Drita e Fuqishme e Pastërtisë

KRESHME RETREAT
Dita 22

zemër e pastër-5

 

A revolucion i mendjes bëhet porta hyrëse për në i gjashtë shteg që hap zemrat tona për praninë e Zotit. Per intelekti do të janë ato që mbrojnë dhe nxisin pastërtinë e zemrës, dhe Jezusi tha

Lum ata që kanë zemër të pastër, sepse ata do ta shohin Perëndinë. (Mat 5: 8)

Në të vërtetë, të flasësh për "pastërtinë e zemrës" në epokën tonë është po aq e huaj sa të flasësh me meksikanët për borën. Ideja e dëlirësisë, virgjërisë, abstinencës, modestisë, monogamisë, vetëkontrollit, ortodoksisë, etj tallen rregullisht në rrjedhën kryesore. Dhe është tragjike, sepse zemra e pastër do të shiko Zotin.

Dhe me këtë do të thotë jo vetëm vizioni i bukur - kur një shpirt do të takojë Perëndinë ballë për ballë për përjetësinë; por pastërtia e zemrës, edhe tani

… Na mundëson të shohim sipas te Zoti. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2519

Diçka e bukur ndodh kur zemrat tona ecin në pafajësi. Zoti perceptohet më lehtë në krijim, më i dukshëm në të vërtetën, bukurinë dhe mirësinë, dhe më i dukshëm tek i afërmi ynë. Zemra preket me dashuri autentike pasi e njeh Jezusin, madje edhe në «vëllezërit më të vegjël». Ajo e sheh dorën e Zotit edhe në vuajtje. Dhe e percepton vullnetin e Tij edhe në detyrat më të parëndësishme të momentit. Pra, zemra e pastër është i gëzuar, sepse ata ecin gjithmonë në vullnetin e Zotit, i cili është vendi i tyre i pushimit. Dhe kështu, edhe kur mbajnë kryqet e tyre, "zgjedha e tyre është e lehtë dhe e rëndon dritën". [1]Matt 11: 28 Kjo eshte, ata e shohin Zotin në çdo rrethanë.

Për më tepër, shpirtra të tillë shkëlqejnë me një shkëlqim hyjnor sepse nuk jetojnë më ata, por Krishti që jeton në to. Të pafrenuar nga dashuria për veten, zemra e pastër reflekton Jezusin në mënyrën se si një pasqyrë e patëmetë reflekton rrezet e diellit me një shkëlqim të mbinatyrshëm që depërton edhe në errësirën më të dendur. Përmes bindjes, ata e kanë lejuar Shpirtin e Zotit të pastrojë shpirtrat e tyre nga njolla e mëkatit dhe lidhja me pasionet e çrregullta. Ata e njohin mirë varfërinë e tyre të brendshme përveç Zotit God por të zhytur në paqe sepse mëshira e Tij i mban ata. Me Marinë, edhe ata mund të bërtasin:

Shpirti im e madhëron Zotin dhe shpirti im i gëzohet Perëndisë, Shpëtimtarit tim, sepse ai e ka parë pasurinë e ulët të shërbyeses së tij. (Luka 1: 47-48)

Shpirti i pastër është si një copë pluhuri i kapur në orbitën e Diellit. E tërhequr gjithnjë e më shumë nga graviteti i saj, ajo përfundimisht shpërthen në flakë duke u bërë një me elementet e saj. Kështu që, sa më i pastër nga zemra të bëhet një shpirt, aq më shumë tërhiqet në thellësitë e Zemrës së Shenjtë dhe ndizet me zjarret e bamirësisë derisa, më në fund, të jetë një me Birin.

Sa dëshiron Zoti për këtë unitet të zemrave me ty, vëllai im! Sa dëshiron Ai ta bëjë shpirtin tënd të shkëlqejë me pastërti, motra ime! Nëse mendoni se një gëzim i tillë është përtej mundësive tuaja, atëherë shikoni përsëri në Kryq për të parë se sa larg ka shkuar Jezusi për ta bërë të mundur këtë. Ajo që kërkohet është që ju të filloni sot, një hap në një, për të ecur në Rrugën e Ngushtë të Pelegrinit - duke refuzuar tundimin në të djathtën tuaj dhe iluzionin në të majtën tuaj.

Satani është i dëshpëruar të bëjë gjithçka që është e mundur për të njollosur shpirtin tuaj, për t'ju parandaluar që të dy ta shihni Perëndinë, dhe të tjerët ta shohin Atë tek ju. Kjo është arsyeja pse bota sot është nën një përmbytje papastërtie; Satani e di që koha e tij tani është shumë, shumë e shkurtër, dhe se Maria është gati të thërrasë ushtrinë e saj ndërsa i ndez zemrat e tyre me Flakën e Dashurisë nga zemra e saj - atë Flakë, që është Jezusi. Siç zbuloi ajo në mesazhet e miratuara për Elizabeth Kindelmann,

Shpirtrat e zgjedhur do të duhet të luftojnë Princin e Errësirës. Do të jetë një stuhi e frikshme - jo, jo një stuhi, por një uragan që shkatërron gjithçka! Ai madje dëshiron të shkatërrojë besimin dhe besimin e të zgjedhurve. Unë do të jem gjithmonë pranë teje në stuhinë që tani po shpërthen. Une jam nena jote. Unë mund t'ju ndihmoj dhe dua! Ju do të shihni kudo dritën e Flakës sime të Dashurisë që shpërthen si një flakë rrufe që ndriçon Qiellin dhe tokën, dhe me të cilën unë do të ndez edhe shpirtrat e errët dhe të lëngshëm… Do të jetë Mrekullia e Madhe e dritës që verbon Satanin… Përmbytja e rrëmbyeshme e bekimeve që do të trondisin bota duhet të fillojë me numrin e vogël të shpirtrave më të përulur. Secili person që e merr këtë mesazh duhet ta marrë atë si ftesë dhe askush nuk duhet ta ofendojë e as ta injorojë atë - mesazh për Elizabeth Kindlemann; Shiko www.theflameoflove.org

Dhe kështu, le të themi thjesht "po" kësaj ftese dhe të ftojmë Zojën tonë, më të pastrën nga të gjitha krijesat, dhe Nënën tonë, të na ndihmojë të bëhemi të pastër nga zemra, në mënyrë që Biri i saj Jezus të mbretërojë në botë përmes nesh.

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Pastërtia e zemrës na mundëson ta shohim Zotin kudo që është dhe ta lejojmë që Ai të mbretërojë në ne derisa ta shohim Atë ballë për ballë.

Më në fund, vëllezër, çfarëdo që është e vërtetë, çfarëdo që është e nderuar, çfarëdo që është e drejtë, çfarëdo që është e pastër, çfarëdo që është e bukur, çfarëdo që është e hirshme, nëse ka ndonjë përsosmëri dhe nëse ka ndonjë gjë të denjë për lavdërim, mendoni për këto gjëra ... Atëherë Zoti e paqes do të jetë me ju. (Phil 4: 8-9)

zemra_fotor

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

 

Libri i pemës

 

Pema nga Denise Mallett ka qenë recensues mahnitës. Unë jam më se e entuziazmuar që ndaj romanin e parë të vajzës sime. Unë qesha, qava dhe imazhet, personazhet dhe tregimi i fuqishëm i historive vazhdojnë të qëndrojnë në shpirtin tim. Një klasik i menjëhershëm!
 

Pema është një roman jashtëzakonisht i shkruar dhe tërheqës. Mallett ka shkruar një histori vërtet epike njerëzore dhe teologjike të aventurave, dashurisë, intrigave dhe kërkimit të së vërtetës dhe kuptimit përfundimtar. Nëse ky libër është bërë ndonjëherë një film - dhe duhet të jetë - bota duhet t'i dorëzohet vetëm të vërtetës së mesazhit të përjetshëm.
—Pr. Donald Calloway, MIC, autor & folës


Të quash Denise Mallett një autor tepër të talentuar është një nënvlerësim! Pema është magjepsëse dhe e shkruar bukur. Vazhdoj të pyes veten, "Si mund të shkruaj dikush diçka të tillë?" I pagojë.

- Ken Yasinski, Folës katolik, autor dhe themelues i Ministrive të FacetoFace

TANI NË DISPOZICION! Porosit sot!

 

Dëgjoni podcastin e reflektimit të sotëm:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Matt 11: 28
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.