Mjeshtrat e ndërgjegjes

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 6 maj 2014
E martë e Javës së Tretë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

IN çdo epokë, në çdo diktaturë, qoftë një qeveri totalitare apo një burrë abuziv, ka nga ata që kërkojnë të kontrollojnë jo vetëm atë që thonë të tjerët, por edhe atë që ata mendoj Sot, ne po shohim këtë frymë kontrolli që mbërthen me shpejtësi të gjitha kombet ndërsa ecim drejt një rendi të ri botëror. Por Papa Françesku paralajmëron:

 Nuk është globalizimi i bukur i unitetit të të gjitha kombeve, secili me zakonet e veta, përkundrazi është globalizimi i uniformitetit hegjemonik, është mendim i vetëm. Dhe ky mendim i vetëm është fryt i kësaj bote. —POPA FRANCIS, Homily, 18 nëntor 2013; Zenit

Në këtë "diktaturë të relativizmit" në rritje, siç e tha Benedikti XVI,  [1]shih Uniteti i rremë nuk ka vend për mendime të tjera - siç nuk kishte kur Shën Stefani, dëshmori i parë, i foli të vërtetës së vështirë diktaturës fetare të kohës së tij:

… Ata bërtitën me një zë të lartë, mbuluan veshët e tyre dhe u sulën së bashku. Ata e përzunë nga qyteti dhe filluan ta vrisnin me gurë. (Leximi i parë)

Oneshtë një gjë të mbulosh veshët, të thuash se dikujt nuk i intereson mendimi i tjetrit. Por është tjetër që t'i flakësh nga qyteti dhe t'i vrasësh me gurë. Për persekutorët e Kishës së hershme, Papa Françesku tha:

Ata ishin zotërinjtë e ndërgjegjes [mendoi policia] dhe menduan se kishin fuqinë për ta bërë këtë. Mjeshtër të ndërgjegjes ... Edhe në botën e sotme, ka kaq shumë. - Familja në Casa Santa Martha, 2 maj 2014; Zenit.org

Në të vërtetë, Mjeshtrat e Ndërgjegjjes sot kanë pak hapësirë ​​për mendime të kundërta, veçanërisht ato të Kishës Katolike. Ata nuk janë në gjendje thjesht të mos bien dakord dhe të tolerojnë mendimin e ndryshëm të tjetrit, por përkundrazi duhet ta detyrojnë tjetrin në "mendimin e vetëm". Arti i dialogut ka humbur në diatribe. Njerëzit nuk dinë më si të ofendohen pa u shkelur. Provat e ngritjes së mendimit Policia po rrit kokën e saj despotike në të gjithë botën. Ndërsa dikush mund të sigurojë qindra shembuj, këtu janë vetëm disa nga më të fundit:

  • Në Itali, Byroja Kombëtare e Qeverisë Kundër Diskriminimit Racor lëshoi ​​"letër ylberi“, Udhëzime që kërcënojnë gazetarët me gjobitje dhe madje edhe me burgim nëse ata pikturojnë çështje homoseksuale si të diskutueshme ose nëse përdorin gjuhë ose foto që do të hidhnin homoseksualitetin në një dritë negative. [2]thenewamerican.com, 2 janar 2014
  • Në Britani, një politikan u arrestua për citimin e pikëpamjeve të ish-Kryeministrit Winston Churchill mbi Islamin. [3]shih LifeSiteNews.com, 2 maj 2014
  • Një studenti amerikan është i ndaluar të lexojë Biblën e tij në klasë gjatë kohës së "leximit të lirë". [4]brietbart.com, 5 maj 2014
  • California ka mbështetur një ndalim që ndalon cilindo nën 18 vjeç që beson se mund të jetë homoseksual të kërkojë "terapi konvertimi" për ta kthyer atë. Guvernatori Jerry Brown deklaroi se terapi të tilla "tani do të kalojnë në koshin e plehrave". [5]shih newamerican.com, Tetor 1, 2012
  • Komiteti i KB për të Drejtat e Fëmijëve qortoi Vatikanin dhe sugjeroi që të ndryshojë mësimet e tij për të lejuar homoseksualizmin, abortin, kontrollin e lindjeve dhe seksin paramartesor. [6]washingtontimes.com, 4 maj 2014 Dhe tani, KB-ja po sugjeron që mësimet e Kishës për abortin të përbëjnë 'torturë'. [7]shih LifeSiteNews.com, 5 maj 2014

Ndërsa e gjithë kjo paraqitet si një "shenjë e pagabueshme e kohërave" për të cilën duhet të jemi të vetëdijshëm, përqendrimi ynë duhet të jetë më pak në përndjekjen në rritje, dhe më shumë në frytet e besnikërisë. Shënim në leximin e parë të sotëm:

Dëshmitarët vunë mantelin e tyre te këmbët e një të riu me emrin Saul.

Ishte ky Saul i ri, i cili më vonë u bë Shën Pali, i cili pa dyshim u prek nga martirizimi i Shën Stefanit. Po ashtu, dëshmia jonë e palëkundur e dashuri, në gjurmët e Shën Stefanit dhe Krishtit, gjithashtu do të bëhen farë për shenjtorë të rinj, shumë që më parë na përndjeknin. Sepse në të vërtetë, sa më e errët dhe zemërngurtë bëhet kjo brez, aq më shumë shpirtërisht ata do të fillojnë të urisë dhe të etur për të vërtetën, edhe pse në fillim mund ta gurëzojnë dhe ta kryqëzojnë atë. Në fund të fundit, ata dëshirojnë shumë për Jezusin, megjithëse, tani për tani, ata e refuzojnë Atë që është

… Buka e jetës; kushdo që do të vijë tek unë nuk do të ketë më kurrë uri dhe kush beson në mua nuk do të ketë më kurrë etje. (Ungjilli i sotëm)

Sa për ju dhe unë, le të refuzojmë t'i nënshtrohemi frikës dhe në atë besim që kapërcen botën, nxitojmë në strehën e Zemrës së Tij të Shenjtë në Eukaristinë e Shenjtë, bukën e dëshmorëve, jetën e botës. Aty do të gjejmë forcën të durojmë deri në fund.

Bëhu streha ime e strehimit, një kështjellë e fortë për të më dhënë siguri… për hir të emrit tënd do të udhëheqësh dhe do të më drejtosh…. I fsheh në strehën e pranisë tënde nga komplotet e njerëzve. (Psalmi i sotëm)

 

LIDHJE ME LIDHJE

 

 

Mbështetja juaj është e nevojshme për këtë shërbesë me kohë të plotë.
Ju bekoj, dhe faleminderit.

Për të marrë La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

Bashkohu me Mark në Facebook dhe Twitter!
logoja e FacebookTwitterlogo

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Uniteti i rremë
2 thenewamerican.com, 2 janar 2014
3 shih LifeSiteNews.com, 2 maj 2014
4 brietbart.com, 5 maj 2014
5 shih newamerican.com, Tetor 1, 2012
6 washingtontimes.com, 4 maj 2014
7 shih LifeSiteNews.com, 5 maj 2014
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, E VURTETA E VARDRTET.