Aktgjykimet e fundit

 


 

Unë besoj se shumica dërrmuese e Librit të Zbulesës i referohet, jo fundit të botës, por fundit të kësaj epoke. Vetëm kapitujt e fundit shikojnë me të vërtetë në fund të vitit bota ndërsa gjithçka tjetër më parë përshkruan kryesisht një "konfrontim përfundimtar" midis "gruas" dhe "dragoit", dhe të gjitha efektet e tmerrshme në natyrë dhe shoqëri të një rebelimi të përgjithshëm që e shoqëron atë. Ajo që ndan atë përballje përfundimtare nga fundi i botës është një gjykim i kombeve - ajo që ne kryesisht po dëgjojmë në leximet Masive të kësaj jave kur afrohemi javën e parë të Ardhjes, përgatitjen për ardhjen e Krishtit.

Për dy javët e fundit unë vazhdoj të dëgjoj fjalët në zemrën time, "Si një hajdut natën". Theshtë kuptimi që ngjarjet po vijnë në botë që do të na marrin shumë prej nesh befasi, nëse jo shumë prej nesh në shtëpi. Ne duhet të jemi në një "gjendje hiri", por jo një gjendje frike, sepse çdokush prej nesh mund të thirret në shtëpi në çdo moment. Me këtë, ndihem i detyruar të ribotoj këtë shkrim në kohë nga 7 dhjetori 2010

 


WE 
lutuni në Besim që Jezusi

… Do të vij përsëri për të gjykuar të gjallët dhe të vdekurit. —Kredoja e Apostullit

Nëse kemi parasysh se Dita e Zotit është jo një periudhë 24 orëshe, por një periudhë e zgjatur kohe, një "ditë pushimi" për Kishën, sipas vizionit të Etërve të Hershëm të Kishës ("një mijë vjet është si një ditë dhe një ditë si një mijë vjet"), atëherë ne mund të kuptojmë Gjykimi i Përgjithshëm i botës që vjen të përmbajë dy përbërës: gjykimin e jetuar dhe gjykimin e i vdekur. Ato përbëjnë një gjykim të shpërndarë në Ditën e Zotit.

Ja, Dita e Zotit do të jetë një mijë vjet. - Letra e Barnabës, Etërit e Kishës, Ch 15

Dhe perseri,

… Kjo ditë e jona, e cila kufizohet nga lindja dhe perëndimi i diellit, është një përfaqësim i asaj dite të shkëlqyeshme, në të cilën qarku i një mijë vjetësh ngulitë kufijtë e tij. -Lactantius, Etërit e Kishës: Institutet Hyjnore, Libri VII, Kapitulli 14, Enciklopedia katolike; www.newadvent.org

Ajo që po i afrohemi tani në botën tonë është gjykimi i jetuar...

 

Vigjilja

Ne jemi në një periudhë të shikuar lutje ndërsa muzgu i kësaj epoke të tanishme vazhdon të zbehet.

Zoti po zhduket nga horizonti njerëzor dhe, me errësimin e dritës që vjen nga Zoti, njerëzimi po humbet kushinetat e saj, me efekte shkatërruese gjithnjë e më të dukshme. -Letër e Shenjtërisë së Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 10 Mars 2009; Katolik Online

Atëherë do të vijë mesnate, kur kjo "kohë e mëshirës", në të cilën po jetojmë aktualisht, do t'i japë vendin asaj që Jezusi i zbuloi Shën Faustinës si "dita e drejtësisë".

Shkruaj këtë: para se të vij si Gjykatësi i drejtë, unë po vij i pari si Mbreti i Mëshirës. Para se të vijë dita e drejtësisë, njerëzve do t'u jepet një shenjë në qiejt e këtij lloji: E gjithë drita në qiej do të shuhet dhe do të ketë errësirë ​​të madhe mbi të gjithë tokën. Atëherë shenja e kryqit do të shihet në qiell dhe nga hapjet ku duart dhe këmbët e Shpëtimtarit ishin gozhduar do të dalin drita të mëdha që do të ndriçojnë tokën për një periudhë kohe. Kjo do të ndodhë pak para ditës së fundit. -Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Jezusi te Shën Faustina, n. 83

Përsëri, qenia "dita e fundit", jo një ditë e vetme, por një periudhë kohe që fillon në errësirë ​​duke kulmuar me gjykimin e jetuar. Në të vërtetë, ne shohim në vizionin apokaliptik të Shën Gjonit, si të thuash, atë që duket si dy gjykime, megjithëse janë vërtet një të shpërndara në "kohët e fundit".

