Nata e Besimit

KRESHME RETREAT
Dita 40

tullumbace-natën2

 

DHE kështu, ne kemi ardhur në fund të tërheqjes sonë ... por unë ju siguroj, është vetëm fillimi: fillimi i betejës së madhe të kohërave tona. Shtë fillimi i asaj që Shën Gjon Pali II e quajti

… Ballafaqimi përfundimtar midis Kishës dhe anti-Kishës, të Ungjillit kundrejt anti-Ungjillit. Kjo përballje qëndron brenda planeve të Providencës hyjnore; është një sprovë që duhet të marrë e gjithë Kisha, dhe Kisha Polake në veçanti. Isshtë një provë jo vetëm e kombit tonë dhe e Kishës, por në një farë kuptimi një provë e kulturës 2000 vjeçare dhe civilizimit të krishterë, me të gjitha pasojat e tij për dinjitetin njerëzor, të drejtat individuale, të drejtat e njeriut dhe të drejtat e kombeve. - Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA; 13 gusht 1976; krh. ribotuar më 9 nëntor 1978, numri i The Wall Street Journal

E megjithatë, ashtu si Kryqi qëndron si "një pengesë për Judenjtë dhe marrëzi për Johebrenjtë", [1]1 Cor 1: 23 po kështu edhe ushtria që Zoti po mbledh për këtë betejë. E udhëhequr nga një Virgjëreshë e përulur, nuk është një ushtri që lufton sipas mishit me armë bërthamore, lazer ose elektromagnetike; as me frikë, terror dhe padrejtësi; por përkundrazi, me armët e besimshpresojdhe dashuri. [2]shih Gideoni i Ri

… Armët e betejës sonë nuk janë prej mishi, por janë jashtëzakonisht të fuqishme, të afta të shkatërrojnë fortesat. (2 Kor 10: 3-4)

Në këtë të Shtunë të Madhe, duket sikur e gjithë bota është mbështjellë me errësirën e Varrit; se vetë vdekja po shtrydh kulturat tona nga të gjitha anët, pasi eutanazia, aborti, vetëvrasja, sterilizimi dhe kontrolli i lindjeve po bëhen jo vetëm "të drejta", por "shërbime" të detyrueshme që edhe institucionet katolike duhet të ofrojnë. Ndërsa po shkruaja këtë fjali, një drejtues i guximshëm i radios së "Radio Maria" në Toronto më shkruajti duke thënë,

Nuk e ndiej më se jam një qytetar kanadez sepse atdheu ynë është bërë i huaj, armiqësor dhe i huaj për ato që besoj. Ne po jetojmë në mërgim në kombin tonë. —Lou Iacobelli, drejtuesi i "Çështjeve Familjare", 25 Mars 2016

Jam i sigurt se shumë nga ju në Amerikë, Siri, Irlandë, pjesa tjetër e Evropës dhe gjetkë ndjehen të njëjtën mënyrë. Por ju jeni në shoqëri të mirë, sepse ishin patriarkët e Dhiatës së Vjetër që jetuan dhe vdiqën në të njëjtin besim që po përpiqeni të mbani:

Ata nuk morën atë që ishte premtuar, por e panë atë dhe e përshëndetën atë nga larg dhe e pranuan veten të huaj dhe të huaj në tokë, sepse ata që flasin kështu tregojnë se po kërkojnë një atdhe. (Heb 11: 13-14)

Por, të kërkosh atdheun tonë qiellor nuk është kurrë një ushtrim për të braktisur botën për vete. Siç citova në Kundërrevolucioni,

Ne nuk mund ta pranojmë me qetësi pjesën tjetër të njerëzimit që bie përsëri në paganizëm. —Cardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI), Ungjillizimi i Ri, Ndërtimi i civilizimit të dashurisë; Fjalimi drejtuar katekistëve dhe mësuesve të fesë, 12 dhjetor 2000

… Nuk do të qëndroni duarkryq kur jeta e fqinjit tuaj është në rrezik. (krh. Lev 19:16)

Dhe kështu, qëllimi i kësaj tërheqjeje është të na tregojë si ne mund të jemi një dritë autentike dhe shenjë shprese për fqinjin tonë. Dhe kjo, duke u zbrazur dhe duke vdekur për veten, në mënyrë që Jezusi të ngrihet dhe të jetojë në ne përmes kultivimit të një jete të brendshme.

