Vendi për Frikacakët

 

KETU është një Shkrim që digjet në mendjen time këto ditë, veçanërisht pas përfundimit të dokumentarit tim mbi pandeminë (shih Ndjek Shkencen?) Passageshtë një pasazh mjaft befasues në Bibël - por që ka më shumë kuptim për orë:

Fituesi do të trashëgojë këto dhurata, dhe unë do të jem Perëndia i tij, dhe ai do të jetë djali im. Por sa i përket frikacakë, të pabesë, të prishur, vrasës, të pandershëm, magjistarë, idhujtarë dhe mashtrues të çdo lloji, pjesa e tyre është në pellgun e zjarrit dhe squfurit, e cila është vdekja e dytë. - Rev 21: 7-8

Duket mjaft e ashpër që "frikacakët" do të përfshiheshin midis të këqijave të tjera. Por kur shoh se çfarë ka ndodhur gjatë vitit të kaluar - deficiti absolut i udhëheqjes shpirtërore, mungesa e burrave dhe grave të guximshëm në mjekësi, shkencë, politikë dhe media (përfshirë mediat katolike) që kanë lejuar një grusht ideologësh të vrapo ashpër mbi shkencën aktuale; si ka publiku i gjerë en masse kapitulluar nga frika; si gjigandët e mediave sociale janë sjellë si fëmijë të brishtë, të paaftë për të lejuar debatin; si fqinjët u bënë këpucë; si pronarët miqësorë të dyqaneve u bënë fanatikë të kontrollit; dhe si klerikët braktisën kopenë për sigurinë e status quo… Unë mendoj se dikush mund të kuptojë tani pse Jezusi tha një herë frazën:

… Kur të vijë Biri i Njeriut, a do të gjejë besim në tokë? (Luka 18: 8)

Mos më keqkupto: Unë nuk jam ulur këtu në një fshikëz të vetë-drejtësisë duke menduar se jam një trim. Përkundrazi, unë e kam lutur Zotin që të më japë hirin të duroj deri në fund dhe duke i kërkuar gruas sime të lutet për guximin tim. Për çdo ditë që kalon ndërsa shohim elitën qeverisëse që synon të shuajë lirinë në emër të "mbrojtjes" së publikut nën titullin "Rivendosja e Madhe"[1]shiko gjithashtu Zoti dhe Rivendosja e Madhe duhet të jetë e qartë për të gjithë se ditët e Kishës në Perëndim - të paktën si një entitet i lejueshëm juridik - janë të numëruara. Ndërsa qeveritë vazhdojnë të kalojnë statute të egër imorale, të sakrifikojnë foshnjat, të përmbysin ligjin natyror, të adhurojnë korrektësinë politike dhe padyshim që diskriminojnë kishat (sidomos gjatë bllokimeve), hierarkia - me përjashtim të disa të njëjtave guximtarë - mbetet në një heshtje të kobshme. Ka qenë e vështirë të mos dekurajohesh ndërsa kemi parë Gjetsemani ynë të zbrazur nga apostujt gjithashtu.

Të gjithëve do t'ju tronditet besimi, sepse është shkruar: "Unë do ta godas bariun dhe delet do të shpërndahen". (Marku 14:27)

Ndoshta ne jemi akoma nën supozimin se mund të luajmë politikë me udhëheqësit tanë aktualë civilë - vazhdoni t'u jepni atyre Kungim me shpresë që do të qetësojë energjinë e tyre dhe do të kursejë statusin tonë të bamirësisë pa taksa për një vit tjetër. Por mendova se ne, Kisha Katolike, ekzistonim për të shpëtuar shpirtrat me çdo kusht? Ky supozim i udhëheqjes sonë vdiq në shumë vende kur peshkopët ndaluan të jepnin sakramentin e Pagëzimit, Rrëfimit, Eukaristisë dhe "riteve të fundit" kur njerëzit kishin më shumë nevojë për to. Një prift ishte aq i tmerruar që të linte rektoratin e tij nga frika se mund të kontraktonte COVID-19, saqë anuloi gjithçka. Po, ka një Shkrim tjetër në mendjen time këto ditë:

Për çfarë përfitimi ka një njeri, të fitojë gjithë botën dhe të humbasë jetën e tij? Për çfarë mund të japë një njeri në këmbim të jetës së tij? Sepse kushdo që ka turp për mua dhe për fjalët e mia në këtë brez kurorëshkelës dhe mëkatar, prej tij do të turpërohet edhe Biri i njeriut, kur të vijë në lavdinë e Atit të tij me engjëjt e shenjtë. (Marku 8: 36-38)

Disa mund të përgjigjen "Kjo është e lehtë për ju të thuash". Përkundrazi, kërcënimi ndaj atyre që ekspozojnë pseudo-shkencën dhe gënjeshtrat e hapura të reagimit aktual pandemik është real. Anulo-kultura është e vërtetë. Dhe urrejtja ndaj katolicizmit po rritet me orë. Megjithatë, përkundër tërbimit në rritje të turmë me tyre pishtarë të ndezur dhe pitchforks, Unë preferoj të gjykohem i sëmurë nga njerëzit sesa nga Zoti. Më mirë të qëndroj para Arshit të Tij një ditë në gjendje të them: "Epo, nuk i bëra shumë përshtypje bashkëmoshatarëve të mi, por u përpoqa të jem besnik ndaj Teje". 

Si kisha e pestë u dogj deri në tokë brenda një harku prej dy javësh në Kanada dje - një xhevahir i bukur arkitektonik ku dikur dhashë një koncert disa vjet më parë - kujtoj atë që ju kam shkruar pak më shumë se një vit më parë në Ekspozimi i këtij Shpirti Revolucionar gjatë trazirave në Amerikë:

Kujdes. Sepse - shënoni fjalët e mia - ju do të shihni kishat tuaja katolike të prishura, të vandalizuara dhe disa të djegura deri në tokë jo shumë larg tani. Ju do të shihni se priftërinjtë tuaj fshihen. Më keq akoma, disa katolikë tashmë po sjellin përmbushje Profecia tjetër e Jezusit:

… Në një shtëpi do të ketë pesë të ndarë, tre kundër dy dhe dy kundër tre; ata do të ndahen, babai kundër birit dhe djali kundër babait, nëna kundër vajzës dhe vajza kundër nënës së saj, vjehrra kundër nuses së saj dhe nusja kundër vjehrrës së saj. (Luka 12:53)

Ndërsa me siguri më është dashur të luftoj një frymë të tmerrshme dekurajimi këtë javë të kaluar në mungesën e jashtëzakonshme të guximit që shoh tek burrat e rritur, unë gjithashtu shoh hirin dhe mëshirën në të gjithë këtë. Jezusi nuk do të bëjë asgjë dhe nuk do të lejojë asgjë që nuk mund, në një farë mënyre, të punojë drejt shpëtimit të shpirtrave - përfshirë lejimin e infrastrukturës së Kishës që të rrafshohet me tokën. status quo është bërë helm për besimin e Kishës. Liberalizmi në formën e “Fr. James Martins”E botës jo vetëm që tolerohet, por vlerësoi. Por Zoti na ruajt që të dëgjojmë se priftërinjtë flasin të vërtetën e Ungjillit; Zoti na ruajt që ata të shprehin besimin e tyre me pasion; Zoti e ruajt një laik pa Mjeshtra në Hyjninë, të guxojë të predikojë Ungjillin; dhe Zoti na ruajt që në të vërtetë të marrim profecia dhe shfaqjet e Zojës seriozisht, që të mos dukemi si të paqëndrueshëm emocionalisht brezit tonë uber-racional, o-aq-shkencor. 

Më falni për sarkazmin tim, por jam lodhur. Sidoqoftë, nuk jam i dorëhequr. Si i thuhet dikush “jo” Atij që më tha “po” në Kryq - Viktima përfundimtare e kulturës së anulimit? Po, kështu funksionon Satanai; ai gjëmon, frikëson dhe anulon: ai e anuloi Zotin. Por Zoti u ringjall prej së vdekurish dhe e anulloi Satanin që është tani shumë kohë e huazuar. Së bashku me ata që po sillen si frikacakë që duhet të dinë më mirë. 

Në fakt, ajo që më ka lënë kaq të frymëzuar kohët e fundit nuk janë aspak kisha, por ajo grushti shkencëtarësh dhe mjekësh në dokumentarin tim, të cilët, duke ditur kulturën anuluese anti-intelektuale me të cilën po përballeshin, folën heroikisht megjithatë. Njëri ishte ateist; të tjerët agnostikë; një budist, etj. dhe megjithatë, ata filluan të flasin për të mirën dhe të keqen - diçka e braktisur shumë kohë më parë në shumë foltore. Edhe ateisti militant, Richard Dawkins, bëri një mbrojtje më të fortë të Kishës sesa disa anëtarë të saj.

Nuk ka të krishterë, me sa di unë, duke hedhur në erë ndërtesa. Unë nuk jam në dijeni të ndonjë vetëvrasës të krishterë. Unë nuk jam në dijeni të ndonjë konfesioni të madh të krishterë që beson se ndëshkimi për apostazinë është vdekja. Kam ndjenja të ndryshme për rënien e krishterimit, për aq sa krishterimi mund të jetë një mbrojtje kundër diçkaje më të keqe. -Times (vërejtje nga 2010); ribotuar më Brietbart.com, 12 janar 2016

Epo, është e qartë për ata që kanë sy të shohin se çfarë është kjo "diçka më e keqe": "The Great Reset" - komunizmi global (shih Rivendosja e Madhe  Profecia e Isaisë për Komunizmin Global) duke hipur në krahët e krizave të trilluara, një makinë propaganduese e rregulluar mirë dhe frikacaku i një Kishe që ka humbur nga misioni i saj. 

Zoti do të trondisë gjërat - a Dridhje e madhe. Shpirti i Shenjtë po vjen si në një “Rrëshaja e re”Dhe unë besoj se shumë prej atyre që fshihen nga hijet e tyre do të dalin përsëri më të fortë në besimin e tyre për" përballjen përfundimtare "të kësaj epoke. Por kjo nuk e ndryshon atë që unë ose ata duhet të bëjnë për sot (sepse mund të mos e kemi nesër dhe shumë shpirtra duhet të dëgjojnë të vërtetën sot) Ndërsa lexoni vizionin e Shën Gjon Boskos më poshtë, në cilën anije jeni?

Në këtë pikë, ndodh një konvulsion i madh. Të gjitha anijet që deri atëherë kishin luftuar kundër anijes së Papës janë të shpërndara; ata ikin larg, përplasen dhe bëhen copa-copa njëri-tjetrin. Disa zhyten dhe përpiqen të fundosin të tjerët. Disa anije të vogla që kishin luftuar gallatë që gara e Papës të ishte e para që të lidhej me ato dy kolona [e Eukaristisë dhe e Marisë]. Shumë anije të tjera, pasi ishin tërhequr nga frika e betejës, shikoni me kujdes nga larg [frikacakët]; rrënojat e anijeve të prishura janë shpërndarë në vorbullat e detit, ata nga ana e tyre lundrojnë me zell për ato dy kolonas, dhe pasi arritën tek ata, ata e bëjnë veten të shpejtë në grepat e varura prej tyre dhe ata qëndrojnë të sigurt, së bashku me anijen kryesore, në të cilën është Papa. Mbi det mbretëron një qetësi e madhe. -Shën Gjon Bosko, shih miraclerosarymission.org

Pra, le të dalim nga prapa mbrojtjeve dhe të imitojmë trimërinë e shenjtorëve para nesh. Mbroni Krishtin dhe Kishën e Tij. Qëndroni për mirë, për drejtësi, për shkencë të mirë, politikë të mirë, njerëz të mirë, por mbi të gjitha, Ungjill i mirë - pa të cilën nuk mund të ruhet as "e mira".

Mos merrni pjesë në punët e pafrytshme të errësirës; përkundrazi ekspozoji… (Efesianëve 5:11)

Bëni me çdo kusht dhe bëjeni me shumë përulësi, butësi dhe dashuri. Por për hir të Zotit dhe tuajin, sigurohuni në të vërtetë beje. Kjo është ora e shenjtorëve më të mëdhenj në histori që duhet të falsifikohet. Pyetja e vetme që mbetet është: Ku janë ata?


 

Vetëm një fjalë falënderimi për të gjithë për durimin tuaj ndërsa isha duke prodhuar dokumentarin. Falë kaq shumë prej jush për donacionet tuaja në këtë ministri që po mbajnë dritat e ndezura dhe faturat e paguara. Unë jam duke hyrë në stinën e barit këtu, dhe kështu shkrimet do të vazhdojnë të jenë kur të kem një moment të lirë. Duke mbetur gjithnjë me ju në bashkësinë e lutjes ... Ju jeni të dashur! Mos u dorëzo. Mos e hidhni në peshqir. Kjo është pjesa, tani, ku ne vërtet fillojmë të fitojmë kurorën tonë… "Fituesi do t'i trashëgojë këto dhurata, dhe unë do të jem Perëndia i tij, dhe ai do të jetë djali im."

 

 

Dëgjoni në vijim:


 

 

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:


Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shiko gjithashtu Zoti dhe Rivendosja e Madhe
Postuar ne BALLINA, E VURTETA E VARDRTET dhe tagged , , , , , , , , .