Pararendja e Lutjes

KRESHME RETREAT
Dita 29

tullumbace tashmë

 

Çdo gjë ne kemi diskutuar deri më tani në këtë Tërheqje të Kreshmëve po ju pajis dhe mua që të fluturojmë drejt lartësive të shenjtërisë dhe bashkimit me Zotin (dhe mos harroni, me Të, të gjitha gjërat janë të mundshme). E megjithatë - dhe kjo ka rëndësi të madhe - pa Lutje, do të ishte si dikush që ka hedhur një tullumbace me ajër të nxehtë në tokë dhe ka vendosur të gjitha pajisjet e tij. Piloti përpiqet të ngjitet në gondolë, e cila është vullneti i Zotit. Ai është i njohur me manualet e tij të fluturimit, të cilat janë Shkrimet dhe Katekizmi. Shporta e tij është e lidhur në tullumbace nga litarët e Sakramenteve. Dhe së fundmi, ai e ka shtrirë balonën e tij përgjatë tokës - domethënë, ai ka pranuar një farë gatishmërie, braktisjeje dhe dëshire për të fluturuar drejt Parajsës. Por për aq kohë sa ndezësi i Lutje mbetet i pandriçuar, tullumbace - e cila është zemra e tij - nuk do të zgjerohen kurrë dhe jeta e tij shpirtërore do të mbetet e bazuar.

Lutje, vëllezër dhe motra, është ajo që gjallëron dhe tërheq gjithçka drejt qiellit; Lutje është ajo që tërheq hir për të kapërcyer gravitetin e dobësisë dhe konkupisencës time; Lutje është ajo që më ngre në lartësi të reja mençurie, njohurie dhe mirëkuptimi; Lutje është ajo që i bën Sakramentet efikase; Lutje është ajo që ndriçon dhe përshkruan në shpirtin tim atë që është shkruar në Manualët e Shenjtë; Lutje është ajo që mbush zemrën time me nxehtësinë dhe zjarrin e dashurisë së Zotit; dhe eshte Lutje që më tërheq në atmosferën e pranisë së Zotit.

La libër katekizmi mëson se:

Lutja është jeta e zemrës së re. Duhet të na gjallërojë në çdo moment. Por ne priremi ta harrojmë atë që është jeta jonë dhe gjithçka jonë. -Katekizmi i Kishës Katolike (KKK), n 2697

E shihni, kjo është arsyeja pse shumë njerëz nuk rriten në shenjtëri, nuk po përparojnë kurrë shumë në jetën shpirtërore: nëse lutja është jetë e zemrës së re - dhe dikush nuk po lutet - atëherë zemra e re e dhënë atyre në Pagëzim është duke vdekur Sepse është lutja ajo tërheq në zemër flakët e hiri

… Hiret e nevojshme për shenjtërimin tonë, për rritjen e hirit dhe dashurisë hyjnore dhe për arritjen e jetës së përjetshme… Këto hire dhe të mira janë objekt i lutjes së krishterë. Lutja plotëson hirin që na duhet për veprime meritore. -KKK, n 2010

Duke u kthyer në Ungjillin e Shën Gjonit, ku Jezusi na thërret të "qëndrojmë" në Të, Ai thotë:

Unë jam hardhia, ju jeni degët. Ai që qëndron në mua dhe unë në të, ai është ai që jep shumë fryt, sepse përveç meje nuk mund të bësh asgjë. (Gjoni 15: 5)

Lutja është ajo që tërheq llogore të Frymës së Shenjtë në zemrat tona në mënyrë që të mund të japim "fryte të mira". Pa lutje, fryti i punëve të mira thahet dhe gjethet e virtytit fillojnë të zhduken. 

Tani, çfarë do të thotë të lutesh dhe si të lutesh janë ato që do të diskutojmë në ditët në vazhdim. Por nuk dua të përfundoj sot akoma. Sepse disa kanë konceptimin se lutja është thjesht një çështje e leximit të këtij apo atij teksti - si hedhja e një monedhe në një makinë shitjeje. Jo! Lutja, lutja autentike, është ajo shkëmbimi i zemrave: zemra juaj për Zotin, zemra e Zotit për tuajat.

Mendoni për një burrë dhe grua që kalojnë njëri-tjetrin në korridor çdo ditë pa shkëmbyer me zor një fjalë ose një buzëqeshje, ose ndoshta asgjë fare. Ata jetojnë në të njëjtën shtëpi, ndajnë të njëjtat vakte dhe madje në të njëjtin shtrat ... por ka një hendek midis tyre sepse "djegësit" e komunikimit janë të fikur. Por kur burri dhe gruaja flasin me njëri-tjetrin nga zemra, shërbejini njëri-tjetrit dhe përfundoni martesën e tyre në vetë-dhënie totale… mirë, atje keni një fotografi të lutjes. Shtë për t'u bërë një dashnor. Zoti është një dashnor, i cili tashmë ju ka dhënë veten plotësisht dhe plotësisht përmes Kryqit. Dhe tani Ai thotë, “Ejani tek unë… Ejani tek unë, sepse ju jeni Nusja ime dhe ne do të bëhemi një në dashuri. ”

Jezusi ka etje; pyetja e tij lind nga thellësitë e dëshirës së Zotit për ne. Pavarësisht nëse e kuptojmë apo jo, lutja është takimi i etjes së Zotit me tonën. Zoti ka etje që të mund të kemi etje për të. -KKK, 2560

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Lutja është një ftesë për dashuri dhe intimitet me Zotin. Prandaj, nëse e dëshironi këtë, lutja duhet të ketë përparësi në jetën tuaj.

Gëzohuni gjithmonë, lutuni vazhdimisht, falënderoni në të gjitha rrethanat; sepse ky është vullneti i Zotit në Krishtin Jezus për ju. (1 Sel. 5:16)

tullumbace ajri2

 

 
Faleminderit për mbështetjen dhe lutjet tuaja
për këtë apostolitë.

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

 

Dëgjoni podcastin e reflektimit të sotëm:

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.