Më dukej interesante që, në ditën e parë të kësaj tërheqjeje, u frymëzova të kërkoj ndërmjetësimin e Shën Mildred (shih Dita 1), sepse ajo nuk është një shenjtore që unë e kisha thirrur ndonjëherë dhe as nuk dija asgjë për të. Kështu që pasi shkrova atë meditim, e shikova lart. “Mildred kishte një reputacion për një shenjtëri të madhe… ajo refuzoi atë që mund të kishte qenë për të një jetë e qetë e qetë. Shkëputja e saj nga të mirat e kësaj bote e çoi atë drejt një angazhimi të vendosur ndaj Jezuit dhe të varfërve të Tij. ” [3]shih catholic.org Me një fjalë, Shën Mildred kishte një jetë autentike të brendshme që rrezatonte dashurinë e Zotit. Më kujtohet një "fjalë" që një mik i imi tha shumë vite më parë dhe që bëri jehonë në shpirtin tim: "Kjo nuk është koha për ngushëllim, por koha për mrekulli".

Ajo ishte gjithashtu në Dita 1 që kam shkruar që unë dhe ti po “thyejmë historinë”, se përmes “po” -së tonë ndaj Zotit në këtë orë, ne kemi një mundësi për të ndikuar në rrjedhën e botës - ndoshta si asnjë brez tjetër i të krishterëve. Siç tha Shërbëtori i Zotit Catherine de Hueck Doherty,

Në të vërtetë, kjo është një kohë heroizmi. Virtyti i zakonshëm, praktikuar mirë, është bërë heroik në konfuzionin e plotë të botës së sotme. -Ku është dashuria, është Zoti, nga Kalendari "Momentet e Hirit", 24 Mars

Soshtë kaq e vërtetë! Papritmas, një katolik i cili thjesht merr pjesë në meshën e së dielës me besnikëri dallohet nga mesi i turmës; një i ri dhe një e re që qëndrojnë të dëlirë para martesës janë si boritë që lëshojnë në epshin e epshit; një shpirt që i përmbahet ligjit natyror moral dhe të vërtetave të pandryshueshme të Besimit Katolik është si një tullumbace me ajër të nxehtë, ndezësi flakërues i të cilit trondit dhe tmerron natën e vetëkënaqur të kompromisit. Siç tha Kardinali Burke,

Ajo që shkakton mrekulli në një shoqëri të tillë është fakti që dikush nuk arrin të vëzhgojë korrektësinë politike dhe, si rrjedhojë, duket se është prishës i të ashtuquajturës paqe e shoqërisë. - Kryepeshkopi Raymond L. Burke, Prefekt i Nënshkrimit Apostolik, Reflektime mbi Luftën për të Përparuar Kulturën e Jetës, Darka e Partneritetit Katolik, Uashington, 18 Shtator 2009

Po, ne jemi ne! Kjo është banda e lodhur, por besnike e apostujve që ne jemi thirrur të bëhemi. Kështu që e shihni, mundësia për të qenë një shenjt nuk ka qenë kurrë më e madhe - as më e nevojshme. Sepse siç tha Gjon Pali II,

Dëgjimi i Krishtit dhe adhurimi i Tij na bën të bëjmë zgjedhje të guximshme, të marrim vendime ndonjëherë heroike. Jezusi është kërkues, sepse Ai dëshiron lumturinë tonë të sinqertë. Kisha ka nevojë për shenjtorë. Të gjithë janë thirrur në shenjtëri dhe vetëm njerëzit e shenjtë mund ta rinovojnë njerëzimin. —POPA JOHN PAUL II, Mesazhi i Ditës Botërore të Rinisë për 2005, Qyteti i Vatikanit, 27 Gusht 2004, Zenit

Kështu, nevoja për guxim nuk ka qenë kurrë më e madhe se tani: që burrat të bëhen burra përsëri, dhe gratë të bëhen real gratë. Imazhi i burrit dhe gruas është shtrembëruar kaq tmerrësisht sot, sa që vetëm duke soditur fytyrën e Jezusit - Ai që është shëmbëllimi i Zotit - mund të rimarrim imazhin e Zotit në të cilin jemi krijuar gjithashtu. Kështu, ne duhet të "nxisim në flakë dhuratën e Zotit" që kemi marrë përmes Pagëzimit dhe Konfirmimit tonë. 

Sepse Zoti nuk na dha një frymë frikacake, por më tepër forcë, dashuri dhe vetëkontroll. (2 Tim. 1: 7)

Dhe kjo dhuratë e guximit vjen, ashtu siç bëri për Jezusin në Gjetseman, kur të dy lutemi dhe qëndrojmë besnikë: "Mos bëj vullnetin tim, por tëndin". Atëherë një engjëll do të vijë të na forcojë, ashtu siç bëri Jezusi. [4]krh. Luka 22: 32 Por nëse sytë tanë nuk janë drejtuar drejt Atit, por drejt rojeve të tempullit me pishtarët dhe armët e tyre; nëse shikimi ynë shpërqendrohet nga valët e zhurmshme të kësaj Stuhie të tanishme, në vend se tek Jezusi në pjesën e pasme të barkës; nëse nuk jemi duke “dëgjuar Krishtin dhe duke e adhuruar Atë”… atëherë guximi njerëzor do dështojnë. Sepse mashtrimi që bie mbi botë është "Aq e madhe sa për të mashtruar, nëse kjo ishte e mundur, edhe të zgjedhurit". [5]krh. Mat 24:24 Por Jezusi ju thotë sot që po përpiqeni të jeni besnikë:

Meqenëse ju e keni mbajtur mesazhin tim të qëndresës, unë do t'ju ruaj të sigurt në kohën e sprovës që do të vijë në të gjithë botën për të provuar banorët e tokës. Po vij shpejt. Mbaje fort atë që ke, që askush të mos të marrë kurorën tënde. (Zbul. 3: 10-11)

Ne jemi si një trup, Kisha, gjithashtu duke hyrë në natën e besimit (lexo Qiri i ndezur).

Para ardhjes së dytë të Krishtit, Kisha duhet të kalojë nëpër një provë të fundit që do të trondisë besimin e shumë besimtarëve ... Kisha do të hyjë në lavdinë e mbretërisë vetëm përmes kësaj Pashkë të fundit, kur ajo do të ndjekë Zotin e saj në vdekjen dhe Ringjalljen e tij. —Katekizmi i Kishës Katolike, n. 672, 677

Ndërsa kohërat dhe stinët janë përtej aftësive tona, shumë nga papët në shekullin e kaluar kanë sugjeruar haptazi se ne kemi filluar të shohim shenja që shfaqen të "kohërave të fundit", si nga Ungjijtë ashtu edhe nga Libri i Zbulesës. [6]Shiko Pse nuk Bërtasin Papët? Dhe kështu më lejoni të citoj atë libër edhe një herë:

Dëshmitari i Jezusit është fryma e profecisë. (Zbul. 19:10)

Po, ka shumë zbulesa dhe profeci private sot, por këtu keni shumë zemër prej saj, profecia kryesore midis profecive për kohën e fundit: «Dëshmitari i Jezusit». Dhe kjo është arsyeja pse Nëna e Bekuar po e thërret vazhdimisht Kishën në këtë kohë në një vështrim të brendshëm ndaj Krishtit, një jetë të brendshme lutjeje dhe bashkësie me Zotin përmes jetesës së Lumturive. Sepse vetëm në këtë vështrim soditës ne mund të shndërrohemi gjithnjë e më shumë në shëmbëlltyrën e Jezusit. Vetëm përmes këtij bashkimi me Zotin ne mund të shkëlqejmë si "balona me ajër të nxehtë" në këtë natë errësire dhe të japim një dëshmitari profetik. 

Dhe dëshmia që ne jemi thirrur të japim nga jeta dhe fjalët tona është se Jezu Krishti është Zot. Se vetëm Ai është "Mënyra, e vërteta dhe jeta". Se vetëm përmes pendimit nga mëkatet dhe besimit në dashurinë e Tij mund të shpëtohet secili prej nesh. Oh, si sot ky Ungjill është bërë baltë! Sa rrugë të rreme dhe mashtruese kanë dalë, madje nga mesi ynë - nga ujqërit me rroba deleje. 

Por edhe nëse ne ose një engjëll nga qielli duhet t'ju predikojmë [ungjill] tjetër nga ai që ju predikuam, le të jetë i mallkuar! (Gal 1: 8)

Ndërsa vështroja Kryqin gjatë të Premtes së Madhe, unë mund të dëgjoja në zemrën time një zë të lartë si bubullima që na bën thirrje të proklamojmë edhe një herë emrin e Jezusit!

Nuk ka asnjë shpëtim përmes dikujt tjetër dhe as ka ndonjë emër tjetër nën qiell që i është dhënë racës njerëzore me të cilën do të shpëtohemi. (Veprat 4:12)

Si katolikë, ne kemi harruar fuqinë në emër të Jezusit! Shikoni çfarë ndodhi kur rojet e tempullit u afruan dhe kërkuan Jezusin me emër.

