Paganizmi i Ri - Pjesa IV

 

DISA vite më parë ndërsa isha në pelegrinazh, qëndrova në një kështjellë të bukur në fshatrat franceze. U kënaqa me orenditë e vjetra, thekse druri dhe ekspresivité du Français në sfond. Por mua më tërhiqnin veçanërisht raftet e vjetra të librave me vëllimet e tyre të pluhurosura dhe faqet e zverdhura.

Ndodha tek libri i vetëm në koleksion i shkruar në anglisht: Revolucioni Botëror: Komploti Kundër Qytetërimit nga Nesta Webster. Titulli menjëherë më bëri përshtypje pasi, një vit më parë, Zoti kishte filluar të më fliste për një globale që po vinte Revolucion. Kjo dhe fakti që unë e zbulova këtë libër në France, nuk ishte rastësi. Për një mikun tim, një prift mistik amerikan në New Boston, Michigan, ishte ndarë privatisht me të mua një ëndërr të kohëve të fundit dhe më pas lokucionin pasues të dëgjueshëm që ai kishte marrë nga St. Thérèse de Lisieux:

Ashtu si vendi im [Franca], e cila ishte vajza e madhe e Kishës, vrau priftërinjtë dhe besnikët e saj, kështu që persekutimi i Kishës do të ndodhë në vendin tuaj. Pas një kohe të shkurtër, klerikët do të shkojnë në mërgim dhe nuk do të jenë në gjendje të hyjnë hapur në kisha. Ata do t'u shërbejnë besimtarëve në vende klandestine. Besimtarët do të privohen nga "puthja e Jezusit" [Kungimi i Shenjtë]. Laikët do ta sjellin Jezusin tek ata në mungesë të priftërinjve. - shtypur me leje

Në vitet që pasuan, hulumtimi im zbuloi se si Revolucioni Francez u organizua nga i njëjti grup tani duke komplotuar një Revolucioni GlobalKëta burra bien nën kreun e përgjithshëm të një "shoqërie sekrete" të njohur si Frimasonët. Kisha aq e rrezikshme dhe madje disa kombe e konsideruan këtë sekt, sa të paktën tetë papë bënë mbi 200 shpallje kundër tyre, duke paralajmëruar

… Ai që është qëllimi i tyre përfundimtar e shtyn veten të kuptohet - domethënë përmbysjen e plotë të të gjithë rendit fetar dhe politik të botës që ka prodhuar mësimi i krishterë dhe zëvendësimin e një gjendjeje të re të gjërave në përputhje me idetë e tyre, të të cilat bazat dhe ligjet do të nxirren nga thjesht natyralizmi. —POPA LEO XIII, Gjinia Humanum, Enciklikë për Masonerinë, n.10, 20 Prill, 1884

Paraardhësi i tij vuri në dukje të tyre modus operandi:

… Që qëllimi i këtij komploti më të padrejtë është të shtyjë njerëzit të përmbysin të gjithë rendin e çështjeve njerëzore dhe t'i tërheqin ata drejt teorive të liga të kësaj Socializëm komunizëm... —POPA PIUS IX, Nostis et Nobiscum, Enciklikë, n. 18, 8 DHJETOR 1849

 

REVOLUCIONI TANI

Kjo ishte 170 vjet më parë. A ishin këto paralajmërime, vetëm për një periudhë të së kaluarës, drejt një grupi që nuk është më i rëndësishëm? Përkundrazi, bëri një zyrtar i paguar i Vatikanit në pension vëzhgimi vijues për Dr. Robert Moynihan, redaktor i Brenda Vatikanit revistë:

Fakti është se mendimi i Masonerisë, i cili ishte mendimi i Iluminizmit, beson se Krishti dhe mësimet e tij, siç mësohen nga Kisha, janë një pengesë për lirinë dhe vetë-përmbushjen e njeriut. Dhe ky mendim është bërë dominant në elitat e Perëndimit, edhe kur ato elita nuk janë zyrtarisht anëtare të ndonjë shtëpizë Frimasonike. Shtë një botëkuptim modern i përhapur. —Nga “Letra # 4, 2017: Kalorësi i Maltës dhe Frimasoneria”, 25 janar 2017

Autori katolik Ted Flynn i ka rënë kësaj borie paralajmërimi për dekada:

