Papa: Termometri i Apostazisë

Benedikti Qiri

Ndërsa i kërkova Nënës Sonë të Bekuar të drejtojë shkrimet e mia këtë mëngjes, menjëherë më erdhi në mendje ky meditim nga 25 Mars 2009:

 

Duke pasur udhëtova dhe predikova në mbi 40 shtete amerikane dhe pothuajse në të gjitha provincat e Kanadasë, më është dhënë një vështrim i gjerë i Kishës në këtë kontinent. Unë kam takuar shumë njerëz të mrekullueshëm laikë, priftërinj të përkushtuar thellë dhe fetarë të devotshëm dhe të nderuar. Por ato janë bërë aq të pakta në numër saqë unë kam filluar të dëgjoj fjalët e Jezusit në një mënyrë të re dhe befasuese:

Kur të vijë Biri i Njeriut, a do të gjejë besim në tokë? (Luka 18: 8)

Thuhet se nëse hidhni një bretkocë në ujë të valë, ajo do të hidhet. Por nëse ngrohni ujin ngadalë, ai do të mbetet në tenxhere dhe do të vlojë deri në vdekje. Kisha në shumë pjesë të botës ka filluar të arrijë pikën e vlimit. Nëse doni të dini se sa i nxehtë është uji, shikoni sulmin ndaj Pjetrit.

 

Sulmi ndaj BENEDIKTIT

Unshtë e pashembullt në kohën tonë të shohim llojin e kritikës që i bëhet Atit të Shenjtë. [1]lexoni sulmet ndaj Papa Benediktit që kur njoftoi dorëheqjen e tij: www.LifeSiteNews.com Thirrjet që Papa Benedikti të tërhiqet, të tërhiqet, të fajësohet, etj., Po rriten jo vetëm në numër por në intensitet të zemërimit. Kolonat e gazetave, humoristët dhe shfaqjet e rregullta të lajmeve paraqesin mysafirë dhe komente të cilat janë tronditëse të vrazhda dhe vulgare. Ati i Shenjtë kohët e fundit komentoi mbi dhimbjen që i kanë shkaktuar sulmet personale, veçanërisht nga ato brenda Kishës. Respekti dhe mirësjellja e zakonshme po bëhen një gjë e së kaluarës - dhe "bretkosa" duket e pavëmendshme.

Do të ketë kohë të tmerrshme në ditët e fundit. Njerëzit do të jenë egoistë dhe dashamirës të parave, krenarë, mendjemëdhenj, abuzivë… jofetarë, të pashpirt, të paqëndrueshëm, të shpifur, të lirshëm, brutal, duke urrejtur atë që është e mirë… pasi ata bëjnë një shtirje të fesë, por mohojnë fuqinë e saj. (2 Tim 3: 1-5)

Disa shërbime të lajmeve madje kanë cituar një burim anonim brenda kurisë së Vatikanit i cili po e quan këtë papati "një katastrofë". Po, nëse jeni apostat, atëherë Papa Benedikti është një katastrofë. Nëse ju jeni një feminist radikal, ai është një pengesë. Nëse jeni një relativist moral, një teolog liberal, ose i vakët frikacak, atëherë me të vërtetë, ky Papa është një problem i madh. Sepse ai vazhdon të bërtasë nga çatitë të vërtetën që na çliron. Pavarësisht nëse garanton shenjtërinë e martesës në Amerikën e Veriut ose ekspozon gënjeshtrën e prezervativit në Afrikë, ky Papë ka qenë i palodhur në mësimin e së vërtetës. Por kjo e vërtetë, si një Qiri që digjet, po zhduket shpejt:

Në ditët tona, kur në zona të gjëra të botës besimi rrezikon të shuhet si një flakë që nuk ka më karburant, përparësia kryesore është ta bësh Zotin të pranishëm në këtë botë dhe t'u tregosh burrave dhe grave rrugën drejt Zotit. Jo vetëm ndonjë zot, por Zoti që foli në Sinai; për atë Zot fytyrën e të cilit ne e njohim në një dashuri që shtyn "deri në fund" (krh. Gjn 13:1)- në Jezu Krishtin, i kryqëzuar dhe i ringjallur. Problemi i vërtetë në këtë moment të historisë sonë është se Zoti po zhduket nga horizonti njerëzor dhe, me errësimin e dritës që vjen nga Zoti, njerëzimi po humbet kushinetat e saj, me efekte gjithnjë e më të dukshme shkatërruese.-Letër e Shenjtërisë së Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 10 Mars 2009; Katolik Online

 

JUDAS

E bekuara Anne Catherine Emmerich kishte vizione të errësirës së ngjashme shpirtërore në Romë:

Unë u dërgova në Romë, ku Ati i Shenjtë, i zhytur në skllavëri, është akoma i fshehur për të shmangur urgjencat e rrezikshme. Arsyeja e tij kryesore për gënjeshtër e fshehur është sepse ai mund të besojë kaq pak Njeriu i zi në Romë*, të cilin shpesh e shoh kaq shpesh, ka shumë që punojnë për të pa e ditur qartë se për çfarë qëllimi. Ai gjithashtu ka agjentët e tij në kishën e re të zezë. Nëse Papa largohet nga Roma, armiqtë e Kishës do të marrin dorën e parë… Unë i pashë ata duke përgjuar ose duke larguar rrugët që çonin te Papa. Kur ata patën sukses të merrnin një Peshkop sipas dëshirës së tyre, unë pashë që ai ishte ndërhyrë në kundërshtim me vullnetin e Atit të Shenjtë; si rrjedhojë, ai nuk kishte asnjë autoritet legjitim… Unë pashë Atin e Shenjtë shumë të lutur dhe të devotshëm, figurën e tij të përsosur, të lodhur nga pleqëria dhe vuajtjet e shumta, kokën e tij të zhytur në gji si në gjumë. Shpesh i binte të fikët dhe dukej se po vdiste. Unë shpesh e shihja atë të mbështetur në shfaqje gjatë lutjes së tij, dhe pastaj koka e tij ishte në këmbë.   - E bekuara Anne Catherine Emmerich (1774–1824 e.s.); Jeta dhe Zbulimet e Anne Catherine Emmerich; mesazh nga 12 Prilli 1820, Vol II, f. 290, 303, 310; * nb "e zezë" këtu nuk do të thotë ngjyra e lëkurës, në vetvete, por "e ligë".

E bekuara Anë duket se e ka përshkruar Papa Gjon Pali II, koka e të cilit mbështetej shpesh në gjoksin e tij si një simptomë e sëmundjes Parkinsons. (Po ashtu, Papa Benedikti ka bërë njoftimin e jashtëzakonshëm të daljes në pension për shkak të moshës dhe shëndetit të tij.) Nëse po, vizioni i saj për një udhëheqës të zgjedhur në mënyrë të paligjshme - "njeriu i zi në Romë" ose dikush që ai emëron - mund të jetë në horizont Vizioni i saj vazhdon:

Unë pashë protestantë të ndriçuar, plane të formuara për përzierjen e besimeve fetare, shtypjen e autoritetit papnor ... Unë nuk pashë asnjë Papë, por një peshkop që bënte sexhde përpara Altarit të Lartë. Në këtë vizion pashë Kishën e bombarduar nga anije të tjera… Ajo ishte e kërcënuar nga të gjitha anët… Ata ndërtuan një kishë të madhe ekstravagante që duhej të përqafonte të gjitha besimet me të drejta të barabarta… por në vend të një altari kishte vetëm neveri dhe shkretim. E tillë ishte kisha e re që do të ishte - Po aty. Vëllimi II, f. 346, 349, 353

 

Mbaro

Kjo errësirë Revolucion në Kishë dhe në botë është profetizuar nga disa shenjtorë dhe mistikë të provuar, në të cilët Ati i Shenjtë do të shkojë në mërgim.

Feja do të përndiqet dhe priftërinjtë do të masakrohen. Kishat do të mbyllen, por vetëm për një kohë të shkurtër. Ati i Shenjtë do të jetë i detyruar të largohet nga Roma. LessTreguar Anna Maria Taigi, Katolik
profeci
, Yves Dupont, Tan Books, fq. 45

Një sulm i drejtpërdrejtë ndaj papatit ishte parashikuar nga paraardhësi i tij, Papa Pius X:

Unë pashë një nga pasardhësit e mi që po fluturonte mbi trupat e vëllezërve të tij. Ai do të strehohet i maskuar diku; pas një pensioni të shkurtër ai do të vdesë një vdekje mizore. Ligësia e tanishme e botës është vetëm fillimi i hidhërimeve që duhet të ndodhin para fundit të botës. —POPA PIUS X, Profecitë katolike, P. 22

Ati i Shenjtë e di se ka ujqër në radhët e tij. Në një deklaratë që ishte e papritur dhe ndoshta profetike, Papa Benedikti tha në homelinë e tij përuruese:

Lutu për mua, që të mos iki nga frika e ujqërve. —POPA BENEDICT XVI, 24 Prill 2005, Sheshi i Shën Pjetrit, predikim

 

Pa dele

Siç kam shkruar në Një Papë i Zi?, ne gjithmonë do të udhëhiqemi nga "shkëmbi", Peter. Jezusi tha që dyert e ferrit nuk do të mbizotëronin kundër tij dhe Kishës. Por kjo nuk do të thotë që Kisha nuk do të mbetet përkohësisht pa bari në një moment, dhe se një në mënyrë të paligjshme peshkop i zgjedhur mund të ngrihej në vend të tij. Por nuk do të ketë kurrë një legjitime papa që do ta çojë kopenë në herezi. Kjo është garancia e Krishtit.

Vazhdoni të luteni për mua, për Kishën dhe për papën e ardhshëm. Zoti do të na drejtojë. —POPA BENEDICT XVI, mesha e tij e fundit, e Mërkura e Hirit, 13 Shkurt 2013

Në ndërkohë, ne mund të vlerësojmë braktisjen në Kishë duke lexuar nivelin e antagonizmit kundër Papa Suprem. Do të vijë një moment kur një papë mund të dëbohet në mërgim. Pararendësi i kësaj është kler të cilët kanë rënë në braktisje:

Goditni bariun, që delet të shpërndahen (Zek 13: 7)

Kështu që ata u shpërndanë, sepse nuk kishte çoban… Ndërsa unë jetoj, thotë Zoti, Zoti, sepse delet e mia janë bërë një pre, dhe delet e mia janë bërë ushqim për të gjitha kafshët e egra, meqenëse nuk kishte çoban; dhe sepse barinjtë e mi nuk kanë kërkuar delet e mia, por barinjtë kanë ushqyer veten e tyre dhe nuk kanë ushqyer delet e mia; prandaj, ju çobanë, dëgjoni fjalën e Zotit: Kështu thotë Zoti, Zoti, ja, unë jam kundër barinjve; dhe unë do t'i kërkoj delet e mia në duart e tyre dhe do të ndaloj së kullosuri delet e tyre; barinjtë nuk do të ushqehen më. Unë do t'i shpëtoj delet e mia nga goja e tyre, që të mos jenë ushqim për ta. Sepse kështu thotë Zoti, Zoti: Ja, unë vetë do të kërkoj delet e mia dhe do t'i kërkoj. Ashtu si një çoban kërkon kopenë e tij kur disa nga delet e tij janë shpërndarë jashtë, unë do të kërkoj delet e mia; dhe unë do t'i shpëtoj nga të gjitha vendet ku janë shpërndarë në një ditë me re dhe errësirë ​​të dendur. (Ezekieli 34: 5, 8-12)

Disa herë krijohet përshtypja se shoqëria jonë ka nevojë të ketë të paktën një grup, ndaj të cilit nuk mund të tregohet asnjë tolerancë; të cilat lehtë mund të sulmohen dhe urrehen. Dhe nëse dikush guxon t'u afrohet atyre - në këtë rast Papa - edhe ai humbet çdo të drejtë për tolerancë; edhe ai mund të trajtohet me urrejtje, pa mashtrim ose përmbajtje. -Letër e Shenjtërisë së Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 10 Mars 2009; Katolik Online

 

LEXIMI MË TEJ:

  • Delet e Mia do ta njohin zërin tim në stuhi

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste.

Ju lutemi merrni parasysh të dhjetën tek apostolti ynë
dhe nevojat tona të ngutshme këtë vit për ungjillizim.

Faleminderit shume.

www.markmallett.com

-------

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 lexoni sulmet ndaj Papa Benediktit që kur njoftoi dorëheqjen e tij: www.LifeSiteNews.com
Postuar ne BALLINA, SHENJAT dhe tagged , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.