Kur ai u tha atyre: "Unë jam", ata u larguan dhe ranë për tokë. (Gjoni 18: 6)

Ka pushtet në këtë Emër. Fuqia për të ofruar, shëruar dhe kursyer. Sepse siç mëson Katekizmi, 

Të lutesh "Jezusin" do të thotë ta lutesh dhe ta thërrasësh brenda nesh. Emri i tij është i vetmi që përmban praninë që tregon. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2666

Kjo është arsyeja pse demonët ikin në emrin e Tij, sepse ndryshe nga emri juaj ose imi, për të thënë Jezu është ta sjellim Atë në mesin tonë. Emri i Jezusit është një armë jashtëzakonisht e fuqishme e aftë të shkatërrojë fortesat! Dhe kështu, si një shënim për të gjitha ato që kam thënë në lutje, nëse dëshiron të mësosh të lutesh pa pushuar, atëherë siç tha Shën Pali 

… Le t'i ofrojmë vazhdimisht Zotit një flijim lavdërimi, domethënë frytin e buzëve që rrëfejnë emrin e tij. (Heb 13:15)

Ndoshta "lutja e Jezusit" më e fuqishme për këtë orë në botë është ajo që na është dhënë përmes Shën Faustinës: "Jezus, kam besim te ti". Pas 2000 viteve të krishtërimit, mijëra dekrete papnore, qindra ligje kanunore dhe dhjetëra katekizma, mesazhi që Jezusi ka për botën tonë në këto “kohërat e fundit” reduktohet në pesë fjalë: “Jezus, kam besim te ti. ” A është rastësi që në profecinë e profetit Joel në kohën e fundit, ai shkruan:

… Para ardhjes së ditës së madhe dhe të shkëlqyer të Zotit… do të ndodhë që të gjithë do të shpëtojnë ata që thërrasin emri i Zotit. (Veprat 2: 20-21)

Po, Zoti na e ka bërë më të lehtë: Jezus kam besim te ti. Kam një ndjenjë që përpara se të mbyllen dyert e mëshirës mbi këtë brez plangprishës, këto pesë fjalë do të shpëtojnë shumë shpirtra. 

Tani, e gjithë kjo tha, unë e di që kur kjo tërheqje të ketë mbaruar me kohë, dhe unë dhe ti kthehemi në rutinën e përditshme të jetës sonë, gëzimi, frymëzimi dhe ngushëllimet që kemi përjetuar këto dyzet ditë natyrshëm do t'i japin vendin yerçekimi të dobësisë, sprovave dhe tundimeve që kërkojnë të na tërheqin drejt tokës. Edhe kjo është një "natë besimi" që duhet të durojmë secili. Çelësi nuk është të futesh në atë zë dëshpërimi që do të të shajë, duke thënë, “E shihni, përkundër kësaj tërheqjeje, ju mbeteni thjesht një mëkatar i ndyrë. Ju kurrë nuk do të bëheni të shenjtë… ju jeni një dështim ”. Epo, shpresoj ta keni kuptuar deri tani se kjo është nuk zëri i Frymës së Shenjtë, por «akuzuesi i vëllezërve». Kur Shpirti vjen të na bindë për mëkatin, ai gjithmonë do të japë frytin e paqes, madje edhe midis lotëve të ndezur të poshtërimit. Shpirti është i butë; Satani është i pamëshirshëm; Shpirti sjell dritë në shpirt; Satani sjell errësirë ​​shtypëse; Shpirti ofron shpresë; Satani premton dëshpërim. Mësoni, miqtë e mi të dashur, të dalloni midis dy zërave. Mësoni, mbi të gjitha, të besoni në mëshirën e Zotit i cili nuk jep një numër të caktuar faljesh, por është gjithmonë i gatshëm të falë.

Unë mendoj se kjo anekdotë e vogël nga Shën Faustina është një shembull i bukur për ne sot se si të përgjigjemi në natën e besimit.