… Pak njerëz janë të vetëdijshëm se sa thellë arrijnë rrënjët e këtij sekti. Masoneria është ndoshta fuqia e vetme më e madhe e organizuar laike në tokë sot dhe lufton kokë më kokë me gjërat e Zotit çdo ditë. Isshtë një fuqi kontrolluese në botë, që operon prapa skenave në bankë dhe politikë dhe në mënyrë efektive ka depërtuar në të gjitha fetë. Masoneria është një sekt sekret mbarëbotëror që minon autoritetin e Kishës Katolike me një axhendë të fshehur në nivelet e sipërme për të shkatërruar papatin. - Ted Flynn, Shpresa e të Ligut: Plani Master për të Sunduar Botën, P. 154

Shoqëritë sekrete nuk janë shpërndarë. Ata kanë thjesht ristrukturuar dhe ndryshuan gjuhën e tyre për t'iu përshtatur kohërave, atë që njihet në ish-Bashkimin Sovjetik si "perestrojka". Merrni për shembull ish-udhëheqësin Sovjetik Mikhail Gorbachev, i cili thuhet të jetë një mason i shkallës së 33-të. Ai është rast për pikë sesi ideologjia komuniste nuk vdiq - ajo sapo u bë "e Gjelbër". Para se të ndihmonte për të çmontuar BRSS, Gorbaçov ishte i qartë në trajektoren e tij:

Ne po shkojmë drejt një bote të re, botës së Komunizmit. Ne kurrë nuk do ta kthejmë atë rrugë - fjalim në 70 vjetorin e Revolucionit Bolshevik, 1989

"Rruga" për të, siç lexoni në Pjesa III, është Kombet e Bashkuara. Lingoja tani ka ndryshuar në an mjedisore krizë që, në rrënjën e saj, është një ekonomik krizës dhe kështu formon bazën për shtytja drejt "zhvillimit të qëndrueshëm" dhe ri-renditja e plotë e ekonomisë globale. Communshtë Komunizmi përmes një dere tjetër.[1]Shiko gjithashtu Kapitalizmi dhe Bisha

Për fat të mirë, duke folur nën frymëzimin hyjnor, Papa Pius XI paralajmëroi për sofistikimet e qenësishme që po dëgjojmë tani në baza javore:

Duke pretenduar se dëshiron vetëm përmirësimin e gjendjes së klasave punëtore, duke kërkuar heqjen e abuzimeve shumë reale që ngarkohen me rendin ekonomik liberal dhe duke kërkuar një shpërndarje më të drejtë të mallrave të kësaj bote (objektiva plotësisht dhe pa dyshim të ligjshme), komunisti përfiton nga kriza e tanishme ekonomike në të gjithë botën për të tërhequr në sferën e ndikimit të tij edhe ato pjesë të popullatës që në parim hedhin poshtë të gjitha format e materializmit dhe terrorizmit -Divini Redemptoris, n 15

Në librin e tij të fuqishëm të ri Familja dhe Totalitarizmi i Ri, Michael D. O'Brien paralajmëron:

Komuniteti njerëzor nuk është kurrë më i rrezikuar sesa kur totalitarizmi duket të jetë dashamirës. 

Vetëm këtë javë në Britani, Partia Socialiste e Punës po premton t'i japë fund epokës së miliarderëve ndërsa "zotohet për një rishpërndarje rrënjësore të pasurisë".[2]18 nëntor 2019, Thomson Reuters Ky është vetëm një shembull se si kemi arritur në një pika e kthimit, ku revolucioni po shpërthen në të hapur kundër padrejtësive të vërteta dhe të perceptuara të kryera jo vetëm nga qeveritë dhe klasa sunduese, por nga Kisha.

Kryesues të shtytjes janë të rinjtë që janë indoktrinuar me kujdes dhe sukses. E tillë ka qenë fuqia e komunikimit shoqëror dhe medias.

Ekziston një shpjegim tjetër për përhapjen e shpejtë të ideve Komuniste që po depërtojnë tani në çdo komb, të madh dhe të vogël, të përparuar dhe të prapambetur, në mënyrë që asnjë cep i tokës të mos jetë i lirë prej tyre. Ky shpjegim duhet të gjendet në një propagandë kaq vërtet djallëzore, saqë bota mbase nuk ka parë kurrë më parë. Ai drejtohet nga një qendër e përbashkët. OPPOPE PIUS XI, Divini Redemptoris: Mbi Komunizmin Ateist, n 17

Shikoni sa të rinj sot janë terrorizuar duke besuar se bota do të përfundojë përmes ngrohjes globale! Shikoni sa shkolla kanë integruar lehtë ideologjinë gjinore dhe edukimin radikal seksual! Shikoni sa studentë të kolegjit janë të gatshëm të mbyllin fjalën e lirë! Shikoni sa të rinj po përqafojnë gabimet e së kaluarës, megjithë numrin e të vdekurve që kanë shtuar këto ideologji në dhjetëra miliona:

A sondazhi i lëshuar të Dielën zbuloi se gati gjysma e të rinjve amerikanë mbështesin socializmin.- Sondazhi i Axios, Ekzaminuesi i Uashingtonit, March 10th, 2019

Një sondazh tjetër i ri zbulon se 54% e katolikëve do të votonin për kandidatin socialist Bernie Sanders![3]katoliknewsagency.com Si mund të jetë kjo? O'Brien vazhdon:

Idealizmi i ri totalitar, "humanizmi" i tij, imazhi i tij publik, të gjithë mund të na komunikojnë shumë gjëra të mira, dhe kështu imagjinata jonë kapet në dëm të aftësisë dalluese reale. Shpejt e gjejmë veten duke iu nënshtruar një tërheqjeje magnetike dhe duke votuar për udhëheqës që do të sakrifikonin jetën njerëzore për hir të "paqes" ose një ekonomie të lulëzuar ose ndonjë vlere tjetër. Faji ynë është mohuar, ndjenja jonë e përgjegjësisë personale është e mpirë, në shkallën që ne i perceptojmë jetët e sakrifikuara si abstraksione statistikore dhe komoditetet tona personale si më reale. Me zgjedhje të tilla ne i zbulohemi vetvetes. Aty ku është thesari ynë, aty është edhe zemra jonë. Në përgjithësi, në demokracitë dikur të krishtera të Perëndimit, ne jemi matur në peshore dhe kemi gjetur mungesë. -Familja dhe Totalitarizmi i Ri, Shtypi i Providencës Hyjnore, 2019

Pikërisht për shkak të mpirjes së zemrave dhe mendjeve ndaj së mirës dhe së keqes - anestezuar pjesërisht nga barinjtë që relativizuan të vërtetën ose thjesht u shqetësuan që mos ta mësonin më atë - a Vakum i madh është në pritje të një ideologjie alternative dhe një shpëtimtari të ri për të mbushur boshllëkun që pushtoi krishterimi dikur.

Antikrishti do të mashtrojë shumë njerëz, sepse ai do të shihet si një humanitar me një personalitet magjepsës, i cili mbështet vegjetarianizmin, pacifizmin, të drejtat e njeriut dhe ambientalizmin. - Kardinali Biffi, Herë në Londër, E Premte, 10 Mars 2000, duke iu referuar një portreti të Antikrishtit në librin e Vladimir Soloviev, Lufta, Përparimi dhe Fundi i Historisë 

 

Mashtrimi i madh

Kështu vjen një paralajmërim i sinqertë:

Para ardhjes së dytë të Krishtit, Kisha duhet të kalojë nëpër një provë të fundit që do të lëkundë besimin e shumë besimtarëve. Përndjekja që shoqëron pelegrinazhin e saj në tokë do të zbulojë "misterin e paudhësisë" në formën e një mashtrimi fetar që u ofron burrave një zgjidhje të dukshme të problemeve të tyre me çmimin e braktisjes nga e vërteta

Mashtrimi i Antikrishtit tashmë fillon të marrë formë në botë sa herë që bëhet pretendimi për të realizuar brenda historisë se shpresa mesianike e cila mund të realizohet vetëm përtej historisë përmes gjykimit eskatologjik the sidomos formës politike "thelbësisht të çoroditur" të një mesianizmi laik. —Katekizmi i Katolik Kisha, n. 675, 676

Mesianizmi laik është pikërisht ajo që është Komunizmi - nocioni heretik që ne mund të krijojmë një utopi në tokë ku mbizotëron barazia, drejtësia dhe komuniteti i përsosur, pa Zotin.

Kur njerëzit mendojnë se posedojnë sekretin e një organizate shoqërore të përsosur që e bën të keqen të pamundur, ata gjithashtu mendojnë se ata mund të përdorin çdo mjet, përfshirë dhunën dhe mashtrimin, në mënyrë që ta sjellin atë organizatë në ekzistencë. Politika pastaj bëhet një "fe sekulare" e cila vepron nën iluzionin e krijimit të parajsës në këtë botë. —POPA ST. JOHN PAUL II, Centesimus Annus, n 25

Rreziku i tanishëm është: tani që Kisha, pas shekujsh si një forcë kulturore dominante po bie në turp, gjatë gjithë kohës që "gabimet e Rusisë" vazhdojnë të përhapen, bota është bërë e pjekur për një Revolucioni Global- ai që merr përsipër apokaliptike proporcione. Komunizmi premton të përmbushë nevojat e brendshme dhe të jashtme të njeriut duke propozuar një të drejtë dhe të barabartë bashkësi midis vëllezërve. Por pa bashkësinë e Trinisë së Shenjtë si parimin dhe modelin e tij gjallërues, ai është një mashtrim.

