Përparimi i Totalitarizmit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten e javës së tretë të kreshmës, 12 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

Damiano_Mascagni_Joseph_Sold_Into_Slavery_by_His_Brothers_FotorJozefi Shitet në Skllavëri nga Vëllezërit e Tij nga Damiano Mascagni (1579-1639)

 

ME la vdekja e logjikës, ne nuk jemi larg kur jo vetëm e vërteta, por edhe vetë të krishterët, do të dëbohen nga sfera publike (dhe ajo tashmë ka filluar). Të paktën, ky është paralajmërimi nga selia e Pjetrit:

Kur ligji natyror dhe përgjegjësia që ai sjell mohohen, kjo hap në mënyrë dramatike rrugën drejt relativizmit etik në nivelin individual dhe totalitarizmi të Shtetit në nivelin politik. —POPA BENEDICT XVI, audiencë e përgjithshme, 16 qershor 2010, L'Osservatore Romano, Edicioni Anglisht, 23 qershor 2010

d totalitarizmi: koncepti politik që qytetari duhet t'i nënshtrohet plotësisht një autoriteti absolut shtetëror.

Përparimi drejt totalitarizmit përshkruhet në leximin e parë të sotëm:

Ky është kombi që nuk dëgjon zërin e Zotit, Perëndisë të tij, dhe nuk ndreqet. Besnikëria është zhdukur; vetë fjala është dëbuar nga të folurit e tyre.

Së pari, një komb kthehet nga Zoti. Së dyti, ata injorojnë korrigjimet që Zoti dërgon për t'i thirrur përsëri. Së treti, e vërteta ujitet plotësisht. Dhe e fundit, e vërteta në vetvete nuk tolerohet më.

Meqenëse [fuqitë që janë] nuk e pranojnë që dikush mund të mbrojë një kriter objektiv të së mirës dhe së keqes, ata arsyetojnë për veten e tyre një pushtet totalitar të qartë ose të nënkuptuar mbi njeriun dhe fatin e tij, siç tregon historia ... Në këtë mënyrë demokracia, në kundërshtim me të parimet, në mënyrë efektive lëviz drejt një forme të totalitarizmit. OPPOPE JOHN PAUL II, Centesimus annus, n 45, 46; Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n 18, 20

Kjo është, shteti duhet të kontrollojë jo vetëm atë që bëjnë subjektet e tyre, por atë që ata bëjnë mendoj. Dhe kjo është më e lehtë përmes indoktrinimi i fëmijëve. Si komunistët ashtu edhe nazistët e kuptuan që, nëse mund të arrish tek fëmijët, mund të kontrollosh të ardhmen. Sot, edhe një herë, "riedukimi" i të rinjve po zhvillohet nën maskën e "dhembshurisë" dhe "tolerancës". Por kjo nuk i ka shpëtuar vëmendjes së Papa Françeskut:

Unë do të doja të shprehja refuzimin tim për çdo lloj eksperimentimi arsimor me fëmijë. Ne nuk mund të eksperimentojmë me fëmijë dhe të rinj. Tmerret e manipulimit të arsimit që përjetuam në diktaturat e mëdha gjenocidale të shekullit XX nuk janë zhdukur; ata kanë ruajtur një rëndësi aktuale nën maska ​​dhe propozime të ndryshme dhe, me pretendimin e modernizmit, i shtyjnë fëmijët dhe të rinjtë të ecin në rrugën diktatoriale të "vetëm një forme të mendimit"… Një javë më parë një mësues i shkëlqyeshëm më tha… ' me këto projekte arsimore nuk e di nëse po i dërgojmë fëmijët në shkollë apo në një kamp riedukimi '… —POPE FRANCIS, mesazh për anëtarët e BICE (Byroja Ndërkombëtare e Fëmijëve Katolikë); Radio Vatikani, 11 Prill 2014

Vëllezër dhe motra, si Jozefi në leximin e parë të së Premtes së kaluar, fëmijët tanë po shiten në një lloj të ri skllavërie. Shtë e qartë se ata që rezistojnë janë në një rrugë përplasje ballë për ballë me shtetin [1]“Tani jemi duke qëndruar përballë konfrontimit më të madh historik që ka kaluar njerëzimi. Unë nuk mendoj se qarqet e gjera të shoqërisë amerikane ose qarqet e gjera të komunitetit të krishterë e kuptojnë këtë plotësisht. Tani po përballemi me përballjen përfundimtare midis Kishës dhe anti-Kishës, të Ungjillit dhe anti-Ungjillit. Kjo përballje qëndron brenda planeve të providencës hyjnore. Shtë një sprovë të cilën e gjithë Kisha… duhet të marrë përsipër. ” - Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), ribotuar më 9 nëntor 1978, numri i The Wall Street Journal nga një fjalim i vitit 1976 drejtuar Peshkopëve Amerikanë

A mund ta dëgjoni Jezusin duke ju thënë juve dhe unë sot

Kush nuk është me mua, është kundër meje dhe kush nuk mbledh me mua shpërndan. (Ungjilli i sotëm)

Familjet e vetme katolike që do të mbesin të gjalla dhe të lulëzojnë në shekullin e njëzet e një janë familjet e dëshmorëve. - Shërbëtori i Zotit, Fr. John A. Hardon, SJ, Zoja e Bekuar dhe Shenjtërimi i Familjes

Këto janë gjëra të vështira për t'u lexuar, po, por më të vështira për t'u injoruar. Kështu që nëse nuk e keni bërë akoma, ju inkurajoj të lexoni Shenjtëria e Re dhe Hyjnorei cili është një mesazh shpresëdhënës i agimit që shtrihet përtej kësaj nate të tanishme. 

 

 

Faleminderit per mbeshtetjen
të kësaj shërbese në kohë të plotë!

Për t'u pajtuar, klikoni këtu.

Kaloni 5 minuta në ditë me Markun, duke medituar çdo ditë Tani Word në leximet masive
për këto dyzet ditë të Kreshmës.


Një sakrificë që do të ushqejë shpirtin tënd!

ABONOHU këtu.

Flamuri Tani i Fjalës

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 “Tani jemi duke qëndruar përballë konfrontimit më të madh historik që ka kaluar njerëzimi. Unë nuk mendoj se qarqet e gjera të shoqërisë amerikane ose qarqet e gjera të komunitetit të krishterë e kuptojnë këtë plotësisht. Tani po përballemi me përballjen përfundimtare midis Kishës dhe anti-Kishës, të Ungjillit dhe anti-Ungjillit. Kjo përballje qëndron brenda planeve të providencës hyjnore. Shtë një sprovë të cilën e gjithë Kisha… duhet të marrë përsipër. ” - Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), ribotuar më 9 nëntor 1978, numri i The Wall Street Journal nga një fjalim i vitit 1976 drejtuar Peshkopëve Amerikanë
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive dhe tagged , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.