Domosdoshmëria e Besimit

KRESHME RETREAT
Dita 2

 

I RI! Tani po shtoj podcast në këtë Tërheqje të Kreshmave (përfshirë edhe dje). Shkoni në pjesën e poshtme për të dëgjuar përmes media player.

 

PARA Unë mund të shkruaj më tej, e ndiej Zojën duke thënë se, nëse nuk kemi besim në Zot, asgjë në jetën tonë shpirtërore nuk do të ndryshojë. Ose siç shprehet Shën Pali

Faith pa besim është e pamundur ta kënaqësh Atë. Sepse kushdo që do t'i afrohet Zotit duhet të besojë se ai ekziston dhe se ai i shpërblen ata që e kërkojnë. (Hebr 11: 6)

Ky është një premtim i bukur - por një që sfidon kaq shumë prej nesh, madje edhe ata që kanë qenë «rreth bllokut». Sepse ne shpesh e gjejmë veten duke arsyetuar se të gjitha sprovat tona, të gjitha problemet dhe kryqet tona, janë me të vërtetë vetëm mënyra e Zotit për të na ndëshkuar. Sepse Ai është i shenjtë, dhe ne nuk jemi. Të paktën, kjo është mënyra se si "akuzuesi i vëllezërve" [1]Rev 12: 10 flet, siç e thirri Shën Gjoni. Por kjo është arsyeja pse Shën Pali thotë se, në të gjitha rrethanat - veçanërisht ajo që sapo përmenda - ne duhet të

… Mbaj besimin si mburojë, për të shuar të gjithë shigjetat flakëruese të të ligut. (Ef 6:14)

Nëse jo, siç thashë dje, shpesh biem në një gjendje skllavërie të frikës, ankthit dhe ruajtjes së vetvetes. Ne i frikësohemi Zotit për shkak të mëkatit tonë, shqetësohemi për jetën tonë dhe kështu i marrim ato në duart tona, duke ndjerë se gjëja e fundit që Zoti do të bëjë është bekimi-më-një-mëkatar.

Por Shkrimet thonë:

Zoti është i mëshirshëm dhe i dhembshur, i ngadaltë në zemërim dhe i pasur me dashuri të palëkundur does Ai nuk merret me ne sipas mëkateve tona acts Veprat e mëshirës së Zotit nuk janë shteruar, dhembshuria e tij nuk është harxhuar; ato rinovohen çdo mëngjes - e madhe është besnikëria juaj. (Psalmi 103: 8, 10; Lam 3: 22-23)

Problemi është se ne me të vërtetë nuk e besojmë këtë. Zoti i shpërblen Shenjtorët, jo mua. Ai ka dhembshuri për besnikët, jo mua. Në fakt, mëkati i parë i Adamit dhe Evës nuk ishte ngrënia e një fruti të ndaluar; përkundrazi, ishte duke mos besuar në providencën e Atit që bëri që ata të merrnin jetën e tyre në duart e tyre. Dhe ky besim i plagosur akoma mbetet në mishin e njerëzve, prandaj shpëtohemi vetëm me anë të "besimit". Sepse ajo që duhet të pajtohet midis Zotit dhe njeriut është marrëdhënia e besim, dhe kur bëhet ai besim total, ne do të gjejmë paqen e vërtetë.

… Ne kemi paqe me Zotin përmes Zotit tonë Jezu Krisht, përmes të cilit kemi fituar hyrjen me besim këtij hiri në të cilin qëndrojmë… (Rom 5: 1-2)

Por sot, mendja moderne po e heq veten nga hiri sepse besimi i saj është kaq i varfëruar. Ne shkumësojmë si bestytni ose mashtrim gjithçka që nuk mund të matet me një fushë ose të deshifrohet nga një kompjuter. Edhe në Kishë, disa nga teologët tanë bashkëkohorë kanë vënë në dyshim mrekullitë e Jezusit, në mos hyjninë e Tij. Dhe disa klerikë shumë shpesh zhgënjehen ndaj fenomeneve mistike, shfaqjeve përbuzëse, karizmave tallëse ose minimizojnë profecitë. Ne jemi bërë një Kishë intelektuale / filozofike që, sinqerisht, shpesh nuk duket asgjë si Kisha e hershme e mbushur me besim, radikale, transformuese e botës.

Sa duhet të bëhemi edhe një herë të thjeshtë, besnikë dhe të guximshëm! 

Dhe këtu, unë sapo ju dhashë çelësin se ku po shkon kjo Tërheqje e Kreshmëve. Në të vërtetë, ajo për të cilën ne jemi thirrur tani është të bëhemi kopjet e Shën Mërisë. Kjo do të thotë, të bëhesh plotësisht i braktisur tek Zoti në besim. Sepse nëse flasim për "lindjen" e Jezusit në jetën tonë, ne tashmë kemi prototipin tonë në të. Kush ishte më i thjeshtë, besnik dhe më i guximshëm se Zoja? Shenjtori i madh Marian, Louis de Montfort, mësoi se, "Kah fundi i botës ight Zoti i Plotfuqishëm dhe Nëna e Tij e Shenjtë duhet të ngritin shenjtorë të mëdhenj që do të tejkalojnë në shenjtëri shumicën e shenjtorëve të tjerë aq sa kedrat e kullës së Libanit mbi pak kaçube. ” [2]Shën Louis de Montfort, Përkushtim i vërtetë për Marinë, Art 47 Sigurisht, ju me siguri po thoni: “Kush, unë? Jo, jo unë. ”

Po, ju. E shihni, tashmë një mungesë besimi po ekspozohet, dhe është vetëm Dita 2!

Qëllimi i këtij apostoliti, dhe posaçërisht i kësaj tërheqjeje të Kreshmëve, është t'ju ndihmojë të arrini një gjendje ku jeni të bindur ndaj punës së pabesueshme, të fshehur që Zoti po bën aktualisht, edhe kur pjesa tjetër e botës zbret në kaos. Kjo doktrinë quhet besim. Mos u befasoni nëse Zoti po thërret "askush" si ju dhe mua. Kështu ishte edhe Maria. Por ajo ishte askush i bukur, i përulur dhe i bindur, prandaj Zoti dëshiron që ne të bëhemi kopjimet e saj.

Fryma e Shenjtë, duke gjetur Bashkëshortin e tij të dashur përsëri të pranishëm në shpirtra, do të zbresë në ta me një fuqi të madhe. Ai do t'i mbushë me dhuratat e tij, veçanërisht me mençuri, me anë të të cilave ata do të prodhojnë mrekulli të hirit ... kjo mosha e Marisë, kur shumë shpirtra, të zgjedhur nga Maria dhe të dhënë nga Zoti më i Lartë, do të fshihen plotësisht në thellësitë e shpirtit të saj, duke u bërë kopje të gjalla të saj, duke dashur dhe lavdëruar Jezusin.  -St. Louis de Montfort, Përkushtim i Vërtetë ndaj Zojës së Bekuar, n.217, Botimet Montfort 

I gjithë themeli i kësaj vepre të Shpirtit është besimi. Dhe besimi është më kryesorja një dhuratë. Siç ka thënë dikur Catherine Doherty,

Besimi është një dhuratë e Zotit. Isshtë një dhuratë e pastër dhe vetëm Ai mund ta dhurojë atë. Në të njëjtën kohë, Ai dëshiron me pasion të na e japë atë. Ai dëshiron që ne ta kërkojmë atë, sepse Ai mund të na e japë vetëm kur e kërkojmë. -Nga Poustinia; Kalendari "Momentet e hirit", 4 shkurt

Dhe kështu, ndërsa kjo Tërheqje e Kreshmëve vazhdon, ne duhet të rivendosim mendjet tona hiper-racionale. Ne duhet të fillojmë të pushojmë brenda nuk duke ditur, nuk duke pasur kontroll, nuk duke kuptuar plotësisht. Megjithatë, më shumë se gjithçka, duhet të pushojmë në të vërtetën se Zoti na do, pa marrë parasysh sa të tmerrshëm jemi. Dhe për disa prej nesh, kjo është si të lëvizësh një mal. Por pak besim shkon shumë larg.

Nëse keni besim në madhësinë e një fara sinapi, do t'i thoni këtij mali: 'Lëvizni nga këtu atje atje', dhe ai do të lëvizë. Asgjë nuk do të jetë e pamundur për ju. (Mat 17:20)

Besimi është një dhuratë dhe kështu, le ta fillojmë këtë ditë duke i kërkuar Zotit që ta shtojë atë. Vendosni thjesht "pesë bukët dhe dy peshqit" e besimit tuaj të tanishëm në shportën e Zemrës së Papërlyer të Marisë dhe kërkojini Zotit të Shumëzimit të shtojë, shumohet dhe të tejmbushë zemrën tuaj me besim. Harrojeni ndjenjat tuaja. Pyesni dhe do të merrni. Këtu është një lutje e vogël, por e fuqishme për t'ju ndihmuar:

Unë besoj; ndihmo mosbesimin tim. (Marku 9:24)

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Puna e Zotit në këtë orë në botë është të ringjallë shenjtorë që janë kopje të Virgjëreshës Mari, në mënyrë që edhe ata të lindin Jezusin në botë. E tëra që Ai kërkon prej nesh është besimi: besim i plotë te plani i Tij.

Kontrolloni veten tuaj, për të parë nëse po i përmbaheni besimit tuaj. Provoni veten tuaj. A nuk e kuptoni që Jezu Krishti është në ju? … [Maj] Krishti mund të banojë në zemrat tuaja përmes besimit; që ju, duke qenë të rrënjosur dhe të mbështetur në dashuri, të keni fuqi të kuptoni me të gjithë shenjtorët se çfarë është gjerësia dhe gjatësia, lartësia dhe thellësia dhe të njihni dashurinë e Krishtit që e tejkalon njohurinë, që të mbusheni me gjithë plotësinë të Zotit. (2 Kor 13: 5; Efes. 3: 17-19)

...si Mary, i cili ishte «plot hir».

 

 

Dëshironi ta printoni këtë? Klikoni në ikonën në fund të kësaj faqe që duket si kjo: Screen Shot 2016-02-10 në 10.30.20 AM

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

SHËNIM: Shumë abonentë kanë raportuar kohët e fundit se nuk po marrin email më. Kontrolloni dosjen tuaj të hedhurinave ose postës së bezdisshme për t'u siguruar që postat elektronike nuk do të zbresin atje! Kjo zakonisht ndodh 99% të kohës. Gjithashtu, provoni të regjistroheni përsëri këtu. Nëse asgjë nga këto nuk ju ndihmon, kontaktoni me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit dhe pyetni ata që të lejojnë email nga unë.

i ri
D LGJONI PODCAST-in E KIST SHKRUAR:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Rev 12: 10
2 Shën Louis de Montfort, Përkushtim i vërtetë për Marinë, Art 47
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.