Komunizmi i sotëm, më prerazi se lëvizjet e ngjashme në të kaluarën, fsheh në vetvete një ide të rremë mesianike. Një pseudo-ideal i drejtësisë, i barazisë dhe i vëllazërimit në punë impregnon të gjithë doktrinën dhe veprimtarinë e tij me një misticizëm mashtrues, i cili komunikon me një entuziazëm të zellshëm dhe ngjitës te turmat e bllokuara nga premtime mashtruese. OPPOPE PIUS XI, Divini Redemptoris, n 8

Imzot George Francis Dillon DD (1836-1893) ishte një misionar irlandez i shekullit të 19-të. Shkrimet e tij paralajmëruese për rreziqet e Masonerisë fituan miratimin e Papës Leo XIII, dhe sot, janë më profetike se kurrë.

… Të gjitha shoqëritë e fshehta që synojnë qëllime të këqija dhe joreligjioze nuk janë tjetër veç se Frimasoneria e ndriçuar vdekjeprurëse… e shpikur dhe e hedhur në tokë nga Satani për të bërë shkatërrimin e shpirtrave dhe shkatërrimin e mbretërimit të Jezuit. [Fundi i fundit është] të formohet, dhe se para shumë vitesh, mbretëria e gjerë e anti-Krishtit, e cila tashmë përhap degët e saj në të gjithë tokën. -Revolucioni Botëror: Komploti Kundër Qytetërimit, (1921) Nesta H. Webster, f. 325

Sot, sofistikimet e Masonerisë duket se kanë evoluar në një mision për të shpëtuar Nënën Tokë përmes Agjendës së Kombeve të Bashkuara 2030 (çfarë mund të jetë më dashamirëse se kaq?). Bota do të bëhet e barabartë. Askush nuk do të ketë tokë. Do t’u përkasë të gjithëve. Ne do të fitojmë të njëjtën gjë. Ne do t'i ndajmë të gjitha. Nocioni arkaik i "familjes" do të shpërbëhet. Ne do të jemi një fshat global. Të gjithë do të jemi një.

Communshtë Komunizëm me një kapelë tjetër.

Dhe dënohet nga Kisha për arsyen që përjashton Zotin dhe përfundimisht dhe në mënyrë të pashmangshme përfundon në totalitarizëm - një sistem i bazuar në kontrolluar, jo bamirësi.

… Pa udhëzimin e bamirësisë në të vërtetë, kjo forcë globale mund të shkaktojë dëme të papara dhe të krijojë ndarje të reja brenda familjes njerëzore… njerëzimi rrezikon rreziqe të reja skllavërimi dhe manipulimi. —POPE BENEDIKTI XVI, Caritas në Veritate, n.33, 26

 

KOMUNIZMI NUK SHT I VDEKUR

Ekziston një pasazh misterioz në Librin e Zbulesës që flet për dy kafshë që, së bashku, ngrihen për të mbizotëruar të gjithë botën (krh. Zbulesa 13). Bisha e parë, sipas shkrimeve mistike të të ndjerit Fr. Stefano Gobbi (që mbajnë sanksionim), është një diktaturë e fuqishme globale:

Shtatë kokat tregojnë shtëpizat e ndryshme masonike, të cilat veprojnë kudo në një mënyrë delikate dhe të rrezikshme. Kjo kafshë e zezë ka dhjetë brirë dhe, mbi brirë, dhjetë kurora, të cilat janë shenja të sundimit dhe mbretërisë. Masoneria sundon dhe qeveris në të gjithë botën me anë të dhjetë brirëve. - mesazh i pretenduar për Fr. Stefano, Priftërinjve, Bijtë e Dashur të Zonjës, n 405.de

"Kush mund të krahasohet me bishën ose kush mund të luftojë kundër saj?" deklarojnë banorët e tokës.[4]v. 4 Për këtë kafshë, Shën Gjoni shkruan:

Unë pashë që njëra nga kokat e saj dukej se ishte plagosur për vdekje, por kjo plagë e vdekshme u shërua. I hipnotizuar, e gjithë bota ndoqi pas bishës. (Zbulesa 13: 3)

A mundet që ajo plagë vdekjeprurëse të përfaqësojë në një farë mënyre shpërbërjen në dukje të Komunizmit (ose diktaturat e mëparshme si ajo e Neronit) që shumë menduan se ishin shembur me Murin e Berlinit? Ne vetëm mund të spekulojmë. Ajo që është e sigurt sipas tekstit është se bota është e entuziazmuar nga ngritja e bishës në pushtet.

