Profecia në Romë

stpeters

 

 

IT ishte e hëna e Rrëshajëve të majit 1975. Një profeci u dha në Romë në sheshin e Shën Pjetrit nga një laik pak i njohur në atë kohë. Ralph Martin, një nga themeluesit e asaj që sot njihet si "Përtëritja Karizmatike", tha një fjalë që duket se po i afrohet gjithnjë e më shumë përmbushjes.

 

E pashë Ralph-in kur isha fëmijë në një "Rally Fire" në Saskatchewan, Kanada. Unë isha ndoshta nëntë ose dhjetë vjeç. Kur mbaroi një bisedë, iu desh të largohej menjëherë për të marrë një fluturim për në shtëpi. Më kujtohet ndjenjë sikur fuqia e Shpirtit të Shenjtë e kishte lënë dhomën me të.

Librat e tij më vonë vunë në raftet e prindërve të mi me tituj të tillë si Një krizë e së vërtetës A po vjen Jezusi së shpejti? Në atë kohë më interesonte sporti dhe muzika sesa leximi i titujve të tillë kokëfortë. Por dëgjova prindërit e mi të flisnin për ta kur isha adoleshent dhe kuptova që Ralph ishte me të vërtetë një profet në kohën tonë ndërsa fjalët e tij shpaloseshin rreth nesh.

Unë u takova me Ralph në vitet 1990 në një konferencë tjetër. rm Nuk më kujtohet saktësisht se për çfarë folëm, por u preka nga vëmendja e tij ndaj pyetjeve të mia. Në fund të fundit, ai e kishte takuar papën, dhe unë isha vetëm një fëmijë nga mesi i "Askush", Kanada. Por ai takim ishte një parathënie për një intervistë që do të bëja më vonë me Ralph-in kur realizova dokumentarin tim të parë ("Çfarë po ndodh në botë?") për një rrjet televiziv kanadez. Unë po shqyrtoja nga një këndvështrim laik "shenjat e çuditshme të kohërave" që ndodhin në shoqëri dhe natyrë, dhe përfshinte një segment ku intervistova udhëheqës të ndryshëm të feve të krishtera. Duke ditur dhuratën e Ralfit për të perceptuar atë që Shpirti po i thotë Kishës, zgjodha që ai të përfaqësojë këndvështrimin katolik.

Ai tha dy gjëra që unë i përdora në pjesë. E para ishte:

Asnjëherë nuk ka pasur një rënie të tillë nga krishterimi, siç ka qenë në shekullin e kaluar. Ne sigurisht që jemi një "kandidat" për Apostazinë e Madhe.

E dyta ishte se Zoti do t'i japë botës një Mundësi për t'u kthyer përsëri tek ai. (A po fliste për të ashtuquajturin "Ndriçim?")

 

PROFEKTI I vitit 1975

Duke pasur parasysh gjithçka që thashë më lart, nuk e di pse më "humbja" profecia e tij e vitit 1975. Më kujtohet se kam parë diçka prej saj diku, por vetëm në mënyrë të paqartë. Kur e lexova kohët e fundit, u mahnita nga mënyra sesi ngjarjet që po shpalosen në Kishë dhe në botë duket se po e konfirmojnë gjithnjë e më shumë. (Në reflektimet e mia të shkruara, të cilat janë të ngjashme me ato të Ralph-it, kam punuar shumë për të ndjekur me kujdes Traditën e Kishës, duke përdorur profeci private dhe publike për ta ndriçuar më tej. Unë rrëfej se shpesh kam luftuar me dyshime rreth misionit tim për të pikën e dëshirës për të vrapuar nga tmerri, nga frika se mund t'i çoj shpirtrat në rrugë të gabuar.Në këtë drejtim, unë vazhdoj t'ia dorëzoj gjithçka Zotit, duke shpresuar se puna ime mund të ndihmojë një shpirt këtu ose atje që të përgatitet më mirë për këto ditë. ndryshim.) Është një inkurajim i jashtëzakonshëm kur shoh burra dhe gra të tilla si Ralph Martin, të cilët Perëndia i ka ngritur gjatë shekujve për të na përgatitur dhe udhëhequr nëpër këto kohë.

