Bagladia e zhveshur

 

Epoka e ardhshme e paqes - PJESA III 
 

 

 

 

 

A Leximi i parë masiv këtë të Dielë të kaluar (5 tetor 2008) kumboi në zemrën time si një bubullimë. Dëgjova psherëtimën e një Zoti që vajton për gjendjen e të Fejuarit të Tij:

Çfarë kishte tjetër për të bërë për vreshtin tim që nuk e kisha bërë? Pse, kur kërkova të korrat e rrushit, ajo më dha rrush të egër? Tani, do t'ju njoftoj se çfarë dua të bëj me vreshtin tim: hiqni gardhin e tij, jepjani kullotjes, thyej murin e saj, le të shkelet! (Isaia 5: 4-5)

Por edhe kjo është një akt dashurie. Lexoni më tej për të kuptuar pse pastrimi që ka mbërritur tani nuk është vetëm i nevojshëm, por pjesë e planit hyjnor të Zotit

 

 

 (Më poshtë u botua për herë të parë më 22 janar 2007):

 
ROME 

KUR I udhëtoi për në Vatikan vjeshtën e kaluar, qëllimi im i parë ishte të shkoja në bazilikën e Shën Pjetrit. Hoteli im ishte vetëm disa blloqe larg, kështu që unë shpejt u regjistrova dhe shkova drejt Sheshit të Shën Pjetrit.

Skena ishte e mrekullueshme. Roma ishte e qetë, ajri i ngrohtë dhe ndriçimi në goditje të Shën Pjetrit. Unë qëndrova pak dhe u luta në "Qytetin e Shenjtë", i rraskapitur pas një fluturimi 12 orësh. U drejtova për në shtrat. Me lindjen e diellit, unë do të ecja në gjurmët e papëve.

 

Lavdi e zbehur

Të nesërmen në mëngjes, u nisa drejt e në Bazilikë. I përshëndetur nga një varg i gjatë turistësh që lëviznin përmes sigurisë, më në fund iu afrova atyre shkallëve të mëdha të Vatikanit që shenjtorët dhe papët ishin ngjitur. Duke kaluar nëpër dyert e mëdha prej bronzi, unë vështrova lart në brendësi të kësaj katedrale të madhe… dhe shpirti im kaloi një rrahje kur dëgjova fjalët:

Sikur populli im të ishte i stolisur si kjo kishë.

Në të njëjtën kohë ndjeva trishtimin e Zotit të varur mbi Kishën Katolike ... skandalet e saj, ndarjet e saj, apatinë, heshtjen, delet në dioqezat e tyre lokale që dëshironin udhëheqjen ... dhe unë ndjeva i zënë ngushtë. Statujat, ari, mermeri, kupa me diamante, qindra e qindra ikona dhe piktura… po, ato janë një shenjë e jashtme e shkëlqimit dhe lavdisë së Zotit, imazhe që pasqyrojnë misteret e krijimit, mishërimin dhe përjetësi Por pa shkëlqimin e brendshëm të Kishës që rrezaton jetën dhe dashurinë e Jezusit, këto zbukurime bëhen. si një bagladie me grim të rëndë. Thjesht nuk e mbulon të vërtetën.

Nga një lexues:

Kambanat, aromat dhe statujat dhe liturgjitë e bukura janë të gjitha një pjesë e shprehjes së besimit tonë në Krishtin, Birin e Zotit të gjallë. Por ato janë bosh pa lejuar që ne të transformohemi nga emri i tij, fuqia e tij, të vërtetat e Tij, mënyra e Tij. A po e humb Kisha zërin e saj? A po bëhet kaq korrekte dhe konfuze që të mos ofendojmë, saqë kemi humbur jo vetëm pasionin dhe qëllimin tonë, por edhe fuqinë tonë për të kapërcyer, për të dalë në këmbë për të vërtetat themelore që Jezusi u dërgua për të na mësuar? Po përpiqemi, por shpesh po dështojmë. Nëse Satanai mund të luajë me secilën prej mendjeve tona dhe të na joshë në gjëra të paimagjinueshme, nuk duhet të jetë për t'u habitur që ai mund të dhe eshte verbimi dhe përpjekja për të shkatërruar Kishën gjithashtu.

Por ai nuk do të ketë sukses të plotë. Krishti po e lejon këtë pastrim në mënyrë që të sjellë një lavdi më të madhe… një lavdi nga brenda.

 

BAGLADIA E BOTS

Aq sa përpiqet, përbërja, rrobat e rreckosura dhe karroca e blerjes plot me "koleksionet" e saj të çmuara vetëm zbulojnë të vërtetën se ajo është ende një endacake, akoma e varfër, mbase më e varfër se kurrë. 