Kthimi i Komunizmit është një nga mesazhet mariane të kohës sonë. Vëzhguesit të Kosta Rikës, Luz de Maria, i është dhënë miratimi i qartë i peshkopit të saj.[5]“… Duke arritur në përfundimin se ato janë një nxitje për Njerëzimin në mënyrë që këta të fundit të kthehen në Rrugën që të çon në Jetën e Përjetshme, këto Mesazhe janë një shpjegim nga Qielli në këto momente në të cilat njeriu duhet të mbetet vigjilent dhe të mos largohet nga Hyjnorja Fjala. ” - Peshkopi Juan Abelardo Mata Guevara; nga një letër që përmban Imprimatur Kohët e fundit, Krishti gjoja i tha asaj:

Komunizmi nuk e ka lënë njerëzimin, por është maskuar për të vazhduar kundër Popullit Tim. — 27 Prill 2018

Komunizmi nuk është zbehur, ai rishfaqet në mes të këtij konfuzioni të madh në Tokë dhe shqetësimit të madh shpirtëror. — 20 Prill 2018

Dhe në mars të vitit të kaluar, Nëna jonë përsëriti:

Komunizmi nuk po zvogëlohet, por zgjerohet dhe merr pushtetin, mos u ngatërroni kur ju thuhet ndryshe. —2 Mars 2018

Pesëdhjetë vjet më parë, një nga shikuesit në Garabandal, Spanjë me emrin Conchita Gonzalez paralajmëroi se bota do të përjetonte një «Paralajmërimi"Ose" ndriçimi i ndërgjegjes ". Por kur?

"Kur Komunizmi të vijë përsëri gjithçka do të ndodhë."

Autori u përgjigj: "Çfarë kuptoni me ardhjen përsëri?"

"Po, kur të vijë përsëri përsëri," [Conchita] u përgjigj.

"A do të thotë kjo se Komunizmi do të zhduket para kësaj?"

"Une nuk e di," ajo tha në përgjigje, "Zoja e Bekuar thjesht tha" kur Komunizmi të vijë përsëri ". -Garabandal - Der Zeigefinger Gottes (Garabandal - Gishti i Zotit), Albrecht Weber, n. 2; fragment nga www.motherofallpeople.com

Në një intervistë më 29 shtator 1978, me Fr. Francis Benac, SJ, pretenduesi i dyshuar i Garabandal, Mari Loli, foli gjithashtu për hakmarrjen e Komunizmit:

Zoja foli disa herë për Komunizmin. Nuk e mbaj mend se sa herë, por ajo tha se do të vinte një kohë kur do të dukej se Komunizmi kishte zotëruar ose gllabëruar të gjithë botën. Unë mendoj se ishte atëherë ajo na tha që priftërinjtë do të kishin vështirësi të thoshin meshë dhe të flisnin për Zotin dhe gjërat hyjnore Kur Kisha pëson konfuzion, edhe njerëzit do të vuajnë. Disa priftërinj që janë komunistë do të krijojnë një konfuzion të tillë që njerëzit nuk do ta dinë të drejtën nga e gabuara. —Nga Thirrja e Garabandal, Prill-Qershor, 1984

Ajo që vijon është kulmi i paganizmit të ri që po rishfaqet në kohën tonë, por që filloi mijëvjeçarë më parë në Kopshtin e Edenit

 

VAZHDON…

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Shiko gjithashtu Kapitalizmi dhe Bisha
2 18 nëntor 2019, Thomson Reuters
3 katoliknewsagency.com
4 v. 4
5 “… Duke arritur në përfundimin se ato janë një nxitje për Njerëzimin në mënyrë që këta të fundit të kthehen në Rrugën që të çon në Jetën e Përjetshme, këto Mesazhe janë një shpjegim nga Qielli në këto momente në të cilat njeriu duhet të mbetet vigjilent dhe të mos largohet nga Hyjnorja Fjala. ” - Peshkopi Juan Abelardo Mata Guevara; nga një letër që përmban Imprimatur
Postuar ne BALLINA, PAGANIZMI I RI.