 

NESIGHT

Siç kam paraqitur në shkrimet e mia këtu dhe në timen libër, Etërit Apostolikë mësuan se do të vinte një kohë në fund të "gjashtë mijë vjetëve" (përfaqësuesi i gjashtë ditëve të krijimit para se Zoti të prehej në të shtatën) kur Zoti do të gjykonte kombet dhe do të pastronte botën e ligësisë, në "kohët e mbretërisë". Ky pastrim është pjesë e Gjykimit të Përgjithshëm në fund të kohës. 

Më e rëndësishmja për profecitë që kanë të bëjnë me "kohët e fundit" duket se kanë një fund të përbashkët, për të shpallur fatkeqësi të mëdha që i afrohen njerëzimit, triumfin e Kishës dhe rinovimin e botës. -Enciklopedia Katolike, Profeci, www.newadvent.org

Ne gjejmë në Shkrimet e Shenjta që "kohët e fundit" sjellin një gjykim të "të gjallëve" dhe pastaj i vdekur." Në librin e Zbulesës, Shën Gjoni përshkruan a gjykimi mbi kombet që kanë rënë në braktisje dhe rebelim.

Kini frikë nga Zoti dhe i jepni lavdi, sepse koha e tij ka ardhur të gjykojë [mbi] yl Babiloninë e madhe [dhe]… cilindo që adhuron bishën ose shëmbëlltyrën e saj, ose pranon shenjën e saj në ballë ose në dorë ... Pastaj pashë qiejtë u hap dhe aty ishte një kal i bardhë; kalorësi i tij u quajt "Besnik dhe i Vërtetë". Ai gjykon dhe bën luftë me drejtësi… Bisha u kap dhe bashkë me të edhe profeti i rremë… Pjesa tjetër u vra nga shpata që doli nga goja e atij që kalëronte kalin Rev (Zbul. 14: 7-10, 19:11) , 20-21)

Ky është një gjykim i jetuar: e "bishës" (Antikrishti) dhe pasuesve të tij (të gjithë ata që morën gjurmët e tij), dhe është në të gjithë botën. Shën Gjoni vazhdon të përshkruajë në Kapitujt 19 dhe 20 atë që vijon: a “ringjallja e parë"Dhe një mbretërim" një mijë vjeçar "- një" ditë e shtatë "pushimi për Kishën nga mundet e saj. Kjo është agimi i Dielli i Drejtësisë në botë, kur Satanai do të jetë i lidhur me zinxhirë në humnerë. Triumfi pasues i Kishës dhe rinovimi i botës përbëjnë "pasditen" e Ditës së Zotit.

 

EVA E FUNDIT

Më pas, Djalli lirohet nga humnera dhe fillon një sulm të fundit ndaj Popullit të Zotit. Zjarri pastaj bie, duke shkatërruar kombet (Gog dhe Magog) të cilët u bashkuan në përpjekjen e fundit për të shkatërruar Kishën. Thenshtë atëherë, shkruan Shën Gjoni, se i vdekur gjykohen në fund të kohës:

Më tej pashë një fron të madh të bardhë dhe atë që ishte ulur mbi të. Toka dhe qielli ikën nga prania e tij dhe nuk kishte vend për ta. Unë pashë të vdekurit, të mëdhenjtë dhe të përulurit, që qëndronin përpara fronit dhe rrotullat u hapën. Pastaj u hap një rrotull tjetër, libri i jetës. Të vdekurit gjykoheshin sipas veprave të tyre, nga ato që ishin shkruar në rrotulla. Deti dha të vdekurit e tij; atëherë Vdekja dhe Hadesi dhanë të vdekurit e tyre. Të gjithë të vdekurit u gjykuan sipas veprave të tyre. (Zbul. 20: 11-13)

Ky është Gjykimi Përfundimtar që përfshin të gjithë ata që kanë mbetur të gjallë në tokë dhe të gjithë ata që kanë jetuar ndonjëherë [1]krh. Mateu 25: 31-46 pas së cilës u fut një Qiej i Ri dhe Tokë e Re, dhe Nusja e Krishtit zbret nga Qielli për të mbretëruar përgjithmonë me Të në qytetin e përjetshëm të Jeruzalemit të Ri ku nuk do të ketë më lot, nuk do të ketë më dhimbje dhe as më trishtim.

 

AKTGJYKIMI I TE GJETURIT

Isaia gjithashtu flet për gjykimin e jetuar që do të lërë vetëm një mbetje të mbijetuarve në tokë që do të hyjnë në një "epokë paqeje". Ky gjykim duket se vjen papritmas, siç tregon Zoti ynë, duke e krahasuar me gjykimin që pastroi tokën në kohën e Noes kur jeta dukej se vazhdonte si zakonisht, të paktën për disa:

… Ata po hanin dhe pinin, u martuan dhe u martuan deri në ditën kur Noeu hyri në arkë, dhe përmbytja erdhi dhe i shkatërroi të gjithë. Në mënyrë të ngjashme, siç ishte në ditët e Lotit: ata po hanin, pinin, blinin, shisnin, mbillnin, ndërtonin… (Luka 17: 27-28)

Jezusi po përshkruan këtu fillim të Ditës së Zotit, të Gjykimit të Përgjithshëm që fillon me një gjykim të jetuar.

Sepse ju vetë e dini shumë mirë që dita e Zotit do të vijë si një vjedhës natën. Kur njerëzit thonë, "Paqja dhe siguria", atëherë fatkeqësia e papritur u vjen mbi ta, si dhimbjet e lindjes mbi një grua shtatzënë dhe ato nuk do të shpëtojnë. (1 Sel. 5: 2-3)

Ja, Zoti e zbraz tokën dhe e shkatërron; ai e kthen me kokë poshtë, duke shpërndarë banorët e saj: laik dhe prift ashtu, shërbëtor dhe zot, shërbëtorja si zonja e saj, blerësi si shitës, huazuesi si huamarrës, kreditori si debitor ...
Atë ditë Zoti do të ndëshkojë ushtrinë e qiejve në qiej dhe mbretërit e tokës mbi tokë. Ata do të mblidhen së bashku si të burgosur në një gropë; ata do të mbyllen në një burg, dhe pas shumë ditësh ata do të dënohen. Prandaj ata që banojnë në tokë zbardhen dhe pak njerëz kanë mbetur. (Isaia 24: 1-2, 21-22, 6)

Isaia flet për një periudhë kohe ndërmjet këtë pastrim të botës kur "të burgosurit" janë të lidhur me zinxhirë në një birucë dhe më pas të dënohen "pas shumë ditësh". Isaia e përshkruan këtë periudhë diku tjetër si një kohë paqeje dhe drejtësie në tokë

Ai do të godasë të pamëshirshmin me shufrën e gojës së tij dhe me frymën e buzëve të tij do të vrasë të pabesin. Drejtësia do të jetë brezi rreth belit të tij, dhe besnikëria një rrip në ijet e tij. Atëherë ujku do të jetë mysafir i qengjit dhe leopardi do të shtrihet bashkë me kecin… toka do të mbushet me njohurinë e Zotit, ashtu si uji mbulon detin. Atë ditë, Zoti do ta marrë përsëri në dorë për të kërkuar pjesën e mbetur të popullit të tij që ka mbetur is Kur gjykimi juaj të zbardhë mbi tokë, banorët e botës mësojnë drejtësinë. (Isaia 11: 4-11; 26: 9)

Kjo do të thotë që jo vetëm që të pabesët dënohen, por edhe të shpërblyerit si "zemërbutët trashëgojnë tokën". Edhe kjo bën pjesë në Gjykimin e Përgjithshëm që gjen shpërblimin e tij përfundimtar në përjetësi. Ai gjithashtu komprometon një pjesë të dëshmisë për kombet për të vërtetën dhe fuqinë e Ungjillit, për të cilën Jezusi tha se duhet t'u shkojë të gjitha kombeve, "Dhe atëherë do të vijë fundi." [2]krh. Mateu 24:14 Kjo do të thotë se "fjala e Zotit" me të vërtetë do të shfajësohet [3]shih Drejtësia e Urtësisë siç shkroi Papa Pius X:

"Ai do të thyejë kokat e armiqve të tij", që të gjithë të mund të dinë "që Perëndia është mbreti i gjithë tokës", "që johebrenjtë të mund ta njohin veten e tyre si njerëz". E gjithë kjo, vëllezër të nderuar, ne besojmë dhe presim me një besim të palëkundur. —POPA PIUS X, E Supremi, Enciklikë "Për Rivendosjen e Gjithë Gjërave", n. 6-7