Po vjen një kohë kur kjo bagladi e varfër do të jetë zhveshur: zëri i saj në skenën botërore u hoq, lavdia e kishave të saj u përdhos dhe "përbërja" që mbulonte plagët dhe korrupsionin e saj u zhduk.

Unë do ta zhvesh atë, duke e lënë si në ditën e lindjes së saj ... (Osea 2: 5)

[Njeriu] do të disiplinohet në të vërtetë më parë për prishje dhe do të shkojë përpara dhe do të lulëzojë në kohën e mbretërisë, në mënyrë që ai të jetë i aftë të marrë lavdinë e Atit. -St. Irenaeus of Lyons, Ati i Kishës (140-202 pas Krishtit); Adversus Haereses, Ireneu i Lionit, pasim Bk. 5, Ch. 35, Etërit e Kishës, Co. botuese CIMA; (Shën Ireneu ishte një student i Shën Polikarpit, i cili njihte dhe mësoi nga Apostulli Gjon dhe më vonë u shenjtërua peshkop i Smyrna nga Gjoni.)

A nuk u hoq Krishti nën Kryq? Siç ishte për kokën, ashtu do të jetë për trupin. Nëse vetë Dhëndri, mbreti i mbretërve, e lejoi veten të bëhej një me më të ultët, të përçmuarit dhe të refuzuarit, si një prolog i domosdoshëm për ringjalljen e tij dhe zbulimin e plotë të lavdisë së tij, a nuk është e arsyeshme që degradimi aktual i Nuses a do të shndërrohet një ditë në pastërti dhe lavdi rrezatuese? Vuajtjet dhe poshtërimet e saj aktuale duhet të kuptohen si një përgatitje e domosdoshme për diçka shumë më të madhe që do të vijë - rivendosjen dhe zbulimin e plotë të Mbretëreshës së Nuses. Për poshtë leckave dhe papastërtive dhe turpit, kjo është ajo që është ajo.

Sepse është koha që gjykimi të fillojë me shtëpinë e Perëndisë. (1 Prt 4:17)

Por Zoti është një At i dashur që disiplinon fëmijët e Tij sepse Ai i do ata. Si Mëshira ashtu edhe Drejtësia rrjedhin nga i njëjti burim dashurie. Zoti zhvishet për t'u veshur. Ai ekspozon në mënyrë që të shërohet. Ai heq me qëllim që të kthejë… por gjithmonë duke kthyer atë që është sulmuar - pastruar; çfarë ishte prishur - riparuar; çfarë ishte e tepruar - tani e shenjtëruar.

Dhe Ai do ta bëjë atë për Nusen e tij në epokën e paqes. Flaka e Dritës dhe e Vërtetës që po fshihet tani (shih Qiri i ndezur), do të shpërthejë në shesh, duke u bërë një dritë e pashtershme për kombet.

Kisha do të bëhet e shkëlqyeshme - si një grua e veshur me diellin.

Sepse ju thoni: "Unë jam i pasur dhe i pasur dhe nuk kam nevojë për asgjë", dhe megjithatë nuk e kuptoni se jeni të mjerë, të mjerueshëm, të varfër, të verbër dhe të zhveshur. Unë ju këshilloj të blini nga unë ar të rafinuar me zjarr në mënyrë që të jeni të pasur dhe rroba të bardha për të veshur në mënyrë që të mos zbulohet lakuriqësia juaj e turpshme dhe të blini vaj të lyer në sytë tuaj që të mund të shihni.

Ata që unë i dua, i qortoj dhe i ndëshkoj. Jini të sinqertë, pra, dhe pendohuni ... Unë do t'i jap fituesit të drejtën të ulet me mua në fronin tim, pasi unë vetë së pari fitova fitoren dhe ulem me Atin tim në fronin e tij. Kushdo që ka një vesh, le të dëgjojë atë që Fryma u thotë kishave. (Zbulesa 3: 18-22)

Shkrimet e Shenjta dhe zbulimet e miratuara profetike parashikojnë brenda Kishës një krizë të afërt. Ai do të përshpejtohet nga një përçarje brenda hierarkisë së Chur ch katolik dhe do të shoqërojë fluturimin e Papa Romakut nga Roma.  —Pr. Joseph Iannuzzi, Antikrishti dhe Fundi i Kohës, f. 27; ish-ekzorcist i asociuar tek Fr. Gabriel Amorth, Kryekzorcist i Romës

 

 

LEXIMI MË TEJ:

 

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, Epoka e paqes.

Komentet janë të mbyllura.