Rrugët e reja të Kalkutës


 

LLOGARIT, qyteti i "më të varfërve të të varfërve", tha e Bekuara Nënë Tereza.

Por ata nuk e mbajnë më këtë dallim. Jo, më të varfërit e të varfërve gjenden në një vend shumë të ndryshëm

Rrugët e reja të Kalkutës janë të mbushura me dyqane shumëkatëshe dhe ekspres. Të varfërit mbajnë kravata dhe të uriturit kanë taka të larta. Natën, ata enden në ulluqet e televizionit, duke kërkuar një kafshatë kënaqësie këtu, ose një copë përmbushje atje. Ose do t'i gjesh duke lypur në rrugët e vetmuara të internetit, me fjalë që mezi dëgjohen pas klikimeve të miut:

"Unë kam etje ..."

'Zot, kur të pamë të uritur dhe të të ushqejmë, ose të etur dhe të kemi dhënë të pish? Kur të pamë një të huaj dhe të mirëpritëm, apo të zhveshur dhe të veshur? Kur ju pamë të sëmurë ose në burg dhe ju vizituam? ' Dhe mbreti do t'u thotë atyre duke u përgjigjur: "Amen, unë po të them se çfarëdo që bëre për një nga këta vëllezërit e mi më të vegjël, ti bëre për mua". (Mat 25: 38-40)

Unë e shoh Krishtin në rrugët e reja të Kalkutës, sepse nga këto ulluqe Ai më gjeti mua, dhe atyre, Ai tani dërgon.

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHENJAT, SHPIRTRIA.