Zoti e ka bërë të njohur shpëtimin e tij; ai ka shfaqur drejtësinë e tij në sytë e kombeve. Ai ka kujtuar mirësinë dhe besnikërinë e tij ndaj shtëpisë së Izraelit. (Psalmi 98: 2)

Profeti Zakaria flet gjithashtu për këtë mbetje të mbijetuar:

Në të gjithë vendin, thotë Zoti, dy të tretat e tyre do të shfarosen dhe do të zhduken, dhe një e treta do të lihet. Unë do të sjell një të tretën me zjarr dhe do t'i rafinoj ashtu si rafinohet argjendi dhe do t'i provoj ashtu si provohet ari. Ata do të thërrasin emrin tim dhe unë do t'i dëgjoj. Unë do të them: "Ata janë populli im" dhe ata do të thonë: "Zoti është Perëndia im". (Zek 13: 8-9; krh. Gjithashtu Joel 3: 2-5; Is 37:31; dhe 1 Sam 11: 11-15)

Shën Pali gjithashtu foli për këtë gjykim të jetuar që përkon me shkatërrimin e "bishës" ose Antikrishtit.

Dhe atëherë do të zbulohet i paligjshmi, të cilin Zoti (Jezusi) do ta vrasë me frymën e gojës së tij dhe do ta bëjë të pafuqishëm me anë të shfaqjes së ardhjes së tij ... (2 Sel. 2: 8)

Duke cituar traditën, shkrimtari i shekullit të 19-të, Fr. Charles Arminjon, vëren se kjo "shfaqje" e ardhjes së Krishtit është nuk E tij kthimi përfundimtar në lavdi por fundi i një epoke dhe fillimi i një të reje:

Shën Thomai dhe Shën Gjoni Chrysostom shpjegojnë fjalët quan Dominus Jesus shkatërruar ilustrim aventures sui ("Të cilin Zoti Jezus do ta shkatërrojë me shkëlqimin e ardhjes së Tij") në kuptimin që Krishti do ta godasë Antikrishtin duke e verbuar atë me një shkëlqim që do të jetë si një ogur dhe shenjë e Ardhjes së Tij të Dytë ... Pamja më autoritare, dhe ajo që duket se është më në harmoni me Shkrimin e Shenjtë, është se, pas rënies së Antikrishtit, Kisha Katolike do të hyjë edhe një herë në një periudhë prosperiteti dhe triumfi. -Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme, Fr. Charles Arminjon (1824-1885), fq. 56-57; Shtypi i Institutit Sophia

 

Magjisteri dhe tradita

Kuptimi i këtyre fragmenteve biblike nuk vjen nga interpretimi privat por nga zëri i Traditës, veçanërisht Etërit e Kishës të cilët nuk hezituan të shpjegonin ngjarjet e ditëve të mëvonshme sipas Traditës gojore dhe të shkruar që u kaloi atyre. Përsëri, ne shohim qartë një gjykim universal të jetuar ndodhin para një "epokë e paqes":

Në fund të vitit të gjashtë mijë, e gjithë ligësia duhet të hiqet nga toka dhe drejtësia të mbretërojë për një mijë vjet; dhe duhet të ketë qetësi dhe pushim nga mundimet që bota tani ka duruar prej kohësh. —Caecilius Firmianus Lactantius (250-317 pas Krishtit; shkrimtar kishtar), The Divine Institutes, Vol 7, Ch. 14

Shkrimi i Shenjtë thotë: 'Dhe Perëndia pushoi ditën e shtatë nga të gjitha veprat e Tij'… Dhe në gjashtë ditë gjërat e krijuara përfunduan; është e qartë, pra, se ata do të marrin fund në të gjashtë mijë vjet… Por kur Antikrishti do të ketë shkatërruar të gjitha gjërat në këtë botë, ai do të mbretërojë për tre vjet e gjashtë muaj dhe do të ulet në tempullin në Jeruzalem; dhe atëherë Zoti do të vijë nga Qielli në re ... duke e dërguar këtë njeri dhe ata që e ndjekin në liqenin e zjarrit; por duke sjellë për të drejtët kohërat e mbretërisë, domethënë pjesën tjetër, ditën e shtatë të shenjtëruar… Këto do të ndodhin në kohën e mbretërisë, domethënë në ditën e shtatë… e shtuna e vërtetë e të drejtëve. - Shën. Irenaeus of Lyons, Ati i Kishës (140–202 Pas Krishtit); Adversus Haereses, Irenaeus of Lyons, V.33.3.4, Etërit e Kishës, CIMA Publishing Co.

"Dhe ai pushoi ditën e shtatë". Kjo do të thotë: kur Biri i Tij do të vijë dhe të shkatërrojë kohën e të paligjshmit dhe të gjykojë të pabesët dhe të ndryshojë diellin dhe hënën dhe yjet - atëherë Ai me të vërtetë do të prehet në Ditën e Shtatë -Letra e Barnabës, shkruar nga një Atë Apostolik i shekullit të dytë

Por Ai, kur të shkatërrojë padrejtësinë dhe të ekzekutojë gjykimin e Tij të madh dhe do të rikujtojë në jetë të drejtët, të cilët kanë jetuar që nga fillimi, do të angazhohen midis burra a mijë vjet, dhe do t'i sundojë me komandën më të drejtë. —Caecilius Firmianus Lactantius (250-317 pas Krishtit; shkrimtar kishtar), The Divine Institutes, Vol 7, Ch. 24

Ky vizion i një rivendosjeje të të gjitha gjërave në Krisht ka qenë gjithashtu jehonë nga papët, veçanërisht të shekullit të kaluar. [4]shih Papat dhe epoka e agimit Për të cituar një:

Gjerësisht do të jetë e mundur që plagët tona të shumta të shërohen dhe e gjithë drejtësia të shfaqet përsëri me shpresën e autoritetit të rivendosur; që shkëlqimet e paqes të rinovohen, dhe shpatat dhe krahët të bien nga dora dhe kur të gjithë njerëzit do të njohin perandorinë e Krishtit dhe do t'i binden me dëshirë fjalës së Tij, dhe çdo gjuhë do të rrëfejë se Zoti Jezus është në Lavdinë e Atit. —POPA LEO XIII, Shenjtërimi për Zemrën e Shenjtë, maj 1899

Shën Irenaeus shpjegon se qëllimi përfundimtar i këtij "sabati" mijëvjeçar dhe periudhës së paqes është që të përgatisë Kishën që të jetë një nuse e patëmetë për ta pritur Mbretin e saj kur Ai të kthehet me lavdi:

Ai [njeriu] do të disiplinohet në të vërtetë më parë për prishje dhe do të shkojë përpara dhe do të lulëzojë në kohën e mbretërisë, në mënyrë që ai të jetë i aftë të marrë lavdinë e Atit. - Shën. Irenaeus of Lyons, Ati i Kishës (140–202 Pas Krishtit); Adversus Haereses, Irenaeus i Lyons, Bk. 5, Ch. 35, Etërit e Kishës, Publikimi CIMA Co

 

PAS ERA

Kur Kisha ka arritur "shtatin e saj të plotë", Ungjilli është shpallur në skajet e largëta të tokës dhe ka pasur Shfajësimi i mençurisë dhe përmbushjen e profecisë, atëherë ditët e fundit të botës do të marrin fund përmes asaj që Kisha Atë Laktanti e quajti "gjykimi i dytë dhe më i madh" ose "gjykimi i fundit":

… Pasi t'u jap pushim të gjitha gjërave, unë do të bëj fillimin e ditës së tetë, domethënë fillimin e një bote tjetër. - Letra e Barnabës (70-79 pas Krishtit), shkruar nga një Atë Apostolik i shekullit të dytë

Një njeri mes nesh me emrin Gjon, një nga Apostujt e Krishtit, mori dhe paratha që pasuesit e Krishtit do të banonin në Jeruzalem për një mijë vjet dhe se më pas do të ndodhte ringjallja dhe gjykimi universal dhe, me pak fjalë, i përjetshëm. -St. Justin Martir, Dialogu me Trypho, Ch. 81, Etërit e Kishës, Trashëgimia e Krishterë

Pasi të kenë kaluar një mijë vjet, brenda së cilës periudhë përfundon ringjallja e shenjtorëve. do të pasojë shkatërrimi i botës dhe ndezja e të gjitha gjërave në gjykim: atëherë ne do të shndërrohemi në një moment në substancën e engjëjve, madje edhe nga investimet e një natyre të pakorruptueshme, dhe kështu do të hiqemi në atë mbretëri në qiell. —Tertulliani (155–240 pas Krishtit), Ati i Kishës Nicene; Adversus Marcion, Ante-Nicene Ethers, Henrickson Publishers, 1995, Vol. 3, faqe 342-343)

 

A JE SHIKONI?

