Shpresa e fundit e shpëtimit - Pjesa II


Foto nga Chip Clark ©, Muzeu Kombëtar i Historisë Natyrore Smithsonian

 

SHPRESA E FUNDIT T S SHPVTIMIT

Jezusi flet me Shën Faustinën e shumë mënyrat se si Ai po derdh hire të veçanta mbi shpirtrat gjatë kësaj kohe të Mëshirës. Nje eshte Mëshira Hyjnore E Diela, të Dielën pas Pashkëve, e cila fillon me Meshat e para sonte (shënim: për të marrë hiret e veçanta të kësaj dite, na kërkohet të shkojmë në Rrëfim brenda 20 ditëve, dhe marrin kungimin në një gjendje hiri. Shiko Shpresa e fundit e shpëtimit.) Por Jezusi gjithashtu flet për Mëshirën që Ai dëshiron të mbush me shpirtrat përmes Chaplet hyjnore mëshirë, Imazhi i Mëshirës Hyjnore, dhe Ora e Mëshirës, i cili fillon në 3 të pasdites çdo ditë.

Por me të vërtetë, çdo ditë, çdo minutë, çdo sekondë, ne mund t'i qasemi mëshirës dhe hirit të Jezusit shumë thjesht:

Sakrifica e pranueshme nga Zoti është një frymë e thyer; një zemër e thyer dhe e penduar, o Zot, nuk do të përbuzësh. (Psalmi 51)

Ne mund të vijmë tek Jezusi në çdo kohë me një zemër të vogël - zemrën e një fëmije - duke rrëfyer mëkatet tona dhe duke besuar tek Ai për të na shpëtuar, pavarësisht nga vetja. Në fakt, Jezusi po vjen vazhdimisht tek ne, i etur për një zemër të tillë:

Ja, unë qëndroj te dera dhe trokas. Nëse dikush dëgjon zërin tim dhe hap derën, (atëherë) unë do të hyj në shtëpinë e tij dhe do të darkoj me të, dhe ai me mua. (Zbul. 3:20)

Atëherë, pse - pse kjo e Dielë speciale, ose Chaplet, apo një imazh?

 

NATYRA ZBULON

Edhe pse dielli shkëlqen në tokë nga agimi deri në muzg, ka periudha të caktuara të ditës kur dielli është më i fortë, kur nxehtësia e tij është më e madhe dhe drita e tij është më e drejtpërdrejtë. Kur dielli lind në mëngjes, ose kur perëndon në prag, është i njëjti diell, dhe megjithatë nuk është i njëjti intensitet dhe nxehtësi e nevojshme, për shembull, që frutat ose misri të rriten.

Hiret e "Mëshirës Hyjnore" janë si ato periudha të "ditës" kur Jezusi, Biri i Zotit, po na ofron intensifikimi i hireve. Nuk është se Krishti pushon të ndriçojë mbi ne të dielave të tjera të vitit, ose gjatë orëve të tjera të ditës. Sidoqoftë, Krishti po na bën të vetëdijshëm se në periudha të caktuara të vitit kalendarik, dhe gjatë ditës, Dielli i Mëshirës do të shkëlqejë më intensivisht, duke ofruar sa më shumë dritë: hire të veçanta në ato kohë. Për shumë shpirtra, nevoja për të qenë të pranishëm (ose të bëhet i pranishëm përmes ndërmjetësimit të të tjerëve) gjatë këtyre periudhave është thelbësore për shpirtrat e tyre në këtë kohë të historisë. Kjo është arsyeja pse Krishti i quan këto hire "Shpresa e fundit e shpëtimit", sepse për shumë që po jetojnë orët ose ditët e tyre të fundit të jetës dhe për shumë më tepër që nuk kanë shfrytëzuar rrugët normale të hirit, këto shenja dhe mundësi të prekshme do të jenë thelbësore në mënyrë që ata të njohin nevojën e tyre për Jezusin. Nevoja e tyre për mëshirën e Tij.

Ne te vertete, çdo shpirt duhet të rritet duke kuptuar nevojën tonë për këtë Mëshirë të mrekullueshme dhe ta pranojmë atë gjithnjë e më shumë.

 

Thesar i dashurisë

Po, ka shumë aspekte në Xhevahiri i Mëshirës: Rrëfimi, Eukaristia, Vargu Hyjnor i Mëshirës, ​​Rruzarja, Të Premten e Parë, Shpatulla, etj. Perëndia po i vë në dispozicion hiret e Tij në mënyra në të cilat ne mund të shohim, prekim, shijojmë dhe përjetojmë. Dera e Thesarit të Tij është shumë e hapur.

Por na takon neve t'i hapim dyert e zemrave të Tij.  

Dëshiroj që e gjithë bota të njohë mëshirën Time të pafund. Dëshiroj të jap hire të paimagjinueshme për ata shpirtra që besojnë në mëshirën Time ... le të gjithë njerëzimi të njohë mëshirën time të padëgjueshme. Shtë një shenjë për kohën e fundit; pasi do të vijë dita e drejtësisë. Ndërsa ka ende kohë, le të kërkojnë ndihmën e mëshirës Sime; le të përfitojnë nga Gjaku dhe Uji që u ndez për ta.  —Jezus, tek Shën Faustina, Ditari, n. 687, 848

 

 

 

 

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES.

Komentet janë të mbyllura.