Mëngjes pas

 

BY në kohën që mbërrinte mbrëmja, unë kisha dy goma të rëna, kisha thyer një dritë të pasme, mora një shkëmb të madh në xhamin e përparmë, dhe auger mi gruri po derdhte tym dhe karburant. U ktheva te dhëndri im dhe i thashë: “Unë mendoj se do të zvarritem nën shtratin tim derisa të mbarojë kjo ditë.” Ai dhe vajza ime dhe foshnja e tyre e porsalindur sapo u zhvendosën nga bregu i Lindjes për të qëndruar me ne për verën. Kështu, ndërsa u kthyem për në shtëpinë e fermës, shtova një shënim në fund të faqes: "Vetëm sa ta dini, kjo ministri e imja shpesh rrethohet nga një shakullinë, një stuhi ..."

Dy orë më vonë, ne po qëndronim afër një korale duke shikuar një stuhi kur papritmas ajo goditi: një erë e fuqishme çan. Shikoni:

Ishte një moment i frikshëm sepse nuk e dinim nëse një tornado po pjellë mbi ne. Nuk kishte rëndësi. Brenda sekondave, pemë të mëdha u rrëzuan, vijat e gardhit u thyen, portat u shtypën, koralet u shembën, dhe madje edhe shtyllat e reja të energjisë të vendosura në këtë Pranverë përgjatë rrugës u këputën si thupra. 

Ndërsa shkatërrimi shpalosej rreth nesh, ishte sikur familja jonë të ishte në një flluskë, pasi pemët e mëdha pranë nesh ishin ndër të paktat që u kursyen. Në fakt, djali ynë Ryan shkoi për një shëtitje në rrugë për të parë stuhinë çaste më parë. Po të kishte shkuar në të djathtë, në vend të së majtës, ai do të nxirrej nga linjat e rrymës dhe shtyllat që hidheshin përtej rrugës në një hapësirë ​​prej gati një çerek milje. 

Shtë një stuhi pikëlluese, pasi ka ndryshuar peizazhin këtu. Për fat të mirë (lloj), ne ishim e vetmja fermë në zonë që u goditëm kaq keq.

Në të njëjtën kohë, ne jemi aq mirënjohës që askush nuk u lëndua. Mendimet e mia sot janë me ato familje, të gjitha pronat e të cilave janë shkatërruar nga përmbytjet, uraganet dhe lava gjatë vitit të kaluar. Më kujtohet gjithashtu se nuk mund të kapemi pas kësaj bote, madje edhe atyre aspekteve që janë të mira dhe të bukura. Gjithçka është e përkohshme, dhe në rastin më të mirë, është të na drejtojë drejt përjetësisë, e jo të na lërë të zgjatemi mbi atë që venitet në mënyrë të pashmangshme.

Me vajzën tonë tjetër që do të martohet brenda dy javësh, unë duhet të përqendrohem në pastrimin masiv këtu, kështu që unë mund të mos jem në gjendje të shkruaj aq shumë. Kjo do të ishte një mundësi e mirë për të kapur ato shkrime që keni humbur!

Faleminderit Zotit, ne jemi të gjithë në rregull, dhe asnjë nga kafshët e fermës nuk dëmtohet are falënderoj pjesërisht për shkak të lutjeve tuaja për sigurinë tonë që kaq shumë prej jush janë ofruar gjatë viteve. 

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.