Dimensioni Marian i Stuhisë

 

Shpirtrat e zgjedhur do të duhet të luftojnë Princin e Errësirës.
Do të jetë një stuhi e frikshme - jo, jo një stuhi,
por një uragan që shkatërron gjithçka!
Ai madje dëshiron të shkatërrojë besimin dhe besimin e të zgjedhurve.
Unë do të jem gjithmonë pranë jush në Stuhinë që tani po piqet.
Unë jam Nëna juaj.
Unë mund t'ju ndihmoj dhe dua!
Do ta shihni kudo dritën e Flakës sime të Dashurisë
që mbin si një rrufe
duke ndriçuar Qiellin dhe tokën dhe me të cilën do të flakëroj
edhe shpirtrat e errët dhe të lëngshëm!
Por çfarë trishtimi është për mua që duhet të shikoj
kaq shumë nga fëmijët e mi hidhen në ferr!
 
—Mesazh nga Shën Mëria e Bekuar te Elizabeth Kindelmann (1913-1985);
aprovuar nga Kardinali Péter Erdö, primati i Hungarisë

 

KETU janë shumë "profetë" të sinqertë dhe të mirëfilltë në kishat protestante sot. Por nuk është për t'u habitur, ka vrima dhe boshllëqe në disa nga "fjalët profetike" të tyre në këtë orë, pikërisht sepse ka vrima dhe boshllëqe në mjediset e tyre teologjike. Një deklaratë e tillë nuk ka për qëllim të jetë inflamatore ose triumfale, sikur "ne katolikët" ta kemi këndin e Zotit, si të thuash. Jo, fakti është, shumë të krishterë protestantë (Ungjillorë) sot kanë një dashuri dhe përkushtim më të madh ndaj Fjalës së Zotit sesa shumë katolikë dhe kanë kultivuar një zell të madh, jetë lutjeje, besim dhe hapje ndaj spontanitetit të Shpirtit të Shenjtë. Dhe kështu, Kardinali Ratzinger bën një kualifikim të rëndësishëm të Protestantizmit bashkëkohor:

Herezi, për Shkrimet dhe Kisha e hershme, përfshin idenë e një vendimi personal kundër unitetit të Kishës, dhe karakteristikë e herezisë është pertinacia, kokëfortësia e atij që vazhdon në mënyrën e tij private. Sidoqoftë, kjo nuk mund të konsiderohet si një përshkrim i duhur i situatës shpirtërore të të krishterit protestant. Gjatë një historie tashmë shekullore, Protestantizmi ka dhënë një kontribut të rëndësishëm në realizimin e besimit të krishterë, duke përmbushur një funksion pozitiv në zhvillimin e mesazhit të krishterë dhe, mbi të gjitha, shpesh duke shkaktuar një besim të sinqertë dhe të thellë i krishteri individual jo-katolik, ndarja e të cilit nga pohimi katolik nuk ka asnjë lidhje me pertinacia karakteristikë e herezisë… Përfundimi është i pashmangshëm, pra: Protestantizmi sot është diçka ndryshe nga herezi në kuptimin tradicional, një fenomen vendi i vërtetë teologjik i të cilit nuk është përcaktuar ende. - Ratzinger Kardinal (POPE BENEDIKTI XVI), Kuptimi i Vëllazërisë së krishterë, f. 87-88

Ndoshta do t'i shërbente trupit të Krishtit më mirë të hiqte dorë nga kategoritë e vetë-imponuara të "profecisë protestante" vs "profecisë katolike". Për një fjalë autentike profetike nga Fryma e Shenjtë nuk është as "katolike" as "protestante", por thjesht një fjalë për të gjithë fëmijët e Zotit. Thënë kjo, ne nuk mund t'i heqim aq lehtë ndarjet e vërteta teologjike që këmbëngulin se ndonjëherë i bëjnë dëm të madh Zbulesës private dhe Publike, ose hedhin Fjalën e Zotit në një interpretim të rremë ose duke e lënë atë shumë të varfër. Disa shembuj vijnë në mendje, të tilla si ato «profeci» që përshkruajnë Kishën Katolike si lavire të Babilonisë, Papën si «profetin e rremë» dhe Marinë si një perëndeshë pagane. Këto nuk janë pak shtrembërime, të cilat në fakt, kanë bërë që shumë shpirtra të braktisin besimin e tyre katolik për një përvojë fetare më subjektive (dhe kështu të pasigurt) [dhe, dhe unë besoj se Dridhje e madhe që po vjen do të trondisë gjithçka që është ndërtuar mbi rërë, që nuk është themeluar Kryetari i Shkëmbit.[1]Matt 16: 18 ]