Kur e shoh që barra është përtej forcës sime, nuk e konsideroj ose e analizoj atë, as nuk e hetoj, por vrapoj si një fëmijë te Zemra e Jezusit dhe i them vetëm një fjalë Atij: "Ju mund të bëni të gjitha gjërat". Dhe pastaj hesht, sepse e di që vetë Jezusi do të ndërhyjë në këtë çështje, dhe sa për mua, në vend që të mundoj veten time, unë e përdor atë kohë për ta dashur Atë. - Shën. Faustina, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 1033

Më në fund, vëllezër dhe motra të dashur, kujto atë që tha Gjon Pali II, se sprovat që Kisha tani po përballet qëndrojnë "brenda planeve të Providencës hyjnore". Kjo është, nata e besimit nuk është fundi; vjen agimi i Ringjalljes

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Kisha po ndjek Jezusin përmes Pasionit, Vdekjes dhe Ringjalljes sonë. Çelësi për të qëndruar i palëkundur në këto kohë është të jetosh nga një jetë e brendshme me lutje dhe besnikëri ndaj Fjalës së Zotit.

Sepse dashuria për Perëndinë është kjo, që ne të zbatojmë urdhërimet e tij. Dhe urdhërimet e tij nuk janë të rënda, sepse kushdo që ka lindur nga Perëndia pushton botën. Dhe fitorja që pushton botën është besimi ynë. Kush është me të vërtetë fitimtari mbi botën, por ai që beson se Jezusi është Biri i Zotit? (1 Gjonit 5: 3-5)

Zoti ju bekoftë, vëllezërit dhe motrat e mia të dashura. Ne do të qëndrojmë së bashku në bashkësinë e lutjes 

 

toka e dheut5

 

Faleminderit të gjithëve për lutjet tuaja
dhe letra inkurajuese.
Fjala Tani dhe kjo Tërheqje e Kreshmëve
ju jepen lirisht.
Siç tha Jezusi, “Ju keni marrë pa kosto;
pa kosto që do të jepni. ”
"Në të njëjtën mënyrë," tha Shën Pali,
“Zoti urdhëroi që ata që predikojnë
ungjilli duhet të jetojë sipas ungjillit. ”
Nëse kjo tërheqje ka qenë një bekim për ju, dhe ju jeni në gjendje,
ju lutem merrni parasysh ta ndihmoni këtë apostolatë me kohë të plotë,
e cila mbështetet vetëm në providencën hyjnore
dhe bujarinë tuaj. Faleminderit shume!

 

 

Renditni librin e Markut që jep pamjen e madhe
sipas Etërve të Kishës, Përballja përfundimtare

3D për Markbook

 

ÇFAR S THOT NJEREOZIT:


Rezultati përfundimtar ishte shpresa dhe gëzimi! … Një udhëzues dhe shpjegim i qartë për kohët në të cilat ndodhemi dhe ato drejt të cilave po shkojmë me shpejtësi.
- John LaBriola, Nje ushtar katolik

… Një libër i shquar.
- Joan Tardif, Vështrim katolik

Përballja përfundimtare është një dhuratë e hirit për Kishën.
- Michael D. O'Brien, autor i At Elia

Mark Mallett ka shkruar një libër që duhet lexuar, një gjë e domosdoshme vade mecum për kohët vendimtare përpara dhe një udhëzues të hulumtuar mirë për mbijetesën ndaj sfidave që kanosin Kisha, kombi ynë dhe bota Conf Përballja Finale do ta përgatisë lexuesin, pasi asnjë vepër tjetër që kam lexuar, të përballet me kohët para nesh me guxim, dritë dhe hir të sigurt se beteja dhe veçanërisht kjo betejë përfundimtare i përket Zotit.
- i ndjeri Fr. Joseph Langford, MC, Bashkëthemelues, Misionarët e Etërve të Bamirësisë, Autor i Nënë Tereza: Në hijen e Zojës sonë, Zjarri i fshehtë i Nënë Terezës

Në këto ditë trazirash dhe tradhtie, përkujtesa e Krishtit për të qenë vigjilent tronditet fuqishëm në zemrat e atyre që e duan Atë ... Ky libër i ri i rëndësishëm nga Mark Mallett mund t'ju ndihmojë të shikoni dhe të luteni gjithnjë e më me vëmendje ndërsa ndodhin ngjarje shqetësuese. Shtë një kujtesë e fuqishme se, sado të errëta dhe të vështira të bëhen gjërat, “Ai që është në ty është më i madh se ai që është në botë.
—Patrick Madrid, autor i Kërkoni dhe Shpëtim Papa Fiksi

 

Në dispozicion në

www.markmallett.com

 

<br />
 

Dëgjoni podcastin e reflektimit të sotëm:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 1 Cor 1: 23
2 shih Gideoni i Ri
3 shih catholic.org
4 krh. Luka 22: 32
5 krh. Mat 24:24
6 Shiko Pse nuk Bërtasin Papët?
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.