Kjo është një fjalë po aq e fuqishme sa e imagjinoj se ishte në ditën kur u shqiptua nën vështrimin e Atit të Shenjtë. E degjoj tani me urgjente, sikur të ishte vërtet në prag:

Meqenëse të dua, dua të të tregoj se çfarë po bëj sot në botë. Une dua t'ju përgatisë për atë që do të vijë. Ditët e errësirës po vijnë bota, ditë shtrëngimi ... Ndërtesat që janë tani në këmbë nuk do të jenë më në këmbë Mbështetjet që janë për popullin tim tani nuk do të jenë atje. Unë dua që ti të jesh i përgatitur, populli im, të më njohësh vetëm Mua dhe të lidhesh me Mua dhe të më kesh Mua në një mënyrë më të thellë se kurrë më parë. Unë do të të çoj në shkretëtirë… Unë do ju zhvesh nga gjithçka nga e cila varet tani, kështu që varet vetëm nga Unë. Një kohë e errësira po vjen në botë, por një kohë lavdie po vjen për Kishën Time, a koha e lavdisë po vjen për popullin tim. Unë do të derdh mbi ju të gjitha dhuratat e S-së simepirit Unë do t'ju përgatis për luftime shpirtërore; Unë do t'ju përgatis për një kohë ungjillizimi që bota nuk e ka parë kurrë. Dhe kur nuk ke asgjë përveç meje, do të keni gjithçka: tokë, fusha, shtëpi, dhe vëllezër e motra dhe dashuri dhe gëzim dhe paqe më shumë se kurrë më parë. Bëhuni gati, Populli im, unë dua të përgatitem ti

Po, është e rëndësishme ta dëgjojmë përsëri këtë, sepse besoj se koha e përgatitjes ka mbaruar.

 

Një profet për herët tona

Po mendoni se cili është libri i fundit i Ralph? Quhet, Përmbushja e të gjithë dëshirës, ndoshta një nga koleksionet më të mira të disponueshme mbi spiritualitetin katolik - një libër i vërtetë shkollor mbi "si të" të bëhesh shenjtor, duke marrë së bashku më të mirën e teologjisë mistike që është depozituar mbi 2000 vjet. Në të vërtetë, seminaret kanë filluar ta përdorin librin në formimin e priftërinjve të ardhshëm. Ndërsa Ralph nuk ka bërë asnjë pretendim të tillë, unë besoj se ky libër është gjithashtu profetik. Ai shpjegon në mënyrë implicite se çfarë do të ndodhë në mënyrë eksponenciale brenda Kishës gjatë Epokës së Paqes, kur Trupi i Krishtit do të rritet në "shtatin e plotë" - në një bashkim mistik me Jezu Krishtin, në mënyrë që të bëhet një nuse "pa njolla dhe pa të meta" (Efesianëve 5: 25, 27) u përgatit për të pritur Dhëndrin e saj në fund të kohës.

Kur telefonova Ralph diku vitin e kaluar, e pyeta se çfarë po i thoshte Shpirti në lidhje me kohën. Unë u habita në fillim kur e dëgjova të thoshte se ai nuk po ndiqte vërtet atë që po ndodhte, por ishte më i përqendruar në punën e tij në mësimin e këtyre gjërave të jetës së brendshme seminaristëve dhe studentëve.

Po, Ralph, ti je akoma duke dhënë mësim.

 

Shikoni serialin: Profecia në Romë ku Marku e shpalos këtë profeci rresht pas rreshti, duke e vendosur atë në kontekstin e Shkrimit dhe Traditës.

Shkoni tek www.EmbracingHope.tv

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.