Për më tepër, këto shtrembërime, në shumë raste, kanë lënë anët më të rëndësishme të Stuhisë së Madhe që është mbi ne: dmth. triumf që po vjen. Në të vërtetë, disa nga zërat më autentikë në mbretërinë Ungjillore përqendrohen pothuajse tërësisht në "gjykimin" e ardhshëm të Amerikës dhe botës. Por ka shumë më shumë, shumë më tepër! Por ju nuk do të dëgjoni për këtë në qarqet Ungjillore pikërisht sepse triumfi që po vjen rrotullohet rreth "gruas së veshur me diell", Zojës së Bekuar Mari.

 

KRYETARI DHE TRUPI

Që nga fillimi, te Zanafilla, ne lexojmë se si Satanai do të bëjë betejë me këtë «grua». Dhe gjarpri do të mundet përmes "pasardhësve të saj".

Unë do të vë armiqësi midis jush [Satanait] dhe gruas, dhe midis pasardhësve tuaj dhe atyre; ata do të godasin në kokën tuaj, ndërsa ju goditni në këpucët e tyrel (Zan 3:15)

Përkthimi latin lexon:

Unë do të vë armiqësi midis teje dhe gruas, dhe farës sate dhe farës së saj: ajo do të shtypë kokën tënde dhe ti do të presësh thembrën e saj. (Zan 3:15, Douay-Rheims)

Për këtë version ku Zoja përshkruhet duke shtypur kokën e gjarprit, Papa Gjon Pali II tha:

Version ky version [në latinisht] nuk pajtohet me tekstin hebraisht, në të cilin nuk është gruaja, por pasardhësit e saj, pasardhësi i saj, që do të plagosë kokën e gjarprit. Ky tekst nuk ia atribuon fitoren mbi Satana Marisë, por Birit të saj. Sidoqoftë, meqenëse koncepti biblik vendos një solidaritet të thellë midis prindit dhe pasardhësve, përshkrimi i Immaculata që dërrmon gjarprin, jo me fuqinë e saj, por me hirin e Birit të saj, përputhet me kuptimin origjinal të fragmentit. - "Emniteti i Marisë ndaj Satanait ishte Absolut"; Audienca e Përgjithshme, 29 maj 1996; ewtn.com 

Në të vërtetë, shënimi në fund të faqes Douay-Rheims pajtohet: "Kuptimi është i njëjtë: sepse nga fara e saj, Jezu Krishti, gruaja shtyp kokën e gjarprit".[2]Shënimi, f. 8; Baronius Press Limited, Londër, 2003 Prandaj, çfarëdo hiri, dinjiteti dhe roli që ka Zoja jonë nuk rrjedh nga vetvetja, pasi është një krijesë, por nga zemra e Krishtit, i cili është Zoti dhe Ndërmjetësuesi midis njeriut dhe Atit. 

Influence ndikimi shpëtimtar i Zojës së Bekuar mbi njerëzit… rrjedh nga teprica e meritave të Krishtit, mbështetet në ndërmjetësimin e Tij, varet tërësisht nga ajo dhe tërheq tërë fuqinë e saj prej saj. -Katekizmi i Kishës Katoliken 970

Prandaj, është e pamundur të ndahet nëna nga pasardhësit - fitorja e fëmijës është gjithashtu nëna e saj. Kjo është realizuar për Marinë në këmbët e Kryqit kur Biri i saj, të cilin ajo e çoi në botë përmes saj dekret, mposht fuqitë e errësirës:

… Duke shkatërruar principatat dhe fuqitë, ai bëri një spektakël publik të tyre, duke i larguar ata në triumf prej tij. (Kol 2:15)

E megjithatë, Jezusi e bëri jashtëzakonisht të qartë se pasuesit e Tij, të Tij trupit, gjithashtu do të merrte pjesë në shkatërrimin e principatave dhe pushteteve:

Ja, unë ju kam dhënë fuqinë 'të shkelni mbi gjarpërinj' dhe akrepë dhe mbi forcën e plotë të armikut dhe asgjë nuk do t'ju dëmtojë. (Luka 10:19)

Si nuk mund ta shohim këtë si përmbushjen e Zanafillës 3:15 në të cilën pasardhësit e Gruas profetizohen për të "goditur kokën [e Satanait]"? Megjithatë, dikush mund të pyesë se si është e mundur që të krishterët sot janë edhe "pasardhës" të kësaj gruaje? Por a nuk jemi ne "vëllai" ose "motra" e Krishtit? Nëse po, a nuk kemi, atëherë, një nënë të përbashkët? Nëse Ai është “koka” dhe ne jemi “trupi” i Tij, a lindi Maria vetëm një kokë apo një trup të tërë? Le Jezusi Vetë të përgjigjet në pyetjen:

Kur Jezusi pa nënën e tij dhe dishepullin e tij që ai e donte, i tha nënës së tij: “Grua, ja djali yt”. Pastaj ai i tha dishepullit: "Ja, nëna jote". Dhe që nga ajo orë dishepulli e çoi në shtëpinë e tij. (Gjoni 19: 26-27)

Edhe Martin Luteri kuptonte aq shumë.

Maria është Nëna e Jezusit dhe Nëna e të gjithë neve edhe pse ishte vetëm Krishti ai që u vendos në gjunjë ... Nëse ai është yni, ne duhet të jemi në situatën e tij; atje ku ai është, ne gjithashtu duhet të jemi dhe gjithçka që ai ka duhet të jetë e jona, dhe nëna e tij është gjithashtu nëna jonë. - Martin Luther, predikim, Krishtlindje, 1529.

Shën Gjon Pali II shënon gjithashtu rëndësinë e titullit "Grua" me të cilën Jezusi i drejtohet Marisë - është një jehonë e qëllimshme e "gruas" së Zanafillës - ajo që quhej Evë Eve

… Sepse ajo ishte nëna e të gjithë të gjallëve. (Zan 3:20)

Fjalët e shqiptuara nga Jezusi nga Kryqi tregojnë se amësia e asaj që lindi Krishtin gjen një vazhdim "të ri" në Kishë dhe përmes Kishës, të simbolizuar dhe të përfaqësuar nga Gjoni. Në këtë mënyrë, ajo që si një "plot hir" u soll në misterin e Krishtit në mënyrë që të ishte Nëna e tij dhe kështu Nëna e Shenjtë e Zotit, përmes Kishës mbetet në atë mister si "gruaja" për të cilën flitet tai Libri i Zanafillës (3:15) në fillim dhe nga Apokalipsi (12: 1) në fund të historisë së shpëtimit. OPPOPE JOHN PAUL II, Redemptoris Mater, n 24

Në të vërtetë, në fragmentin e Zbulesës 12 që përshkruan «gruan e veshur me diellin», ne lexojmë:

Ajo ishte me fëmijë dhe ulërinte me të madhe nga dhimbja ndërsa përpiqej të lindte… Pastaj dragoi qëndroi para gruas që do të lindte, për të gllabëruar fëmijën e saj kur ajo të lindte. Ajo lindi një djalë, një fëmijë mashkull, i destinuar të sundojë të gjitha kombet me një shufër hekuri. (Zbul. 12: 2, 4-5)

Kush është ky fëmijë? Jezusi, natyrisht. Por atëherë Jezusi e ka këtë për të thënë:

Fitimtarit, i cili ruan rrugët e mia deri në fund, unë do t'i jap autoritet kombeve. Ai do t'i sundojë me një shufër hekuri Rev (Zbul. 2: 26-27)

"Fëmija" që mban kjo Grua, pra, është të dy Krishti, koka Trupi i tij. Zoja po lind gjithë Njerëzit e Zotit.

 

Një grua akoma në punë

Si mundetes Mary na "lind"? Goesshtë e vetëkuptueshme që amësia e saj për ne është shpirtëror në natyrë.