Duke pasur parasysh shenjat e tanishme të trazirave në botë - kryesori i tyre i paligjshmërisë dhe apostazisë në rritje - kaosi në natyrë, shfaqjet e Zojës, veçanërisht në Fatima, dhe mesazhet për Shën Faustinën që tregojnë se po jetojmë në një kohë të kufizuar të mëshirës… ne duhet të jetojmë më shumë se kurrë në një vend shprese, pritje dhe gatishmërie.  

Merrni parasysh atë që Fr. Charles shkroi mbi njëqind vjet më parë - dhe ku duhet të jemi tani në ditët tona:

… Nëse studiojmë por një moment shenjat e kohës së tanishme, simptomat kërcënuese të situatës sonë politike dhe revolucionet, si dhe përparimin e civilizimit dhe përparimin në rritje të së keqes, që korrespondojnë me përparimin e civilizimit dhe zbulimet në material rend, ne nuk mund të mos parashikojmë afërsinë e ardhjes së njeriut të mëkatit dhe të ditëve të shkretimit të parathënë nga Krishti.  -Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme, Fr. Charles Arminjon (1824-1885), f. 58; Shtypi i Institutit Sophia

Prandaj, ne duhet t'i marrim fjalët e Shën Palit më seriozisht se kurrë

… Ju, vëllezër, nuk jeni në errësirë, që ajo ditë t'ju kap si një hajdut. Për të gjithë ju jeni fëmijë të dritës dhe fëmijë të ditës. Ne nuk jemi të natës ose të errësirës. Prandaj, le të mos flemë siç bëjnë të tjerët, por le të qëndrojmë vigjilentë dhe të matur. (1 Sel. 5: 4-6)

E vendosur është dita e drejtësisë, dita e zemërimit hyjnor. Engjëjt dridhen para tij. Bisedoni me shpirtrat për këtë mëshirë të madhe ndërsa është akoma koha për [dhurimin] e mëshirës. Nëse heshtni tani, do të përgjigjeni për një numër të madh shpirtrash në atë ditë të tmerrshme. Mos ki frikë nga asgjë. Jini besnikë deri në fund. -Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Nëna e Bekuar në Shën Faustina, n. 635

Mos ki frikë nga asgjë. Jini besnikë deri në fund. Në lidhje me këtë, Papa Françesku ofron këto fjalë ngushëllimi që na kujtojnë se Zoti po punon drejt përmbushjes, jo shkatërrimit:

“Ajo që pritet përpara, si përmbushja e një transformimi që aktualisht është tashmë në fuqi nga vdekja dhe ringjallja e Krishtit, është pra një krijim i ri. Nuk është asgjësim i gjithësisë dhe gjithçkaje që na rrethon ”por më tepër një sjellje e gjithçkaje në plotësinë e saj të qenies, të vërtetës dhe bukurisë. —POPA FRANCIS, 26 nëntor, Auditori i Përgjithshëm; Zenit

Prandaj, arsyeja pse po shkruaj këtë meditim në Gjykimet e Fundit, për Ditën është më afër sesa kur filluam për herë të parë

Flisni botës për mëshirën Time; le të njohë gjithë njerëzimi mëshirën time të padallueshme. Shtë një shenjë për kohën e fundit; pasi do të vijë dita e drejtësisë. Ndërsa ka ende kohë, le të kërkojnë ndihmën e mëshirës Sime; le të përfitojnë nga Gjaku dhe Uji që u ndez për ta. -Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Jezusi te Shën Faustina, n. 848

 

LIDHUR ME LIDHJE:

Kohët e borive - Pjesa IV

Një krijim i ri 

I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!

Pse nuk Bërtasin Papët?

Papat dhe epoka e agimit

Si epoka ishte e humbur

 

 Kjo është gjithmonë një kohë e vështirë e vitit për ministrinë tonë, financiarisht. 
Ju lutemi merrni parasysh me lutje të dhjetën e shërbesës sonë.
Shendet.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Mateu 25: 31-46
2 krh. Mateu 24:14
3 shih Drejtësia e Urtësisë
4 shih Papat dhe epoka e agimit
Postuar ne BALLINA, BESIMI DHE MORALIT dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , .