Paganizmi i Ri - Pjesa I

 

ÇFARË fëmija nuk i pëlqen karamelet? Por lëreni të njëjtin fëmijë të lirohet në një dyqan ëmbëlsirash për të gërryer gjithçka që dëshiron ... dhe shumë shpejt ai do të dëshirojë perime.

 

VAKUMI I MADH

Kur Kryepeshkopi Chaput i Filadelfias vizitoi Kanadanë një dekadë më parë, ai bëri një pranim të habitshëm:

… Nuk ka asnjë mënyrë të thjeshtë për ta thënë atë. Kisha në Shtetet e Bashkuara ka bërë një punë të dobët për të formuar besimin dhe ndërgjegjen e katolikëve për më shumë se 40 vjet. Dhe tani ne po mbledhim rezultatet - në sheshin publik, në familjet tona dhe në konfuzionin e jetës sonë personale. - Kryepeshkopi Charles J. Chaput, OFM Cap., Pasqyrimi mbi Cezarin: Vokacioni politik katolik, 23 Shkurt 2009, Toronto, Kanada

Por nuk janë vetëm Shtetet e Bashkuara:

Kriza shpirtërore përfshin të gjithë botën. Por burimi i tij është në Evropë. Njerëzit në Perëndim janë fajtorë për refuzimin e Zotit… Rënia shpirtërore ka një karakter shumë perëndimor. - Kardinali Robert Sarah, Herald katolik5th prill, 2019

Për shumë dekada, shumica e predikimit dhe mësimdhënies nga foltorja, me përjashtime për të qenë të sigurt, ka qenë "karamele" - kaloritë boshe të risive moderniste që kanë drenazhuar pasurinë e Traditës së Shenjtë të të gjitha gjërave mistike dhe të mbinatyrshme. Mrekullitë e Krishtit? Janë thjesht histori. Shfaqjet e Zojës? Halucinacione të devotshme. Eukaristia? Thjesht një simbol. Mesha? Një festë, jo një Kurban. Karizmat e Frymës së Shenjtë? Hip emocional.

 

FETARE NGA NATYRA

Por njeriu, nga natyra, është një qenie shpirtërore. Ne jemi bërë për mistikët dhe të destinuar për të mbinatyrshmen. "Ti na ke bërë për veten tënde, o Zot, dhe zemra jonë është e shqetësuar derisa të gjejë prehjen e saj te Ti", tha Augustini. Kjo është kyç për të kuptuar të ardhmen e afërt të Kishës dhe botës në fund të kësaj epoke.

Dëshira për Zotin është e shkruar në zemrën e njeriut, sepse njeriu është krijuar nga Zoti dhe për Zotin ... Në shumë mënyra, gjatë gjithë historisë e deri në ditët e sotme, njerëzit kanë shprehur kërkimin e tyre për Zotin në besimet dhe sjelljen e tyre fetare: në lutjet, sakrificat, ritualet, meditimet e tyre etj. Këto forma të shprehjes fetare, megjithë paqartësitë që sjellin shpesh me vete, janë aq universale sa që njeriu mund ta quajë njeriun a qenie fetare. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 27-28

Unë jam gjithmonë i habitur nga mënyra se si njerëzit që nuk janë shkues të kishës janë në gjendje të zhvillojnë një bisedë shpirtërore. Në të vërtetë, që nga agimi i krijimit, njeriu ka kërkuar transcendenten: ne duam ta shohim Zotin.

 

P FRFUNDIMI

Përmbushja e kësaj dëshire erdhi përmes Mishërimit dhe zbulesës së Jezu Krishtit. Kur Kisha e hershme doli nga Dhoma e Epërme, e mbushur me Shpirtin e Shenjtë, krishterimi shpërtheu fjalë për fjalë brenda natës. Mijëra u konvertuan nga Judaizmi dhe paganizmi në Katolicizëm - një fe e shenjave dhe mrekullive, e simboleve të bukura dhe këngëve të vajosura, e filozofisë së shëndoshë dhe teologjisë së thellë që transformoi përfundimisht Perandorinë Romake. Në shekujt vijues, ky realitet mistik u përfshi në artin e shenjtë, katedrale të larta, himne sublime dhe liturgji të shenjta që transportonin shpirtin përmes temjanit në rritje, qirinjve të ndezur dhe teatrit të lavdishëm të shenjtë. Sa shpirtra hasën Shkëndijën Hyjnore thjesht duke hyrë në një Kishë Katolike!

Por tani, a Vakum i madh eshte krijuar. Intelektualizmi i thatë dhe hiperracionalizëm e Kishës Perëndimore e ka zbrazur Katolicizmin nga e mbinatyrshmja. Dashuria jonë është ftohur; përkushtimi ynë ka tymosur; flaka e besimit është vetëm një dridhje në shumë pjesë të globit. Kështu, çfarë i ka ofruar Kisha botës nëse ajo vështirë se e njeh vetë? Pa lidhjen e të mbinatyrshmes (d.m.th. fuqia e gjallë, e rrjedhshme e Shpirtit të Shenjtë), edhe katedralet tona më të mira nuk po bëhen asgjë më shumë sesa muze. 

 

ANDmbëlsira e Satanit

Në të njëjtën kohë, "gabimet e Rusisë", siç i quajti Zoja e Fatimës, janë përhapur në të gjithë botën: ateizmi, Darvinizmi, materializmi, Marksizmi, Socializmi, Komunizmi, Relativizmi, Feminizmi Radikal, etj. Këto janë ëmbëlsira të Satanit - sofistikime që kanë titulluar krenarinë e njeriut dhe premtojnë në mënyrë të gabuar ëmbëlsinë e një utopie të përkohshme. Ashtu si fryti i ndritshëm në Pemën e Njohjes së së mirës dhe së keqes, ai gjarpër ka premtuar një kosh plot me të mira të parezistueshme: "Ju do të jeni si perëndi". [1]Gen 3: 5 Kështu, ai e ka udhëhequr njerëzimin ngadalë, dekadë pas dekade, drejt karameleve në dukje më të shijshme nga të gjitha: individualizmi përmes së cilës ne mund të bëhemi zotër të cilët jo vetëm që ripërcaktojnë natyrën tonë por ndryshojnë vetë elementët e kozmosit, përfshirë ADN-në tonë. "Njeriu" i ri në këtë revolucion antropologjik nuk është aspak burrë:

Epoka e Re që po agon do të jetë e mbushur me njerëz nga qenie të përsosura, androgjene, të cilët janë plotësisht në komandë të ligjeve kozmike të natyrës. Në këtë skenar, krishterimi duhet të eliminohet dhe t'i japë vendin një feje globale dhe një rendi të ri botëror.  -Jezu Krishti, Bartësi i Ujit të Jetës, n 4, Këshillat Papnorë për Kulturë dhe Dialog Ndërfetar

Problemi është në mbarë botën!… Ne po përjetojmë një moment të asgjësimit të njeriut si shëmbëlltyrë e Zotit. —POPE FRANCIS, Takim me Ipeshkvinjtë polakë për Ditën Botërore të Rinisë, 27 korrik 2016; vatikan.va

Ky pohim i egos si suprem, sidoqoftë, po shoqërohet nga shenja treguese që tregojnë se fruti shkëlqen brenda tij është helmues. Shkalla e vetëvrasjeve po rritet; përdorimi i drogës po del jashtë kontrollit; pornografi, video lojrave dhe "argëtimi" i pamend janë duke mpirë shpirtra të panumërta, pasi shumë njerëz kërkojnë ilaqet kundër depresionit për të kompensuar të përzierat e premtimeve boshe të sakarinës. Pse Sepse njeriu postmodern është në thelb i njëjtë: ai është "nga natyra dhe profesioni një qenie fetare",[2]KKK, n. 44 dhe kështu, kupton se ai është ushqyer me një gënjeshtër - edhe kur ai pi Koolaid dhe zgjat një goditje tjetër dopamine. Diçka, thellë brenda, dëshiron të mbinatyrshmen; shpirti i tij ka etje për transhendenten; mendja e tij është e uritur për qëllim dhe kuptim se vetëm dimensioni shpirtëror mund të sigurojë.

Po, shpirtrat sot po zgjohen. Të "zgjuarit" kanë filluar një revoltë kundër status quo-ja. Revolucioni i Madh Unë kam qenë duke ju paralajmëruar rreth është tani shpaloset me një shpejtësi eksponenciale drejt një "ballafaqimi përfundimtar" epik. Kjo gjeneratë e Greta Thunbergs, David Hoggs dhe Alexandria Ocasio-Cortezs kanë filluar të godasin dyert e Candy Store.

Ata janë përsëri gati për perime.

Po ku po shkojnë? Për një Kishë që, sipas mediave që ata shikojnë, është një unazë pedofile? Një Kishe që, nëse shkojnë atje, duket sikur po bëhet një varrim? Për një Kishë që, gjithnjë e më shumë, tingëllon si pak më shumë se një dhomë jehonë e spiritus mundi - fryma e botes?

Jo ata jane duke u kthyer diku tjetër. Dhe ky ka qenë plani i Satanit gjatë gjithë kohës

 

VAZHDON…

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Gen 3: 5
2 KKK, n. 44
Postuar ne BALLINA, PAGANIZMI I RI.