Papët dhe Rendi i Ri Botëror - Pjesa II

 

Shkaku kryesor i revolucionit seksual dhe kulturor është ideologjik. Zoja e Fatimes ka thënë se gabimet e Rusisë do të përhapen në të gjithë botën. Së pari u bë nën një formë të dhunshme, marksizëm klasik, duke vrarë dhjetëra miliona. Tani po bëhet kryesisht nga marksizmi kulturor. Ka një vazhdimësi nga revolucioni seksual i Leninit, përmes Gramsci dhe shkollës së Frankfurtit, deri te ideologjia e sotme e të drejtave homoseksuale dhe gjinore. Marksizmi klasik pretendoi të ridizenjojë shoqërinë përmes marrjes me dhunë të pronës. Tani revolucioni shkon më thellë; pretendon të ripërcaktojë familjen, identitetin seksual dhe natyrën njerëzore. Kjo ideologji e quan veten progresive. Por nuk është asgjë tjetër veçse
oferta e gjarprit antik, që njeriu të marrë kontrollin, të zëvendësojë Zotin,
për të rregulluar shpëtimin këtu, në këtë botë.

- Dr. Anca-Maria Cernea, fjalimi në Sinodin e Familjes në Romë;
Tetor 17th, 2015

Botuar për herë të parë në Dhjetor të 2019.

 

A Katekizmi i Kishës Katolike paralajmëron se "gjyqi përfundimtar" që do të trondiste besimin e shumë besimtarëve do të përbënte, pjesërisht, idetë marksiste të rregullimit të "shpëtimit këtu, në këtë botë" përmes Shtetit laik.

Mashtrimi i Antikrishtit tashmë fillon të marrë formë në botë sa herë që bëhet pretendimi për të realizuar brenda historisë se shpresa mesianike e cila mund të realizohet vetëm përtej historisë përmes gjykimit eskatologjik the sidomos formës politike "thelbësisht të çoroditur" të një mesianizmi laik. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 675-676

Ky gjyq është Pasioni i vetë Kishës "kur ajo do të ndjekë Zotin e saj në vdekjen dhe Ringjalljen e tij".[1]Katekizmi i Kishës Katolike, n 677 Ndërsa qëllimet e Kombeve të Bashkuara për "zhvillimin e qëndrueshëm" tërheqin vëmendjen (shumë prej tyre fshehin këto ide shumë marksiste), dhe Kisha gjithnjë e më shumë duket se i miraton ato, nuk është një mungesë e Romanit të pyesësh "çfarë po ndodh?" Sidoqoftë, tundimi - dhe është i rrezikshëm - është që katolikët të kthehen kundër papëve sikur në të vërtetë po lejojnë që portat e ferrit të mbizotërojnë ndaj Kishës. Ja një pamje tjetër.

Ashtu si Jezusi qëllimisht ua dorëzoi trupin e Tij autoriteteve për t'u kryqëzuar, ashtu edhe Kisha, Trupi Mistik i Krishtit, duhet të dorëzohet për të ndjekur Zotin e saj përmes pasionit, vdekjes dhe ringjalljes së saj. Eshte nuk është e vërtetë që në prag të Pasionit të Tij, Krishti darkoi me Judën, madje zhytja e bukës në të njëjtën tas? Po ashtu, papët tanë në këtë ora e fundit kanë fejuar burra që nuk kanë në mendje interesat më të mira të Kishës. Kjo do të thotë që papët nuk janë Judë; përkundrazi, janë ata që "Bëj një shtirje të fesë, por moho fuqinë e saj", [2]2 Tim 3: 5 ata që "dialogojnë" me Kishën, por që injorojnë mesazhin e saj; ata, buzët e të cilëve japin një "puthje", por zemrat e të cilëve mbajnë një çekan dhe thonjtë.

Po, ka priftërinj të pabesë, peshkopë dhe madje kardinalë që nuk arrijnë të respektojnë dëlirësinë. Por gjithashtu, dhe kjo është gjithashtu shumë e rëndë, ata nuk arrijnë t'i përmbahen së vërtetës doktrinore! Ata çorientojnë besimtarët e krishterë nga gjuha e tyre konfuze dhe e paqartë. Ata shkelin kurorën dhe falsifikojnë Fjalën e Zotit, të gatshëm ta përdredhin dhe ta përkulin për të marrë miratimin e botës. Ata janë Judë Iskariotë të kohës sonë. - Kardinali Robert Sarah, Herald katolik5th prill, 2019

"Por prisni", duke thënë disa nga ju. "A nuk po përdor Papa Françesku 'gjuhë konfuze dhe e paqartë'?" Përgjigja është po dhe jo. Ata që dëshirojnë ta interpretojnë këtë papunë në të zezë ose të bardhë dështojnë në mënyrë të pashmangshme - nuk arrijnë të shohin se si Krishti po e udhëheq Kishën e Tij në këto momente të fundit të epokës sonë, madje edhe përmes papëve që mund dhe bëjnë gabime.

Krishti nuk e dështon Kishën e Tij. Ferri do asnjehere mbizotërojë.

 

DYSHIMI DO T COM VINI

Në kapërcyell të shekullit të 20-të, Papa Shën Piu X paraqiti një vizion të bukur dhe profetik të ringjallja e ardhshme e Kishës, "rivendosja e të gjitha gjërave në Krishtin" që do të arrihet brenda kufijve të kohës. Ai jo vetëm që do t'i sjellë kombet përsëri në vathën e Krishtit, por do të vendoset i vërtetë drejtësia dhe paqja në tokë për një kohë. Katërmbëdhjetë vjet më vonë, Zoja premtoi se do të realizohej përmes Zemrës së saj të Papërlyer.

Ati i Shenjtë do të më shenjtërojë Rusinë dhe ajo do të konvertohet dhe botës do t'i jepet një periudhë paqeje. - Zoja jonë e Fatimes, Mesazhi i Fatimes, www.vatican.va

Po, një mrekulli u premtua në Fatime, mrekullia më e madhe në historinë e botës, e dyta vetëm për Ringjalljen. Dhe kjo mrekulli do të jetë një epokë e paqes e cila kurrë më parë nuk është dhënë më parë botës. —Mario Luigi Kardinali Ciappi, teolog papal për Pius XII, Gjoni XXIII, Paul VI, Gjon Pali I dhe Gjon Pali II, 9 Tetor 1994, Katekizmi Familjar i Apostolit, P. 35

Sidoqoftë, Shën Piu X pranoi se disa do të bëheshin dyshues ndaj papëve në punën e tyre për të ndihmuar në përmbushjen e kësaj detyre hyjnore:

Me siguri do të gjenden disa të cilët, duke matur gjërat Hyjnore sipas standardeve njerëzore, do të kërkojnë të zbulojnë qëllimet e fshehta të Jona, duke i shtrembëruar ato në një shtrirje tokësore dhe në planet partizane. -E Supremi, n 4

Ndoshta asnjë papë në kohët e fundit nuk është vënë në dyshim të tillë më shumë sesa Papa Françesku.

 

NJ P Papë i Ri, një udhëzim i ri?

Ashtu si një profet që bërtet në shkretëtirën dixhitale, kardinali Jorge Bergoglio nxiti që

Kisha është e thirrur të dalë nga vetvetja dhe të shkojë në periferi jo vetëm në kuptimin gjeografik, por edhe në periferitë ekzistenciale: ato të misterit të mëkatit, të dhimbjes, të padrejtësisë, të injorancës, të të bërit pa fe, të mendimit dhe e të gjithë mjerimit. - familja para konklavës papnore, Revista e Kripës dhe e Dritës, f. 8, Botimi 4, Botim Special, 2013

Ditë më vonë, ai do të quhej pasardhësi i 266-të i Shën Pjetrit - dhe pothuajse menjëherë sinjalizoi se do të bëhej nuk bëhu biznes si zakonisht. Largimi nga lagjet dhe nderimet tradicionale papale, ngarja me makina të vogla dhe qëndrimi në radhë për darkë, duke tallur klerikalizmin dhe status quo-në, latinishten Papa Amerikan sfidoi të gjithë Kishën për thjeshtësi dhe autencitet. Me një fjalë, ai po përpiqej të modelonte vetë "drejtësinë" që Ungjijtë kërkonin.

Por ai shkoi më tej. Ai injoroi rubrikat dhe lau këmbët e grave dhe myslimanëve të Enjten e Madhe; ai emëroi liberalët në poste të larta; ai mirëpriti ngrohtësisht figurat e diskutueshme në audiencat dhe konferencat papale; ai përqafoi udhëheqësit fetarë globalë me synimet për "vëllazërinë njerëzore" dhe ai përkrahu në mënyrë të qartë axhendën e KB për ndryshimin e klimës.

Të dashur miq, koha po mbaron! … Një politikë e çmimit të karbonit është thelbësore nëse njerëzimi dëshiron të përdorë burimet e krijimit me mençuri… efektet në klimë do të jenë katastrofike nëse tejkalojmë pragun 1.5ºC të përshkruar në qëllimet e Marrëveshjes së Parisit. —POPA FRANCIS, 14 qershor 2019; Brietbart.com

Tani kishim një papë personalisht miratimi i një dokumenti të KB që përfshinte fshehtësisht ato synime të tjera të mundimshme:

Palët duhet, kur ndërmarrin veprime për të adresuar ndryshimin e klimës, të respektojnë, promovojnë dhe marrin parasysh detyrimet e tyre përkatëse për të drejtat e njeriut, të drejtën për shëndetin ... si dhe barazia gjinore, fuqizimi i grave... -Marrëveshja Paris, 2015

Qëllimi numër 5 i Agjendës 2030 të KB është "Arritja e barazisë gjinore dhe fuqizimi i të gjitha grave dhe vajzave". Ky qëllim përfshin objektivin e mëposhtëm i cili, siç shpjegohet në Pjesa I, është një eufemizëm për abortin dhe kontracepsionin:

Sigurimi i aksesit universal në shëndetin seksual dhe riprodhues dhe të drejtat riprodhuese -Transformimi i botës sonë: Axhenda 2030 për Zhvillim të Qëndrueshëm, n 5.6

Përpjekjet e Papës në dialogun ndërfetar nuk ishin më pak të diskutueshme. Ai nënshkroi një deklaratë së bashku me një Iman mysliman që thotë se “larmia e Fetë, ngjyra, seksi, raca dhe gjuha dëshirohen nga Zoti me mençurinë e Tij ... ”[3]Dokumenti mbi "Vëllazëria njerëzore për paqen në botë dhe të jetojmë së bashku", Abu Dhabi, 4 shkurt 2019; vatikan.va Meqenëse ngjyra, seksi dhe raca dëshirohen në mënyrë implicite nga Zoti, disa menduan se Papa po thoshte se Zoti aktive dëshironte shumë fe në vend të një Kishe të themeluar nga Krishti dhe, pra, ishte në kundërshtim me paraardhësin e tij.

… Ata mësojnë në këtë mënyrë gabimin e madh të kësaj epoke - që një respekt për fenë duhet të konsiderohet si një çështje indiferente, dhe se të gjitha fetë janë të ngjashme. Kjo mënyrë arsyetimi llogaritet të sjellë shkatërrimin e të gjitha formave të fesë —POPA LEO XIII, Gjini Humanum,. n 16

Ndërsa Papa bëri korrigjoni këtë kuptim kur Peshkopi Athanasius Schneider e takoi atë personalisht, duke thënë se ishte vullneti "lejues" i Zotit që shumë fe të ekzistojnë,[4]7 Mars 2019; lifesitenews.com deklarata e diskutueshme mbetet sic ështëUebfaqja e Vatikanit. Në fakt, kjo deklaratë ka përparuar në një nivel tjetër, me bashkëpunimin e Françeskut, për të promovuar parimet e saj të "vëllazërisë njerëzore", një "Shtëpi Abrahamike e Familjes" do të ndërtohet në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Një kishë, një sinagogë dhe një xhami do të ndajnë të njëjtin themel… projekti do të përfaqësojë një tipologji të re të arkitekturës botërore. "Nuk ka pasur kurrë një ndërtesë që strehon të tre besimet në një formë." -Vatikani Lajme, Shtator 21st, 2019

E gjithë kjo u pasua ditë më vonë nga një tubim i diskutueshëm në Kopshtet e Vatikanit për të shënuar hapjen e Sinodit të Amazonës. Ndërsa Papa vështroi, një grup indigjen formoi një «rreth të shenjtë» dhe u përkul para figurave prej druri dhe një grumbulli papastërtish, duke shkaktuar kështu një zhurmë nga katolikët në të gjithë globin.

 

PERSPLEKSITETET PAPALE

Një prift dhe martir i holokaustit nazist një herë tha:

Në një datë të ardhshme, historiani i ndershëm do të ketë disa gjëra të hidhura për të thënë në lidhje me kontributin e Kishave në krijimin e mendjes masive, të kolektivizmit, diktaturave etj. —Pr. Alfred Delp, SJ, Shkrimet e Burgut (Librat Orbis), f. Xxxi-xxxii; Fr. Delp u ekzekutua për rezistencë ndaj regjimit nazist.

A po ndihmon Papa Françesku për të sjellë të gjitha gjërat në një “rivendosje në Krisht”, apo ai ndonjëherë është larguar nga rrëfimi hyjnor?

 

Për Dialogun Ndërfetar

Përsëri,

Papët kanë bërë dhe bëjnë gabime dhe kjo nuk është çudi. Pagabueshmëria është e rezervuar ish katedra ["Nga selia" e Pjetrit, domethënë shpallje të dogmës bazuar në Traditën e Shenjtë]. Asnjë papë në historinë e Kishës nuk ka bërë kurrë ish katedra gabime. —Rev. Joseph Iannuzzi, teolog dhe ekspert i patristikës

Kur u takua me myslimanët në Vatikan, Papa Gjon Pali II iu dha një kopje e Kuranit. Ndërsa është e zakonshme që pontiffs të marrin dhurata, çfarë ndodhi më pas tronditi shumë të krishterë: ai e puthi atë - një libër që përmban disa papajtueshmëri të rënda me krishterimin. Ashtu si "skandali Pachamama" në Kopshtet e Vatikanit, optika ishte e tmerrshme.

Dhe pastaj ishte Dita Botërore e Lutjes për Paqen e mbajtur në 1986 në Asizi, e thirrur nga Papa Gjon Pali II për të mbledhur udhëheqësit fetarë. Pyetja ishte se si burrat e feve të ndryshme, madje ndoshta perënditë e ndryshme, mund të bashkoheshin së bashku në lutje? Kardinali Ratzinger me sa duket vendosi të mos merrte pjesë në ngjarje, duke deklaruar më vonë:

… Ka rreziqe të pamohueshme dhe është e padiskutueshme që takimet e Asizit, veçanërisht në vitin 1986, ishin keqinterpretuar nga shumë njerëz. -Pëshpëritje klerikale, 9th janar, 2011

Qëllimi i takimit nuk ishte bashkimi i besimeve të ndryshme në një lloj indiferentizmi fetar (siç pretenduan disa) por promovimi i paqes dhe dialogut në një botë të prishur nga dy Luftëra Botërore dhe në rritje të gjenocideve - shpesh në emër të "Feja." Por dialogu për çfarë qëllimi? Papa Françesku i përgjigjet kësaj pyetjeje:

Dialogu ndërfetar është një kusht i domosdoshëm për paqen në botë, dhe kështu është një detyrë për të krishterët, si dhe komunitetet e tjera fetare. Ky dialog është në radhë të parë një bisedë për ekzistencën njerëzore ose thjesht, siç e kanë thënë peshkopët e Indisë, një çështje e "të qenit të hapur për ta, duke ndarë gëzimet dhe hidhërimet e tyre". Në këtë mënyrë ne mësojmë të pranojmë të tjerët dhe mënyrat e tyre të ndryshme të të jetuarit, të menduarit dhe të folurit ness Hapja e vërtetë përfshin qëndrimin e palëkundur në bindjet më të thella të një personi, të qartë dhe të gëzueshëm në identitetin e vet, ndërsa në të njëjtën kohë të jemi "të hapur për të kuptuar ato të pala tjetër "dhe" duke ditur që dialogu mund të pasurojë secilën palë ". Ajo që nuk është e dobishme është një hapje diplomatike e cila thotë "po" për gjithçka në mënyrë që të shmangen problemet, sepse kjo do të ishte një mënyrë për të mashtruar të tjerët dhe për t'u mohuar atyre të mirën që neve na është dhënë të ndajmë bujarisht me të tjerët. Ungjillizimi dhe dialogu ndërfetar, larg të qenit i kundërshtuar, mbështesin dhe ushqejnë reciprokisht njëri-tjetrin. -Evangelii Gaudium, n 251, vatikan.va

Merrni parasysh takimin e Jezuit me gruan samaritane në pus. Ai nuk nisi në një shpallje se Ai ishte Shpëtimtari i botës, por përkundrazi e takoi atë, së pari, në nivelin e nevojës themelore njerëzore.

Një grua nga Samaria erdhi të nxjerrë ujë. Jezusi i tha: “Më jep të pi.” (Gjoni 4: 7)

Kështu filloi "dialogu". Akoma, Jezusi nuk e zbuloi identitetin e Tij - akoma - por eksploroi me të një nevojë më të thellë themelore njerëzore: një etje për hyjnoren, për kuptimin e jetës, për transhendenten.

Jezusi u përgjigj dhe i tha asaj: “Nëse do ta dinit dhuratën e Zotit dhe kush po ju thotë: 'Më jepni një pije', do ta kishit pyetur dhe ai do t'ju jepte ujë të gjallë." (Gjoni 4:10)

Ishte në këtë E vërtetë, kjo "pikë e përbashkët", që Jezusi ishte në gjendje të propozonte më në fund "ujin e gjallë" për të cilin ajo kishte etje, dhe madje ta nxiti atë të pendohej.

“… Kush pi ujë që unë do t’i jap nuk do të ketë më kurrë etje; uji që unë do të jap do të bëhet në të një burim uji që buron për në jetën e përjetshme ". Gruaja i tha: "Zot, më jep këtë ujë që të mos kem etje ose të mos vij të vij këtu për të marrë ujë". (Gjoni 4: 14-15)

Në këtë llogari, ne kemi një imazh të ngjeshur se si duket "dialogu ndërfetar" autentik.

Kisha Katolike nuk hedh poshtë asgjë që është e vërtetë dhe e shenjtë në këto fe. Ajo i vlerëson me nderim të sinqertë ato mënyra të sjelljes dhe të jetës, ato porosi dhe mësime të cilat, megjithëse ndryshojnë në shumë aspekte nga ato që mban dhe parashtron, megjithatë shpesh reflektojnë një rreze të asaj të Vërtete që ndriçon të gjithë njerëzit. Në të vërtetë, ajo shpall dhe duhet të shpallë gjithnjë Krishtin "rrugën, të vërtetën dhe jetën" (John 14: 6), tek i cili njerëzit mund të gjejnë plotësinë e jetës fetare, në të cilin Zoti ka pajtuar të gjitha gjërat me Veten e Tij. - Këshilli i Dytë i Vatikanit, Aetati ynë, n 2

Në të vërtetë, në ditën e fundit të atij tubimi ndërfetar në Asizi, Shën Gjon Pali II identifikoi cili "uji i gjallë" është:

Unë pohoj këtu përsëri timen bindje, e ndarë nga të gjithë të krishterët, se në Jezu Krishti, si Shpëtimtari i të gjithëve, i vërtetë paqja duhet të gjendet, "Paqe për ata që janë larg dhe paqe për ata që janë afër"... Me përulësi e përsëris këtu bindjen time: paqja mban emrin e Jezu Krishti. -Fjalimi i Gjon Palit II Përfaqësuesve të Kishave të Krishtera dhe Komuniteteve Kishtare dhe të Feve Botërore, Bazilika e Shën Françeskut, 27 tetor 1986

A është ky edhe qëllimi i Papa Françeskut me nismat ndërfetare që ai ka ndërmarrë? Ne duhet të supozojmë se është rasti, edhe nëse shpesh duket sikur dialogu nuk ka shkuar më tej se "Më jep një pije". Një ditë pas paraqitjes në një ndërfetar video në të cilën Papa Françesku tha "ne të gjithë jemi fëmijë të Zotit", ai shpalli në Angelus:

Church Kisha “e dëshiron atë të gjithë popujt e tokës mund të takojnë Jezusin, të përjetojë dashurinë e Tij të mëshirshme… [Kisha] dëshiron t'ua tregojë me respekt çdo burri dhe gruaje të kësaj bote, Fëmijën që lindi për shpëtimin e të gjithëve. ” —Angelus, 6 janar 2016; Zenit.org

Në të njëjtën kohë, ne nuk mund të pretendojmë se Papa nuk ka lënë perceptime konfuze. Lidhur me ngjarjen në Kopshtet e Vatikanit, Kardinali Müller, ish-kreu i Kongregatës për Doktrinën e Besimit, bëri vlerësimin e mëposhtëm të matur:

E gjithë kjo histori e trishtueshme do t'u japë mbështetje shumë sekteve agresive, anti-katolike në Amerikën e Jugut dhe gjetkë të cilët në polemikat e tyre pohojnë se katolikët janë adhurues idhujsh dhe se Papa të cilit ata i binden është Antikrishti. Qindra mijëra katolikë në zonën e Amazonës dhe kudo që janë parë videot e këtij spektakli romak do të largohen nga Kisha në protestë. A mendoi dikush për këto pasoja apo ata vetëm supozuan se kjo ishte dëm kolateral? - Kardinali Müller, intervistë me Vdes Tagestpost, Nëntor 15th, 2019

Ekzagjerim? Historia do të gjykojë, jo vetëm këtë Papë, por të gjithë papët në gjysmëshekullin e fundit nëse Ungjilli është shërbyer apo errësuar më mirë përmes këtyre ceremonive ndërfetare. Për të qenë i sigurt, Francis po nuk besojnë në panteizëm ose animizëm. Me fjalët e tij:

Shën Gjoni i Kryqit mësoi se e gjithë mirësia e pranishme në realitetet dhe përvojat e kësaj bote "është e pranishme në Zot jashtëzakonisht dhe pafundësisht, ose më saktë, në secilën prej këtyre realiteteve sublime është Zoti". Kjo nuk ndodh sepse gjërat e fundme të kësaj bote janë vërtet hyjnore, por sepse mistiku përjeton lidhjen intime midis Zotit dhe të gjitha qenieve, dhe kështu ndjen se "të gjitha gjërat janë Zot". -Laudato si ', n 234

Mjerisht, papa i parë është rasti i pikës se si papakët, në një përpjekje për të "qenë gjithçka për të gjithë njerëzit", ndonjëherë mund të kalojnë kufirin. Pjetri ishte futur në presionin e 'të rrethprerëve' kur filloi të tërhiqej nga të hahet me johebrenjtë. Shën Pali "e kundërshtoi atë me fytyrën e tij" duke thënë se Pjetri dhe grupi i tij his

… Nuk ishin në rrugën e duhur në përputhje me të vërtetën e ungjillit… (Galatasve 2:14)

 

Mbi mjedisin

Një temë kryesore e këtij Papa është mjedisi, dhe me të drejtë. Dëmi që njeriu po i bën tokës, dhe kështu edhe vetvetes, është i rëndë (shih Helmimi i Madh) Por Françesku nuk është në një ishull duke dhënë këtë alarm. Shën Gjon Pali II adresoi krizën e thellë ekologjike të kohës sonë në gjuhë të ngjashme:

Në të vërtetë, shkatërrimi gjithnjë e më i madh i botës së natyrës është i dukshëm për të gjithë. Rezulton nga sjellja e njerëzve që tregojnë një shpërfillje të pashpresë ndaj kërkesave të fshehura, por megjithatë të kuptueshme të rendit dhe harmonisë që qeverisin vetë natyrën… Ndërsa në disa raste dëmi i bërë tashmë mund të jetë i pakthyeshëm, në shumë raste të tjera ai akoma mund të jetë ndalur Sidoqoftë është e nevojshme që i gjithë komuniteti njerëzor - individë, shtete dhe organe ndërkombëtare - të marrin seriozisht përgjegjësinë e tyre. — 1 janar 1990, Dita Botërore e Paqes; vatikan.va

Në fakt, në atë fjalim, ai përqafoi shkencën mbizotëruese të kohës së tij se "shterimi gradual i shtresës së ozonit dhe 'efekti serrë' i lidhur me të ka arritur tani përmasat e krizës. " Ashtu si Papa Françesku, Gjon Pali II po mbështetej tek këshilltarët e tij si Akademia Papnore e Shkencave. Siç rezulton, hapja dhe mbyllja e një "vrime" në shtresën e ozonit është "një fenomen sezonal që formohet gjatë pranverës së Antarktidës".[5]smithsonianmag.com In fjalë të tjera, paniku ishte i tejmbushur.

Kriza e re sot është "ngrohja globale". Por përsëri, nuk është vetëm Françesku ai që është çuar të besojë se ekziston një katastrofë e afërt klimatike.

Ruajtja e mjedisit, promovimi i zhvillimit të qëndrueshëm dhe vëmendja e veçantë ndaj ndryshimit të klimës janë çështje mjaft shqetësuese për të gjithë familjen njerëzore. —POPE BENEDIKTI XVI, Letër për Shenjtërinë e Tij Bartholomaios I Kryepeshkopi i Patriarkut Ekumenik të Konstandinopojës, 1 shtator 2007

Këtu, Benedict po përdor zërin e KB, ashtu si Francis. Ndërsa këto fjalë kanë kuptuar diçka shpesh poshtër për shumë nga globalistët që i përdorin ato, të tilla si "mbajtja e popullsisë" (dmth. Kontrolli i popullsisë),[6]Shiko Paganizmi i Ri - Pjesa III "Zhvillimi i qëndrueshëm" në vetvete nuk është i papajtueshëm me katolicizmin. Si Përmbledhje e Doktrinës Sociale të Kishës thotë:

Lidhja e ngushtë që ekziston midis zhvillim të vendeve më të varfra, ndryshimet demografike dhe a i qëndrueshëm përdorimi i mjedisit nuk duhet të bëhet pretekst për zgjedhje politike dhe ekonomike që janë në kundërshtim me dinjitetin e personit njerëzor. —N. 483, vatikan.va

Kështu, Benedict jep një paralajmërim përkatës në lidhje me rreziqet që fshihen nën këtë lëvizje ekologjike:

Njerëzimi sot me të drejtë shqetësohet për ekuilibrin ekologjik të së nesërmes. Importantshtë e rëndësishme që vlerësimet në këtë drejtim të kryhen me maturi, në dialog me ekspertë dhe njerëz me mençuri, i pafrenuar nga presioni ideologjik për të nxjerrë përfundime të nxituara, dhe mbi të gjitha me synimin për të arritur marrëveshjen për një model të zhvillimit të qëndrueshëm të aftë për të siguruar mirëqenien e të gjithëve duke respektuar ekuilibrat mjedisorë. —Mesazh në Ditën Botërore të Paqes, 1 janar 2008; vatikan.va

Edhe një herë, historia do të gjykojë nëse Françesku ka qenë "i nxituar" në mbështetjen e shkencës së "ngrohjes globale". 

 

Mbi Ekonominë

Francis - duke cituar paraardhësit e tij - gjithashtu bën thirrje për një autoritet global.

… Për gjithë këtë, ka nevojë urgjente për një autoritet të vërtetë politik botëror, siç tregoi paraardhësi im i Bekuar Gjoni XXIII disa vjet më parë. -Laudato si ', n 175; krh. Caritas në Veritates, n 67

Dhe si paraardhësit e tij, Papa Françesku hedh poshtë idenë e një "super-shteti global" që bën thirrje përsëri për parimin e "subsidiaritetit" që siguron autonominë e çdo nivel i shoqërisë nga "familja" te autoritetet ndërkombëtare.

Le të kemi parasysh parimin e subsidiaritetit, i cili jep liri për të zhvilluar aftësitë e pranishme në çdo nivel të shoqërisë, ndërsa kërkon gjithashtu një ndjenjë më të madhe përgjegjësie për të mirën e përbashkët nga ata që kanë fuqi më të madhe. Sot, është rasti që disa sektorë ekonomikë ushtrojnë më shumë pushtet sesa vetë shtetet. -Laudato si ', n 196

Papa Françesku nuk ka kursyer asnjë kritikë ndaj këtyre "sektorëve ekonomikë", duke u vetë thirrur në një gjuhë gati-apokaliptike.

Lind një tirani e re, e padukshme dhe shpesh virtuale, e cila në mënyrë të njëanshme dhe pa pushim imponon ligjet dhe rregullat e veta. Borxhi dhe akumulimi i interesit gjithashtu e bëjnë të vështirë për vendet për të realizuar potencialin e ekonomive të tyre dhe për t'i mbajtur qytetarët të mos shijojnë fuqinë e tyre reale të blerjes ... Në këtë sistem, i cili tenton të gllabëroj gjithçka që qëndron në rrugën e fitimeve të rritura, çfarëdo që është e brishtë, si ambienti, është e pambrojtur para interesave të a hyjnizuar tregu, i cili bëhet rregulli i vetëm. -Evangelii Gaudium, n 56

Komentuesit perëndimorë, veçanërisht disa amerikanë, janë sulmuar kundër Papës duke pretenduar se ai është një Marksist, veçanërisht kur ai deklaroi troç se "një ndjekja e parave ”është“ bajga e djallit ”.[7]Fjalimi në Takimin e Dytë Botëror të Lëvizjeve Popullore, Santa Cruz de la Sierra, Bolivi, 10 korrik 2015; vatikan.va Marksist? Jo. Francis po i bënte jehonë doktrinës sociale katolike që nuk është as "kapitaliste" as "komuniste" por përkundrazi në favor të ekonomive që bëjnë dinjitetin dhe mirëqenien e person parimi i tyre i gjallërimit. Edhe një herë, paraardhësit e tij thanë të njëjtën gjë:

… Nëse me "kapitalizëm" nënkuptohet një sistem në të cilin liria në sektorin ekonomik nuk kufizohet brenda një kornize të fortë juridike që e vendos atë në shërbim të lirisë njerëzore në tërësinë e saj dhe që e sheh atë si një aspekt të veçantë të kësaj lirie, thelbi i së cilës është etike dhe fetare, atëherë përgjigjja është sigurisht negative. - ST. JOHN PAUL II, Centesium Annus, n 42; Përmbledhje e Doktrinës Sociale të Kishës, n 335

Françesku ishte pa mëdyshje kundër kësaj akuze të pahijshme se ai është një Marksist:

Ideologjia marksiste është e gabuar… [por] ekonomia e dobët… shpreh një besim të vrazhdë dhe naiv në mirësinë e atyre që kanë fuqi ekonomike ... [këto teori] supozojnë se rritja ekonomike, e inkurajuar nga një treg i lirë, do të ketë sukses në sjelljen e drejtësia dhe përfshirja sociale në botë. Premtimi ishte që kur gota të mbushej, ajo do të tejmbushej, duke përfituar të varfërit. Por ajo që ndodh në vend të kësaj, është se kur gota është e mbushur, ajo magjike bëhet më e madhe asgjë nuk del kurrë për të varfërit. Kjo ishte referenca e vetme për një teori specifike. Nuk e kam folur, e përsëris, nga një këndvështrim teknik, por sipas doktrinës shoqërore të Kishës. Kjo nuk do të thotë të jesh marksist. —POPE FRANCIS, 14 dhjetor 2013, intervistë me La Stampa; feja.blogs.cnn.com

Por pastaj, siç lexojmë në Paganizmi i Ri - Pjesa III, ka një reagim shkatërrues në rritje, a revolucionar fryma kundër sistemit të tregut të lirë dhe rishpërndarjes së padrejtë të pasurisë; është një revolucion që fillimisht merr formën e Socializëm (e cila nuk është më pak skatologjike).