Kisha u krijua, të thuash, nën Kryq. Atje, ndodh një simbolikë e thellë që pasqyron aktin martesor të konsumimit. Për Marinë, me bindje të përsosur, "hap" zemrën e saj plotësisht ndaj vullnetit të Zotit. Dhe Jezusi, me bindjen e tij të përsosur, "hap" zemrën e Tij për shpëtimin e njerëzimit, i cili është vullneti i Atit. Gjaku dhe uji shpërthejnë sikur "mbjellin" Zemrën e Marisë. Dy Zemrat janë një dhe në këtë bashkim të thellë në Vullnetin Hyjnor, Kisha është konceptuar: "Grua, ja djali yt". Thenshtë atëherë, në Rrëshajë - pas punës së pritjes dhe lutjes - që Kisha është i lindur në prani të Marisë me fuqinë e Frymës së Shenjtë:

Dhe kështu, në ekonominë shpenguese të hirit, të sjellë përmes veprimit të Shpirtit të Shenjtë, ekziston një korrespondencë unike midis momentit të Mishërimit të Fjalës dhe momentit të lindjes së Kishës. Personi që i lidh këto dy momente është Maria: Maria në Nazaret dhe Maria në Sallën e Epërme në Jeruzalem. Në të dy rastet e saj diskrete, por thelbësore prania tregon rrugën e "lindjes nga Fryma e Shenjtë". Kështu ajo që është e pranishme në misterin e Krishtit siç bëhet Nëna - me vullnetin e Birit dhe fuqinë e Shpirtit të Shenjtë - e pranishme në misterin e Kishës. Edhe në Kishë ajo vazhdon të jetë një prani amtare, siç tregohet nga fjalët e thëna nga Kryqi: "Grua, ja djali yt!"; "Ja, nëna jote." - SHENJT JO JOHN PAUL II, Redemptoris Mater, n 24

Në të vërtetë, Rrëshaja është një vazhdim të Lajmërimit kur Maria u hodh për herë të parë nga Shpirti i Shenjtë në mënyrë që të mbarste dhe të lindte një Bir. Po kështu, ajo që filloi në Rrëshajë vazhdon edhe sot ndërsa më shumë shpirtra "rilindin" nga Shpirti dhe uji -ujërat e Pagëzimit që buronte nga Zemra e Krishtit përmes Zemrës së Marisë “plot hir” në mënyrë që ajo të vazhdonte të merrte pjesë në lindjen e Popullit të Zotit. Zanafilla e Mishërimit vazhdon si mjeti me të cilin Trupi i Krishtit lind:

Kjo është mënyra se si Jezusi konceptohet gjithmonë. Kjo është mënyra se si Ai riprodhohet në shpirtra. Ai është gjithmonë fryti i qiellit dhe i tokës. Dy artizanë duhet të pajtohen në punën që është njëkohësisht kryevepra e Zotit dhe produkti më i lartë i njerëzimit: Fryma e Shenjtë dhe Virgjëresha Mari më e shenjtë… sepse ata janë të vetmit që mund të riprodhojnë Krishtin. —Ark. Luis M. Martinez, Shenjtëruesi, P. 6

Implikimet e kësaj pranie të thellë të Marisë - sipas modelit dhe vullnetit të lirë të Zotit - e vendos këtë Grua së bashku me Birin e saj në qendër të historisë së shpëtimit. Kjo do të thotë, që Zoti jo vetëm që dëshironte të hynte në kohë dhe histori përmes një gruaje, por synon ta bëjë këtë përfunduar Shëlbimi në të njëjtën mënyrë.

Në këtë nivel universal, nëse fitorja vjen ajo do të sillet nga Maria. Krishti do të pushtojë përmes saj sepse Ai dëshiron që fitoret e Kishës tani dhe në të ardhmen të lidhen me të OPPOPE JOHN PAUL II, Kalimi i Pragut të Shpresës, P. 221

Kështu është zbuluar "boshllëku" në profecinë protestante, dhe kjo është se kjo Grua ka një rol në lindjen e tërë Popullit të Zotit në mënyrë që të çojë më tej mbretërimin e Zotit në tokë, mbretërimin e Vullnetit Hyjnor "Në tokë siç është në parajsë" para fundit të historisë njerëzore. [3]shih Shenjtëria e Re dhe Hyjnore Dhe kjo është në thelb ajo që u përshkrua në Zanafilla 3:15: që pasardhësit e Gruas do të shtypin kokën e gjarprit - Satanin, "mishërimin" e mosbindjes. Kjo është pikërisht ajo që Shën Gjoni e parashikoi në epokën e fundit të botës:

Pastaj pashë një engjëll duke zbritur nga qielli, duke mbajtur në dorë çelësin e humnerës dhe një zinxhir të rëndë. Ai kapi dragoin, gjarprin e lashtë, i cili është Djalli ose Satanai, dhe e lidhi atë për një mijë vjet dhe e hodhi në humnerë, të cilën ai e mbylli mbi të dhe e vulosi, në mënyrë që të mos mund t'i çonte kombet në humbje derisa një mijë vjet janë plotësuar. Pas kësaj, do të lëshohet për një kohë të shkurtër. Pastaj pashë fronë; atyre që uleshin mbi ta u besohej gjykimi. Unë gjithashtu pashë shpirtrat e atyre që u ishin prerë kokat për dëshminë e tyre për Jezusin dhe për fjalën e Zotit dhe që nuk e kishin adhuruar bishën ose figurën e saj dhe as kishin pranuar shenjën e saj në ballë ose në duar. Ata erdhën në jetë dhe mbretëruan me Krishtin për një mijë vjet. (Zbulimi 20: 1-4)

Kështu, çelësi për të kuptuar "kohët e fundit" qëndron pikërisht në të kuptuarit e rolit të Marisë, e cila është një prototip dhe pasqyrë e Kishës.

Njohja e doktrinës së vërtetë katolike në lidhje me Zonjën e Bekuar do të jetë gjithmonë një çelës për të kuptuar saktë misterin e Krishtit dhe të Kishës. —POPA PAUL VI, Ligjërim i 21 nëntorit 1964: AAS 56 (1964) 1015

Nëna e Bekuar bëhet për ne atëherë një shenjë dhe e vërtetë shpresë për atë që ne Kisha jemi dhe që do të bëhemi: i Papërlyer.

Në të njëjtën kohë e virgjër dhe nënë, Maria është simboli dhe realizimi më i përsosur i Kishës: “Kisha vërtet. . . duke marrë fjalën e Zotit me besim bëhet vetë nënë. Duke predikuar dhe Pagëzuar, ajo sjell bij, të cilët janë ngjizur nga Fryma e Shenjtë dhe kanë lindur nga Perëndia, në një jetë të re dhe të pavdekshme. Ajo vetë është e virgjër, e cila ruan në tërësinë dhe pastërtinë e saj besimin që i ishte zotuar bashkëshortit të saj. ” -Katekizmi i Kishës Katolike, n 507

Kështu, triumfi i ardhshëm i Marisë është njëherësh triumfi i Kishës. [4]shih Triumfi i Marisë, Triumfi i Kishës Humbni këtë çelës dhe ju humbni plotësinë e mesazhit profetik që Perëndia dëshiron që fëmijët e Tij të dëgjojnë sot - si protestantë ashtu edhe katolikë.

Dy të tretat e botës ka humbur dhe pjesa tjetër duhet të lutet dhe të bëjë dëmshpërblimin që Zoti të ketë mëshirë. Djalli dëshiron të ketë dominim të plotë mbi tokë. Ai dëshiron të shkatërrojë. Toka është në rrezik të madh… Në këto momente gjithë njerëzimi është varur nga një fije. Nëse filli prishet, shumë do të jenë ata që nuk arrijnë shpëtimin… Nxitoni sepse koha po mbaron; nuk do të ketë vend për ata që vonojnë të vijnë! weapon Arma që ka ndikimin më të madh tek e keqja është të thuash Rruzarja —Zoja jonë për Gladys Herminia Quiroga të Argjentinës, miratuar më 22 maj 2016 nga Peshkopi Hector Sabatino Cardelli

 

Botuar për herë të parë më 17 gusht 2015. 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Triumfi - Pjesa I, Pjesa II, Pjesa III

Pse Mary?

Çelësi i Gruas

Dhurata e Madhe

Vepra Master

Protestantët, Maria dhe Arka e Strehimit

Mirësevini Mary

Ajo do të të mbajë dorën

Arka e Madhe

Një arkë do t'i udhëheqë ata

Arka dhe Biri

 

  
Ju jeni të dashur.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

  

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Matt 16: 18
2 Shënimi, f. 8; Baronius Press Limited, Londër, 2003
3 shih Shenjtëria e Re dhe Hyjnore
4 shih Triumfi i Marisë, Triumfi i Kishës
Postuar ne BALLINA, MARY.