Qëndrimi i fundit

 

A Muajt ​​e fundit kanë qenë për mua një kohë dëgjimi, pritjeje, beteje e brendshme dhe e jashtme. Kam vënë në dyshim thirrjen time, drejtimin tim, qëllimin tim. Vetëm në qetësinë përpara Sakramentit të Bekuar, Zoti më në fund iu përgjigj thirrjeve të mia: Ai nuk ka mbaruar ende me mua.

 

Koha e Paralajmërimit

Nga njëra anë, unë mund të identifikohem me shumë nga fjalimet e fundit të fuqishme të Glenn Beck dhe nevojën e zjarrtë për t'u dhënë njerëzve shpresoj. 

Rreth nesh shohim një brez që është traumatizuar nga lufta psikologjike që i është bërë, veçanërisht tre vitet e fundit përmes gënjeshtrave që ekspozohen çdo ditë.

Njerëzit kanë nevojë për shpresë. Ata kanë nevojë për siguri. Por jo një shpresë e rreme se ne thjesht mund të rrimë duarkryq dhe të presim derisa Zoti t'i rregullojë të gjitha. Shpresa jonë autentike nuk është se Zoti do të largojë Stuhinë, por se Ai do të jetë pranë nesh ndërsa kalojmë nëpër të.   

Në një mesazh drejtuar shikuesit amerikan Jennifer, Zoti ynë thotë se tani është koha e…

…urgjenca e madhe, sepse bota ka hyrë në kohën e paralajmërimit. Unë nuk flas për kohën e vizitës Sime, përkundrazi kjo është një kohë paralajmërimi që do të sjellë periudhën kur i gjithë njerëzimi do të gjunjëzohet për të parë shpirtrat e tyre ashtu siç i shoh Unë. Fëmija im, ata që nuk arrijnë ta njohin këtë kohë - kur e keqja kërkon të lartësohet, por njëkohësisht po shpohet nga drita e së vërtetës - do ta gjejnë veten si virgjëreshat budallaqe. Unë u them fëmijëve të Mi me shumë urgjencë se është koha për t'u penduar. Është koha për të njohur orën në të cilën po jetoni. — 5 korrik 2023; countdowntothekingdom.com

Si roje, edhe unë kam vënë në pikëpyetje nëse ka ndonjë nevojë të mëtejshme për këtë rol, veçanërisht pasi temat që kam trajtuar për dekada - dhe janë konsideruar si një i çmendur për t'i ngritur - janë tani në mediat kryesore katolike. Por sa herë që mendoj se e di sa "është ora", thotë Zoti, "Nuk kam mbaruar akoma…" Kështu që, e kam mbledhur mendjen edhe një herë, për të qëndruar në këtë post për aq kohë sa të dojë Ai, veçanërisht pasi Kisha e Tij siç e dimë se shpërbëhet…

 

KISHA E rreme

Zhgënjimi. Dekurajimi. Këto janë tundime të vërteta në mes të korrupsionit të tanishëm dhe prishjes së shpejtë shoqërore, pasi zëri i Magisterium është pothuajse inekzistent. Ku janë barinjtë për të udhëhequr dhe ruajtur kopetë e tyre nga ujqërit grabitqarë? Ku është shpallja e qetë dhe e qartë e së vërtetës për të shpuar retë e hutimit? Pse Kisha është praktikisht e heshtur ndërsa rinia jonë po pushtohet nga një gjë e vërtetë dallgë gjigande of perversion seksual, eksperimentimidhe ideologji? Dhe pse janë "vaksinat"Dhe"ngrohja globale“Befas më kritike për hierarkinë sesa destinacioni i përjetshëm i dhjetëra mijëra shpirtrave që kalojnë çdo ditë nga kjo botë?

Është e dhimbshme të thuhet, por një pjesë e madhe e klerikëve tanë kanë ikur vetëm nga "kopshti" si Apostujt e lashtë. 

