Profecia më e rëndësishme

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Mërkurën e Javës së Parë të Kreshmës, 25 Shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

 

KETU është shumë muhabet sot se kur do të përmbushet kjo apo ajo profeci, veçanërisht gjatë disa viteve të ardhshme. Por unë shpesh mendoj për faktin se sonte mund të jetë nata ime e fundit në tokë, dhe kështu, për mua, unë e shoh garën për të "njohur datën" në rastin më të mirë. Unë shpesh buzëqesh kur mendoj për atë histori të Shën Françeskut i cili, ndërsa po lulishte, u pyet: "Çfarë do të bënit nëse do të dinit që bota do të mbaronte sot?" Ai u përgjigj, "Unë supozoj se do ta mbaroja këtë rresht fasuleje." Këtu qëndron mençuria e Françeskut: detyra e momentit është vullneti i Zotit. Dhe vullneti i Zotit është një mister, veçanërisht kur bëhet fjalë kohë.

Jonah filloi udhëtimin e tij nëpër qytet… duke njoftuar, "Dyzet ditë më shumë dhe Ninive do të shkatërrohet"… Kur Zoti pa me veprimet e tyre se si ata u larguan nga rruga e tyre e keqe, ai u pendua për të keqen që ai kishte kërcënuar t'u bënte atyre; ai nuk e realizoi atë.

Sot, ne jemi dëshmitarë të së keqes më të pacipë - shthurjes që shumëzohet me javë. Dhe kështu nuk është për t'u habitur të dëgjosh të gjithë nga laikët e thjeshtë deri te papët duke paralajmëruar profetikisht për rreziqet e afërta për këtë brez.

E megjithatë, ka një profeci që po shfaqet në Kishë që unë mendoj se pak e njohin si "profetike" për vetë arsyen se nuk është aq e bujshme sa fjalët e pretenduara për rrëzime bankash ose luftë botërore. Dhe është kjo: ajo Zoti po përgatit një moment ungjillizimi në botë, ndryshe nga çdo gjë që kemi parë ndonjëherë. Siç thotë Jezusi në Ungjillin e sotëm:

… Në predikimin e Jonait ata u penduan dhe këtu ka diçka më të madhe se Jona.

Unë nuk jam duke sugjeruar se paralajmërimet nuk janë të rëndësishme. Jo ata jane thelbësor për të zgjuar trupin e Krishtit. Por ka diçka më të madhe këtu, dhe është se Zoti po përgatit një korrje të pamasë. Isshtë "shansi i fundit", mund të thuash, para se Zoti të pastrojë tokën. Për

… Një zemër e penduar dhe e përulur, o Zot, nuk do të anulohesh. (Psalmi i sotëm)

Inkurajimi Apostolik i Papës Françesku i vitit të kaluar është në qendër të kësaj vije profetike, [1]shih Evangelii Gaudium, (Gëzimi i Ungjillit) "Për Shpalljen e Ungjillit në Botën e Sotme" i cili vazhdon vizionin e Gjon Palit II për një "ungjillizim të ri" të tanishëm dhe të ardhshëm. Françesku e pranon që jemi në mes të një 'ndryshimi epokal', [2]Evangelii Gaudium, n 52 por fjala qendrore është ajo e kthimit në zemër të misionit të Kishës, që është ungjillizimi - pra, arsyeja për shkrimet e mia gjatë disa muajve të fundit duke u përqëndruar pikërisht në bërjen e dëshmitarëve autentikë: burra dhe gra të shenjta. Për sa më errësirë ​​të bëhet, të krishterët e vërtetë më të ndritshëm do të jenë në sfondin e së keqes. Kjo është gjëja më e rëndësishme për të kuptuar sot - jo data e kësaj apo asaj ngjarjeje. 

Në këtë drejtim, Benedikti XVI ka vendosur tonin e duhur:

… Duhet të kihet parasysh se profecia në kuptimin biblik nuk do të thotë të parashikosh të ardhmen, por të shpjegosh vullnetin e Zotit për të tashmen, dhe për këtë arsye të tregosh rrugën e duhur për të ndjekur të ardhmen. - Kardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI), Mesazhi i Fatimes, Komenti Teologjik, www.vatican.va

Kur Perëndia pa me veprimet e tyre se si ata u larguan nga rruga e tyre e keqe, ai u pendua për të keqen që ai kishte kërcënuar t'u bënte atyre; ai nuk e realizoi atë. (Leximi i parë)

 

LIDHJE ME LIDHJE

Profecia Kuptohet si duhet

Shpresa është Agimi

Profecia në Romë

 

Faleminderit per mbeshtetjen!

Për t'u pajtuar, klikoni këtu.

 

Kaloni 5 minuta në ditë me Markun, duke medituar çdo ditë Tani Word në leximet masive
për këto dyzet ditë të Kreshmës.


Një sakrificë që do të ushqejë shpirtin tënd!

ABONOHU këtu.

Flamuri Tani i Fjalës

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Evangelii Gaudium, (Gëzimi i Ungjillit) "Për Shpalljen e Ungjillit në Botën e Sotme"
2 Evangelii Gaudium, n 52
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, KOHA E HIRES dhe tagged , , , , , , , , , .