Kjo revoltë është shpirtërore në rrënjë. Isshtë revolta e Satanit kundër dhuratës së hirit. Në thelb, unë besoj se njeriu perëndimor nuk pranon të shpëtohet nga mëshira e Zotit. Ai nuk pranon të marrë shpëtimin, duke dashur ta ndërtojë atë për vete. "Vlerat themelore" të promovuara nga OKB bazohen në një refuzim të Zotit që unë e krahasoj me të riun e pasur në Ungjill. Zoti e ka parë Perëndimin dhe e ka dashur, sepse ka bërë gjëra të mrekullueshme. Ai e ftoi atë të shkonte më tej, por Perëndimi u kthye mbrapa. Preferonte llojin e pasurisë që i detyrohej vetëm vetvetes.  - Kardinal Sara, Herald katolik5th prill, 2019

Përsëri, historia do të gjykojë Papën nëse mbështetja e tij për qëllimet e Kombeve të Bashkuara nuk është vetë një "besim naiv në mirësinë e atyre që kanë fuqi ekonomike".

E gjithë kjo që tha, nga sa kemi thënë më lart, ky papësh nuk është një radikal largimi nga paraardhësit e tij.

 

PROFETIKE… OSE PREZENCORE?

Megjithatë, si një familje shpirtërore, mbase është koha të bëjmë disa pyetje serioze. A po përmbushet misioni i Kishës, apo po errësohet përmes "dialogut" të fiksuar në temporale? A po ndihmojmë për të "rivendosur të gjitha gjërat në Krishtin", apo Kisha po bëhet shumë politike në përafrimin me institucione si Kombet e Bashkuara? A po ndërtojmë besim të mirë, apo po besojmë shumë në vullnetin e mirë të një autoriteti politik laik global? A jemi duke u mbështetur në mençurinë dhe fuqinë e Zotit, ose shumë në zgjidhjet praktike për të sjellë planin e Tij të ardhshëm për "drejtësi dhe paqe"?[8]krh. Ps 85:11; 32shtë 17:XNUMX Këto janë pyetje të sinqerta.

Por këtu është një përgjigje e sinqertë. Në një moment ndërgjegjeje, ndoshta duke parashikuar lindjen e Kombeve të Bashkuara rreth 42 vjet më vonë, Piux X tha:

Janë të vetëdijshëm shumë, të cilët, me dëshirën e tyre për paqe, domethënë për qetësinë e rendit, bashkohen në shoqëri dhe parti, të cilat i stilojnë parti të rendit. [Por është] Shpresa dhe puna e humbur. Sepse ekziston vetëm një parti e rendit e aftë të rivendosë paqen në mes të gjithë kësaj trazire, dhe kjo është partia e Zotit. Thisshtë kjo parti, pra, që ne duhet të përparojmë, dhe që ajo të tërheqë sa më shumë të jetë e mundur, nëse vërtet nxitemi nga dashuria për paqen. -E Supremi, Enciklike, n. 7

Pavarësisht se sa ushtrohemi në sferën publike, bashkëveprojmë me qeveritë ose vendosim marrëdhënie vëllazërore me fetë e tjera, ne kurrë nuk do ta sjellim Mbretërinë e Zotit në tokë, tha ai, "përveçse me anë të Jezu Krishtit".[9]E Supremi, n 8 Vetë Zoti ynë i tha Shën Faustinës,

Njerëzimi nuk do të ketë paqe derisa të kthehet me besim te mëshira ime. -Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 300

Zoti i do të gjithë burrat dhe gratë në tokë dhe u jep atyre shpresën për një epokë të re, një epokë paqeje. Dashuria e tij, e zbuluar plotësisht në Birin e Mishëruar, është themeli i paqes universale. Kur mirëpritet në thellësitë e zemrës njerëzore, kjo dashuri pajton njerëzit me Zotin dhe me veten e tyre, rinovon marrëdhëniet njerëzore dhe nxit atë dëshirë për vëllazëri të aftë për të dëbuar tundimin e dhunës dhe luftës.  —POPE JOHN PAUL II, Mesazhi i Papës Gjon Pali II për Festimin e Ditës Botërore të Paqes, 1 Janar 2000

E gjithë veprimtaria jonë misionare në fund të fundit duhet të drejtohet drejt pajtimi i të tjerëve me Atin përmes Jezu Krishtit, Zotit tonë. [10]krh. 2 Kor 5:18 A nuk është kjo detyrë më urgjente se kurrë?

Kjo nuk është koha për t'u turpëruar nga Ungjilli. Theshtë koha për ta predikuar nga kulmet. —POPI SHENJ JOHN PAUL II, Homili, Parku Shtetëror i Cherry Creek State Park, Denver, Colorado, 15 gusht 1993; vatikan.va

Përndryshe, ne rrezikojmë të biem në idhujtari, domethënë, tradhti bashkëshortore me shpirtin e botës. Ekziston një profeci nga Shën Antoni i Shkretëtirës që ia vlen të vizitohet, veçanërisht pasi Kisha po shfaqet gjithnjë e më shumë si një zëdhënëse për qëllimet e "zhvillimit të qëndrueshëm" të Kombeve të Bashkuara:

Burrat do t'i dorëzohen frymës së epokës. Ata do të thonë se nëse do të kishin jetuar në ditët tona, Besimi do të ishte i thjeshtë dhe i lehtë. Por në kohën e tyre, ata do të thonë, gjërat janë kompleks; kisha duhet të azhurnohet dhe të bëhet domethënëse për problemet e ditës. Kur Kisha dhe bota janë një, atëherë ato ditë janë afër sepse Mjeshtri ynë Hyjnor vendosi një pengesë midis gjërave të Tij dhe gjërave të botës. -katolikeprophecy.org

Interestingshtë interesante që tema se si janë situatat "komplekse" në familje sot, dhe sa "komplekse" janë zgjidhjet appears shpesh shfaqet në Amoris Laetitia -një dokument papnor që ka krijuar më shumë mosmarrëveshje se kushdo që nga ajo kohë Humanae Vitae (kësaj here, për të qenë shumë liberal sesa shumë konservator).

 

LOJALTI vs BESENIM

Profeci të tilla kanë për qëllim të na përgatisin për betejë - por më mirë të sigurohemi se jemi në luftën e duhur. Përdorimi i këtyre fjalëve profetike për të sulmuar papatin është një mashtrim; ata flasin për Kishën si një e tërë dhe mund të përfshijnë ose jo Papën. Nëse e bëjnë këtë, qëndrimi i duhur është ai që thuhet me mençuri nga Kardinali Robert Sarah.

Ne duhet ta ndihmojmë Papën. Ne duhet të qëndrojmë me të ashtu si do të qëndronim me babanë tonë. - Kardinali Sara, 16 maj 2016, Letra nga Revista e Robert Moynihan

Ne mund t'i ndihmojmë papët në pesë mënyra: 1) me lutjen tonë; 2) duke qenë një zë i qartësisë kur i tyre nuk është; 3) duke shmangur gjykimet e nxituara ndaj tyre; 4) duke interpretuar fjalët e tyre në mënyrë të favorshme dhe sipas Traditës; 5) dhe me korrigjimin vëllazëror kur gabojnë (i cili është kryesisht roli i ipeshkvijve të tjerë). Përndryshe, Kardinal Sarah ofron një Paralajmërimi:

E vërteta është se Kisha përfaqësohet në tokë nga Vikari i Krishtit, domethënë nga Papa. Dhe kush është kundër papës është, ipso facto, jashtë Kishës. - Kardinali Robert Sarah, Corriere della Sera, 7 tetor 2019; revista americama.org

Ata që janë tronditur nga Françesku, dhe kështu kanë filluar të kërkojnë mënyra për të zhvlerësuar zgjedhjen e tij papnore, duhet të dëgjojnë një nga kritikët më të hapur të qasjes baritore të Papa Françeskut:

Kam pasur njerëz që më paraqesin të gjitha llojet e argumenteve duke vënë në pikëpyetje zgjedhjen e Papa Françeskut. Por unë e përmend atë sa herë që bëj meshën e shenjtë, e quaj Papa Françesku, nuk është një fjalim bosh nga ana ime. Besoj se ai është papa. Dhe unë përpiqem t'ua them këtë vazhdimisht njerëzve, sepse ju jeni korrekt - sipas perceptimit tim gjithashtu, njerëzit po bëhen gjithnjë e më ekstremë në përgjigjen e tyre ndaj asaj që po ndodh në Kishë. - Kardinali Raymond Burke, intervistë me New York Times, Nëntor 9th, 2019

Besnikëria ndaj një pape që nuk është në shenjë nuk është pabesi ndaj Krishtit; është e kundërta. Partshtë pjesë e kësaj «Duke u përpjekur të ruajmë unitetin e shpirtit përmes lidhjes së paqes». [11]Efesianëve 4: 3 Besnikëri e tillë zbulon thellësinë e besimit tonë tek Jezusi: nëse i besojmë kësaj Ai është ende duke ndërtuar Kishën e Tij, edhe kur papët enden.

Sepse edhe nëse një papë e drejton Barkën e Pjetrit në drejtim të gabuar,
nuk do të shkojë askund për aq kohë sa era e Frymës së Shenjtë nuk i mbush velat e saj.

Me fjalë të tjera, "Të gjitha gjërat punojnë së bashku për mirë, për ata që thirren sipas qëllimit të tij." [12]Romance 8: 28 Dhe cili mund të jetë ndoshta qëllimi i Zotit në këtë orë?

… Ka nevojë për Pasioni i Kishës, e cila natyrshëm reflekton mbi personin e Papës, por Papa është në Kishë dhe prandaj ajo që lajmërohet është vuajtja për Kishën —POPA BENEDICT XVI, intervistë me gazetarët gjatë fluturimit të tij për në Portugali; perkthyer nga italishtja, Corriere della Sera, Maj 11, 2010

Edhe kur papët tanë thonë dhe bëjnë gjëra konfuze, është asnjehere një arsye për të braktisur anijen. Siç na kujton Shën Gjon Gojarti:

Kisha është shpresa juaj, Kisha është shpëtimi juaj, Kisha është streha juaj. -Hom de capto Euthropio, n 6

Kjo, dhe si zonjusha. Ronald Knox (1888-1957) një herë tha, "Ndoshta do të ishte diçka e mirë nëse çdo i krishterë, sigurisht nëse çdo prift, do të mund të ëndërronte një herë në jetën e tij se ishte papë - dhe të zgjohej nga ai makth në një djersë agonie."

 

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Katekizmi i Kishës Katolike, n 677
2 2 Tim 3: 5
3 Dokumenti mbi "Vëllazëria njerëzore për paqen në botë dhe të jetojmë së bashku", Abu Dhabi, 4 shkurt 2019; vatikan.va
4 7 Mars 2019; lifesitenews.com
5 smithsonianmag.com
6 Shiko Paganizmi i Ri - Pjesa III
7 Fjalimi në Takimin e Dytë Botëror të Lëvizjeve Popullore, Santa Cruz de la Sierra, Bolivi, 10 korrik 2015; vatikan.va
8 krh. Ps 85:11; 32shtë 17:XNUMX
9 E Supremi, n 8
10 krh. 2 Kor 5:18
11 Efesianëve 4: 3
12 Romance 8: 28
Postuar ne BALLINA, PAGANIZMI I RI.