Çfarë mund të themi kur një Kardinal i ardhshëm dhe kreu i Ditës Botërore të Rinisë 2023 në Lisbonë deklaron:

Ne nuk duam t'i konvertojmë të rinjtë në Krishtin ose në Kishën Katolike apo diçka të tillë fare. Ne duam që të jetë normale që një i ri i krishterë katolik të thotë dhe të dëshmojë se kush është ose që një i ri musliman, çifut ose i një feje tjetër të mos ketë asnjë problem të thotë se kush është dhe të dëshmojë për të, dhe për një i riu që nuk ka fe të ndihet i mirëpritur dhe ndoshta të mos ndihet i çuditshëm për të menduar në një mënyrë tjetër. — Peshkopi Américo Aguiar, 10 korrik 2023; Telegrafi Katolik

Nga ku qëndroj unë si një katolik i arsimuar, kjo nuk është shoqërim por kompromis; jo ungjillizimi por indiferentizëm; jo filozofi e shëndoshë por sofistikë. Është një braktisje pothuajse e plotë e Porosisë së Madhe. Krahasoni fjalët e Aguiar me ato të Shën Palit VI:

Kisha respekton dhe vlerëson këto fe jo të krishtera sepse ato janë shprehja e gjallë e shpirtit të grupeve të mëdha njerëzish. Ata mbajnë brenda tyre jehonën e mijëra viteve të kërkimit të Zotit, një kërkim i cili nuk është i plotë, por shpesh bëhet me shumë sinqeritet dhe drejtësi të zemrës. Ata kanë një mbresëlënëse trashëgimi i teksteve thellësisht fetare. Ata u kanë mësuar brezave të njerëzve se si të luten. Ata të gjithë janë të mbarsur me “farëra të Fjalës” të panumërta dhe mund të përbëjnë një “përgatitje të vërtetë për Ungjillin”… [Por] as respekti dhe vlerësimi për këto fe, as ndërlikueshmëria e pyetjeve të ngritura nuk është një ftesë që Kisha të përmbahet nga këta jo të krishterë shpallja e Jezu Krishtit. Përkundrazi, Kisha mendon se këto turma kanë të drejtë të dinë pasuritë e misterit të Krishtit - pasuri në të cilat ne besojmë se e gjithë njerëzimi mund të gjejë, në një plotësi të pa dyshuar, gjithçka që po kërkon me zell për Perëndinë, njeriun dhe fatin e tij, jetën dhe vdekjen, dhe të vërtetën. —POPA ST. PAUL VI, Evangelii Nuntiandi, n 53; vatikan.va

Dhe pastaj është emërimi i Kryepeshkopit shumë të diskutueshëm Victor Manuel Fernández në detyrën më të lartë doktrinare në Kishë: Prefekti i Dikasterit të Doktrinës së Besimit. Deri më 5 korrik 2023, ai vazhdoi të parashtronte mundësinë e "bekimit" të marrëdhënieve homoseksuale - diçka që e njëjta zyrë jo shumë kohë më parë e dënoi qartë:

Ndërgjegjja morale kërkon që, në çdo rast, të krishterët të japin dëshmi për të gjithë të vërtetën morale, e cila kundërshtohet si nga miratimi i akteve homoseksuale ashtu edhe nga diskriminimi i padrejtë ndaj personave homoseksual […dhe] të shmangin ekspozimin e të rinjve ndaj ideve të gabuara rreth seksualitetit dhe martesës që do të i privojnë nga mbrojtja e nevojshme dhe kontribuojnë në përhapjen e fenomenit. -Konsiderata në lidhje me propozimet për t'u dhënë njohje ligjore sindikatave midis personave homoseksualë; n 5; 3 qershor 2003

Fernández tha gjithashtu në një intervistë se megjithëse doktrina e Kishës nuk mund të ndryshohet, “jonë kuptimi” i doktrinës mund të ndryshojë, “dhe se në fakt ka ndryshuar dhe do të vazhdojë të ndryshojë”.[1]Regjistri Kombëtar Katolik, Korrik 6, 2023 Krahasoni atë me Papa Shën Piun X:

Unë e hedh plotësisht poshtë keqinterpretimin heretik që dogmat evoluojnë dhe ndryshojnë nga një kuptim në tjetrin, ndryshe nga ai që Kisha mbante më parë. —Shtator 1, 1910; papalencycicless.net

"Shumë më kanë shprehur shqetësimet e tyre," tha kardinali Raymond Burke disa kohë më parë, se "në këtë moment shumë kritik, ekziston një ndjenjë e fortë se kisha është si një anije pa timon... Ata po ndihen pak të sëmurë nga deti sepse ata ndjeni se anija e Kishës ka humbur rrugën.” [2]Shërbimi i Lajmeve Fetare, Tetor 31, 2014 Parajsa duket se pajtohet. Në një apel të fundit përmes shikuesit italian, Angela, Zoja tha:

Sonte jam përsëri këtu për t'ju kërkuar lutje - lutje për Kishën time të dashur, lutje për këtë botë, gjithnjë e më shumë të kapur dhe të mbështjellë nga forcat e së keqes… lutuni që Magjisteri i vërtetë i Kishës të mos humbasë. — 8 korrik 2023; countdowntothekingdom.com

Kisha nuk do të humbasë kurrë. Por e vërteta mund të eklipsohen, ashtu siç u kryqëzua Biri i Perëndisë, i cili deklaroi "Unë jam e vërteta".

Ajo që më bën përshtypje, kur mendoj për botën katolike, është se brenda katolicizmit, ndonjëherë duket se mbizotëron një mënyrë e të menduarit jo-katolik dhe mund të ndodhë që nesër ky mendim jo-katolik brenda katolicizmit, nesër të bëhet i fortë. Por ajo kurrë nuk do të përfaqësojë mendimin e Kishës. Është e nevojshme që një tufë e vogël të mbijetojë, sado e vogël të jetë. —POPULLI PAUL VI, Sekreti Paul VI, Jean Guitton, f. 152-153, Referenca (7), f. ix.

E megjithatë, Zoja na kujton për klerin tonë:

…lutuni dhe mos bini në tundimet delikate të gjykimit dhe dënimit. Gjykimi nuk varet nga ju, por nga Zoti. —8 korrik 2023; countdowntothekingdom.com

 

Qëndrimi i fundit

Por as ne nuk duhet të jemi frikacakë dhe të heshtur kur barinjtë tanë shkaktojnë skandal publik. Ne kemi për detyrë, si dishepuj të pagëzuar, të shpallim dhe mbrojmë të vërtetën. Të gjithë ne. Të gjithë ne!

Në këtë pikë, të dashur vëllezër dhe motra, të paktët prej jush që janë ende besnikë ndaj Traditës së Shenjtë, duke dëgjuar ende Nënën tonë, duke mbrojtur ende me guxim të vërtetën, qëndrimi i fundit. Ju jeni, në një pjesë të madhe, laikë, të udhëhequr nga një grusht priftërinjsh të guximshëm dhe besnikë që tani nuk janë veçse një mbetje. Por ishin peshkopët dhe vetë Papa ata që profetizuan pikërisht këtë orë… 

Me Këshillin, ora e laikëve të goditur me të vërtetë, dhe shumë besnikë laikë, burra dhe gra, e kuptuan më qartë thirrjen e tyre të krishterë, e cila nga natyra e saj është një thirrje për apostolitin - PAPA SAINTJOHN PAUL II, Jubileu i Apostolitit të Laikëve, n. 3; kf. Gentium lumen, n 31

Epoka jonë në një farë mënyre mund të quhet epoka e laikëve. Prandaj jini të hapur për kontributin e njerëzve. - PAPA SHËN GJON PAUL II, Për Oblates e Shën Jozefit, Shkurt 17th, 2000

Ndjekja e Krishtit kërkon guximin e zgjedhjeve radikale, që shpesh do të thotë të shkosh kundër rrymës. "Ne jemi Krishti!", Thirri Shën Augustini. Martirët dhe dëshmitarët e besimit dje dhe sot, duke përfshirë edhe shumë besnikë laikë, tregojnë se, nëse është e nevojshme, nuk duhet të hezitojmë të japim edhe jetën tonë për Jezu Krishtin.  - PAPA SHËN GJON PAUL II, Jubileu i Apostolitit të Laikëve, n 4

 

Lexime të ngjashme

Një Ungjill për të Gjithë

Ora e laikëve

Zhurma e vogël e zonjës sonë

 

Faleminderit për mbështetjen tuaj të
Shërbimi në kohë të plotë i Markut:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Regjistri Kombëtar Katolik, Korrik 6, 2023
2 Shërbimi i Lajmeve Fetare, Tetor 31, 2014
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES.
Ndaje me anë të
Lidhje kopjimi