij. [2]Leximi i parë Kjo është, hapja e zemrës së gjerë ndaj Zotit në mënyrë që Ai ta mbushë dhe transformojë atë, i cili është fati ynë i ri në Krishtin

… Në mënyrë që të bëhemi drejtësia e Zotit në të. (Leximi i dytë)

Vëllezërit dhe motrat e mia të dashura, dikush mund të fillojë duke rënkuar se sa do t'i mungojë kafja e tij, ose asaj do t'i mungojë çokollata e saj për dyzet ditët e ardhshme ... ose ne mund të fillojmë me zjarrin e pritjes që çdo ditë, ndërsa unë kërkoj Zotin së pari, Pashkët tashmë kanë ardhur

Më ktheni gëzimin e shpëtimit tuaj dhe një shpirt i gatshëm mbështetet në mua. O Zot, hap buzët e mia dhe goja ime do të shpall lavdinë tënde. (Psalmi i sotëm)

 

Ende përpiqeni të vendosni se çfarë sakrifice ose pendese të bëni për Kreshmën? Po në lidhje me heqjen dorë nga 5 minuta në ditë me Mark, duke medituar çdo ditë Tani Word në leximet masive
për këto dyzet ditë.


Një sakrificë që do të ushqejë shpirtin tënd!

ABONOHU këtu.

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 John 4: 23
2 Leximi i parë
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, KOHA E HIRES dhe tagged , , , , , , .