Numërimi

 

A Kryeministrja e re italiane, Giorgia Meloni, mbajti një fjalim të fuqishëm dhe profetik që kujton paralajmërimet parashikuese të kardinalit Joseph Ratzinger. Së pari, ai fjalim (shënim: bllokuesit e reklamave duhet të duhet të kthehen nga nëse nuk mund ta shikoni):

Duke pasur parasysh atë që dimë tani në vitin 2022… plani për të krijuar një “ID dixhitale” për çdo qytetar njerëzor, se si qeveritë mund të kufizojnë blerjet dhe shitjet tona sa hap e mbyll sytë dhe se si e gjithë infrastruktura është në vend për të kontrolluar njerëzimin… është ia vlen të rishikohet shkrimi i mëposhtëm nga 4 shkurt 2014…


 

PSE a do të zemërohej Zoti me mbretin David për regjistrimin? E megjithatë e dimë që, Davidi, sapo e bëri "Pendohem që numërova njerëzit":

Unë kam mëkatuar shumë duke bërë këtë gjë. (2 Samuelit 24:10)

Shkrimet nuk na tregojnë saktësisht pse regjistrimi i Davidit ishte i gabuar. Duket se qëllimi i tij ishte të përcaktonte sa izraelitë ishin të përshtatshëm për luftë, të tilla si kur Zoti e urdhëroi Moisiun të bënte një regjistrim të të gjithë popullit të Izraelit. [1]krh. Num 1: 2 Por kur lexojmë tregimin dytësor të kësaj historie biblike, mësojmë një detaj befasues:

Atëherë Satanai qëndroi kundër Izraelit dhe e nxiti Davidin për të numëruar Izraelin. (1 Kron 21: 1)

Çfarë i dha Satanait këtë bazë mbi Davidin? Nga reflektimi im i mëparshëm, Kur Vie Legjioni, teologu kardinal Jean Daniélou vuri në dukje se idhujtari mund t'i hapë derën Satanit:

Si rezultat, engjëlli mbrojtës është pothuajse i pafuqishëm mbi [Satanin], ashtu si mbi kombet.- Engjëjt dhe misionet e tyre, Jean Daniélou, SJ, fq.71

Para regjistrimit, David fitoi një luftë kundër Amonitëve që adhuronin perëndinë Milcom.

Davidi mori kurorën e Milkomit nga koka e idhullit. U gjet se peshonte një talent ari, me gurë të çmuar mbi të; këtë kurorë Davidi e mbante në kokën e tij. (1 Kronikave 20:2)

Milcom ishte një emër tjetër për Molech, i cili ishte perëndia e Kananejve dhe Fenikasve për të cilët prindërit sakrifikuan fëmijët e tyre. Ishte kjo kurora e idhullit që Davidi vuri mbi kokën e tij, një idhull i vdekjes. Kështu, regjistrimi tani merr një kontekst tjetër, ai i Davidit dhe izraelitëve shijojnë luftën dhe gjakderdhjen kur Zoti nuk po e kërkonte atë. Me sa duket, Izraeli nuk po besonte më te Zoti, por te shpatë për të kontrolluar fatin e tyre.

Çfarë paralajmërimi është ky për ne sot! Ky brez është përkulur në këmbët e Molech dhe sakrifikuan fëmijët e tyre, veçanërisht në formën e kontrollit të lindjeve dhe abortit, në mënyrë që të kontrollohen fatet e kombeve, popujve dhe mënyrat e jetës individuale. Që nga viti 1980, 1.3 miliardë foshnje janë abortuar në të gjithë botën. [2]shih numriofabortions.com Politikanët dhe magjistratët tanë me lehtësi dhurojnë kurorën e Milcom në përpjekjet e tyre për të "zvogëluar popullsinë" e tokës.

Prefer ata preferojnë të promovojnë dhe të imponojnë me çfarëdo mënyre një program masiv të kontrollit të lindjeve. - JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n 16

Por tani ai program shtrihet në jetuar. Kush do të "zvogëlohet" sot? Ungjilli është një parodi e regjistrimit që ndan dhe kategorizon njerëzit në klane dhe fise. Për Jezusin është refuzuar bazuar vetëm në shoqatat e tij kulturore dhe familjare.

“A nuk është ai marangozi, bir i Marisë dhe vëllai i Jakobit, Jozefit, Judës dhe Simonit? Dhe a nuk janë motrat e tij këtu me ne? " Dhe ata u fyen kundër tij.

Sot, është prania "e papërshtatshme" e të tjerëve që fyen ndjeshmërinë tonë idhujtare.

Fatkeqësisht, ajo që hidhet nuk është vetëm ushqimi dhe sendet e disponueshme, por shpesh vetë qeniet njerëzore, të cilët hidhen si 'të panevojshëm'. —POPA FRANCIS, fjalimi “Shteti i Botës”, Chicago Tribune, 13 janar 2014

Preciselyshtë pikërisht kjo shpërfillje për jetën që Gjon Pali II tha se po na çon "drejt një forme të totalitarizmit". [3]Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n 18, 20 Dhe regjimet totalitare gjithmonë, gjithmonë marrin një regjistrim të saktë të njerëzve, në një formë apo në një tjetër, për t'i kontrolluar ata. Sot, ata që qëndrojnë prapa këtyre programeve të kontrollit janë bankare dhe financues te fuqishem të ekonomive të botës. [4]Shihni, për shembull, këtë video: YouTube

Ne mendojmë për fuqitë e mëdha të ditëve të sotme, për interesat financiare anonime që i kthejnë njerëzit në skllevër, të cilat nuk janë më gjëra njerëzore, por janë një fuqi anonime të cilës njerëzit i shërbejnë, me anë të të cilave njerëzit torturohen dhe madje theren. Ata janë një fuqi shkatërruese, një fuqi që kërcënon botën. —BENEDICT XVI, Reflektim pas leximit të zyrës për Orën e Tretë, Qyteti i Vatikanit, 11 tetor,
2010

Dhe kështu, regjistrimi është përsëri mbi ne.

Apokalipsi flet për antagonistin e Zotit, bishën. Kjo kafshë nuk ka një emër, por një numër. Në [tmerrin e kampeve të përqendrimit], ata anulojnë fytyrat dhe historinë, duke e shndërruar njeriun në një numër, duke e reduktuar atë në një dhëmbë në një makinë të madhe. Njeriu nuk është më shumë se një funksion. Në ditët tona, nuk duhet të harrojmë se ata parafytyruan fatin e një bote që rrezikon të miratojë të njëjtën strukturë të kampeve të përqendrimit, nëse ligji universal i makinës pranohet. Makineritë që janë ndërtuar imponojnë të njëjtin ligj. Sipas kësaj logjike, njeriu duhet të interpretohet nga a kompjuter dhe kjo është e mundur vetëm nëse përkthehet në numra. Bisha është një numër dhe shndërrohet në numra. Sidoqoftë, Zoti ka një emër dhe thërret me emër. Ai është një person dhe kërkon personin. - Kardinal Ratzinger, (POPE BENEDICT XVI) Palermo, 15 mars, 2000 (pjerrësi i shtuar)

Sa e çuditshme që, ndërsa po shkruaja këtë, gjyqtari i asociuar i Gjykatës së Lartë të SHBA, Antonin Scalia, u raportua të thoshte se "kampet e internimit", si ato në Luftën e Dytë Botërore, ka të ngjarë të kthehen përsëri, pasi "në kohë lufte, ligjet heshtin.” [5]washingtononeexaminer.com; 4 shkurt 2014 Në të vërtetë, Tradita thotë se është "një i paligjshëm" që është bisha. [6]krh. 2 Sel 2: 3

Sot, ne i kemi hapur dyert Legjionit përmes dynjaltësisë sonë, dhe Satanai po nxit edhe një herë një regjistrim, numërim të njerëzve në mënyrë që të kontrollojnë.

Nuk është globalizimi i bukur i unitetit të të gjitha kombeve, secili me zakonet e veta, përkundrazi është globalizimi i uniformitetit hegjemonik, është mendimi i vetëm. Dhe ky mendim i vetëm është fryt i kësaj bote. —POPA FRANCIS, Homily, 18 nëntor 2013; Zenit

Le të lutemi dhe t'i kërkojmë dëshmorit Shën Agatha të ndërmjetësojë për ne që të qëndrojmë të palëkundur në këto ditë tundimi, që në mënyrë të veçantë të mos numërohemi në mesin e atyre në Ungjillin e sotëm për të cilët

Ai ishte i habitur nga mungesa e besimit të tyre.

Sepse ne jemi thirret me emër, një emër i gdhendur në pëllëmbën e dorës së Zotit që asnjë vulë ose markë nuk mund të fshihet kurrë.

Për këtë çdo njeri besnik do t'ju lutet në kohën e stresit. Megjithëse ujërat e thella vërshojnë, ato nuk do të arrijnë deri tek ai. Ti je streha ime; nga ankthi do të më ruash… (Psalmi i Sotëm, 32)

 

LIDHJE ME LIDHJE

Uniteti i rremë

Tërheqja e Madhe

Mashtrimi i Madh - Pjesa III

Përndjekja është afër

Kombet e Bashkuara raportojnë se "Fertiliteti ka rënë në të gjithë botën në nivele të papara që nga vitet 1970". Lexoni raportin e Zenit: "Shumë pak njerëz"

 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Num 1: 2
2 shih numriofabortions.com
3 Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n 18, 20
4 Shihni, për shembull, këtë video: YouTube
5 washingtononeexaminer.com; 4 shkurt 2014
6 krh. 2 Sel 2: 3
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive.